MOLENHOEK GELUWE

Association sans but lucratif


Dénomination : MOLENHOEK GELUWE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.823.181

Publication

18/06/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam:  Molenhoek Geluwe vzw.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8940 Geluwe, Robaardstraat 14 en ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Ieper.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de bevordering van het socio-culturele leven en het buurtleven, kermissen en sporten, in de eerste plaats in eigen streek, maar ook daarbuiten, door middel van het inrichten van concerten, festivals, lezingen, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, festiviteiten, (kinder)-animatie, kaartingen, het maken en verspreiden van muziek, toneel en comedy.

De ondergetekenden:

1. Bulckaen Peter, Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

2. Declercq Danny, Moorsledestraat 39, 8980 Zonnebeke

3. Demyttenaere Kristien, Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

4. Desmet Mieke, Robaardstraat 14, 8940 Geluwe

5. Geldof Nico, Tynecotstraat 18, 8980 Passendale

6. Geldof Filip, Bataviaweg 12, 8840 Westrozebeke

7. Lefebvre Bart, Leiestraat 37, 8940 Wervik

8. Lefebvre Karien, Moorsledestraat 39, 8980 Zonnebeke

9. Lernout Jan, Robaardstraat 14, 8940 Geluwe

10. Maesen Dorine, Tynecotstraat 18, 8980 Passendale

11. Vandelannoitte Els, Leiestraat 37, 8940 Wervik

12. Verlinde Karien, Bataviaweg 12, 8840 Westrozebeke

zijn overeengekomen op 12 juni 2014 om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Titel 1. NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Uittreksel uit de statuten en akten:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Molenhoek Geluwe

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Robaardstraat 14

*14305447*

Luik B

8940

België

0553823181

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wervik (Geluwe)

Griffie

Neergelegd

16-06-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten die ze interessant acht zowel administratief, logistiek als financieel te ondersteunen, te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- of buitenland.

Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek meer vertrouwd te maken met kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren.

Daartoe kan zij evenementen, manifestaties, optredens, festivals, fuiven, sportactiviteiten, quizzen, en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel bevorderen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen aankopen of in huur nemen, dit zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2. DE LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste

leden.

ARTIKEL 6

Nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur voorgesteld. De aanvaarding dient door de algemene vergadering te worden bekrachtigd door een meerderheid van de aanwezige leden. Wijzigingen van leden worden bijgehouden in een ledenregister.

ARTIKEL 7

De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

ARTIKEL 8

Een lid kan zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te richten

aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

ARTIKEL 9

Als een lid in strijd handelt met de doelstelling van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur, worden beëindigd door een besluit van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

ARTIKEL 10

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele

hoedanigheid van lid.

Titel 3. DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 11

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

ARTIKEL 12

De Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, de kwijting aan de bestuurders, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het aanvaarden of uitsluiten van leden en alle beslissingen die de bevoegdheid welke door de wet of de statuten aan de Raad van Bestuur is toegekend, te buiten gaan.

ARTIKEL 13

Beslissingen worden genomen door een meerderheid van de aanwezige leden. Elk lid heeft recht op één stem. Leden die niet op de vergadering kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum een volmacht dragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ARTIKEL 14

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting aan de bestuurders.

Titel 4. DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 15

De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste 3 leden, en wordt benoemd voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering. Zij oefenen hun mandaat gratis uit. De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris of enig ander functionaris aanduiden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 16

Indien het aantal bestuurders minder bedraagt dan 3, dan moet de Algemene Vergadering zo snel als mogelijk een nieuwe bestuurder benoemen. In afwachting hiervan kunnen de overgebleven bestuurders een nieuwe bestuurder kiezen.

ARTIKEL 17

De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen en maakt alle huishoudelijke reglementen op

die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 18

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging voor alles wat niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders.

ARTIKEL 19

De bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De bestuurders zijn niet hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen door de vereniging aangegaan. Door de

bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende een verbintenis van de vereniging.

ARTIKEL 21

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van een penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Het eerste boekjaar is o.w.v. de oprichtingsdatum en omwille van administratieve redenen een boekjaar van de oprichtingsdatum tot 31 december van hetzelfde jaar.

ARTIKEL 22

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door giften, sponsorgelden, toelagen, subsidies en ander voorzieningen. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

ARTIKEL 23

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 2/3 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 2/3 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

Titel 5. FINANCIEEL BELEID

Titel 6. ONTBINDING EN VEREFFENING

Titel 7. BIJKOMENDE EN OVERGANGSBEPALINGEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ARTIKEL 24

Voor al wat niet door de statuten is geregeld, zal de wet van 27 juni 1921 of de wet die deze vervangt of wijzigt,

van toepassing zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 25

De volgende personen worden vanaf heden benoemd tot bestuurder voor onbepaalde tijd:

1. Bulckaen Peter, Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

2. Declercq Danny, Moorsledestraat 39, 8980 Zonnebeke

3. Demyttenaere Kristien, Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

4. Desmet Mieke, Robaardstraat 14, 8940 Geluwe

5. Geldof Nico, Tynecotstraat 18, 8980 Passendale

6. Geldof Filip, Bataviaweg 12, 8840 Westrozebeke

7. Lefebvre Bart, Leiestraat 37, 8940 Wervik

8. Lefebvre Karien, Moorsledestraat 39, 8980 Zonnebeke

9. Lernout Jan, Robaardstraat 14, 8940 Geluwe

10. Maesen Dorine, Tynecotstraat 18, 8980 Passendale

11. Vandelannoitte Els, Leiestraat 37, 8940 Wervik

12. Verlinde Karien, Bataviaweg 12, 8840 Westrozebeke

Opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen, in drie exemplaren, te Geluwe op datum 12 juni

2014, waarvan de stichtende leden een kopie ontvangen.

Lernout Jan,

bestuurder

Coordonnées
MOLENHOEK GELUWE

Adresse
ROBAARDSTRAAT 14 8940 GELUWE

Code postal : 8940
Localité : Geluwe
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande