MUZIEKGILDE HOGER OP AARTRIJKE, AFGEKORT : HOGER OP

Association sans but lucratif


Dénomination : MUZIEKGILDE HOGER OP AARTRIJKE, AFGEKORT : HOGER OP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.173.325

Publication

22/01/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neder9eiegd ter griffie van ¬ 1e

rechtbank vars (Jean

Brugge - deling te Qostenae.

" 1 0 AN. 2013

Griffiede merle,

Ondernemingsnr : 0419.173.325

Benaming

(voluit) : Muziekgilde «Hoger Op» Aartrijke

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brugsestraat 140, 8211 Zedelgem (Aartrijke)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

MUZIEKGILDE « HOGER OP» AARTRIJKE

De Algemene Vergadering van 2 juli 2012 samengesteld uit onderstaande aanwezigen, effectief lid van de VZW

- De heer Rik Vancouillie

- De heer Jeroen Gryp

- Mevrouw Liesbeth Vandecasteele

- De heer Danny Derous

- De heer Benjamin Gryp

- Mevrouw Bleke inghelbrecht

- Mevrouw Maritza Mylle

- De heer Jozef Simaey

beraadslagend en beslissend overeenkomstig art. 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van. 2 mei 2002, heeft met unanimiteit de hierna volgende nieuwe statuten aangenomen:

STATUTEN

Titel 1 -- Naam, zetel

Art. 1. -- De vereniging

De vereniging heeft als naam "Muziekgilde <Hoger Op> Aartrijke". in haar betrekkingen met derden mag zij:

ook gebruik maken van de verkorte naam "Hoger Op". "

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden, "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2. - Zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging is gevestigd te 8820 Torhout (Wijnendale), Sparappelstraat 51. Dit is tevens de administratieve zetel. De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 2  Doel, duur Art. 3.  Doeleinden

De vereniging heeft tot doel:

a)de amateuristische muziekkunst in te richten, te bedrijven of te bevorderen en haar werking zelfstandig te ontplooien. Hieronder wordt eveneens verstaan elke vorm van sociaal cultureel werk, waarbij aan de beoefenaars de kans wordt geboden zich muzikaal en creatief te vervolmaken.

b)het stichten en instandhouden van een muziekvereniging, met het accent op ontspanning en muzikale beleving en vorming van haar leden.

c)het opluisteren door het optreden van haar muziekkorps, van openbare en private feestelijkheden. Het organiseren en deelnemen aan uitstappen, concerten, muziekwedstrijden, toernooien en festivals en alle activiteiten die daarmee verband kunnen houden,

d)het zich beroepen op alle betoelaging en tegemoetkoming die van de overheid of andere instanties uitgaan,

Deze doeleinden moeten in brede zin worden beschouwd. De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die de doeleinden kunnen bevorderen en bewerkstelligen en er rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden. De vereniging heeft geen enkele politieke of wijsgerige inslag, zij mag lid worden van nationale en internationale verenigingen die voor haar werking kunnen nuttig zijn.

Tot het bereiken van haar doelstellingen zal de vereniging alle wettelijke middelen hiertoe mogen aanwenden. Zo zal zij onder meer alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken ervan mochten nodig zijn, kunnen bezitten, hetzij in vruchtgebruik hetzij in volle eigendom. Zij zal daartoe eveneens alle overheids- en private subsidies en toelagen kunnen aanwenden, alsook giften en legaten.

Art. 4.  Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 3  Leden

Art. 5.1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar kan nooit kleiner dan 4 zijn.

Art, 5.2. De stichters van de VZW worden in onderstaande lijst weergegeven:

-de heer Marinus Acda, Prof. Nelisstraat 15, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-de heer Julien Bonte, Prof. Nelisstraat 14, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-de heer Raphaël Bonte, Prof. Nelisstraat 14, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-de heer Remi Defevere, Zeeweg 29, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-Barones Boudewijn De Maere d'Aertrijcke, geboren Madeleine D'Huart, Zeeweg Zuid 34, 8820 Torhout

-De heer Alain Descamps, Ossebilkstraat 23, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-De heer Jozef Genouw, Brugsestraat 57, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-De heer Maurits Genouw, Brugsestraat 57, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-De heer Achiel Maeckelberghe, Ossebilkstraat 8, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-De heer Victor Ramon, Engelstraat 24, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-De heer Jules Roose, Brugsestraat 84, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

-Jonckheer Etienne Van Caloen de Basseghem, Brugsestraat 140, 8210 Zedelgem (Aartrijke) -Willy Van Heste, Aartrijksestraat 92, 8210 Zedelgem (Aartrijke)

Art. 5.3  ledere meerderjarige muzikant en majorette die deel uitmaakt van het muziekkorps kan de raad van bestuur verzoeken om als effectief lid van de vereniging aanvaard te worden, Deze kandidatuur moet schriftelijk gesteld worden. De beslissing van de raad van bestuur is niet te motiveren en zonder mogelijkheid van beroep. De effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 5.4..  Zijn toegetreden lid van de vereniging, alle personen die toegetreden zijn om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. De toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 5.5. -- Door het lidmaatschap aanvaarden aile effectieve leden en toegetreden leden de statuten en het huishoudelijk reglement dat alle praktische richtlijnen bevat.

Art. 5.6.  Het lidgeld bestaat uit een jaarlijkse bijdrage die voor de effectieve en toegetreden leden een maximum van 25 EURO bedraagt. Voor de ereleden bedraagt de bijdrage maximaal 250 EURO, 125 EURO voor de beschermende leden en 75 EURO voor de steunende leden. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 5.7. -- Iedereen die meewerkt aan een activiteit in naam van de vereniging is er aan gehouden voor alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging het officiële briefpapier met vermelding van VZW en het adres van de zetel te gebruiken. Dit in opvolging van artikel 11 van de wet van 2 mei 2002 dat bepaalt dat de betrokkene in tegengesteld geval persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden voor de aangegane verbintenissen.

Art. 5.8.  In navolging van artikel 10 van de wet van 2 mei 2002 is er op de zetel van de vereniging altijd een register van de effectieve leden ter inzage met naam, adres, datum van intrede en datum van uittreding. Elke wijziging dient binnen 8 dagen In dit register vermeld te worden.

Art. 5.9.  Alle effectieve leden kunnen op de zetel het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wij zij een datum en uur overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst. Toegetreden leden hebben geen inzagerecht,

Art. 6.1,  Ereleden. Een eretitel kan op voorstel van de raad van bestuur toegekend worden aan personen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor de vereniging.

Art. 6.2.  Steunende leden. Hun aantal is onbeperkt.

Art. 7.1.  Elk toegetreden of effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Art. 7.2.  De leden kunnen uit de vereniging treden door hun ontslag te sturen aan de voorzitter van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de daartoe bijeengeroepen bijzondere algemene vergadering beslissende met een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde leden. De agenda moet dit punt vermelden en het effectief lid dient opgeroepen te zijn per aangetekend schrijven.

Art. 8.1.  Uittredende, uitgesloten effectieve of toegetreden leden of hun rechthebbenden kunnen geen enkele aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid lidgelden, inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen. Alle eigendommen van de vereniging moeten binnen 1 maand terug bezorgd worden,

Titel 4  De algemene vergadering

Art. 9,1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid, zijn plaatsvervanger, die aangeduid wordt door de raad van bestuur.

Art. 9.2. - Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering. Eik effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht aan een ander effectief lid van de vereniging. Niemand mag meer dan 1 volmacht uitoefenen. Niet-effectieve leden kunnen geen volmachtdrager zijn.

Art. 10.  De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn de volgende:

a)Het wijzigen van de statuten

b)Het benoemen en afzetten van bestuurders

c)Het benoemen en afzetten van eventuele commissarissen met bepaling van een eventuele bezoldiging.

d)Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

e)Kwijting verlenen aan de bestuurders en aan de eventuele commissarissen

f)Het uitsluiten van effectieve leden

g)Het ontbinden van de vereniging

h)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i)Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Art. 11.1.  De besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige stemmens Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art. 11.2.  Ingeval van uitsluiting van een effectief lid is, volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 12 van de wet van 2 mei 2002, een twee derde meerderheid vereist van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De procedure is beschreven in artikel 6.3. van deze statuten.

Art. 11.3.  In geval van een statutenwijziging moet dit op de agenda vermeld zijn en moet, respectievelijk volgens artikel 8 en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door artikel 8 en artikel 20 van de wet van 2 mei 2002, twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Er is daarbij een meerderheid van twee derde van de stemmen vereist. Is dit niet het geval, dan kan een nieuwe vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

bijeengeroepen worden waar geen aanwezigheidsquota meer vereist is, maar wel een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen nodig blijft. De vergadering mag slechts plaatsvinden na meer dan 14 dagen na de eerste vergadering. Voor de wijziging van de doelstellingen of voor de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor een statutenwijziging maar is vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist.

Art. 11.4.  Alle bevoegdheden die door de wet niet aan de algemene vergadering toevertrouwd zijn, komen toe aan de raad van bestuur.

Art. 12.1 .  De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of belang van de vereniging dat vereist. Zij moet ten minste een maal per jaar bijeengeroepen worden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar voor het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen en het verlenen van kwijting aan bestuurders en eventuele commissarissen.

Art. 12.2.  De algemene vergadering wordt opgeroepen via elektronische weg of per brief, die ten minste acht dagen voor de vergadering aan alle effectieve leden gericht wordt. De oproeping dient ondertekend te zijn door ten minste 2 bestuurders. Deze oproep bevat ook de agendag opgesteld door de raad van bestuur. Voor de vergadering kunnen een of meerdere punten aan de agenda toegevoegd worden mits goedkeuring van de raad van bestuur en voldoening aan de wettelijke formaliteiten terzake.

Art. 12.3.  Elk voorstel dat ondertekend is door een twintigste van de effectieve leden moet op de agenda geplaatst worden. De bestuurders zijn ook verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden daarom schriftelijk verzoekt.

Art. 13.1.  Het verslag van de algemene vergadering wordt ondertekend door minstens twee bestuurders en bijgehouden in een daarvoor bestemd register, Alle effectieve leden krijgen een verslag.

Art. 13.2.  De beslissingen die uitgesloten leden of derden aanbelangen worden meegedeeld door middel van een afkondiging in de bijlage van het Belgisch Staatsblad of via het indienen van een stuk bij de rechtbank van koophandel, of door een aan hen gerichte brief, of via een elektronisch bericht, Uittreksels voor derden worden geldig ondertekend door minimum twee bestuurders.

Titel 5  De raad van bestuur

Art. 14.1. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die altijd als college de vereniging vertegenwoordigt bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij wordt door de algemene vergadering gekozen en bestaat uit minimum 3 leden.

Art. 14.2.  Kandidaten voor de raad van bestuur richten een schriftelijke aanvraag tot de raad van bestuur en moeten worden voorgesteld door minstens twee bestuurders. De eerstvolgende algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de voorgestelde kandidaten.

Art. 15.1,  De raad van bestuur benoemt onder de bestuurders 1 voorzitter, 1 of 2 ondervoorzitters en een secretaris die door hun handtekening elk van de hun toevertrouwde taak kunnen bekrachtigen. De raad van bestuur kan deze functies ook ontnemen.

Art. 15.2. -- Daarnaast worden door de raad van bestuur bevoegdheden toegekend aan bestuurders 6m administratieve, financiële, materiële en andere verantwoordelijkheden op zich te nemen in naam van de vereniging die tot doel hebben de taakverdeling optimaal te laten verlopen. Ook deze personen kunnen de hun toevertrouwde taak door hun handtekening bekrachtigen. Dit wordt uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement. De raad van bestuur kan een derde persoon of commissaris, eventueel vreemd aan de vereniging, aanduiden om een tijdelijk mandaat, eventueel het dagelijks bestuur te vervullen ten voordele van de vereniging. Deze aanstelling, alsook een eventuele bezoldiging, moet bekrachtigd worden door de eerstvolgende algemene vergadering. Elke delegatie van bevoegdheden blijft onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan deze functies ook ontnemen.

Art, 15.3.  Alle bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur voor de door hen uitgevoerde taken.

Art, 16,1. -- De raad van bestuur komt samen telkens de belangen van de vereniging dit vereisen, op uitnodiging van minstens twee bestuurders. De uitnodiging gebeurt mondeling, via elektronische weg of brief,

Art. 16.2.  Hun beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen en zijn slechts geldig als minstens de helft van de bestuurders aanwezig is, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend,

. ~ .

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013

Moo 2.2

Art. 16.3. -- Persoonsgebonden stemmingen zijn geheim, familieleden dienen bij dergelijke stemming de zaal te verlaten. Dossiers waar geen eensgezindheid in bereikt wordt en die na minimum 3 bestuursvergaderingen geen beslissing kennen, kunnen ook via een geheime stemming beslecht worden. Alle andere stemmingen gebeuren bij handopsteking.

Art. 16.4.  De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij afwezigheid, zijn plaatsvervanger aangeduid door de raad van bestuur.

Art. 17.1.  De leden van de raad van bestuur worden verkozen door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar. Na deze termijn zijn ze herverkiesbaar.

Art. 17.2.  Een bestuurder kan ontslag indienen door een schrijven te richten aan de raad van bestuur of door zich niet meer herverkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn. Alle bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden indien dit op de agenda vermeld staat. Bij ontslag van een bestuurslid worden zijn functies overgedragen aan een of meerdere andere bestuurders, die ze integraal overnemen tot het einde van het mandaat van de ontslagnemende bestuurder.

Art, 18.  Behalve de bij wet bepaalde rechten in artikel 6.7. van de statuten, heeft de raad van bestuur de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen. Zij kan alle maatregelen van beschikking en van bestuur stellen, het organiseren van activiteiten, benoemen, ontslaan en bezoldigen van dirigent, personeel en medewerkers, het kopen, verkopen, in bruikleen geven en in bruikleen aanvaarden, ruilen, contracten aangaan en afsluiten, huren en verhuren van onroerende en roerende goederen, er hypotheek opleggen en leningen afsluiten, legaten, private of officiële subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser of verweerder, alle vonnissen uitvoeren, alle bij kredietinstellingen mogelijke activiteiten uitvoeren, alsook aan alle voorgaande rechten te verzaken. Deze opsomming is niet limitatief.

Art, 19.  Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht voor de uitoefening van hun mandaat. Zij moeten wel rekening houden met de bepalingen van artikel 5.7. van deze statuten.

Art. 20.1.  Van de bijeenkomsten van de raad van bestuur wordt een verslag opgesteld dat ondertekend wordt door ten minste twee bestuurders. Bij het begin van de eerstvolgende vergadering dient dit verslag voorgelezen en goedgekeurd te worden, nadat eventuele opmerkingen werden aangebracht en overgenomen in het verslag van de lopende vergadering. Derden met een wettig belang kunnen een uittreksel uit het verslag bekomen, geldig ondertekend door 2 bestuurders.

Art. 20.2.  Ook alle andere bekendmakingen aan belanghebbende derden worden ondertekend door minstens 2 bestuurders.

Art. 21.  Voor alle niet in de statuten vermelde zaken stelt de raad van bestuur een Huishoudelijk Reglement op dat voor alle leden een praktische leidraad vormt en die zij ook gehouden zijn te aanvaarden. Voor alle overige bepalingen is de wet op de vereniging zonder winstoogmerk van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van kracht en eventueel daaraan verbonden wetswijzigingen.

Titel 6  Het financieel beleid

Art. 22.1.  Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 22.2.  Op het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar opgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt.

Art. 22.3.  Zij worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd ten laatste zes maanden na afsluiten van het boekjaar.

Titel 7  Ontbinding en vereffening

Art. 23.1. -- De algemene vergadering kan te allen tijde beslissen de vereniging te ontbinden overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en reeds beschreven in artikel 7,0.

Art. 23.2.  De algemene vergadering zal in dit geval beslissen welke bestemming er zal gegeven worden aan het netto-actief, rekening houdend met artikel 9.8. van de statuten. De algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, benoemt een of meerdere vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid alsmede de wijze van vereffening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 23.3.  In geen geval mogen activa toegekend worden aan leden of oud-leden. Hierbij wordt' uitdrukkelijk bepaalt dat het actief moet besteed worden aan doel gelijkaardig met dit van deze vereniging. Siotbepaling

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Ingevolge het besluit van de algemene vergadering van 2 juli 2012 zijn volgende personen als bestuurder aangesteld:

- Rik Vancouillie

-Benjamin Gryp

-Liesbeth Vandecasteele

Bij besluit van de raad van bestuur van 2 juli 2012, gehouden onmiddellijk na de algemene vergadering, werden benoemd tot:

Voorzitter, de heer Rik Vancouillie

Ondervoorzitter de heer Benjamin Gryp

Secretaris, mevrouw Liesbeth Vandecasteele

Get. Bestuurders

Rik Vancouillie Benjamin Gryp Liesbeth Vandecasteele



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MUZIEKGILDE HOGER OP AARTRIJKE, AFGEKORT : H…

Adresse
BRUGSESTRAAT 140 8211 AARTRIJKE

Code postal : 8211
Localité : Aartrijke
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande