NUT EN VERMAAK STASEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : NUT EN VERMAAK STASEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.379.977

Publication

08/03/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II~ONITEUR BELGE

111111t111511111)1111111 ~E

Ondernemingsnr : 0410.379.977

Benaming

(voluit) : NUT EN VERMAAK STASEGEM

2 8 -02- 2012

GISCH STAATSBLAD

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dorpplaats 14, 8531 Harelbeke

Onderwel akte : WIJZIGING STATUTEN

Eerste besluit

De vergadering besluit de statuten aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden en bijgevolg zullen de vernieuwde statuten er als volgt uitzien:

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: "Nut en Vermaak Stasegem". De maatschappelijke zetel is gevestigd te Harelbeke, Marktstraat 106.

Artikel 2: De vereniging stelt zich tot doel om met alle middelen mee te werken aan de ontwikkeling van de Belgische wielerbeweging, de lichamelijke opvoeding te bevorderen en dit vooral door het beoefenen van de wielersport. Zij ontzegt zich iedere inmenging van politieke of levensbeschouwelijke aard.

Artikel 3: Zij streeft naar de verwezenlijking van dit doel door de stichting, het beheer, de inrichting, het onderhouden en de leiding van elk werk dat eenzelfde doel nastreeft. Zij mag op aile manieren haar medewerking verlenen en haar belangstelling betonen aan alle werking zonder winstgevend doel die eenzelfde en gelijkaardig doel nastreeft ais het hare.

Artikel 4: De vereniging is samengesteld uit ondergetekenden en uit de personen welke later als werkende leden zullen aangenomen worden. Het aantal vennoten is onbeperkt doch kan niet lager zijn dan drie.

Artikel 5: Het aannemen van nieuwe leden is onderworpen aan hun aanvaarding door de raad van bestuur, die desbetreffend over een absolute vrijheid beschikt,

Artikel 6: De werkende leden zullen jaarlijks een bijdrage betalen waarvan het bedrag door de raad van bestuur zal vastgesteld worden,

Artikel 7: De voorwaarden onder dewelke de vennoten de vereniging kunnen verlaten, hetzij bij" ontslagneming, hetzij bij uitsluiting, zijn geregeld bij artikel twaalf van de wet van zeventwintig juni negentienhonderd eenentwintig.

De ontslagnemende of uitgesloten leden en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of afgestorven lid, kunnen geen rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit noch op de betaalde bijdragen.

Artikel 8: De vennoten hebben geen recht op enige bezoldiging of vergoeding, De winsten van de vereniging zullen enkel en alleen worden aangewend tot het verwezenlijken van het door de vereniging gestelde doel.

Deze clausule zal echter niet kunnen ingeroepen worden tegen een lid, al dan niet bestuurder, dat op grond van verkoop, lening of een andere overeenkomst, schuldeiser is geworden van de vereniging.

Als dusdanig beschikt dit lid-schuldeiser tegenover de vereniging over dezelfde rechten als ieder derde schuldeiser,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

-Bijlagen 13if -het Beigiseh Staatsblact  08f0312012 : Anntxestlu'Munitm be-tgt

MOD 2.2

I )

7 t

" " Artikel 9: Een beraadslaging van de algemene vergadering is noodzakelijk in volgende gevallen: 1. voor de wijziging van de statuten

" 2. voor het benoemen of afzetten van een lid van de raad van bestuur

3, voor de goedkeuring van de begroting en de balans

4. voor het ontbinden van de vereniging

Artikel 10; De raad van bestuur kan steeds, wanneer de belangen van de vereniging het eisen, een bijzonder algemene vergadering bijeenroepen, en is dit verplicht wanneer één vijfde van de vennoten dit schriftelijk aanvragen.

Artikel 11; De leden van de vereniging komen jaarlijks samen in een algemene vergadering in de loop van de maand december, hetzij in de maatschappelijke zetel, hetzij op een andere door de raad van bestuur aangewezen plaats.

Artikel 12: Al de vennoten moeten uitgenodigd worden tot de algemene vergadering. De dagorde moet toegevoegd aan de uitnodiging.

leder voorstel dat wordt ondertekend door een aantal leden, gelijk aan een twintigste van de op de laatste jaarlijkse lijst voorkomende vennoten, moet op de dagorde gebracht worden, onder het beding dat dit voorstel minstens veertien dagen voor de datum van de algemene vergadering bij de voorzitter van de raad van bestuur binnengekomen zijn. Voor dringende gevallen kan weliswaar een beslissing worden genomen buiten de dagorde, maar dit enkel op initiatief of mits toestemming van de raad van bestuur.

Artikel 13: De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de leden; zij heeft de meest uitgebreide macht tot het uitvoeren en het bekrachtigen van al de verrichtingen welke de vereniging aanbelangen. De beslissingen door haar genomen, zijn bindend voor iedereen, ook voor de afwezigen en de andersdenkenden.

Artikel 14; Al de leden hebben een gelijk stemrecht op de algemene vergadering en de beslissingen worden

genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

De stemmingen gebeuren mondelings tenzij het gaat om de benoeming of de afzetting van een bestuurder

of om uitsluiting van een vennoot.

De vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander vennoot. Deze laatste moet in het bezit

zijn van een bijzondere en schriftelijke volmacht van de persoon-vennoot die hij vertegenwoordigt.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Artikel 15: De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen over een aan te brengen wijziging aan de statuten, tenzij het voorwerp ervan uitdrukkelijk is vermeld op de uitnodiging en wanneer op de algemene vergadering de twee derden van de op die datum aanvaarde leden aanwezig zijn of regelmatig vertegenwoordigd. Geen enkele wijziging kan aangebracht worden tenzij met twee derden van de stemmen.

Indien de twee derden van de op die datum aanvaarde leden niet aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering, kan een tweede algemene vergadering samengeroepen worden die geldig za! kunnen beraadslagen, onverschillig het aantal aanwezigen of regelmatig vertegenwoordigen; deze beslissing zal echter dienen gehomologeerd door de burgerlijke rechtbank.

Artikel 16; er wordt vocrzien dat iedere wijziging aan de statuten moet gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, en dit binnen de maand van de beslissing tot wijziging. Hetzelfde geldt voor iedere benoeming, ontslagneming of afzetting van bestuurders.

Artikel 17: De beraadslagingen van de algemene vergadering zullen genoteerd worden onder de vorm van een proces-verbaal, ondergetekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een bijzonder aktenregister, De processen-verbaal die derden aasbelangen zullen hen ter kennis worden gebracht per aangetekend schrijven.

Artikel 18: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens 4 leden, benoemd en afgesteld door de algemene vergadering. De eerste bestuurders worden bij de standregelen aangeduid.

Het mandaat van de bestuurders duurt drie jaar. Bij vakatuur in de loop van een mandaat, .voleindigt de vervangende bestuurder het mandaat van de persoon die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 19: De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De raad van bestuur houdt zitting op uitnodiging van de voorzitter, telkens de belangen van de vereniging het eisen, alsook op aanvraag van twee leden van de raad van bestuur, De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van zijn plaatsvervanger, beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik B _ Vervolg

Artikel 20: De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht voor het besturen en het leiden van de vereniging. Alles wat door deze statuten of de wet niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid.

Artikel 21: De vereniging is verantwoordelijk voor de fouten van haar ondergeschikten of van de organen waarbij zij haar wil vertolkt.

' De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich ten opzichte van de verbintenissen van de ' vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het mandaat dat zij hebben aanvaard. De akten die de vereniging bindeb, andere dan deze die betrekking hebben op het dagelijks beheer, worden ondertekend door de voorzitter en twee bestuurders en de secretaris zonder dat deze zich tegenover derden moet verantwoorden voor de bevoegdheid die zij tot dit doel van de raad van bestuur hebben ontvangen.

Artikel 22: Aile rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging ingesteld en gevoerd door de voorzitter of door een daartoe door de raad van bestuur gevolmachtigd bestuurder.

Artikel 23: Alle gewone en dagelijkse daden van beheer, worden geldig vervuld door de secretaris en de schatbewaarder, ieder in zijn gebied en mits de toestemming van de voorzitter daartoe werd bekomen.

Artikel 24: De beraadslagingen vân de raad van bestuur worden geacteerd in een daartoe bestemd register en ondertekend door de op de vergadering aanwezige bestuurders. Alle uittreksels voor onder welk doel opgemaakt moeten de handtekening dragen van de voorzitter of van twee bestuurders,

Artikel 25: Het maatschappelijk jaar begint open januari en eindigt op eenendertig december. De balans van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend jaar, worden voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering van december.

Artikel 26: De vennoten komen overeen dat hun vereniging toch zal blijven bestaan onder haar leden als gewone maatschappij van gemeen recht voor het geval zij, om welke reden ook, van de voordelen van de rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten.

Artikel 27: De algemene vergadering kan alleen de ontbinding van de vereniging uitspreken in de gevallen j voorzien door de wet van zeventwintig juni negentienhonderd eenentwintig, artikel twintig.

Artikel 28: De algemene vergadering, welke de ontbinding uitspreekt, benoemt twee vereffenaars. Na ' delging van het passief zal het saldo overgemaakt worden aan een vereniging die eenzelfde doel nastrèeft als onderhavige vereniging.

Artikel 29: Voor alles waarvoor in de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Tweede besluit

De vergadering besluit de raad van bestuur te machtigen om de genomen besluiten uit te voeren en In de statuten de nodige wijzigingen aan te brengen.

Alle besluiten werden genomen metënparigheid van stemmen.

De voorzitter geeft kennis aan de vergadering dat het bedrag van de kosten, uitgaven, erelonen die ten laste van de vereniging vallen uit hoofde van de huidige statutenwijziging ongeveer de som bedragen van : ' tweehonderdvijftig (250) euro.

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en benoemt voor termijn van 3 jaar tot bestuursleden: de heer Vemiote Julien, Vandenbussche Danny en Willy Vancoppernolle, de heer Planckaert Danny en de heer Vandierendonck Tom.

Opgemaakt in dubbel te Stasegem, 7 oktober 2011.

Bestuurder, Vermote Julien

Bestuurder, Vandenbussche Danny

Bestuurder, Willy Vancoppernolle

Bestuurder, Planckaert Danny

Bestuurder, Vandierendonck Tom

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1

Vo9r. b dhcade'n aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij -het-BtigischStaatsbiatd =-68/O3f'LflrZ--Aniiexës ctü IVIUniféü-r bëlgè

Coordonnées
NUT EN VERMAAK STASEGEM

Adresse
DORPPLAATS 14 8531 HARELBEKE

Code postal : 8531
Localité : Bavikhove
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande