NEWPORT FISHINGCLUB, AFGEKORT : N.F.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : NEWPORT FISHINGCLUB, AFGEKORT : N.F.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 441.327.432

Publication

18/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK" VAN HOO

- 8 FEB. 2011 Grialneena

I11u~11111u11iM11 1111i 1111111

B St

Ondernemingsnr : 441.327.432

Benaming

(voluit) : Newport Fishingclub

(verkort) : N.F.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Weststraat 31 te 8670 Oostduinkerke

Onderwerp akte : Wijziging zetel - Herbenoemingen van bestuurders - Statuten

Datum Algemene Vergadering: 22 februari 2010

Wijziging zetel (wegens vergetelheid - werd reeds doorgegeven op 18 maart 2008)

Oud adres: Weststraat 31 te 8670 Oostduinkerke

Nieuw adres: Jozef Cardijnlaan 98 te 8620 Nieuwpoort

Benoeming van de Bestuurders:

Naam & voornaam Adres

D'Hulster Eddy Legein Patrick Lemaire Jo

Van de Velde Rik Priem Jozef Allington Harry Weststraat 31 te 8670 Oostduinkerke Jozef Cardijnlaan 98 te 8620 Nieuwpoort Jozef Cardijnlaan 98 te 8620 Nieuwpoort Wilgenlaan 9 te 1740 Temat

lepenlaan 49 te 1740 Ternat

St. Josephstraat 113 te 1140 Brussel

Statuten:

Newport Fishingclub, afgekort "N.F.C."

Jozef Cardijnlaan 98 te 8620 Nieuwpoort

Ondememingsnummer: 441-327-432

NIEUWE STATUTEN

Algemene vergadering van 22 februari 2010

Beslist de bestaande statuten te wijzigen in:

TITEL I. - Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Newport Fishingclub", afgekort "N.F.C.".

Artikel 2. De vereniging wordt gevestigd in het bestuurlijk arrondissement van Veume. Bij de oprichting wordt deze gevestigd te Nieuwpoort. Ze kan bij eenvoudige mee derheid der bestuursleden worden overgebracht binnen het bestuurlijk arrondissement van Veume.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notari - ij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het sporthengelen op zee, alsook jagen op zee, het bevorderen en aanmoedigen van beide sporten, het verlenen aan haar leden van alle faciliteiten aanmoedigingen om deze sporten te beoefenen. Zij kan te allen tijde roerende en onroerende goederen, vaartuigen, uitrustingen en inrichtingen in bruikleen nemen of geven, huren, verhuren en verwerven.

Zij zal actief deelnemen aan de strijd tegen de water- en milieuvervuiling op zee, de studie van de zeefauna en -flora en de verspreiding ervan.

Zij mag aile verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel en zich betrekken door aile middelen bij alle instellingen of verenigingen die een gelijkaardig of samenhangend doel hebben.

Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij ken te allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il. - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-

werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk.

Artikel 6. Ais lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel T. De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 8. De jaarlijkse bijdrage der leden mag de E 30,00 niet overschrijden.

De werkende leden kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging

aangaande verbintenissen.

Artikel 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III. - Raad van Bestuur

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twee en maximaal negen leden.

Artikel 12. De Raad van Bestuur wordt benoemd voor drie jaar.

Zij kiest voor eenzelfde periode in haar schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een

penningmeester en een sportdirecteur.

Artikel 13. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand, nadat hiertoe is besloten, ingediend bij hel Bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Artikel 14. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 15. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als elser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordig deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welk uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de Algemene vergadering aan een ander persoon, die geen lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, uit zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Artikel 17. De vereniging is steeds rechtsgeldig gebonden door de handtekening van de voorzitter en een beheerder.

TITEL IV. - Algemene Vergadering

Artikel 18. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 19. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Artikel 20. Deze Algemene Vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal van elk boekjaar.

Artikel 21. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

Artikel 22. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, twee bestuurders, of één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief ten minste veertien werkdagen voor de vergadering.

Artikel 23. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Eik onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 24. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 25. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda vermeld is en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

"

MOD2.2

Luik B - Vervolg



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening '

Artikel 26. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Artikel 27. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om , in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 28. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee leden van de Algemene Vergadering.

TITEL. V. - Rekeningen, begrotingen

Artikel 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het boekjaar af en bereidt de begroting van het komend

boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

TITEL VI. - Ontbinding, vereffening

Artikel 30. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19, §§ 2 en 3, of artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of, bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De middelen warden bij vereffening overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dit van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 31. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, in zeven exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen en voor de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Nieuwpoort, 22 februari 2010

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor- r behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
NEWPORT FISHINGCLUB, AFGEKORT : N.F.C.

Adresse
WESTSTRAAT 31 8670 OOSTDUINKERKE

Code postal : 8670
Localité : Oostduinkerke
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande