MOUNTAINBIKECLUB MC CHOUFFE, AFGEKORT : MBC MC CHOUFFE

Association sans but lucratif


Dénomination : MOUNTAINBIKECLUB MC CHOUFFE, AFGEKORT : MBC MC CHOUFFE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 871.260.631

Publication

29/11/2013
ÿþr+,~'`/w ~ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-behoude 1101111tttqlliglilill

aan hel

Belgisc' 3taatsbb

Ondernemingsnr : 0871.260.631

Benaming

(voluit) : Mountainbikeclub Mc Chouffe

(verkort) : MBC MC Chouffe

Rechtsvorm : vzw

Zetel: VAARTDIJK ZUID 66, 8433 MIDDELKERKE

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Wijziging Raad van Bestuur

Tussen de ondergetekenden:

Lannoye Peter, Houvenaeghel Patrick, Matton Paul, D'hondt Geert, Goegebeur Dirk, Vanderostyne Davy, Lootens Jan,

Dr, Simon Beheytstraat 2, Petunialaan 13, Hoogwegel 8, Lijsterstraat 12, Biezenstraat 6, Gelijkheidstraat 129, Ooststraat 30,

8430 Middelkerke 8430 Middelkerke 8460 Oudenburg 8432 Leffinge 8430 Middelkerke 8400 Oostende 8434 Westende

wordt overeengekomen wat volgt

Vandaag, 01 september 2013, worden onderstaande statuten opgesteld, overeenkomstig de Wet van 27; juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk) en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, en dit ter wijziging van de statuten welke werden gesteld bij oprichting van de Mountainbikeclub Mc Chauffe op 19 december 2004,

Statuten VZW Mountainbikeclub Mc Chouffe

Artikel 1.-- Naam, oprichters en zetel

1.1De vereniging wordt genoemd "Mountainbikeclub Mc Chouffe", afkorting "MBC Mc Chouffe" en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

1.2.De maatschappelijke zetel is gevestigd te Dr. Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Brugge. De plaats van vestiging kan enkel door beslissing van de Algemene Vergadering worden gewijzigd binnen dit gerechtelijke arrondissement.

Artikel 2, -- Doel

2.1. De vereniging heeft tot doel de fietssport in het algemeen en de mountainbikesport in het bijzonder te beoefenen en te promoten.

2.2. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doen te realiseren, met inbegrip van het stellen van bijkomstige handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel,

Artikel 3 - Leden

3.1. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.i De vereniging telt effectieve en toegetreden reden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het: stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen: zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eny bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MfoD 2.2

activiteiten van de VZW. Ze hebben géén stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden, aanvullend aan wat reeds bepaald is door deze statuten, ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

3.2. Het maximumbedrag van het lidgeld voor leden en voor toegetreden leden bedraagt ¬ 200.

Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en dient jaarlijks, gedurende de maand

september, betaald te worden.

3.3, Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden, na door de Raad van Bestuur te zijn aangemaand te betalen binnen de 30 dagen, van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn na het verstrijken van deze 30 dagen.

Toegetreden leden die nalaten om het jaarlijkse lidgeld, uiterlijk gedurende de maand september, te betalen, worden geacht uittredend te zijn.

3.4. Nieuwe leden dienen hun kandidatuur schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Ze worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. Als `lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.5. leder [id kan zijn ontslag indienen door middel van een schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijke bezit van de vereniging,

3.6, Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de VZW wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.7. De Raad van Bestuur beslist over het lidmaatschap van een toegetreden lid. De Raad van Bestuur heeft het recht om op ieder ogenblik het lidmaatschap van een kandidaat toegetreden lid te weigeren alsook het lidmaatschap van een toegetreden lid te beëindigen en dit bij een gewone meerderheid van stemmen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van toegetreden leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de toegetreden leden, dat op de zetel van de VZW wordt gehouden.

Artikel 4  Algemene Vergadering

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

4.2. Elk lid beschikt over één stem.

4.3. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering. Het aantal volmachten welke een lid kan uitoefenen wordt beperkt tot één.

4.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun desgevallende bezoldiging, de kwijting aan de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

4.5. De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar goed te keuren en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

4.6.Een Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8. Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9. Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

MOD22

r' i

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen ais minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12, Behalve wanneer de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

4,13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Die verslagen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Artikel 5  Raad van Bestuur

5.1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2, De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge 5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits de voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid.

5.5, De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk meiden aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum.

5.8. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of zijn vervanger.

5.9. De Raad van Bestuur vergadert als college geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.10. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, die worden ondertekend door de Voorzitter en bij ontstentenis door twee andere bestuurders. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6  Bevoegdheden.

6.1, De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het ai dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met in begrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor aile handels- en bankverrichtingen.

6.2. Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

6.3. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders. De Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en penningmeester en elke functie die' voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk Es. Hun benoeming door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid.

MaD 2.2

X "

Onverminderd de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om de vereniging te vertegenwoordigen. als college, is de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, secretaris en penningmeester.

6.4. Bestuurders die namens de vereniging optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

6.5. De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die het nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 7 -- Rekeningen

7.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2. Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultaatrekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.3. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur,

Artikel 8  Ontbinding

8.1. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9  Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, Is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in 2 exemplaren, één exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar voor het register der verslagen van de Algemene Vergadering.

Akte betreffende de Raad van Bestuur

Benoemingen

01-09-2013

Lannoye Peter, *16/02/1965 te Oostende

Vanderostyne Davy, ° 26/06/1973 te Oostende Gelijkheidstraat 129, 8400 Oostende

Ontslagen

01-09-2013

Verjans Johnny, ° 28/11/1970 te Genk Tijl Uilenspiegellaan 12b, 8430 Middelkerke

Bral Jerry, ° 18/08/1967 te Oostende Vaartdijk Zuid 66, 8433 Middelkerke

Rosselie Gianni, ° 20/08/1976 te Veurne Tulpenstraat 9, 8434 Middelkerke

Raad van Bestuur Lannoye Peter, l-louvenaeghel Patrick, Matton Paul, ° 16/02/1965 te Oostende ° 23/07/1963 te Oostende ° 12/12/1966 te Oostende ° 23/02/1966 te Oostende ° 16/06/1958 te Oostende ° 26/06/1973 te Oostende Dr, Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke Petunialaan 13, 8430 Middelkerke Hoogwegel 8, 8460 Oudenburg Lijsterstraat 12, 8432 Leffinge Biezenstraat 6, 8430 Middelkerke Gelijkheidstraat 129, 8400 Oostende

D'hondt Geert, Goegebeur Dirk, Vanderostyne Davy,

De Algemene Vergadering keurde bovenvermelde benoemingen goed en nam eveneens kennis van bovenstaande ontslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Dr. Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke

MOD 2.2

Luili: B - Vervolg

f Alle bevoegdheden die niet door de wet of*dâor de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, ; worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur vergadert als college geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondergetekende LANNOYE Peter, handelend als Voorzitter van de MBC Mc CHOUFFE vzw, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op 01/09/2013 beslist de Raad van Bestuur om de functies binnen de vereniging op onderstaande manier te verdelen

Voo rzitte r

Lannoye Peter, ° 16/02/1965 te Oostende Dr. Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke

Secretaris

Houvenaeghel Patrick, ° 23/07/1963 te Oostende Petunialaan 13, 8430 Middelkerke

Penningmeester

Matton Paul, ° 1 211 2/1 966 teCostende Hoogweget 8, 8460 Oudenburg

Onverminderd de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om de vereniging te vertegenwoordigen als college, is de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter, secretaris en penningmeester zijn gemachtigd om alleen de vereniging te vertegenwoordigen.

Ondergetekende LANNOYE Peter, handelend als Voorzitter van de MBC Mc CHOUFFE vzw, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Waarvan akte,

Gedaan te Middelkerke op 01/09/2013.

LANNOYE Peter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/01/2012
ÿþMOO2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nevru$?z--gd ter giiYr:3 Vc?q1

rechtbank val% koophandel

Br tigge - afdeling te r'vOáTENDF.-.

I lI III 11111 1I 1INIIINIII

*12024709*

Ondernemingsnr : 0871.260.631

Benaming

(voluit) : Mountainbikeclub Mc Chouffe

(verkort) : MBC MC Chauffe

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dr. SIMON BEHEYTSTRAAT 2, 8430 MIDDELKERKE

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Wijziging Raad van Bestuur

Tussen de ondergetekenden:

Bral Jerry, Vaartdijk Zuid 66, 8433 Middelkerke

Matton Paul, Hoogwegel 8, 8460 Oudenburg

Rosselle Gianni, Tulpenstraat 9, 8434 Middelkerke

Lannoye Peter, Dr. Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke

D'hondt Geert, Lijsterstraat 12, 8432 Leffinge

Verjans Johnny, Tijl Uilenspiegellaan 12b, 8430 Middelkerke

Houvenaeghel Patrick, Petunialaan 13, 8430 Middelkerke

Goegebeur Dirk, Sint Sebastiaansraat 47, 8480 Eernegem

Daems Kris, Karel Jonckheerestraat 16, 8430 Middelkerke

wordt overeengekomen wat volgt:

Vandaag, 30 juni 2011, worden onderstaande statuten opgesteld, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921; betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, cie internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de; stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, en dit ter wijziging van de statuten welke werden gesteld bij oprichting van de Mountainbikeclub Mc Chouffe op 19 december 2004.

Statuten VZW Mountainbikeclub Mc Chouffe

Artikel 1.  Naam, oprichters en zetel

1.1.De vereniging wordt genoemd "Mountainbikeclub Mc Chouffe", afkorting "MBC Mc Chouffe" en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

1.2.De maatschappelijke zetel is gevestigd te Vaartdijk Zuid 66, 8433 Middelkerke en ressorteert onder het; gerechtelijke arrondissement Brugge. De plaats van vestiging kan enkel door beslissing van de Algemene: Vergadering worden gewijzigd binnen dit gerechtelijke arrondissement.

Artikel 2.  Doel

2.1. De vereniging heeft tot doel de mountainbikesport te beoefenen en te promoten.

2.2. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doen te realiseren, met inbegrip van het stellen van bijkomstige handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed; wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Artikel 3 - Leden

3.1. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.; De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het; stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve [eden. De wettelijke bepalingen

Op de laatste biz. van Luik 8 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

~

1.400 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben géén stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

3.2. Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt ¬ 200.

3.3. Leden die nalaten het Lidgeld te betalen worden, na door de Raad van Bestuur te zijn aangemaand te betalen binnen de 30 dagen, van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn na het verstrijken van deze 30 dagen.

3.4. Nieuwe leden dienen hun kandidatuur schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Ze worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. Als "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.5. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslag nemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijke bezit van de vereniging.

3.6. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4  Algemene Vergadering

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

4.2. Elk lid beschikt over één stem.

4.3. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering. Het aantal volmachten welke een lid kan uitoefenen wordt beperkt tot één.

4.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun desgevallende bezoldiging, de kwijting aan de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

4.5. De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar goed te keuren en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

4.6.Een Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8. Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9. Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11. indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12. Behalve wanneer de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Die verslagen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Artikel 5  Raad van Bestuur

5.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur bestaat evenwel uit slechts twee personen in geval de Algemene Vergadering uit drie personen bestaat. In ieder geval moet de Raad van Bestuur kleiner zijn dan de Algemene Vergadering.

5.2. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits de voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid.

5.5. De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk melden aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum.

5.8. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of zijn vervanger.

5.9. De Raad van Bestuur vergadert ais college geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.10. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, die worden ondertekend door de Voorzitter en bij ontstentenis door twee andere bestuurders. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6  Bevoegdheden.

6.1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met in begrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

6.2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders. De Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Hun benoeming door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid. Onverminderd de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om de vereniging te vertegenwoordigen als college, is de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter, secretaris en penningmeester zijn gemachtigd om alleen de vereniging te vertegenwoordigen.

6.4. Bestuurders die namens de vereniging optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

6.5. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die het nodig acht en nuttig oordeelt. Artikel 7  Rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

7.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2. Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultaatrekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.3. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8  Ontbinding

8.1. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9  Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in 2 exemplaren, één exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar voor het register der verslagen van de Algemene Vergadering.

Akte betreffende de Raad van Bestuur

Benoemingen

30-06-2011

D'hondt Geert, ° 23/02/1966 te Oostende Lijsterstraat 12, 8432 Leffinge

Verjans Johnny, ° 28/11/1970 te Genk Tijl Uilenspiegellaan 12b, 8430 Middelkerke

Houvenaeghel Patrick, ° 23/07/1963 te Oostende Petunialaan 13, 8430 Middelkerke

Goegebeur Dirk, ° 16/06/1958 te Oostende Sint Sebastiaansraat 47, 8480 Eernegem

Ontslagen

30-06-2011 Goltbrekerslaan 2c, 8430 Middelkerke Dr. Simon Beheytstraat 2, 8430 Middelkerke

Anseeuw Danny, ° 19/02/1961 te Torhout

Lannoye Peter, ° 16/02/1965 te Oostende

Raad van Bestuur

Bral Jerry, ° 18/08/1967 te Oostende Vaartdijk Zuid 66, 8433 Middelkerke

Matton Paul, ° 12/12/1966 te Oostende Hoogwegel 8, 8460 Oudenburg

Rosselle Gianni, ° 20/08/1976 te Veurne Tulpenstraat 9, 8434 Middelkerke

D'hondt Geert, ° 23/02/1966 te Oostende Lijsterstraat 12, 8432 Leffinge

Verjans Johnny, ° 28/11/1970 te Genk Tijl Uilenspiegellaan 12b, 8430 Middelkerke

Houvenaeghel Patrick, ° 23/07/1963 te Oostende Petunialaan 13, 8430 Middelkerke

Goegebeur Dirk, ° 16/06/1958 te Oostende Sint Sebastiaansraat 47, 8480 Eernegem

De Algemene Vergadering keurde bovenvermelde benoemingen goed en nam eveneens kennis van bovenstaande ontslagen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De Baad van Bestuur vergadert als college geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Ondergetekende BRAL Jerry, handelend als Voorzitter van de MBC Mc CHOUFFE vzw, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg behouden





" aan het

Belgisch

Staatsblad Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op 30/06/2011 beslist de Raad van Bestuur om de functies binnen de vereniging op onderstaande manier te verdelen :

Voorzitter

Bral Jerry, ° 18/08/1967 te Oostende Vaartdijk Zuid 66, 8433 Middelkerke

Secretaris

Matton Paul, ° 12/12/1966 te Oostende Hoogwegel 8, 8460 Oudenburg

Penningmeester

Rosselie Glenn', ° 20/08/1976 te Veurne Tulpenstraat 9, 8434 Middelkerke

Onverminderd de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om de vereniging te vertegenwoordigen als college, is de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter, secretaris en penningmeester zijn gemachtigd om alleen de vereniging te vertegenwoordigen.

Ondergetekende BRAL Jerry, handelend als Voorzitter van de MBC Mc CHOUFFE vzw, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Waarvan akte.

Gedaan te Middelkerke op 30/06/2011.

BRAL Jerry

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MOUNTAINBIKECLUB MC CHOUFFE, AFGEKORT : MBC …

Adresse
VAARTDIJK ZUID 66 8433 MANNEKENSVERE

Code postal : 8433
Localité : Mannekensvere
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande