MISS SHOPPING FLANDERS, AFGEKORT : MSF

Association sans but lucratif


Dénomination : MISS SHOPPING FLANDERS, AFGEKORT : MSF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 828.954.575

Publication

02/09/2011
ÿþMOD 2.0



G t ti In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voluit) : Miss Shopping Fianders

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meibloemstraat 21 - 8560 Wevelgem

Ondememingsnr : 0828.954.575

Voorwerp akte : Statuten

De ondergetekenden:

Stragier Caroline, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem ; geboren te Kortrijk op 01/03/1957 Demeulemeester Philippe, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem ; geboren te Kortrijk op1 610 6/1 9 5 5 Derycke Chantal, Abdis Agnesstraat 5  8510 Marke ; geboren te Kortrijk op 9/11/1956

Vandefonteyne Luc, Woeker 16 Bus 2  9700 Oudenaarde ; geboren te Oudenaarde op 08/02/1957 Crombé Ignace,Elf Novemberlaan 19 - 8540 Deerlijk ; geboren te Kortrijk op 21/11/1956

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Miss Shopping Flanders", afgekort "MSF", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

Het inrichten van evenementen met als doel een Missverkiezing te kunnen organiseren. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstelling, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstelling.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

2

i -08- 2011

f 11f

11111 UiI III 111 Ui II I 1I

*11134179*

MONITEUR BELGE D}RE :TION

BELG1S:H STAATSBLAD BESTUUR

NEER~FI. FCG

28. 07, 2i,~i

4~

~PTBArVK KGUPh:r.NI}PL

vlZnrr. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Op de laatste blz. van Luils,13 overmelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniaina of stichtino ten aanzien van derden te vertecenwoardioen

%/oren " Mo rn on FIonrHuLcnin..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Toegetreden leden zijn leden die enkel sporadisch willen meewerken aan de aktiviteiten van de vereniging. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Stragier Caroline, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem

Demeulemeester Philippe, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem

Derycke Chantal, Abdis Agnesstraat 5  8510 Marke

Vandefonteyne Luc, Woeker 16 Bus 2  9700 Oudenaarde

Crombé lgnace,Elf Novemberlaan 19 - 8540 Deerlijk

Art. 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden (lidgeld) wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 100.00 Euro.

Hoofdstuk ill. Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

"de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

«de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

.de ontbinding van de vereniging;

«de uitsluiting van een werkend lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

«alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden bekend gemaakt aan de leden en aan derden door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Dit verslag kan op eenvoudige d HHVl dag tiuuiyuaiuuiu n'unie, vie e-rrfaii. Hui ver CJidy wurlii urreielïdliàiiii fluor u vuurciiitr feit GC `.itvt.'raidlia.

Art. 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum. iaat en aneniia van de alnemene vernedering . De uitnodigingen worden minstens acht dagen v66r de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is . Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van I vdrerriyirry ytitii. U wal up U vcw's.

Art. 14. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 15. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 10 leden. De leden worden voor een periode van 6 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de vuiyulltie aiyriiirrlr vetyetielilly. i-iei riiar.ieei vali ûGsiuurder wardi mei ilacuitliyti.

Art lg. raai ven 1._.,s,1141." ..n.k } endvr i*.r een crnnml4tor, een nnelarvnnryitfar, men

penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van gillen, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 18. Tegenover derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Ark 19. De raad van bestuur kan ten allen tijde de organisatie van de miss verkiezing annuleren wanneer zou blijken dat de financiële middelen niet zouden volstaan.

Art. 20. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger. met een minimum van viermaal per laar. De uitnodiging komt bil gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóár de raad van bestuur verstuurd.

Art. 21. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Voor alle aankopen of het afsluiten van contracten die financiële gevolgen hebben is een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur

vereist.

Beslissingen die financiële aevolaen hebben of voor ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 213e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Eik bestuurslid kan zlch bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorsiaggevend.

Art. 22. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die per mail aan aile bestuursleden worden overgemaakt. Deze liggen steeds ter inzage bij de secretaris en op eenvoudige vraag beschikbaar. i.a.V. denier! iiyyerr eriwei die besiiirryerr ier irrcaye die rreeryeieei wardm u irei vererriyirrysdussirr.

Art. 23. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 24. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 November tot en met 31 Oktober. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders_

Art. 25. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 26. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelring. die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 27. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

OnAemeekt fr Wevakrern op 92 n{{area{ 2010 in 2 originele exernriaren_ met wijziging art 15 en 24 op 20 Juni 2011

t/

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

ondertekend door alle leden van de Raad van Bestuur

Stragier Caroline

Demeulemeester Philippe

Schelfhout Charlotte

Derycke Chantal

Nuytens Dirk

Himpe Dirk

Verbeke Martine

Opsomer Katrien

M6D2.0

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

AKTE betreffende wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. " Miss Shopping Planders ", te Wevelgem, samen in algemene vergadering op 20

Juni 2011 te Wevelgem

hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Stragier Caroline, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem ; geboren te Kortrijk op 01/03/1957 Demeulemeester Philippe, Meibloemstraat 21  8560 Wevelgem ; geboren te Kortrijk op16/06/1955 Schelfhout Charlotte, Marktstraat 51 Bus 401-8530 Harelbeke ; geboren te Kortrijk op 12/03/1987 Derycke Chantal, Abdis Agnesstraat 5  8510 Marke ; geboren te Kortrijk op 09/11/1956

Himpe Dirk, Hoppestraat 17  8560 Wevelgem ; geboren te Wevelgem op 23/05/1956

Volgende personen zijn aanvaard als nieuwe bestuursleden

Nuytens Dirk, Marktstraat 51 Bus 401-8530 Harelbeke ; geboren te Waregem op 16/11/1964 Verbeke Martine,Spierebeekstraat 64-7711 Dottenijs ; geboren te Gent op 02/06/1970 Opsomer Katrien, Vierschaarstraat 20-8560 Wevelgem ; geboren te Izegem op 25/03/2011

Volgende bestuursleden hebben hun ontslag ingediend:

Vandefonteyne Luc, Woeker 16 Bus 2  9700 Oudenaarde; geboren te Oudenaarde op 08/02/1957

Crombé Ignace , Elf Novemberlaan 19 -8540 Deerlijk ; geboren te Kortrijk op 21/11/1956

Lakiere Geert, Ter Triest 18  8710 Wielsbeke ; geboren te Diksmuide op 18/02/1961

De nieuwe Raad van Bestuur heeft aangesteld als:

Voorzitter: Stragier Caroline

Ondervoorzitter: Himpe Dirk

Penningmeester: Demeulemeester Philippe

Secretaris: Schelfhout Charlotte

Opgemaakt te Wevelgem op 20 Juni 2011 in 2 originele exemplaren

En ondertekend door alle bestuursleden:

Stragier Caroline Himpe Dirk

Voorzitter Ondervoorzitter

Schelfhout Charlotte, Nuytens Dirk

Secretaris Bestuurslid

Demeulemeester Philippe Opsomer Katrien

Penningmeester Bestuurslid

Derycke Chantal Verbeke Martine

Bestuurslid Bestuurslid

MOp 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de oerso(o)n(en)

Coordonnées
MISS SHOPPING FLANDERS, AFGEKORT : MSF

Adresse
MEIBLOEMSTRAAT 21 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande