MOTORBEGELEIDING.COM

Association sans but lucratif


Dénomination : MOTORBEGELEIDING.COM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.921.024

Publication

29/07/2014
ÿþMOD 2.2

I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter

I eL.

Griffie Recntimni; KoopTlandel

t11111,11.1,11111JUI1111111

17 JUL 2014

Gent Afdeling Oos

_ "er

II

Ondememingsnr : 0526.921.024

Benaming

ivoluit) : Motorbegeleiding.com

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel: Molenstraat 64 - 8450 Bredene

Onderwerp akte Wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering heeft op 10 juni 2014 besloten tot het ontslag als bestuurder van:

Vanrenterg hem Eric, Rijksweg 75,/1.01, 8710 Sint-Baafs-Vijve, geboren op 29/09/1947, te Sint-Baafs-Vijve

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Derycke Jean-Cario, Blauwkasteelstraat 13, 8511 Aalbeke, geboren op 21/01/1967, te Kortrijk

Doornaert Gerben, Larstraat 297, 8930 Lauwe, geboren op 07/10/1967, te Wevelgem Dozie Rudy, Druarstraat 27, 8510 Kortrijk, geboren op 21/04/1963, te Kortrijk Eerebout Jan, Molenstraat 64, 8450 Bredene, geboren op 20/0511961, te Oostende Knockaert Alain, Kloosterdreef 34, 8510 Bellegem, geboren op 03/01/1962, te Kortrijk Vansevenant Marnik, Fazantenlaan 38, 8210 Zedelgem, geboren op 04/02/1966, te Roeselare

Van Cleven Chris, Eksterpad 5, 8660 De Panne, geboren op 23/05/1956, te Brugge Vertinde Francis, Dampoortstraat 51, 8310 Brugge, geboren op 06/10/1969, te Knokke

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college tilt, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genornen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Bredene, op 10 juni 2014

Eerebout Jan

Voorzitter

Op de laatste blz. van lAk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

I

g

Bijlagen- bij- het Belgisch- Staatsblad

16/01/2014
ÿþ M0D 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111MIN1111111

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

&Poe utijetelLr aine vn rechtbank van koophandel

Br  a .e mg t, i" «: n a¬

n 0 7 JAN 2014

 eriLlie

Ondememingsnr: 0526.921.024

Benaming

(voluit) : Motorbegeleiding.com

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Molenstraat 64- 8450 Bredene

Onderwerp akte Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur - gemachtigde

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 9 december 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Motorbegeleiding.com

De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Molenstraat 64, 8450 Bredene en ressorteert onder he gerechtelijk arrondissement Brugge.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging stelt zich tot doel het promoten, ondersteunen en inrichten van acties om het motorrijden te bevorderen alsook het gebruik van de motor voor het ondersteunen van veilig verkeer en het begeleiden van deelnemers tijdens groepsevenementen zowel met een competitief als niet-competitief karakter.

De vereniging mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin' ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun gegevens worden vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder persoon die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen. Het kandidaat-lid moet voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden: voorgedragen door twee leden en een lidmaatschap van een ononderbroken periode van minstens één jaar als toegetreden lid kunnen bewijzen.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur ais zodanig wordt aanvaard.

ARTIKEL 7

Verzoeken om toetreding als lid of als toegetreden lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres.

De algemene vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating als lid tot de vereniging uiterlijk twee maanden nadat het verzoek de raad van bestuur heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. De algemene vergadering beslist discretionair over elk verzoek tot opneming. De algemene vergadering moet de toelating of weigering niet motiveren.

De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating als toegetreden lid tot de vereniging uiterlijk twee maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming, De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren.

ARTIKEL 8

De leden en toegetreden leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage van maximum 500 euro verplicht. De jaarlijkse te betalen bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De leden en toegetreden leden worden jaarlijks door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid of toegetreden lid dat niet betaalt binnen de regularisatieperiode van vier weken wordt als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Elk lid en toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende algemene vergadering. Een ontslagnemend lid of toegetreden lid is verplicht tot het betalen van lidgeld en deelname in de kosten die worden goedgekeurd voor het jaar waarin het zijn ontslag indient.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

De raad van bestuur beslist over de uitsluiting van een toegetreden lid, alsook over de schorsing van een toegetreden lid of van een lid. Bij schorsing van een lid, dient de algemene vergadering zich binnen de zes weken uitte spreken over uitsluiting van dat lid.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar en zijn opnieuw herkiesbaar.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering duidt onder de bestuurders een voorzitter aan. De raad van bestuur duidt onder de bestuurders een ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan. Deze functies kunnen gecumuleerd worden.

De algemene Vergadering en de raad van bestuur kunnen respectievelijk de door hen verkozen functies terug afzetten. De functie eindigt eveneens door verlies van het bestuurdersmandaat of door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Het mandaat van voorzitter van de vereniging kan niet gecumuleerd worden met het mandaat van voorzitter van een andere vereniging.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij 2/3 meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat drie maanden na dit schrijven in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de vier maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wat aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hi) treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Indien dit aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede bijeenkomst worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt over dezelfde agenda indien minstens twee bestuurders aanwezig zijn.

De bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen plaatsvinden via telefonische conferentie of videoconferentie of op eender welke ander communicatiemiddel die een beraadslaging onder de bestuurders mogelijk maakt.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan, getekend onder de woorden "voor akkoord" door de bestuurders en terugbezorgd per brief of per fax. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vôt5r dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bilvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig

De ambtsbeindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

bjdoor afzetting door de raad van bestuur bu meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van de voorzitter.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen_

Het dagelijks bestuur wordt omschreven ais de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de Meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwei binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan de voorzitter of bij afwezigheid aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de vijf maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit brief of mail waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. De raad van bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk, de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter of bij belet door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan en op de vergadering zelf aangebracht worden, kunnen behandeld worden indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en aile aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige

M002.2

Luik B - Vervolg

of vertegenWoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passive, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

De algemene vergadering heeft op 9 december 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Clauw Johan, Pauline Van Heeiaan 8, 8630 Veurne, geboren op 13/11/1960, te Roeselare, ontslag ingediend op 17 augustus 2013

De algemene vergadering heeft op 9 december 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd: Verlinde Francis, Dampoortstraat 51, 8310 Brugge, geboren op 06/10/1969, te Knokke

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor ais volgt

Derycke Jean-Carlo, Blauwkasteeistraat 13, 8511 Aalbeke, geboren op 21/01/1967, te Kortrijk

Doom aert Gerben, Larstraat 297, 8930 Lauwe, geboren op 07/10/1967, te Weveigefri

Dozie Rudy, Druarstraat 27, 8510 Kortrijk, geboren op 21/04/1963, te Kortrijk

Eerebout Jan, Molenstraat 64, 8450 Bredene, geboren op 20/05/1961, te Oostende

Knockaert Alain, Kloosterdreef 34, 8510 Bellegem, geboren op 03/01/1962, te Kortrijk

Vanrenterghern Eric, Rijksweg 75/1.01, 8710 Sint-Baafs-Vijve, geboren op 29/09/1947, te Sint-Baafs-Vijve

Vansevenant Marnik, Fazantenlaan 38, 8210 Zedelgem, geboren op 04/02/1966, te Roeselare

Van Cleven Chris, Eksterpad 5, 8660 De Panne, geboren op 23/05/1956, te Brugge

Verlinde Francis, Dampoortstraat 51, 8310 Brugge, geboren op 06/10/1969, te Knokke

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachligderL

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van de voorzitter.

De raad van bestuur herbevestigt het mandaat als voorzitter van:

Eerebout Jan, Molenstraat 64, 8450 Bredene, geboren op 20/05/1961, te Oostende

Te Bredene, op 9 december 2013,

Eerebout Jan

Voorzitter

Voor-befrouden

aan het

Bergisch Staatsbrad

Bijtagen-bij-liet Be1gisefrStaatsblad --16/01-201- - Aenexestdu Mvniteur-trelger

Op de laatste I*. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting et organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

27/06/2013
ÿþ M0D 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1Ifluui~~nui~iui

behouden " 130 8336"

aan het

Belgisch

Staatsbias

nll I



Neaergeieeo eer griffie van cie recfitbartl; ,:..

Brugge  cáe _,: F-

op I 8.lUN Z~i3Griffie

Ondernemingsnr : 0526.921.024

Benaming

(voluit) : Motorbegeleiding.com

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Molenstraat 64 - 8450 Bredene

Onderwerp akte : Organisatie van de raad van bestuur

In overeenstemming met de bepalingen van artikel 12 van de statuten gebeurden volgende aanstellingen

niet ingang van 18 april 2013 binnen de raad van bestuur:

EEREBOUT Jan (61052053386): voorzitter

VANRENTERGHEM Eric (47092943734 ): ondervoorzitter

VAN CLEVEN Chris (56032317937): secretaris

DOORNAERT Gerben (67100729995): penningmeester.

Namens Motorbegeleiding.com:

Chris Van Cleven Jan Eerebout

secretaris voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

23/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOTORBEGELEIDING.COM

Molenstraat 64

8450 BREDENE

STATUTEN

De ondergetekenden,

1. EEREBOUT Jan, woonachtig te 8450 Bredene, Molenstraat 64

2. DERYCKE Jean-Carlo, woonachtig te 8511 Aalbeke, Blauwkasteelstraat 13

3. KNOCKAERT Alain, woonachtig te 8510 Bellegem, Kloosterdreef 34

4. VAN CLEVEN Chris, woonachtig te 8660 De Panne, Eksterpad 5

5. DOZIE Rudy, woonachtig te 8510 Kortrijk, Druartstraat 27

6. VANSEVENANT Marnik, woonachtig te 8210 Zedelgem, Fazantenlaan 38

7. VANRENTERGHEM Eric, woonachtig te 8710 Sint Baafs Vijve, Rijksweg 75/1.01

8. CLAUW Johan, woonachtig te 8630 Veurne, Pauline Van Heelaan 8

9. DOORNAERT Gerben, woonachtig te 8930 Lauwe, Larstraat 297

10. VERSCHELDE Frank, woonachtig te 8860 Lendelede, Heulsestraat 50

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni

1921 (hierna de  VZW-wet ), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld

op 18 april 2013

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

ARTIKEL 1 - NAAM VAN DE VERENIGING

1.1. De vereniging draagt de naam MOTORBEGELEIDING.COM.

1.2. Deze naam moet steeds door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting VZW, worden

voorafgegaan of gevolgd.

1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven,

en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen,

bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2 - ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1. De vereniging is gevestigd te 8450 Bredene, Molenstraat 64. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Brugge. Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene

vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van

de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

ARTIKEL 3 - DOEL VAN DE VERENIGING

3.1. De vereniging stelt zich tot doel het promoten, ondersteunen en inrichten van acties om het motorrijden te

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Motorbegeleiding.com

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302455*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Molenstraat 64

0526921024

8450

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bredene

Griffie

Neergelegd

19-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

bevorderen alsook het gebruiken van de motor voor het ondersteunen van veilig verkeer en het begeleiden van deelnemers tijdens groepsevenementen zowel met een competitief als niet-competitief karakter. Om dit doel te bereiken kan zij tevens alle nodige activiteiten organiseren.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4 - DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

Titel II Lidmaatschap

ARTIKEL 5 - WERKELIJKE EN TOEGETREDEN LEDEN

5.1. De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd. 5.2. De vereniging telt tenminste drie werkelijke leden.

5.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

ARTIKEL 6 - VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1. Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, hij die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen. De kandidaat-werkelijk lid moet voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden: zijn voorgedragen door twee werkelijke leden én een lidmaatschap van een ononderbroken periode van minstens vijf jaar als toegetreden lid kunnen bewijzen.

6.2. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De kandidaat-toetredend lid moet voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

a) de leeftijd van 24 jaar bereikt hebben

b) houder zijn van een geldig Europees motorrijbewijs of als dusdanig geldend stuk

c) houder zijn van een vergunning afgeleverd door de Wielerbond.

6.3. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk twee maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. De raad van bestuur beslist discretionnair over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren.

ARTIKEL 7 - JAARLIJKS LIDGELD

7.1. De leden (werkelijke en toegetreden leden) betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De bijdrage kan niet minder zijn dan 10 euro en niet meer dan 500 euro. ARTIKEL 8 - VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de bovengenoemde principes te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging of de principes die zij nastreeft op enige wijze schaden.

ARTIKEL 9 - ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9.1. Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende (gewone) algemene vergadering. Een ontslagnemend lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld en deelname in de kosten die worden goedgekeurd voor het jaar waarin het zijn ontslag indient.

Een lid dat nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt na een regularisatieperiode van vier weken geacht van

rechtswege ontslag te hebben genomen.

9.2. Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen. Iedere beslissing tot uitsluiting wordt gemotiveerd. De motivering wordt per aangetekend schrijven ter kennis van het betrokken lid gebracht.

9.3. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een werkelijk lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken werkelijk lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het werkelijk lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

9.4. De raad van bestuur beslist over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid. Zij zal het betrokken lid horen vooraleer over de uitsluiting te besluiten. Iedere beslissing tot uitsluiting wordt gemotiveerd. De motivering wordt per aangetekend schrijven ter kennis van het betrokken lid gebracht.

9.5. Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. 9.6. Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie bestuurders, benoemd door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging. Indien het aantal bestuurders is gedaald beneden het minimum, blijft het bestuur toch bevoegd zolang tenminste twee bestuurders in functie zijn. Het bestuur is verplicht te bevorderen dat het zo spoedig mogelijk weer overeenkomstig deze statuten is samengesteld.

De bestuurders handelen als een college. De bestuurders worden op voorstel van het bestuur, of op voorstel van tenminste vijf leden, door de algemene vergadering uit de leden der vereniging benoemd. De voorzitter kan door de algemene vergadering ook worden benoemd buiten de leden. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden vergoed.

ARTIKEL 11 - DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn herverkiesbaar.

De algemene vergadering kan een bestuurslid schorsen of ontslaan. Voor een besluit daartoe is een

meerderheid vereist van tenminste tweederde der geldig uitgebrachte stemmen.

De bestuurders zijn bevoegd ontslag te nemen, mits dit schriftelijk geschiedt met een opzegtermijn van tenminste drie maanden.

ARTIKEL 12 - ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1. De raad van bestuur wijst uit zijn midden minstens een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. De voorzitter wordt steeds als zodanig door de algemene vergadering benoemd. Aanvaarding van het voorzitterschap houdt tevens aanvaarding van het lidmaatschap in. Behalve de voorzitter, kan een andere bestuurder meerdere functies cumuleren. Het mandaat van voorzitter is niet cumuleerbaar met een ander mandaat als voorzitter van een andere vereniging. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

12.2. De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen. De oproepingen gebeuren per e-mail. De oproepingstermijn bedraagt minimum acht werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze een volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

12.5. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

12.6. In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen: (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening. 12.7. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden door de secretaris of een door de voorzitter aangewezen lid notulen opgemaakt, die in de volgende vergadering worden geagendeerd. Na goedkeuring worden ze ondertekend door de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

12.8. Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming m.b.t. het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten.

ARTIKEL 13 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging . Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

13.2. Alle akten die de vereniging verbinden, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, zonder dat dezen zich hiervoor ten overstaan van derden moeten verantwoorden.

13.3. Behoudens uitzonderingen bepaalt door de raad van bestuur, vertegenwoordigt de voorzitter de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

13.4. Aan de penningmeester kan door de raad van bestuur beperkte of algehele volmacht worden gegeven voor zover het de uitoefening van diens taak betreft.

Titel IV Algemene vergadering

ARTIKEL 14 - SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. De toegetreden leden worden niet opgeroepen voor de algemene vergadering.

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3. Een werkelijk lid kan zich door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk werkelijk lid kan evenwel slechts één ander werkelijk lid vertegenwoordigen.

14.4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een werkelijk lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i.en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 16 - ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 31 mei van dat jaar valt.

16.2. Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij email uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 - MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3. Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

ARTIKEL 18 - NOTULEN

Van elke vergadering worden door de secretaris of door een door de voorzitter aangewezen lid notulen opgemaakt, die in de volgende vergadering worden geagendeerd. Na goedkeuring worden ze ondertekend door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden voor

eensluidend afschrift ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Titel V Inzagerecht van de werkelijke leden

ARTIKEL 19 - INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel

van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de

algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van

bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 20 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Titel VI Begrotingen - Rekeningen - Controle

ARTIKEL 21 - JAARREKENING  BEGROTING

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich,

bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

21.3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van

koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 - COMMISSARIS(SEN)

22.1. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle

op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de

statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer

commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van

Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De

commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

22.2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle

verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de

notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

ARTIKEL 23 - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. Het voorstel tot

ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden

wordt verzonden.

23.2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 24 - BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging

dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden

aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel

tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt

en beslist.

ARTIKEL 25 - VZW-WET

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou

vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk

reglement en de gebruiken terzake.

Dat thans optreden als leden van de raad van bestuur de volgende door de algemene vergadering aangeduide

bestuursleden:

EEREBOUT Jan, bestuurslid

VANRENTERGHEM Eric, bestuurslid

VAN CLEVEN Chris, bestuurslid

DOORNAERT Gerben, bestuurslid

DERYCKE Jean-Carlo, bestuurslid

KNOCKAERT Alain, bestuurslid

DOZIE Rudy, bestuurslid

VANSEVENANT Marnik, bestuurslid

CLAUW Johan, bestuurslid

Coordonnées
MOTORBEGELEIDING.COM

Adresse
MOLENSTRAAT 64 8450 BREDENE

Code postal : 8450
Localité : BREDENE
Commune : BREDENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande