MORE OR LESS

Société en commandite simple


Dénomination : MORE OR LESS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.315.586

Publication

20/07/2012
ÿþ t

(Ir1 Mud Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



8

JI

1 bel

ar

Be Sta

Eveaergelegn ter griffie van de rechtbank van Le s " .adel

ge  afdelingte Ooste nt, 11 .~U~.I2~1

V riftce Ge arrfriar

Ondernemingsnr : D .g il 7 345 5L,

Benaming

(voluit): MORE OR LESS (verkort) :

Rechtsvorm : GCV

Zetel : DUINENWEG 2151E - 8430 MIDDELKERKE

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden:

1. VAN DOOREN Joeri, wonende Duinenweg 21516 - 8430 Middelkerke, geboren te DENDERMONDE op 15 februari 1977, hierna te noemen, de ondergetekende beherend vennoot sub 1,

en

2, de ondergetekende commanditaire vennoot sub 2,

hierna ook wel afzonderlijk genoemd "vennoot" en gezamenlijk: "vennoten"

in aanmerking nemende,

dat vennoten de tussen hen bestaande rechtsverhouding in de navolgende voorwaarden en bepalingen nader wensen te regelen.

Vennoten verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Artikel I

ingangsdatum

De ondergetekenden sub 1 en sub 2 zullen met ingang van 1 juni 2012 een gewone commanditaire vennootschap met elkaar aangaan, voor gezamenlijke rekening en onder de gemeenschappelijke naam "More or less".

Artikel 2

Doelomschrijving

De vennootschap heeft ten doel financieel gewin te halen middels:

 Het verlenen van bedrijfsadvies in de ruimst mogelijke zin.

 Het participeren onder welke vorm het ook zij, in de oprichting, de ontwikkeling, de omvorming of controle van alle ondernemingen.

 Het uitoefenen van mandaten van bestuurder in andere ondernemingen of vennootschappen.  Holdingvennootschap.

 Onderneming in onroerende goederen voor eigen rekening, welke onder meer bevat de valorisatie, het bouwen en verbouwen, evenals aile onroerende verhandelingen in de meest ruime zin van het woord met inbegrip van onroerende leasing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

 Voor eigen rekening: onderneming in roerende financiële goederen in de ruime zin, zoals onder meer kopen en verkopen van aandelen, fondsen enzovoort.

De vennootschap mag zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derde personen of bestuurders of aandeelhouders aangegaan. Alle activiteiten nodig om deze doelstelling te bereiken zijn inbegrepen.

Artikel 3

Naam en zetel

De vennootschap draagt de naam "More or less". Zij is gevestigd te Duinenweg 21516 - 9430 MIDDELKERKE.

Artikel 4

Duur en opzegging

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde tijd. leder der vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen, mits zodanige opzegging geschiedt met inachtneming van een termijn van tenminste drie maanden. Opzegging moet geschieden per aangetekende brief of deurwaardersexploot, gericht aan de andere venno(o)t(en).

Artikel 5

Inbreng en vermogen

1.De ondergetekende beherende vennoot sub 1 brengt in de vennootschap in zijn kennis, arbeid en vlijt, alsook het bedrag van 2.500 EUR. De ondergetekende commanditaire vennoot sub 2 brengt in de vennootschap in een bedrag van 2.500,00 EUR.

2.Met onderling goedvinden kunnen de vennoten ieder meer geld, goederen en /of rechten in de vennootschap inbrengen.

3.De ondergetekende beherende vennoot sub 1 wordt voor 50% van de boekwaarde van de inbreng in geld, goederen en/of rechten in de boeken der vennootschap gecrediteerd.

De ondergetekende commanditaire vennoot sub 2 wordt voor 50% van de boekwaarde van de inbreng in geld, goederen en/of rechten in de boeken der vennootschap gecrediteerd.

4.Over de kapitaalrekeningen zal geen rente worden vergoed.

5.De bedragen waarvoor de ondergetekenden sub I en sub 2 in de boeken der vennootschap bij de aanvang van het boekjaar staan gecrediteerd, worden, voor wat hun onderlinge rechtsverhouding betreft, beschouwd als schulden der vennootschap. Dit laatste geldt niet vocr de bedragen welke met onderling goedvinden als ingebracht kapitaal worden aangemerkt.

Artikel 6

Aansprakelijkheid en bevoegdheden

Van Dooren, Joeri, wonende Duinenweg 215/B  8430 Middelkerke, geboren te Dendermonde op 15 februari 1977, wordt aangeduid als zaakvoerder van de vennootschap.

De ondergetekende sub 1 treedt op als beherende en hoofdelijk voor het geheel aansprakelijke vennoten. Hij is bevoegd de vennootschap aan derden, en derden aan de vennootschap, te binden, voor haar te handelen en te tekenen, gelden voor haar in ontvangst te nemen en uit te geven, echter met dien verstande, dat de goedkeuring van de commanditaire vennoot steeds is vereist voor

a.het aangaan van alle rechtshandelingen, andere dan hiervoor genoemd, waarvan het belang of de waarde ervan een bedrag van ¬ 250.000,00 te boven gaat, waaronder niet begrepen het opnemen van beschikbare gelden bij de bankier der vennootschap; b.alle rechtshandelingen, die niet met het doel der vennootschap in verband staan.

Artikel 7

Interne werkverdeling

De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet.

Artikel 8

Verbod overdracht vennootschap-aandeel

1.Het is de ondergetekenden sub l en sub 2 verboden behoudens het in het tweede lid bepaalde, zijn aandeel in de vennootschap aan derden over te dcen, of te zijnen behoeven te beschikken over zaken, goederen of gelden, de vennootschap toebehorende.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

2.Onder derden in het vorige lid genoemd wordt niet bedoeld een door de betrokken vennoot op te richten rechtspersoon waarin die vennoot de gehele zeggenschap heeft en behoudt.

Artikel 9

Het boekjaar

1.Het boekjaar der vennootschap loopt van 1 januari tot en met 31 december, met dien verstande dat het eerste boekjaar loopt vanaf de aanvang der vennootschap tot en met 31 december 2013.

2.Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het eindigen van de vennootschap, worden de boeken der vennootschap afgesloten en worden uiterlijk binnen zes maanden daarna de balans en winst- en verliesrekening opgemaakt.

3.De balans en winst- en verliesrekening worden door alle vennoten ter blijke van goedkeuring ondertekend.

Artikel 10

Winstverdeling Winst of verlies zal door de vennoten in de volgende verhouding worden gedragen:

1.de ondergetekende sub 1 voor 50%

2.de ondergetekende sub 2 voor 50%

Onder winst wordt verstaan: de bruto-exploitatiewinst, verminderd met alle exploitatiekosten (afschrijvingen, rentelasten, kapitaalrekeningen, etc.) ten behoeve van de onderneming gemaakt, en aile lasten die op de onderneming rusten.

Artikel 11

Privé-opnamen

Ieder der vennoten zal maandelijks voor eigen gebruik en in mindering van zijn aandeel in de vermoedelijk te behalen winst uit aanwezige kasgelden mogen beschikken als zij onderling zullen overeenkomen.

Artikel 12

Arbeidsongeschiktheid

Bij algehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid ten gevolge van ziekte, invaliditeit of andere geestelijke of lichamelijke storing van een der vennoten, nemen de andere vennoten zonder extra vergoeding diens taak zoveel mogelijk waar,

Tijdens deze arbeidsongeschiktheid van de ene vennoot is het andere vennoten niet toegestaan de vennootschap op te zeggen, tenzij hiertoe toestemming is verkregen van de daarvoor bevoegde rechtbank.

Artikel 13

Einde der vennootschap

De vennootschap eindigt:

a.door opzegging overeenkomstig het bepaalde in artikel 4;

b.faillissement, staking van betaling of ondercuratelestelling van een der vennoten;

c.door een daartoe strekkende beslissing, te nemen door de bevoegde rechtbank, op verzoek van een der

vennoten, indien de ander de in deze akte gemaakte bepalingen overtreedt of niet nakomt, dan wel handelt in

strijd met de aard of strekking daarvan;

d.door het overlijden van een der vennoten, een en ander met inachtneming van het in de artikelen 15 en

volgende bepaalde; e.door liquidatie van een vennoot-rechtspersoon;

Artikel 14

Uitbetaling uittreder

Wanneer de vennootschap eindigt, en de andere vennoten het aandeel van de ene vennoot in de vennootschap overnemen en de zaken der vennootschap al dan niet met derden voortzetten, dan zullen de voortzettende vennoten bevoegd zijn de tegenwaarde van het aandeel van de defungeerde vennoot aan hem of zijn rechthebbende(n) uit te betalen in vijf gelijke jaarlijkse termijnen, waarvan de eerste termijn opeisbaar is zes maanden na de dag van beëindiging van de vennootschap, zulks onder de gehoudenheid een rente gelijk aan de marktrente te vergoeden over het nog niet afgeloste bedrag vervallende tegelijk met bovengenoemde termijnen en met het recht vervroegde aflossingen te doen.

Bedoelde uitkering zal evenwel met de lopende rente onmiddellijk opeisbaar zijn, zonder dat daartoe enige ingebrekestelling nodig zal zijn, bij verzuim in de prompte voldoening van de rente of aflossing, bij overlijden, faillissement, onder curatelestelling van zijn vermogen door de voortzettende vennoten alsmede het beëindigen van de zaken der vennootschap, inbreng in een besloten of naamloze vennootschap daaronder niet begrepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15

Liquidatie

Wanneer de vennootschap eindigt door opzegging, zal de vennootschap worden geliquideerd en wel door de vennoten samen. in alle andere gevallen van beëindiging geschiedt de liquidatie door de overblijvende vennoten. ln geen geval zal de liquidatie langer duren dan zes maanden. Uiterlijk een maand na afloop van de liquidatie moet aan ieder der vennoten of hun rechtsverkrijgenden het totaal van het hun uit hoofde van de liquidatie toekomende worden uitgekeerd. Gedurende de liquidatie blijven de bepalingen van onderhavige overeenkomst, voor zover toepasselijk, van kracht.

Artikel 16

Arbitrage

1.Alle geschillen die voortvloeien uit onderhavige overeenkomst of nadere overeenkomsten, die hiervan het gevolg zijn of hiermede samenhangen, zullen bij uitsluiting worden beslecht door rechtbanken van het arrondissement Hasselt.

2.Een geschil wordt geacht aanwezig te zijn zodra een van de vennoten zulks verklaart,

3.De bepalingen in de voorgaande leden brengen geen wijziging in de bevoegdheid van de vennoten om de Voorzitter van de Rechtbank te verzoeken om in kort geding een voorlopige voorziening bij voorraad te geven, in de toepasselijkheid van de daartegen openstaande rechtsmiddelen, in de bevoegdheid van de Voorzitter van de Rechtbank om verlof te verlenen tot het leggen van bewarende beslagen en in de bevoegdheid van de burgelijke rechter om voor waardeverklaring en verklaringsprocedures uit deze beslagen voortvloeiende, te oordelen alsmede over vorderingen tot ontbinding van de vennootschap.

Artikel 17

Aanvullend recht

Voor zover door de bepalingen van deze overeenkomst daarvan niet rechtsgeldig wordt afgeweken, gelden tussen de vennoten de wettelijke bepalingen omtrent gewone commanditaire vennootschap.

Artikel 18

Toezicht

De commanditaire vennoot kan zelf of door een door hem aan te wijzen en te honoreren accountant namens hem, te allen tilde het kantoor en aile andere bedrijfsruimten bij de gewone commanditaire vennootschap in gebruik, betreden, toezicht houden op alle handelingen van de beherende venno(o)t(en) en kennis nemen van de toestand van de zaak in haar gehele omvang. Op zijn verzoek heeft de commanditaire vennoot of diens lasthebber inzage in de boeken en worden hem alle verdere inlichtingen dienaangaande onmiddellijk verschaft.

Artikel 19

Toetreding

Toetreding van nieuwe vennoten zal alleen zijn toegestaan met schriftelijke toestemming van alle vennoten

Artikel 20

Kosten oprichting

Alle kosten aan het opmaken van deze akte verbonden, komen ten laste van de vennootschap.

Artikel 21

Overmacht

Geen vennoot is aansprakelijk voor buitengewone omstandigheden die de nakoming van deze overeenkomst verhinderen, en die niet aan een der vennoten zijn toe te rekenen. Hieronder zullen (indien en voorzover deze omstandigheden de nakoming onmogelijk maken of onredelijk bemoeilijken) mede zijn begrepen: stakingen in andere bedrijven dan die van vennoten, wilde stakingen of politieke stakingen; een algemeen gebrek aan benodigde grondstoffen en andere voor het totstandbrenging van de overeengekomen prestatie benodigde zaken of diensten; niet voorzienbare stagnatie bij toeleveranciers of andere derden waarvan een der vennoten afhankelijk is.

Artikel 22

Vertrouwelijke gegevens

Vennoten zijn gehouden tot geheimhouding van alle gegevens, afkomstig van de andere vennoten, welke als vertrouwelijk zijn aan te merken.

i4

Artikel 23

ongeldig, nietig of onuitvoerbaar

Indien een bepaald artikel, of enkele bepaalde artikelen van deze overeenkomst of een op deze overeenkomst gebaseerde aanvullende overeenkomst ongeldig, nietig of onuitvoerbaar is, zal dat artikel of deze artikelen geacht worden niet te bestaan en zullen de andere artikelen rechtsgeldig blijven.

Artikel 24

Belgisch Recht

Op deze overeenkomst is het Belgisch recht van toepassing.

Artikel 25

Contactgegevens

Voor dit contract dient informatief contact onderhouden te worden met de zaakvoerder zoals benoemd in artikel 6,

Aldus opgemaakt en in drievoud getekend, te Middelkerke op 1 juni 2012.

Van Dooren Joeri

r

. " i

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MORE OR LESS

Adresse
DUINENWEG 215B 8430 MIDDELKERKE

Code postal : 8430
Localité : MIDDELKERKE
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande