NORISTA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : NORISTA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 633.912.618

Publication

20/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*15312318*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd

16-07-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0633912618

Benaming (voluit) : NORISTA

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Graaf Pierre de Brieylaan 86

(volledig adres) 8200 Brugge

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

~~Blijkens een akte verleden voor Notaris Frank Verhelst, te Dentergem, op 15 juli 2015, blijkt dat de heer Hendrickx, Dirk Armand Rik, geboren te Kortrijk op 4 februari 1965 (ingeschreven in het nationaal register onder nummer 65.02.04-423.60), echtgenoot van mevrouw Vander Stichele, Elisabeth, wonend te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Graaf Pierre de Brieylaan 86, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht met de naam  NORISTA , gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Graaf Pierre de Brieylaan 86, waarvan het kapitaal vijftigduizend euro (¬ 50.000,00) bedraagt, gesplitst in honderd gelijke aandelen zonder nominale waarde, genummerd van 1 tot en met 1000.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Door de oprichter wordt ingeschreven op alle aandelen, vertegenwoordigende het geheel van het kapitaal of vijftigduizend euro (¬ 50.000.-) volstort ten belope

De gemelde bedragen werden gestort op een speciale bankrekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij de Belfius Bank, zoals blijkt uit een bewijs van deze deponering, dat zal bewaard worden in het dossier van de notaris.

Uit dien hoofde beschikt de vennootschap over een bedrag van vijftigduizend euro (¬ 50.000,00), volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400.-).

De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Brugge Sint-Michiels, Graaf Pierre de Brielaan 86.

De vennootschap heeft tot DOEL in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

I. Voor eigen rekening:

a) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen:

b) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rech-ten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden. van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

II. Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van rechtspersonen en ondernemingen, zoals: a) het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt:

b) het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en on-dernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm: in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle han-dels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hvpotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

c) het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of admi-nistratieve aard: in de

ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en

diensten verlenen, rechtstreeks of

onrechtstreeks op het vlak van administratieve en financiën, verkoop, productie

en algemeen bestuur;

d) het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

e) het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

f) het verlenen van administratieve prestaties en computerservices;

De vennootschap mag alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren, die in enig rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel.

De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt evenwel beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten of niet, te benoemen door de algemene vergadering, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij elk afzonder-lijk het bestuur voeren. Zijn er drie zaakvoerders of meer, dan vormen zij een college van zaakvoerders. Zij stellen aan het hoofd daarvan een voorzitter aan en handelen verder zoals een raadsvergadering. De zaakvoerders of het colle-ge van zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap te handelen en om alle daden van bestuur en beschikking te stellen, die met het doel van de vennootschap overeenkomen. Alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering vallen onder hun bevoegdheid.

De zaakvoerders mogen het dagelijks bestuur aan één of meer personen, ven-noten of niet, overdragen mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare vol-macht. Bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks be-paalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht. De vennootschap is niet verplicht één of meerdere commissarissen te benoe-men voor het toezicht op het bestuur van de vennootschap, tenzij in de gevallen door de wet bepaald. Wanneer de wet het oplegt zal de algemene vergadering één of meer commissarissen benoemen en de duur van het mandaat bepalen overeenkomstig de wet.

Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten met bijstand van een accountant, wiens vergoeding ten laste van de vennoot-schap komt, indien hij met haar toestemming werd benoemd of indien deze vergoeding ten hare laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. De gewone algemene vergadering van de vennoten - ook jaarvergadering ge-noemd - gaat ieder jaar door op de eerste dinsdag van de maand juni, om 18.00 uur.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, houder van certificaten op naam, obligatiehouder, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld in artikel 271 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing.

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar wordt een inventaris en de jaarrekening opge-steld; dit is een geheel, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene onkos-ten, de lasten van de vennootschap en de afschrijvingen, vormt de netto-winst van de vennootschap

Van deze winst zal jaarlijks minstens vijf ten honderd worden afgetrokken voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds; deze voorafneming is niet meer verplicht zodra dit fonds één tiende van het kapitaal van de vennootschap bedraagt. (art. 319 W.Venn)

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo van de winst. Bij staking van stemmen wordt de helft van de winst uitgekeerd en de wederhelft in de vennootschap gereserveerd. Na de ontbinding, uitgesproken door de algemene vergadering overeenkomstig de regelen inzake statutenwijzigingen, blijft de vennootschap voortbestaan voor haar vereffening. De vereffening gebeurt door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en vergoedingen vastlegt.

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten worden verdeeld in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, mits dat alle aandelen dezelfde rechten moeten hebben.

Is dit laatste niet het geval, dan wordt het evenwicht hersteld door de vereffe-naars, hetzij door opvraging van bijstortingen op de aandelen waarop niet vol-doende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effec-ten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

DIVERSE BEPALINGEN

* Eerste boekjaar - Jaarvergadering.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van deze akte op de bevoegde rechtbank van koophandel en eindigt op eenendertig december tweeduizend en vijftien. Bijgevolg zal de eerste jaarvergadering doorgaan in het jaar tweeduizend en zestien.

*. Benoeming - Bezoldiging - Aanvaarding

Zaakvoerder

Wordt aangesteld voor onbepaalde duur tot niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap aan te stellen en te benoemen de heer Dirk Hendrickx, voor-noemd.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij een algemene vergadering daar anders zou over beslissen.

De oprichter verklaart dit mandaat te aanvaarden.

*. Bekrachtiging

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 01 juli laatstleden. Deze overneming zal maar effect sorteren zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De notaris wijst er de comparant op dat de verbintenissen, aangegaan voor rekening van de vennootschap tussen heden en de neerlegging van deze akte op de griffie, onderworpen zijn aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dus dienen bekrachtigd te worden binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft bekomen (d.i. de voormelde neerlegging op de griffie).

VOLMACHT

De zaakvoerder, hierboven aangesteld, verklaart hierbij volmacht te geven aan Vandelanotte Accountancy, te Kortrijk om in zijn/haar naam alle nodige formali-teiten te vervullen voor het bekomen van de inschrijving van deze vennoot-schap in het rechtspersonenregister en latere eventuele wijzigingen en doorhalingen;

evenals voor het bekomen van een B.T.W.-nummer en andere licenties en ver-gunningen,

daartoe alle stukken en akten te tekenen, woonplaats te kiezen, in de plaats te stellen en al te doen wat nodig of nuttig is voor het bekomen van het hierboven gemeld doel.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Samen neergelegd: uitgifte der akte

Notaris Frank Verhelst, te 8720 Dentergem

Coordonnées
NORISTA

Adresse
GRAAF PIERRE DE BRIEYLAAN 86 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande