MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER VERHAEGHE, AFGEKORT : ARCHITECT PETER VERHAEGHE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER VERHAEGHE, AFGEKORT : ARCHITECT PETER VERHAEGHE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 870.996.058

Publication

09/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 11.06.2013, NGL 06.08.2013 13398-0460-015
08/04/2013
ÿþ Mod 2,1

MM] In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i I

UIi

i



Ondernemingsnr ; 0870.996.058

Benaming

(voluit) : MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER VERHAEGHE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Bukkersstraat 27 - 8900 leper

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit de akten verleden voor ondergetekende notaris Luc Ghesquière te leper op 13 maart 2013, dragende

volgende melding van registratie: "Geboekt tien bladen drie verzending te leper de 18 maart 2013 boek 180

blad 84 vak 13. Ontvangen vijf en twintig euro (25 EUR). De Ontvanger ai, (getekend) Jean-Pierre LEMAIRE",

en op 25 maart 2013, nog niet geregistreerd,

BLIJKT :

I. Dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de Besloten Vennootschap met

Beperkte Aansprakelijkheid "MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER

VERHAEGHE" de dato 13 maart 2013, volgende beslissingen heeft getroffen :

EERSTE BESLISSING

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de maatschappelijke zetel van de vennootschap

te verplaatsen van de Bukkersstraat 27 te 8900 leper naar de Berten Pilstraat 28 te 8980 Zonnebeke en om de

eerste alinea van artikel 2 van de statuten aan te passen, als volgt:

" De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8980 Zonnebeke, Berten Pilstraat 28",

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de statuten aan te vullen en te vernieuwen,

aangepast aan de Aanbeveling betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een

vennootschap of associatie, goedgekeurd door de Nationale Raad van de Orde van Architecten in de zitting van

27 april 2007,

Het uittreksel luidt als volgt:

1° Rechtsvorm en naam.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijheid is

opgericht onder de naam "MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER

VERHAEGHE".

2°  Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8980 Zonnebeke, Berten Pilstraat 28.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres

binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten

waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke

zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3°  Doel.

De vennootschap heeft tot doel ;

1. Een interprofessionele vennootschap tot stand te brengen tussen één of meer architecten, ingenieurs en aanverwante beroepen, voor de uitoefening van alle mogelijke activiteiten in het kader van hun beroepen, met dien verstande dat het alleen maar kan gaan om prestaties die verenigbaar zijn met de verplichtingen die de beroepsdeontologie aan de architecten oplegt,

Het betreft onder andere de werkzaamheden die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met :

 het uitvoeren van studies, ontwerpen, adviezen en deskundige opdrachten in verband met burgerlijke bouwkunde, gebouwen, infrastructuurwerken, technische uitrusting van bouwwerken, ruimtelijke ordening, groenvoorzieningen, stabiliteit, constructies en interieurs, en in verband met de vormgeving in het algemeen;

 het tekenen van plannen, het maken van perspectieven, maquettes, bestekken, meetstaten, programma-en budgetanalyses, ramingen, marktstudies, expertises en plaatsbeschrijvingen.

2. Het uitvoeren van de opdrachten als veiligheidscoördinator, overeenkomstig het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. Dit omvat alle taken en werkzaamheden die wettelijk zijn voorzien, zowel voor coördinator-ontwerp ais voor coördinator-uitvoering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

3. Het verlenen van dienstprestaties van administratieve aard, zowel in eigen beheer ais in deelname met derden. De vennootschap kan tevens haar diensten aanbieden in het gebruik van computers en software en het opstellen en ontwerpen van nieuwe software, alsook computergerichte projecten in de breedste zin van het woord. Dit dient steeds te gebeuren ten dienste van het hoofddoel met name de uitoefening van het beroep van architect.

4. Het beheren, het instandhouden, het valoriseren en het verhandelen van onroerende goederen -in het kader van bovenvermeld doel- alsook het stellen van alle handelingen die daar rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking op hebben, zoals -ten exemplatieve titel- het aankopen, het bouwen, het oprichten, het verkavelen, het ruilen, het uitrusten, het opschikken, het verbouwen, het huren, het verhuren, het vervreemden en het vestigen van alle zakelijke rechten.

Deze opsomming dient in de ruimste zin beschouwd te worden, en is niet van beperkende doch enkel van aanwijzende aard. De vennootschap kan daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of op elke andere wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen of groeperingen, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, soortgelijk of aanvullend doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling in haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap mag alle verrichtingen of handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel vergemakkelijken. Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris volgens de regels van de vennootschappenwet en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris volgens de regels die in artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen gesteld zijn, in voorkomend geval mits de goedkeuring door de Raad van Orde van Architecten.

4° -- Duur.

De vennootschap opgericht op 22 december 2004 bestaat voor onbepaalde tijd.

5°  Kapitaal  Maatschappelijk vermogen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

6° Bestuur en vertegenwoordiging  Controle -- Benoeming van zaakvoerder

a) Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Bestuursbevoegdheid.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, warden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag ln die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

L

4 1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

b) Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt indien wettelijk vereist, aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling conform artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene aandeelhoudersvergadering steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechtelijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

7° Maatschappelijk Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap begint op een januari en eindigt op een en dertig december van ieder jaar.

8° Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

9° Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering.

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de tweede dinsdag van de maand juni om veertien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die ten minste éénfviijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Elke architect-vennoot kan evenwel, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelfde agenda vaststelt.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

10° Oproepingen  toelatingsvoorwaarden  uitoefening stemrecht

a) De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen worden per aangetekende brief, ten minste vijftien dagen váór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

S " . " L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

y

Voor-

i

behouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven,' de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief. Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet vereist, wanneer aile vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten. De vervulling van deze formaliteit is evenmin vereist in geval van vertegenwoordiging.

b) Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, vooma(a)m(en) of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

e) Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (eventueel een digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vernield in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd minstens drie werkdagen voor de algemene vergadering.

zaterdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

11° Verdeling saldo na vereffening

Het batig saldo van de vereffening zal onder de aandeelhouders verdeeld worden in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, met dien verstande evenwel dat alle aandelen dezelfde rechten moeten hebben.

li. Dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP PETER VERHAEGHE" de dato 25 maart 2013, volgende beslissing heeft getroffen :

ENIGE BESLISSING

De vergadering neemt kennis van ,het verslag van de zaakvoerder de dato 25 maart 2013 ter verantwoording van de wijziging van de aard "van de vennootschap, dat verwijst naar de staat van activa en passiva, afgesloten op 31 december 2012 en de vergadering beslist met eenparigheid van stemmen de aard van de vennootschap te wijzigen zodat de vennootschap thans de vorm aanneemt van een burgerlijke vennootschap onder de vormi-van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid. De statuten werden bij buitengewone algemene vergadering van 13 maart 2013 reeds in die zin aangepast. Voor zoveel als nodig worden deze statuten uitdrukkelijke bevestigd.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Bijlagen:

- expeditie van de statutenwijzigingen

- aanwezigheidslijsten

- verslag van de zaakvoerder

-

gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luil< B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 12.06.2012, NGL 30.07.2012 12362-0198-015
28/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 14.06.2011, NGL 25.07.2011 11328-0546-013
03/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 08.06.2010, NGL 28.07.2010 10356-0494-013
24/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 09.06.2009, NGL 17.07.2009 09438-0348-011
05/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 10.06.2008, NGL 30.07.2008 08514-0318-011
27/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 12.06.2007, NGL 23.07.2007 07450-0313-011
27/07/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 13.06.2006, NGL 26.07.2006 06541-2278-009

Coordonnées
MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP P…

Adresse
BERTEN PILSTRAAT 28 8980 ZONNEBEKE

Code postal : 8980
Localité : ZONNEBEKE
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande