NATUURPUNT BRUGS OMMELAND

Association sans but lucratif


Dénomination : NATUURPUNT BRUGS OMMELAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 888.829.905

Publication

10/12/2014
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na'neerlegging van de akte ter griffie

11 11* 1111,1 j1j111 1

0888.829.905

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 8 NOV 2014

Gent Afdeling Brugge

De griffier

Natuurpunt Brugs Ommeland

vzw

Beenhouwersstraat 7 - 8000 Brugge - België

Wijziging bestuur, werkingsgebied

STATUTEN

NATULIRPUNT BRUGS OMMELAND VZW

TITEL I - Benaming, zetel, duur, doel

e

. Artikel 1

De vereniging wordt genoemd: "Natuurpunt Brugs Ommeland (NBO) vereniging zonder winstoogmerk",

hierna genoemd de vereniging.

r4

Artikel

De zetel van de vereniging is gevestigd in de provincie West-Vlaanderen, het gerechtelijk arrondissement Brugge, Beenhouwersstraat 7, 8000 Brugge en kan bij gewone beslissing van de raad van bestuur binnen hetzelfde arrondissement verplaatst worden.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 4

De vereniging is een regionale koepelvereniging die bestaat uit de afdelingen en de thematische

et werkgroepen van de algemene vereniging Natuurpunt vzw en in voorkomend geval andere deelnemende verenigingen die de statuten van de vereniging onderschrijven en door de algemene vergadering aanvaard

et worden. Aangesloten zijn Natuurpunt afdeling Beemem, Natuurpunt afdeling Blankenberge, Natuurpunt afdeling

et

Brugge, Natuurpunt afdeling Damme, Natuurpunt afdeling De Haan, Natuurpunt afdeling Guike Putten,

Natuurpunt afdeling Jabbeke, Natuurpunt afdeling Knokke-Heist, Natuurpunt afdeling Oostkamp en de thematische werkgroepen Vogelwerkgroep Mergus, de Brugse Mycologische Werkgroep, Natuur.Fotografen Brugs Ommeland, de Vleermuizenwerkgroep en de Kustwerkgroep.

Deze afdelingen en deelnemende verenigingen zijn werkzaam in één of meerdere van de genoemde

P: gemeenten van art.6, al dan niet met een eigen rechtspersoonlijkheid.

De algemene vergadering heeft het recht om afdelingen en deelnemende verenigingen uit te sluiten.

Artikel 5

Art 5.1 De vereniging heeft tot oogmerk de voortzetting en uitbouw van de regionale werking van Natuurpunt

pip vzw in het omschreven werkingsgebied, Het doel van de vereniging kadert aldus in de globale doelstellingen

t van Natuurpunt vzw, zijnde de duurzame instandhouding, het herstel en de ontwikkeling van de natuur, het behoud van in het wild voorkomende fauna en flora, natuurbeheer, natuurbeleving, natuurstudie, beleidsbeïnvloeding, vorming en educatie rond de natuur, en de ruimtelijke en milieucondities die noodzakelijk zijn voor de instandhouding, het herstel en de ontwikkeling van de natuur. Daarnaast wil de vereniging optreden voor landschapsbescherming en voor het ecologisch en ruimtelijk inpassen van het menselijk handelen, De vereniging kadert haar werking in het streven naar duurzame ontwikkeling en schept kansen voor leden, vrijwilligers en professionelen om deel te nemen aan het realiseren van deze maatschappelijke opdracht.

Art 5.2 De vereniging kan alle activiteiten uitvoeren, rechtshandelingen stellen en wettelijke middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het gestelde doel,

MOD 2.2

. " a y

onder meer de organisatie van activiteiten en vorming ten behoeve van haar kaderleden, leden en het publiek, sensibilisering en vorming van de publieke opinie, beleidsbéinvloeding, Deze opsomming is niet limitatief.

Art 5.3De vereniging kan, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de " opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van haar maatschappelijk doei.

Art 5.4De vereniging streelt naar een erkenning als regionaal samenwerkingsverband overeenkomstig artikelen 7 en 8 van de statuten van Natuurpunt vzw.

Art 5.5De geïntegreerde werking van de vereniging en Natuurpunt vzw wordt vastgelegd in een overeenkomst.

Art 5.6

De vereniging verwezenlijkt haar doelstellingen door het ondersteunen, stimuleren en coördineren van de

werking van de lokale afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt vzw die erkend zijn door Natuurpunt vzw.

Met het oog op het verwezenlijken van haar doelstellingen kan de vereniging lokale vrijwilligersstructuren uitbouwen zoals thematische werkgroepen of samenwerkings-'verbanden, in voorkomend geval ook met andere verenigingen of werkgroepen die desgevallend deels buiten het werkingsgebied als beschreven in artikel 6 werkzaam zijn.

Artikel 6

Het werkingsgebied van de vereniging betreft de gemeentes Beemem, Blankenberge, Brugge, De Haan, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgem, Zuienkerke, afdeling Gulke Putten met als werkingsgebied de perimeter van het reservaat op grondgebied Wingene en Ruiselede.

Artikel 7

De vereniging wordt gedragen door vrijwilligers en heeft een democratische inslag en structuur. De vereniging heeft een ongebonden karakter en stelt zich onafhankelijk op. Ze kan haar medewerking verlenen aan alle groeperingen en instellingen die een gelijkaardig of complementair doel nastreven.

TITEL il - Leden

Artikel 8

8.1 De vereniging heeft toegetreden leden en stemgerechtigde leden.

8.2De stemgerechtigde leden vormen de algemene vergadering.

Artikel 9 Toegetreden leden

9.1 Toegetreden leden zijn leden van de algemene vereniging 'Natuurpunt vzw' die in het werkingsgebied als bepaald in artikel 6 wonen en niet gevraagd hebben om tot een andere afdeling die niet is vervat in het werkingsgebied te behoren, of ergens anders wonen en uitdrukkelijk gevraagd hebben om tot een afdeling vervat in het werkingsgebied te behoren..

9.2De toetreding van de toegetreden leden gebeurt door het jaarlijks betalen van de lidmaatschapsbijdrage. De lidmaatschapsbijdrage kan nooit minder bedragen dan 3 euro en nooit meer bedragen van 250 euro. De hoogte van de lidmaatschapsbijdrage alsmede de mogelijke categorieën van leden worden conform het reglement door de algemene vergadering bepaald.

9.3Het uittreden van toegetreden.leden gebeurt door het niet betalen van de bijdrage voor het lopende jaar. 9.4Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Artikel 10 Stemgerechtigde leden

Art 10.1Stemgerechtigd zijn :

1.toegetreden leden van de vereniging voor zover het gaat over de afgevaardigden van. de

verenigingsgeledingen zoals bepaald in artikel 4 en 5.6

a.elke afdeling mag 3 stemgerechtigde leden afvaardigen

b.elke thematische werkgroep mag 2 stemgerechtigde leden afvaardigen

c.elke andere deelnemende vereniging mag 2 stemgerechtigde leden afvaardigen

2.afgevaardigden van Natuurpunt vzw; de Raad van Bestuur van Natuurpunt vzw kan jaarlijks twee

stemgerechtigde leden afvaardigen in de algemene vergadering.

Art 10.2Het aantal stemgerechtigde leden moet tenminste tien bedragen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art 10.3Het staat elk stemgerechtigd lid vrij ontslag te nemen per aangetekend schrijven dat aan de raad van bestuur dient gericht te worden.

Art 10.4De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met ben meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art 10.50e stemgerechtigde leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art 10.6Uitgetreden, ontslagnemende of uitgesloten stemgerechtigde leden en opvolgers in rechte van overleden stemgerechtigde leden hebben, evenals de stemgerechtigde leden, geen deel in het vermogen van de vereniging, behoudens anders overéengekomen.

TITEL III  Raad van bestuur

Artikel 11

Art 11.10e vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit ten minste zes leden bestaat Het huishoudelijk reglement kan het maximum aantal leden van de raad van bestuur bepalen, alsook de manier waarop de voordracht gebeurt en de criteria waaraan deze onderworpen worden.

Art 11.2De raad kiest in zijn schoot een voorzitter, één of twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Het reglement kan een onderlinge taakverdeling tussen de leden van de raad van bestuur vaststellen.

Art 11.3De raad kan zich laten bijstaan door externe waarnemers of medewerkers van het secretariaat van de vereniging.

Artikel 12

Art 12.1De leden van de raad van bestuur worden door en uit de algemene vergadering verkozen voor de

duur van drie jaar.

Art 12.2De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 13

De leden van de raad van bestuur zijn aansprakelijk volgens het gemeen recht, voor de fouten die ze bij het vervullen van hun mandaat begaan. Ze gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan uit hoofde van hun beheer, betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 14

De leden van de raad van bestuur genieten geen enkele bezoldiging uit hoofde van hun mandaat.

Artikel 15

De raad van bestuur wordt door de voorzitter bijeengeroepen, op diens initiatief, of op vraag van ten minste één vijfde van zijn leden, met een minimum van drie leden, conform het huishoudelijk reglement, zo vaak als het voor de belangen van de vereniging nodig lijkt.

Artikel 16

Art 16.1 De raad van bestuur kan enkel geldig beraadslagen wanneer ten minste een meerderheid van zijn

leden aanwezig is.

Art 16.2Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art 16.3in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan worden toegepast indien de raad van bestuur dit vooraf had beslist De procedure kan eveneens worden toegepast indien alle bestuurders vooraf per e-mail, fax of telefoon worden geconsulteerd en twee derden van de bestuurders akkoord gaan om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie en dat de bestuurders minstens 24 uur bedenktijd hebben alvorens hun beslissing mede te delen.

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 17.1De schriftelijke verslagen van de vergaderingen worden ondertekend door de secretaris en door de voorzitter, en, na goedkeuring door de raad van bestuur, in een register opgenomen, dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten.

Art 17.2De kopieën of uittreksels uit deze verslagen zijn alleen geldig indien zij door een lid van de raad van bestuur voor echt zijn verklaard en ondertekend.

Artikel 18

Art 18.1 De raad van bestuur bezit de breedst mogelijke bevoegdheden inzake het bestuur van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Aile bevoegdheden die niet door de wet van 27 juni 1921 waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend en haar wijzigingen - hierna genoemd "de wet" - of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art 18.2De raad voert alle verplichtingen uit die de wet, de statuten of het reglement hem expliciet opdragen. De raad van bestuur is hierbij onder meer gehouden tot het treffen van alle maatregelen tot uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. Naast zijn algemene bevoegdheden staat de raad van bestuur onder meer in het bijzonder in voor het oprichten, erkennen of opheffen van de verenigingsgeledingen.

Art 18.3De raad ziet tevens toe op het budget, op het voeren van promotie, op het verlenen van diensten aan de leden, op het uitgeven van publicaties, op het opvolgen en beïnvloeden van het overheidsbeleid inzake natuur en milieu en op de organisatie van de verenigingsactiviteiten.

Art 18.4De raad werkt jaarlijks een ontwerp van programma en begroting uit dat kadert binnen de statuten van de vereniging en het verenigingsbeleid van Natuurpunt vzw.

Art 18.5De raad van r bestuur is daarnaast onder meer bevoegd voor het in bruikleen aanvaarden van roerende goederen die noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor de vereniging werd opgericht; het al dan niet aanvaarden van schenkingen en legaten; het aangaan van leningen op lange of korte termijn; het openen van bank en postrekeningen; en het besluiten tot beleggingen van gelden of inkomsten.

Artikel 19

Art 19.1 De raad van bestuur kan, conform het reglement, zijn bevoegdheden overdragen aan, of kan zich laten bijstaan door een in te stellen dagelijks bestuur, één of meer functionele werkgroepen, één of meer van zijn leden of een derde; zij zijn alle verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur inzake de hun toevertrouwde bevoegdheden.

Art 19.2De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtbeëindiging en de eventuele afzetting van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Art 19.3Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

Art 19.4lndien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Artikel 20

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Artikel 21

Art 21.1 De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten

rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Art 21.2Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Art 21.3De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art 21.4De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de gevolmachtigden.

Artikel 22

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder niet het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

TITEL IV  Algemene vergadering

Artikel 23

Art 23.1De gewone algemene vergadering wordt elk jaar voor eind maart door de raad van bestuur

bijeengeroepen.

Art 23.2De raad van bestuur of de algemene vergadering kan bijkomende algemene vergaderingen beleggen buiten de gewone jaarlijkse algemene vergadering. De raad van bestuur is gehouden zulks te doen ,zo minstens een vijfde van de stemgerechtigde leden hem daartoe schriftelijk verzoekt en vermeldt daarbij de reden van de samenkomst. De vergadering heeft in dit geval plaats binnen dertig dagen na het verzoek.

Artikel 24

Op de gewone, jaarlijkse algemene vergadering brengt de raad van bestuur een jaarverslag uit over de toestand van de vereniging en het gevoerde beleid, en legt er rekenschap af van de ontvangsten en uitgaven van het afgelopen boekjaar.

Artikel 25

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden :

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.de goedkeuring van de begroting en de jaarprogramma;

5.de goedkeuring van de jaarrekening en het jaarverslag;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de beoordeling van het door de raad van bestuur gevoerde verenigingsbeleid;

10.de bekrachtiging van aile overeenkomsten Waarbij daden van beschikking gesteld werden;

11.aile gevallen waarin de statuten dit vereisen,

Artikel 26

De oproeping van de stemgerechtigde leden tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk per post of per e-mail op het adres dat het stemgerechtigd lid heeft opgegeven en dit ten minste tien kalenderdagen voor deze vergadering. Er dienen geen bewijsstukken van de uitvoering van deze maatregelen geleverd te worden. De oproepingen vermelden: plaats, datum, uur en dagorde van de vergadering. Het huishoudelijk reglement kan nadere specificaties bepalen.

Artikel 27

Art 27,1 Een algemene vergadering beraadslaagt uitsluitend over de op de dagorde vernielde punten. De dagorde wordt door de raad van bestuur bepaald, en bij de oproeping gevoegd. Bij hoogdringendheid echter is het de voorzitter van de raad van bestuur toegelaten ambtshalve punten aan de dagorde toe te voegen.

Art 27.2Agendapunten kunnen daarenboven voorgesteld worden door minstens een twintigste van het aantal stemgerechtigde leden. Agendapunten kunnen daarenboven voorgesteld worden door een twintigste van het aantal stemgerechtigde leden. Elk voorstel van agendapunt, zoals bepaald in vorige alinea, moet schriftelijk en door de betrokkenen ondertekend worden ingediend op de zetel van de vereniging uiterlijk een maand vcor de bedoelde algemene vergadering.

Artikel 28

Art 28.10e algemene vergadering is regelmatig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde stemgerechtigde leden is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 28.2AIle stemgerechtigde leden hebben één stem. Elk stemgerechtigd lid mag zich, mits het daartoe verstrekken van een schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid of een derde.

Art 28.3De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Art 28.484 staking van stemmen is het voorstel verworpen. Het huishoudelijk reglement kan nadere specificaties vaststellen.

Artikel 29

Art 29.1 De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder in de oproepingsbrief vernield is en wanneer twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 29.2Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend

op de eerste vergadering worden gehouden. Deze kan beraadslagen, welk het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde leden ook zij.

Art 29.3Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Wanneer de voorgestelde wijziging echter het doel waarvoor de vereniging werd opgericht beoogt, is zij slechts geldig wanneer zij met een meerderheid van vier vijfden van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden goedgekeurd is.

Artikel 30

De schriftelijke verslagen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en na goedkeuring door de algemene vergadering in een register opgenomen, dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten.

Kopieën pf uittreksels van deze verslagen zijn alleen geldig indien zij door een lid van de raad van bestuur voor echt zijn verklaard en ondertekend.

TITEL V  Financiering en boekhouding

Artikel 31

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door bijdragen, subsidies, toelagen, giften, schenkingen, legaten, en andere voorzieningen In laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd zijn met de wet.

Artikel 32

Art 32.1Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar, Op 31 december van ieder boekjaar warden de

boeken afgesloten.

Art 32.2De jaarrekening wordt door de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd

Art 33

Art 33.1Zolang de vereniging voor haar laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17,§5 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Art 33.2Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris,

TITEL VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 34

Art 341De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken, wanneer ten

minste twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 34.2Zijn twee derde van de stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze beraadslaagt geldig, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Deze tweede vergadering kan ten vroegste één maand na de eerste vergadering plaatsvinden,

Art 34.3De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel 35

Art 35.10e vergadering duidt tijdens dezelfde beraadslaging één of meerdere vereffenaars aan, belast met

de vereffening.

Art 35.21n geval van ontbinding van de vereniging wordt het vermogen overgemaakt aan Natuurpunt vzw of indien deze niet meer zou bestaan, aan één of meerdere andere verenigingen die gelijkaardige doelstellingen nastreven als de vereniging. Indien de ontbinding verricht wordt met het oog op een fusie met een andere vereniging met gelijke doelstellingen ais deze van de vereniging, dan wordt het vermogen ingebracht in deze nieuw op te richten vereniging.

TITEL VII  Schikkingen van diverse aard

Artikel 36

Art 36,1 De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op, Dit huishoudelijk reglement moet door de

algemene vergadering met een gewone meerderheid worden goedgekeurd.

Art 36.2lnterpretatiegeschillen over de letter en de geest van de statuten, van het huishoudelijk reglement of van de besluiten van de algemene vergadering worden door de Raad van Bestuur opgelost.

Artikel 37

De stemgerechtigde leden geven uitdrukkelijk volmacht aan de vereniging om, zelfs in rechte, hun gemeenschappelijke belangen te verdedigen, ter bevordering van de belangen waarvoor ze zich verenigden. Bedoelde volmacht en vertegenwoordiging ontzeggen hun geenszins de mogelijkheden om persoonlijk hun belangen te verdedigen.

Artikel 38 Wijziging Raad van Bestuur van 22 februari 2014

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen

toepasselijk.

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft tijdens haar zitting van 28 januari 2011:

-het ontslag aanvaard van bestuurslid Dewulf, Evy, Bergenstraat 9, 8210 Veldegem, geboren op 7 juni 1983 in Torhout

-Het ontslag aanvaard van bestuurslid Demaecker, Patrick, Graaf d'Ursellaan 14lver. 3. B-8301 Knokke-Heist, geboren op op 12 januari 1962 in Knokke-Heist.

-Het ontslag aanvaard van bestuurslid Gilté, Michel, Pastoriestraat 29, 8200 Sint-Andries Brugge, geboren op 15 april 1970 in Brugge

De leden van de algemene vergadering verkiezen volgende personen als bestuurder voor een termijn van drie jaar

-De Graeve, Paul, Karel Custisstraat 4, 8200 Sint-Andries Brugge, geboren op 2 maart 1951 in Brugge

-Coolman, Rik, Constant, Vlierstraat 1, 8200 Brugge, geboren op 15 februari 1957 in Torhout

-Jans, Willem, Alois, Maria, Lange Vesting 101, 8200 Sint-Andries, geboren op 17 december 1956 in

Mechelen

-Pillen, Robrecht, Pol, B., Braambos-Oost 11, 8200 Sint-Andries, geboren op 28 oktober 1955 in Brugge

-Pauwels, Wim, Henri, Andre, Ringlaan-noord 84, 8420 De Haan, geboren op 22 mei 1966 in leper

-Verscheure, M. Christine T., lindeveld, 4, 8730 Beernem, geboren op 17 april 1951 in Brugge

-Gevaert, Hugo, Charles, Snelmoere 55, 8490 Snellgem, geboren op 17 april 1956 in Roeselare

-Brinckman, Stefaan, 60091724781, Kerkstraat 33, 8301 Knokke-heist, geboren op 17 september 1960 in

Brugge

-Decleer, Kris, Jozef Cantréstraat 5, 9000 Gent, geboren op 27 augustus 1961 in Brugge

-Vantorfe, Rudi, Zomerpad 10, 8300 Knokke-Heist, geboren op 25 augustus 1955 in Blankenberge

-De Ceuninck, Marc, Jaques, Pierre, Daniël, Hubert, Welvaartstraat 18, 8310 Brugge, geboren op 7 juli

1952 in Brugge

-De Méyere Jurgen, André, Maria, Oostdijk 31, 8020 Oostkamp, geboren op 12 december 1972 in Brugge -Luc Van Rillaer, Nestor De Tierestraat 21, 8300 Knokke-Heist, geboren op 21 juni 1950 in Blankenberge -Tomas Naudts, Zeeweg Noord 6, 8211 Aartrijke, gebaren op 19 mei 1983 in Torhout

MOD 2.2

al -Marc Strubbe, Burg. Claeysstraat 15, 8730 Beernem, geboren op 29 oktober 1946 in Brugge -Marc Nollet, Jacques Brellaan 38/18, 1200 Brussel, geboren op 13 december 1951 in Oudenaarde

Zij verkiezen als voorzitter, secretaris, penningmeester

Vantorre, Rudi, Zomerpad 10, 8300 Knokke-Heist, geboren op 25 augustus 1955 in Blankenberge

Jans, Willem, Alois, Maria, Lange Vesting 101, 8200 Sint-Andries, geboren op 17 december 1956 in

Mechelen

Cool man, Rik, Constant, Vlierstraat 1, 8200 Brugge, geboren op 15 februari 1957 in Torhout

Art. 39 Slotopmerking

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging,

Gedaan op 22 februari 2014 in Damme,

Namens de personen die de vereniging vertegenwoordigen t.a.v. derden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Rik Coolman

Penningmeester Natuurpunt Brugs Ommeland

Wim Jans

Secretaris Natuurpunt Brugs Ommeland

04/05/2011
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend t:dive maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

OIREc;Ti~ ;'" ..LN ERGELE

r GD ter GRii=PiEi..., i+ANI]E

-04- egt? ~,,: t.,,. ISCy STATSeLcil:

Ondememingsnr: .0888829905.

Benaming

(voluit) : Natuurpunt Brugs Ommeland

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kuiperscheeweg 6b, 8370 Blankenberge

Onderwerp akte : Wijziging zetel, werkingsgebied en bestuurders

STATUTEN

NATUURPUNT BRUGS OMMELAND VZW

STATUTEN

NATUURPUNT BRUGS OMMELAND VZW

TITEL Il Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd: "Natuurpunt Brugs Ommeland vereniging zonder winstoogmerk", hierna genoemd de

vereniging.

Artikei 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in de provincie West-Vlaanderen, het gerechtelijk arrondissement Brugge, Beenliouwersstraat 7, 8000 Brugge en kan bij gewone beslissing van de raad van bestuur binnen hetzelfde: arrondissement verplaatst worden.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel

De vereniging is een regionale koepelvereniging die bestaat uit de afdelingen en de thematische werkgroepen van de'

algerriene vereniging Natuurpunt vzw en in voorkomend geval andere deelnemende verenigingen die de statuten van de'

vereniging onderschrijven en door de algemene vergadering aanvaard worden.

Deze:afdelingen en deelnemende verenigingen zijn werkzaam in één of meerdere van de genoemde gemeenten van;

art.6, dal dan niet met een eigen rechtspersoonlijkheid.

De algemene vergadering heeft het recht om afdelingen en deelnemende verenigingen uitte sluiten.

Artikel 5

Art 5.1 De vereniging heeft tot oogmerk de voortzetting en uitbouw van de regionale werking van Natuurpunt vzw in het orpschreven werkingsgebied. Het doel van de vereniging kadert aldus in de globale doelstellingen van Natuurpunt vzw, Lijnde de duurzame instandhouding, het herstel en de ontwikkeling van de natuur, het behoud van in het wild! voorkomende fauna en flora, natuurbeheer, natuurbeleving, natuurstudie, beleidsbeïnvloeding, vorming en educatie rond! de natÙur, en de ruimtelijke en milieucondities die noodzakelijk zijn voor de instandhouding, het herstel en de ontwikkeling van de natuur. Daarnaast wil de vereniging optreden voor landschapsbescherming en voor het ecologisch; en ruimtelijk inpassen van het menselijk handelen. De vereniging kadert haar werking in het streven naar duurzame ontwikkeling en schept kansen voor leden, vrijwilligers en professionelen om deel te nemen aan het realiseren van deze

maatschappelijke opdracht

,

Art 5. De vereniging kan alle activiteiten uitvoeren, rechtshandelingen stellen en wettelijke middelen; aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het gestelde doel,; onder Meer de organisatie van activiteiten en vorming ten behoeve van haar kaderleden, leden en het publiek,; sensibtlisering en vorming van de publieke opinie, beleidsba nvioeding. Deze opsomming is niet limitatief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen ~f n~grv . 97,w gR f.9nliholeonín..

Vo

bete

aan

Bei[

staat

11Im1un11WA~Ai~

*11067800*

BEs

~

TU

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 5.3 De vereniging kan, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van haar maatschappelijk doel.

Art 5.4 De vereniging streeft naar een erkenning als regionaal samenwerkingsverband overeenkomstig artikelen 7 en 8 van de statuten van Natuurpunt vzw.

Art 5.5 De geïntegreerde werking van de vereniging en Natuurpunt vzw wordt vastgelegd in een overeenkomst.

Art 5.6

De vereniging verwezenlijkt haar doelstellingen door het ondersteunen, stimuleren en coördineren van de

werking van de lokale afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt vzw die erkend zijn door Natuurpunt vzw.

Met het oog op het verwezenlijken van haar doelstellingen kan de vereniging lokale vrijwilligersstructuren uitbouwen zoals thematische werkgroepen of samenwerkingsverbanden, in voorkomend geval ook met andere verenigingen of werkgroepen die desgevallend deels buiten het werkingsgebied als beschreven in artikel 6 werkzaam zijn.

Artikel 6

Het werkingsgebied van de vereniging betreft de gemeentes Beernem, Blankenberge, Brugge, De Haan, Damme, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem, Zuienkerke, afdeling Gulke Putten met als werkingsgebied de perimeter van het reservaat op grondgebied Wingene.

Artikel 7

De vereniging wordt gedragen door vrijwilligers en heeft een democratische inslag en structuur. De vereniging heeft een ongebonden karakter en stelt zich onafhankelijk op. Ze kan haar medewerking verlenen aan alle groeperingen en instellingen die een gelijkaardig of complementair doel nastreven.

TITEL Il - Leden

Artikel 8

8.1 De vereniging heeft toegetreden leden en stemgerechtigde leden.

8.2 De stemgerechtigde leden vormen de algemene vergadering.

Artikel 9 Toegetreden leden

9.1 Toegetreden leden zijn leden van de algemene vereniging 'Natuurpunt vzw' die in het werkingsgebied als

bepaald in artikel 6 wonen en niet gevraagd hebben om tot een andere afdeling die niet is vervat in het werkingsgebied te behoren, of ergens anders wonen en uitdrukkelijk gevraagd hebben om tot een afdeling vervat in het werkingsgebied te behoren. .

9.2 De toetreding van de toegetreden leden gebeurt door het jaarlijks betalen van de lidmaatschapsbijdrage. De lidmaatschapsbijdrage kan nooit minder bedragen dan 3 euro en nooit meer bedragen van 250 euro. De hoogte van de lidmaatschapsbijdrage alsmede de mogelijke categorieën van leden worden conform het reglement door de algemene vergadering bepaald.

9.3 Het uittreden van toegetreden leden gebeurt door het niet betalen van de bijdrage voor het lopende jaar.

9.4 Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Artikel 10 Stemgerechtigde leden

Art 10.1 Stemgerechtigd zijn :

1. toegetreden leden van de vereniging voorzover het gaat over de afgevaardigden van de verenigingsgeledingen

zoals bepaald in artikel 4 en 5.6

a. elke afdeling mag 3 stemgerechtigde leden afvaardigen

b. elke thematische werkgroep mag 2 stemgerechtigde leden afvaardigen

c. elke andere deelnemende vereniging mag 2 stemgerechtigde leden afvaardigen

2. afgevaardigden van Natuurpunt vzw; de Raad van Bestuur van Natuurpunt vzw kan jaarlijks twee stemgerechtigde leden afvaardigen in de algemene vergadering.

Art 10.2 Het aantal stemgerechtigde leden moet tenminste tien bedragen

Art 10.3 Het staat elk stemgerechtigd lid vrij ontslag te nemen per aangetekend schrijven dat aan de raad van bestuur dient gericht te worden.

Art 10.4 De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art 10.5 De stemgerechtigde leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 10.6 Uitgetreden, ontslagnemende of uitgesloten stemgerechtigde leden en opvolgers in rechte van overleden stemgerechtigde leden hebben, evenals de stemgerechtigde leden, geen deel in het vermogen van de vereniging, behoudens anders overeengekomen.

TITEL III  Raad van bestuur

Artikel 11

Art 11.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit ten minste zes leden bestaat. Het huishoudelijk reglement kan het maximum aantal leden van de raad van bestuur bepalen, alsook de manier waarop de voordracht gebeurt en de criteria waaraan deze onderworpen worden.

Art 11.2 De raad kiest in zijn schoot een voorzitter, één of twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Het reglement kan een onderlinge taakverdeling tussen de leden van de raad van bestuur vaststellen.

Art 11.3 De raad kan zich laten bijstaan door externe waarnemers of medewerkers van het secretariaat van de vereniging.

Artikel 12

Art 12.1 De leden van de raad van bestuur worden door en uit de algemene vergadering verkozen voor de duur van drie jaar.

Art 12.2 De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 13

De leden van de raad van bestuur zijn aansprakelijk volgens het gemeen recht, voor de fouten die ze bij het vervullen van hun mandaat begaan. Ze gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan uit hoofde van hun beheer, betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 14

De leden van de raad van bestuur genieten geen enkele bezoldiging uit hoofde van hun mandaat.

Artikel 15

De raad van bestuur wordt door de voorzitter bijeengeroepen, op diens initiatief, of op vraag van ten minste één vijfde van zijn leden, met een minimum van drie leden, conform het huishoudelijk reglement, zo vaak als het voor de belangen van de vereniging nodig lijkt.

Artikel 16

Art 16.1 De raad van bestuur kan enkel geldig beraadslagen wanneer ten minste een meerderheid van zijn leden aanwezig is.

Art 16.2 Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art 16.3 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan worden toegepast indien de raad van bestuur dit vooraf had beslist. De procedure kan eveneens worden toegepast indien alle bestuurders vooraf per e-mail, fax of telefoon worden geconsulteerd en twee derden van de bestuurders akkoord gaan om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie en dat de bestuurders minstens 24 uur bedenktijd hebben alvorens hun beslissing mede te delen.

Artikel 17

Art 17.1 De schriftelijke verslagen van de vergaderingen worden ondertekend door de secretaris en door de voorzitter, en, na goedkeuring door de raad van bestuur, in een register opgenomen, dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten.

Art 17.2 De kopieën of uittreksels uit deze verslagen zijn alleen geldig indien zij door een lid van de raad van bestuur voor echt zijn verklaard en ondertekend.

Artikel 18

Art 18.1 De raad van bestuur bezit de breedst mogelijke bevoegdheden inzake het bestuur van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Alle bevoegdheden die niet door de wet van 27 juni 1921 waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend en haar wijzigingen - hierna genoemd "de wer - of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art 18.2 De raad voert alle verplichtingen uit die de wet, de statuten of het reglement hem expliciet opdragen. De raad van bestuur is hierbij onder meer gehouden tot het treffen van alle maatregelen tot uitvoering van de beslissingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van de algemene vergadering. Naast zijn algemene bevoegdheden staat de raad van bestuur onder meer in het bijzonder in voor het oprichten, erkennen of opheffen van de verenigingsgeledingen.

Art 18.3 De raad ziet tevens toe op het budget, op het voeren van promotie, op het verlenen van diensten aan de leden, op het uitgeven van publicaties, op het opvolgen en beinvloeden van het overheidsbeleid inzake natuur en milieu en op de organisatie van de verenigingsactiviteiten.

Art 18.4 De raad werkt jaarlijks een ontwerp van programmatie en begroting uit dat kadert binnen de statuten van de vereniging en het verenigingsbeleid van Natuurpunt vzw.

Art 18.5 De raad van bestuur is daarnaast onder meer bevoegd voor het in bruikleen aanvaarden van roerende goederen die noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor de vereniging werd opgericht; het al dan niet aanvaarden van schenkingen en legaten; het aangaan van leningen op lange of korte termijn; het openen van bank en postrekeningen; en het besluiten tot beleggingen van gelden of inkomsten.

Artikel 19

Art 19.1 De raad van bestuur kan, conform het reglement, zijn bevoegdheden overdragen aan, of kan zich laten bijstaan door een in te stallen dagelijks bestuur, één of meer functionele werkgroepen, één of meer van zijn leden of een derde; zij zijn alle verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur inzake de hun toevertrouwde bevoegdheden.

Art 19.2 De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtbeëindiging en de eventuele afzetting van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Art 19.3 Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

Art 19.4 Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Artikel 20

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Artikel 21

Art 21.1 De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Art 21.2 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Art 21.3 De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art 21.4 De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de gevolmachtigden.

Artikel 22

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

TITEL IV  Algemene vergadering

Artikel 23

Art 23.1 De gewone algemene vergadering wordt elk jaar voor eind maart door de raad van bestuur bijeengeroepen.

Art 23.2 De raad van bestuur of de algemene vergadering kan bijkomende algemene vergaderingen beleggen buiten de gewone jaarlijkse algemene vergadering. De raad van bestuur is gehouden zulks te doen zo minstens een vijfde van de stemgerechtigde leden hem daartoe schriftelijk verzoekt en vermeldt daarbij de reden van de samenkomst. De vergadering heeft in dit geval plaats binnen dertig dagen na het verzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 24

Op de gewone, jaarlijkse algemene vergadering brengt de raad van bestuur een jaarverslag uit over de toestand van de

vereniging en het gevoerde beleid, en legt er rekenschap af van de ontvangsten en uitgaven van het afgelopen boekjaar.

Artikel 25

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden :

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4. de goedkeuring van de begroting en de jaarprogrammatie;

5. de goedkeuring van de jaarrekening en het jaarverslag;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. de beoordeling van het door de raad van bestuur gevoerde verenigingsbeleid;

10. de bekrachtiging van alle overeenkomsten waarbij daden van beschikking gesteld werden;

11. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 26

De oproeping van de stemgerechtigde leden tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk per post of per e-mail op het adres dat het stemgerechtigd lid heeft opgegeven en dit ten minste tien kalenderdagen voor deze vergadering. Er dienen geen bewijsstukken van de uitvoering van deze maatregelen geleverd te worden. De oproepingen vermelden: plaats, datum, uur en dagorde van de vergadering. Het huishoudelijk reglement kan nadere specificaties bepalen.

Artikel 27

Art 27.1 Een algemene vergadering beraadslaagt uitsluitend over de op de dagorde vermelde punten. De dagorde wordt door de raad van bestuur bepaald, en bij de oproeping gevoegd. Bij hoogdringendheid echter is het de voorzitter van de raad van bestuur toegelaten ambtshalve punten aan de dagorde toe te voegen.

Art 27.2 Agendapunten kunnen daarenboven voorgesteld worden door minstens een twintigste van het aantal stemgerechtigde leden. Agendapunten kunnen daarenboven voorgesteld worden door een twintigste van het aantal stemgerechtigde leden. Elk voorstel van agendapunt, zoals bepaald in vorige alinea, moet schriftelijk en door de betrokkenen ondertekend worden ingediend op de zetel van de vereniging uiterlijk een maand voor de bedoelde algemene vergadering.

Artikel 28

Art 28.1 De algemene vergadering is regelmatig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden is.

Art 2B.2 Alle stemgerechtigde leden hebben één stem. Elk stemgerechtigd lid mag zich, mits het daartoe verstrekken van een schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid of een derde.

Art 28.3 De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Art 28.4 Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Het huishoudelijk reglement kan nadere specificaties vaststellen.

Artikel 29

Art 29.1 De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder in de oproepingsbrief vermeld is en wanneer twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 29.2 Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Deze kan beraadslagen, welk het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden ook zij.

Art 29.3 Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Wanneer de voorgestelde wijziging echter het doel waarvoor de vereniging werd opgericht beoogt, is zij slechts geldig wanneer zij met een meerderheid van vier vijfden van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden goedgekeurd is.

Artikel 30

De schriftelijke verslagen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en na goedkeuring door de algemene vergadering in een register opgenomen, dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten.

Kopieën of uittreksels van deze verslagen zijn alleen geldig indien zij door een lid van de raad van bestuur voor echt zijn verklaard en ondertekend.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL V  Financiering en boekhouding

Artikel 31

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door bijdragen, subsidies, toelagen, giften, schenkingen, legaten, en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd zijn met de wet.

Artikel 32

Art 32.1 Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Op 31 december van ieder boekjaar worden de boeken afgesloten.

Art 32.2 De jaarrekening wordt door de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd

Art 33

Art 33.1 Zolang de vereniging voor haar laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17,§5 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Art 33.2 Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 34

Art 34.1 De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken, wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 34.2 Zijn twee derde van de stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze beraadslaagt geldig, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Deze tweede vergadering kan ten vroegste één maand na de eerste vergadering plaatsvinden.

Art 34.3 De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel 35

Art 35.1 De vergadering duidt tijdens dezelfde beraadslaging één of meerdere vereffenaars aan, belast met de vereffening.

Art 35.2 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het vermogen overgemaakt aan Natuurpunt vzw of indien deze niet meer zou bestaan, aan één of meerdere andere verenigingen die gelijkaardige doelstellingen nastreven als de vereniging. Indien de ontbinding verricht wordt met het oog op een fusie met een andere vereniging met gelijke doelstellingen als deze van de vereniging, dan wordt het vermogen ingebracht in deze nieuw op te richten vereniging.

TITEL VII  Schikkingen van diverse aard

Artikel 36

Art 36.1 De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op. Dit huishoudelijk reglement moet door de algemene vergadering met een gewone meerderheid worden goedgekeurd.

Art 36.2 Interpretatiegeschillen over de letter en de geest van de statuten, van het huishoudelijk reglement of van de besluiten van de algemene vergadering worden door de Raad van Bestuur opgelost.

Artikel 37

De stemgerechtigde leden geven uitdrukkelijk volmacht aan de vereniging om, zelfs in rechte, hun gemeenschappelijke belangen te verdedigen, ter bevordering van de belangen waarvoor ze zich verenigden. Bedoelde volmacht en vertegenwoordiging ontzeggen hun geenszins de mogelijkheden om persoonlijk hun belangen te verdedigen.

Artikel 38 Wijziging Raad van Bestuur van 28 januari 2011

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen toepasselijk.

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft tijdens haarzitting van 28 januari 2011:

- het ontslag aanvaard van bestuurslid Cooleman, Stijn, Mosselstraat 9, 8490 Jabbeke, geboren op 13 november 1980 in Oostende

Het ontslag aanvaard van bestuurslid De Clercq, Robert, Torhoutstraat 46, 8020 Oostkamp, geboren op 11 april 1963 in Brugge

- Het ontslag aanvaard van bestuurslid De Laender, Guido, Prudent, Aiix, Zwaanstraat 54, 8340 Damme, geboren op 19 januari 1948 in Brugge

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Het ontslag aanvaard van bestuurslid Descheemaeker, Frank, Arthur, Emiel, Ronselarestraat 105, 8380 Brugge, geboren op 19 mei 1960 in Varsenare

Het ontslag aanvaard van bestuurslid Vanpaemel, Luc, Sint-Jorisstraat 27, 8730 Beenrem, geboren op 15 juli 1964 in Beernem

De leden van de algemene vergadering verkiezen volgende personen als bestuurder voor een termijn van drie jaar :

- ' De Graeve, Paul, Karel Custisstraat 4, 8200 Sint-Andries Brugge, geboren op 2 maart 1951 in Brugge Coolman, Rik, Constant, Vlierstraat 1, 8200 Brugge, geboren op 15 februari 1957 in Torhout

- Jans, Willem, Alois, Maria, Lange Vesting 101, 8200 Sint-Andries, geboren op 17 december 1956 in

Mechelen

Pillen, Robrecht, Pol, B., Braambos-Oost 11, 8200 Sint-Andries, geboren op 28 oktober 1955 in Brugge

- Pauwels, Wim, Henri, Andre, Ringlaan-noord 84, 8420 De Haan, geboren op 22 mei 1966 in leper

- Verscheure, M. Christine T., Lindeveld, 4, 8730 Beernem, geboren op 17 april 1951 in Brugge

- Dewulf, Evy, Bergenstraat 9, 8210 Veldegem, geboren op 7 juni 1983 in Torhout

Gevaert, Hugo, Charles, Snelmoere 55, 8490 Snellgem, geboren op 17 april 1956 in Roeselare

- Brinckman, Stefaan , Kerkstraat 33, 8301 Knokke-heist, geboren op 17 september 1960 in Brugge Decleer, Kris, Jozef Cantréstraat 5, 9000 Gent, geboren op 27 augustus 1961 in Brugge

Vantorre, Rudi, Zomerpad 10, 8300 Knokke-Heist, geboren op 25 augustus 1955 in Blankenberge Michel, Gilté, Pastoriestraat 29, 8200 Sint-Andries Brugge, geboren op 15 april 1970 in Brugge Demaecker, Patrick, Graaf d'Ursellaan 14/ver. 3. B-8301 Knokke-Heist, geboren op 12 januari 1961in Blankenberge

- De Ceuninck, Marc, Jaques, Pierre, Daniël, Hubert, Welvaartstraat 18, 8310 Brugge, geboren op 7 juli

1952 in Brugge

De Meyere Jurgen, André, Maria, Oostdijk 31, 8020 Oostkamp, geboren op 12 december 1972 in Brugge

"

."

MOD 2.2

" Zij verkiezen als voorzitter, secretaris, penningmeester

Vantorre, Rudi, Zomerpad 10, 8300 Knokke-Heist, geboren op 25 augustus 1955 in Blankenberge

Jans, Willem, Alois, Maria, Lange Vesting 101, 8200 Sint-Andries, geboren op 17 december 1956 in Mechelen

Cooiman, Rik, Constant, Vlierstraat 1, 8200 Brugge, geboren op 15 februari 1957 in Torhout

Art. 39 Slotopmerking

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.

Gedaan op 28 januari 2011 in Blankenberge,

Namens de personen die de vereniging vertegenwoordigen t.a.v. derden:

Rik Coolman

Penningmeester Natuurpunt Brugs Ommeland

Wim Jans

Secretaris Natuurpunt Brugs Ommeland

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge Rudi Vantorre,

Voorzitter Natuurpunt Brugs Ommeland

Coordonnées
NATUURPUNT BRUGS OMMELAND

Adresse
BEENHOUWERSSTRAAT 7 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande