MUSIC CONNECTS

Association sans but lucratif


Dénomination : MUSIC CONNECTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.391.721

Publication

02/05/2012
ÿþ MOD 2.2

Q In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



~

~

Q'Angelo Vandamme, wonende te Burgemeester Vandenbogaerdelaan 43, 8870 Izegem. DAnuscka Dobbels, wonende te Burgemeester Vandenbogaerdelaan 43, 8870 Izegem,

e Q'Olivier Wattel, wonende te Nederweg 3, 8870 Izegem.

Clà

Zijn overeengekomen op 04/04/2012, om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de verenging zonder winstoogmerk "Music

e Connects" op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

Clà

STATUTEN

Clà

NAAM, ZETEL, DUUR, DOEL

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam "Music Connects".

NDeze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere

NEERGELEGD

19. 04, 2012

GEMBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

" iaoe3ias*

vt beh(

aar

Bel( Staal

Ondernemingsnr : 215. 3

Benaming

(voluit) : Music Connects

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Burg. Vandenbogaerdelaan 43, 8870 Izegem

Onderwerp akte : Oprichting

pijp De Ondergetekenden:

stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging Nzonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

0

ARTIKEL 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Deze kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen, Over een wijziging van de zetel kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgebracht van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Heden is deze gevestigd te 8870

re Izegem, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 43.

Deze vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Kortrijk.

ARTIKEL 3.

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

p ARTIKEL 4.'

De vereniging heeft tot doel om vormende, sociale, culturele en ontspannende activiteiten waarbij alternatieve muziek een rol speelt te organiseren en ondersteunen waar zowel jongere als oudere mensen worden samengebracht. Dit zijn zowel projecten en evenementen uit de cultuursector als uit andere aanverwante sectoren,

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

DHet realiseren en aanbieden van culturele projecten (feesten, fuiven, concerten, festivals, optredens, workshops, livestreams...) waarin alternatieve muziek een rol speelt;

OHet ondersteunen van culturele projecten en artiesten met een logistieke ondersteuning;

Q'Meewerken aan culturele projecten waarbij een samenwerking aangegaan wordt met relevante

_.verenigingen,. ondernemingen .en organisaties. ons.JDepaalde_projeclen.te.organiserenr _ _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

"

Map 2.2

"

OHet aanbieden van andere projecten relevant binnen de evenementensector;

OHet promoten van alternatieve muziek door zelf als artiest op te treden.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen -als in buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé -ais met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen -en buitenlans en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

LIDMAATSCHAP

ARTIKEL 5.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Het aantal leden is onbeperkt maar het aantal

werkende leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

ARTIKEL 6.

De werkende leden zijn;

Ode ondertekenaars van onderhevige akte;

©elke natuurlijke of rechtspersoon die op voorstel van ten minste twee werkende leden, als werkend lid wordt aanvaard bij besluit van de Algemene Vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan deze leden.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten uitsluitend schriftelijk gericht worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en  plaats van de verzoeker indien het een natuurlijke persoon betreft en van de naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en BTW-identificatienummer indien het een rechtspersoon betreft,

De aanvaarding of weigering wordt uitsluitend beslist door de Raad van Bestuur met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Zij wordt schriftelijk ter kennis gebracht aan de verzoeker door de voorzitter van de Raad van Bestuur uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt.

Degene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

ARTIKEL 7.

De niet-werkende leden zijn:

Delke natuurlijke of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en wenst niet-werkende lid te worden,

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten uitsluitend schriftelijk gericht worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en  plaats van de verzoeker indien het een natuurlijke persoon betreft en van de naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en BTW-identificatienummer indien het een rechtspersoon betreft.

De aanvaarding of weigering wordt uitsluitend beslist door de Raad van Bestuur met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Zij wordt schriftelijk ter kennis gebracht aan de verzoeker door de voorzitter van de Raad van Bestuur uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt,

Degene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

ARTIKEL 8.

Alle leden van de vereniging zijn verplicht:

Ode statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

teven;

Ode belangen van de vereniging na te streven;

De werkende leden van de vereniging zijn verplicht:

Obij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens de nieuwe gegevens zonder verwijl

kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 9,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

e

e

MOD 2.2

0

Elk [id kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de verenging treden, Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10.

Het lidmaatschap van een natuurlijk persoon neemt van rechtswege een einde bij overlijden, kennelijk

onvermogen of onbekwaam verklaring,

Het lidmaatschap van een rechtspersoon neemt van rechtswege een einde bij ontbinding, fusie, splitsing of

faillissement.

ARTIKEL 11.

De uitsluiting van een werkend lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden uitgesproken, met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en nadat het lid is gehoord, althans geroepen.

De uitsluiting van een niet-werkende lid wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van stemmen.

ARTIKEL 12,

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

ARTIKEL 13.

De leden betalen geen jaarlijkse bijdrage. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging

geen persoonlijke verplichtingen aan.

ARTIKEL 14.

De werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen:

Q'het register van de leden;

Dalle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur;

Q'alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 15.

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht, namelijk één stem.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden en bij zijn afwezigheid door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur en bij zijn afwezigheid en/of verhindering door een daartoe voor de gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

De leden met een rechtspersoonlijkheid hebben het recht de Algemene Vergadering bij te wonen door middel van één vertegenwoordiger.

ARTIKEL 16.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

Q'het goedkeuren van de statuten;

Oliet goedkeuren van de wijziging van de statuten;

Dhet benoemen en afzetten van bestuurders;

Dhet benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

Ode kwijting aan bestuurders en commissarissen;

Q'het goedkeuren van begroting en van rekeningen;

Q'het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

Dhet uitsluiten van een werkend lid;

Oliet omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Dalle door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekende bevoegdheden.

ARTIKEL 17.

De Algemene Vergadering wordt ten minste één maal per jaar bijeengeroepen, dit binnen zes maanden na het einde van het boekjaar om het goedkeuren van de rekening van het afgelopen boekjaar, het goedkeuren van de begroting voor het lopend boekjaar, het goedkeuren van het beleid voor de bestuurders van het afgelopen boekjaar en in voorkomend geval het goedkeuren van het verslag van de commissaris over de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

MOD 2.2

jaarrekening, De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. De Raad van Bestuur beslist over het al dan niet bijeenroepen van de Algemene Vergadering,

De Algemene Vergadering kan worden bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist. De voorzitter van de Raad van Bestuur is verplicht een Algemene Vergadering bijeen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden er om verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Algemene Vergadering op de zetel van de vereniging met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de voorzitter van de Algemene Vergadering georganiseerd worden binnen de maand van het indienen van het verzoek.

ARTIKEL 18.

Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd, De oproeping omvat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering. Wanneer de Algemene Vergadering zich over stukken moet uitspreken, worden deze bij de oproepingsbrief gevoegd. De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

ARTIKEL 19.

De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de Algemene Vergadering vast. Behoudens in de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de Raad van Bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen.

Op verzoek van ten minste één twintigste van de werkende leden is de voorzitter van de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging worden ingediend. De voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden draagt er zorgt voor dat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden.

Er mag op de Algemene Vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle bestuurders van de vereniging aanwezig zijn en hiermee eenparig akkoord gaan.

ARTIKEL 20.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 21.

Behoudens de gevallen waarvoor de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen bijzondere meerderheden bepaalt kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar werkende leden aanwezig is

Indien dit quorum niet wordt bereikt op een eerste vergadering, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met de zelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur beslissend.

ARTIKEL 22,

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden bijgehouden in een speciaal regïster dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging overeenkomstig de vastgelegde modaliteiten in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Aan de werkende leden wordt binnen de maand na de Algemene Vergadering een uitreksel van deze notulen bezorgd. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worde geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden,

ARTIKEL 23.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald. Deze vergadering scan dan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezigen, Deze tweede vergadering mag niet binnen

..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

e

MOD 2,2

de 15 Kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden als tegenstem. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

ARTIKEL 24,

Tot wijziging van het doel van de vereniging gelden dezelfde bepalingen als deze van een statutenwijziging,

met uitzondering dat een meerderheid van 4/5 van de stemmen moet worden bereikt.

DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 25.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die werkend lid zijn van de vereniging en worden benoemd door de Algemene Vergadering. Indien de vereniging slechts drie werkende leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee persanen. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden dat de vereniging telt. Rechtspersonen worden binnen de Raad van Bestuur steeds vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon. Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de door de Raad van Bestuur gekozen secretaris en/of penningmeester verhinderd en/of afwezig mochten zijn kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies zoals deze hem in deze statuten worden toegekend waargenomen door de ondervoorzitter.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping en de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering, De Secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeester is verantwoordelijk voor de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen. De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten.

ARTIKEL 26.

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering al dan niet in hun midden gekozen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

ARTIKEL 27.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken voor de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed, mits voorafgaande goedkeuring van de uitgaven door de Raad van Bestuur.

Onverminderd de regeling van artikel 26 Septies van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 niai 2002 en haar latere wijzigingen wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De bestuurders worden benoemd voor 5 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en bij verlies van hun hoedanigheid van lid van de vereniging ingevolge één van de in artikels 9, 10 en 11 van deze statuten vernielde oorzaken. De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 28,

Elk bestuurder kan te allen tijde zijn mandaat beëindigen, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De voorzitter van de Raad van Bestuur kan ten allen tijde zijn mandaat beëindigen, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 29.

De hoedanigheid van lid van Raad van Bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikels 9, 10 en 11 van deze statuten vermelde oorzaken.

Ten tijde van het vacant worden van het mandaat blijven de bestuurders hun mandaat behouden om de continuiteit in de werking van de vereniging te verzekeren tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder.

Bij het openvallen van een mandaat van bestuurder waardoor het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum gaat, zal de Algemene Vergadering binnen drie maanden na het vacant worden ervan overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 overgaan tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder. De overblijvende bestuurders mogen een plaatsvervanger voordragen. De bestuurders wiens functie eind heeft genomen zijn te allen tijde herkiesbaar. Bij vrijwillig ontslag is de desbetreffende bestuurder gehouden om dan ook aan te blijven tot in diens vervanging voorzien wordt.

ARTIKEL 30.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Elk bestuurder kan te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslaan worden uit zijn mandaat, met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en nadat de bestuurder is gehoord, althans geroepen.

ARTIKEL 31.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en

beschikt over alle bevoegdheden voor zover die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de

Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid tot het stellen van alle handelingen van het bestuur,

daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen

van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de Algemene Vergadering

betreffen, deze worden door de Algemene Vergadering zelf gesteld.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor besturen van de vereniging. De Raad

van Bestuur kan onder meer, zonder dat deze opsomming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht

alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of uit de statuten:

[betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen;

Dinbewaargevingen doen of ontvangen;

Droerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden;

Eihuur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten;

Q'minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen stellen;

Q'tegemoetkomingen, officiële en private subsidies aanvaarden en ontvangen;

Olegaten en schenkingen onder levenden aanvaarden en ontvangen;

Q'leningen aangaan en uitgeven;

Q'borgstellingen doen en aanvaarden;

Q'hypotheken en alle zakelijke waarborgen verlenen;

Dafstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen;

popheffing en machtiging tot doorhaling verlenen met of zonder kwijting van alle inschrijvingen;

Obeslag leggen en verzet doen,

De Raad van Bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur draagt er tevens zorg voor dat al de neerleggings- en openbaarmakingformaliteiten, zoals voorgeschreven door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, in acht worden genomen.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van werkende leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornaam en woonplaats van de leden indien natuurlijke personen worden opgenomen en de naam, rechtsvorm en adres van de zetel indien rechtspersonen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of andere redenen waardoor, ingevolge artikels 9, 10 en 11 de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van het lid,

ARTIKEL 32.

De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens dit vereist is in het belang van de vereniging. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De voorzitter van de Raad van Bestuur is verplicht een Raad van Bestuur bijeen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de bestuurders er om verzoekt. Daartoe moeten deze bestuurders een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de bestuurders gevraagde samenkomst moet door de voorzitter van de Raad van Bestuur georganiseerd worden binnen de maand van het indienen van het verzoek. Indien de voorzitter van de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen.

ARTIKEL 33.

Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Raad van Bestuur. Wanneer de Raad van Bestuur zich over stukken moet uitspreken, worden deze bij de oproepingsbrief gevoegd. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

Wanneer alle bestuurders hieromtrent akkoord gaan, kan er ook beraadslaagd worden op kortere termijn voor wat betreft de behandeling van hoogdringende punten.

ARTIKEL 34.

De voorzitter van de Raad van Bestuur stelt de agenda voor de Raad van Bestuur vast. Behoudens In de gevallen waarin de Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste de door deze bestuurders aangedragen punten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

op de agenda moet plaatsen. Op verzoek van ten minste één twintigste van de bestuurders is de voorzitter van de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende bestuurders voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Raad van Bestuur bij de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging worden ingediend De voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden draagt er zorgt voor dat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de bestuurders.

Er mag op de Raad van Bestuur niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle bestuurders van de vereniging aanwezig zijn en hiermee eenparig akkoord gaan.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Raad van Bestuur bij te staan bij het nemen van beslissingen, Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging, Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 35.

De Raad van Bestuur kan rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar bestuurders aanwezig is,

Indien dit quorum niet wordt bereikt op een eerste vergadering, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met de zelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing warden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur beslissend.

ARTIKEL 36.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden bijgehouden in een speciaal register dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging overeenkomstig de vastgelegde modaliteiten in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Aan de bestuurders wordt binnen de maand na de Raad van Bestuur een uitreksel van deze notulen bezorgd. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worde geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

ARTIKEL 37.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheden waarop het betrekking heeft. Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen,

ARTIKEL 38,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, het optreden van de voorzitter, de vertegenwoordigingsmacht van het dagelijks bestuur voor de handelingen van het voor het dagelijks bestuur bedoelde orgaan en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een bestuurder. Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 39.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, het optreden van de voorzitter, de vertegenwoordigingsmacht van het dagelijks bestuur voor de handelingen van het voor het dagelijks bestuur bedoelde orgaan en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit warden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid, elk individueel kunnen optreden. Deze gedelegeerde bestuurders van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Deze gevolmachtigden kunnen te allen tijde ontslag nemen uit deze functie mits deze er één maand vooraf kennis van geeft. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Deze gevolmachtigden kunnen te allen tijde afgezet worden door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

BEGROTING, REKENINGEN, CONTROLE

e

e

Mon 2.2

ARTIKEL 40.

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. In afwijking loopt het eerste

boekjaar van de dag van oprichting tot éénendertig december.

ARTIKEL 41.

Ieder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voer en legt deze, binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen en de uitvoeringsbesluiten.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting van bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen.

ARTIKEL 42.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

ONTBINDING, VEREFFENING

ARTIKEL 43.

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 28 van deze statuten en artikel 23 van de de wet van 27juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden, de ontbinding of het uittreden van de leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank of één of meer vereffenaars. Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun bevoegdheden en vereffeni ngvoorwaarden.

ARTIKEL 44.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

VARIA

ARTIKEL 45.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Opgemaakt in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus twee (één te bewaren op de zetel en één neer te leggen op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk) en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Izegem op 04 april 2012.

Oprichter Oprichter Oprichter

Angelo Vandamme Anuscka Dobbels Olivier Wattel

Burg, Vandenbogaerdelaan 43 Burg, Vandenbogaerdelaan 43 Nederweg 3

8870 Izegem 8870 Izegem 8870 Izegem

"

"

e

i

Luik B  Vervolg

Mon 2,2

PROCES VERBAAL OPRICHTINGSVERGADERING

AGENDA

1)Goedkeuren statuten 2)Benoemen bestuurders

BESPREKING PER PUNT

De oprichters komen bijeen in een eerste buitengewone Algemene Vergadering.

1) Goedkeuren statuten

Statuten worden met eenparigheid van de stemmen aanvaard.

2) Benoemen bestuurders

De oprichters benoemen volgende leden tot lid van de Raad van Bestuur:

DAngelo Vandamme, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 43, 8870 Izegem, Voorzitter

DOlivier Wattel, wonende te Nederweg 3, 8870 Izegem, Penningmeester

Onmiddellijk hierna komen de bestuurders bijeen in een eerste vergadering. Op deze vergadering besluiten de bestuurders de volgende personen aan te duiden als lid van het in artikel 39 van de statuten vermelde orgaan.

Q'Angelo Vandamme, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 43, 8870 Izegem

Q'Olivier Wattel, wanende te Nederweg 3, 8870 Izegem

De bestuurders warden overeenkomstig de statuten benoemd voor 5 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2017.

De bestuurders evenals de dagelijks bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Angelo Vandamme Olivier Wette!

Voorzitter Penningmeester

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MUSIC CONNECTS

Adresse
BURGEMEESTER VANDENBOGAERDELAAN 43 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande