OCULUS MD

BV CVBA


Dénomination : OCULUS MD
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 547.877.477

Publication

25/03/2014
ÿþs,~ f

0101111011114

_e

bal

D

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111~VI~UI~II~N~~N1W

*19066605

Ondernemingsnr : e" 4/4

Benaming

(voluit) : OCULUS MD (verkort) :

VAU

JA- ~~r! ~~ ~~-~

De"

1 2 MARI 201h

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8900 leper, Tempelstraat 41

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor ondergetekende geassocieerde notaris Annelies Ghesquière te leper op 1 maart

2014, geboekt tien bladen geen verzending te leper de 03 MRT 2014 boek 182 blad 56 vak 10. Ontvangen

vijftig euro nul cent (50,00 ¬ ), Jean-Pierre LEMAIRE (getekend) E.A. Inspecteur ai.

BLIJKT

Dat daarbij een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid (BV CVBA) werd opgericht,

1° Oprichters:

1) Dokter BLANCKAERT Johan André Joseph, geboren te Hasselt op 14 mei 1964, (nationaal nummer 64.05.14-057-29), wonend te 8900 leper, Vaubanstraat 77, echtgenoot van mevrouw Ghekiere Véronique.

Gehuwd te Menen op 1 juli 1988 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan voorafgaandelijk huwelijkscontract, volgens hun verklaring tot op heden niet gewijzigd.

2) Dokter MULLIEZ Evelyne Mieke Georgette, geboren te Kortrijk op 22 april 1972, (nationaal nummer 72.04.22-252-46), wonend te 8900 leper, Rijseistraat 88, echtgenote van dokter Wim Leroy.

Gehuwd te leper op 27 mei 2000 onder het stelsel van volledige scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Walter Vanhencxthoven te Herentals op 20 april 2000, volgens haar verklaring tot op heden niet gewijzigd.

3) Dokter GHEKIERE Sofie Ria, geboren te Kortrijk op 3 mei 1984, (nationaal nummer 84.05.03-124.33),

wonend te 9100 Sint-Niklaas, Stationsstraat 141 bus 3, echtgenote van de heer Steven De Meyer.

Gehuwd te Sint-Niklaas op 18 november 2011 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract,

volgens haar verklaring tot op heden niet gewijzigd.

2° s Rechtsvorm en naam.

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de

rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV CVBA) en met de naam

"OCULUS MD".

3° r Zetel,

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8900 leper, Tempelstraat 41.

4° Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van de geneeskunde als oogarts, dit door de geneesheren - vennoten zelf, rekening

houdend met de Medische Plichtenleer.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Steeds in samenhang en aanverwant of aanvullend op de bovenstaande beroepspraktijk heeft de

vennootschap ook tot doel

-het inrichten van een gestructureerde organisatie en bijhorende diensten en een medisch secretariaat in

het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

-de aankoop, het huren en/of leasen van aile medische apparatuur en begeleidende accommodaties,

inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de

geneesheren-vennoten en de bovenstaande praktijk;

-het verlenen van assistentie aan derden, in de bovenvermelde discipline, op wetenschappelijk, technisch,

administratief, sociaal en personeelsvlak;

-de aankoop en verkoop van alle producten, goederen, uitrusting, meubilair, grondstoffen en dergelijke, die

verband houden met de bovenstaande uitgeoefende beroepen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

-het samenwerken met andere disciplines;

-het geven van voorlichting, onderwijs en begeleiding, voordrachten en opleiding en het oprichten van studiecentra;

-het verrichten van onderzoek;

-het scheppen van mogelijkheden om de geneesheren-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen als geneesheer, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken,

Zij mag alle verrichtingen ondernemen van onroerende, roerende of financiële aard, die rechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn, of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen en tevens deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan binnen de perken van de wet alle financiële, administratieve en burgerlijke daden en verrichtingen stellen met roerend of onroerend karakter, die rechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband houden met haar maatschappelijk doel, de ontwikkeling ervan kunnen teweegbrengen of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken.

Daaronder vallen ook alle immobiliaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen, waaronder het beheren, het instandhouden, het ter beschikking stellen, het valoriseren van gebouwen, gronden en alle onroerende goederen en constructies, alsook het stellen van alle handelingen die daar betrekking op hebben, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag, als bijkomstig doel, haar middelen investeren en beleggen in roerende en onroerende goederen, eventueel gefinancierd met leningen, zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten of een commerciële activiteit te ontwikkelen. Zodra er twee of meer vennoten zijn, dienen de vennoten bij unanimiteit van stemmen een akkoord te bereiken over het investeringsbeleid,

De vennootschap zal in het algemeen alle roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het beheer van haar vermogen kan vergemakkelijken of bevorderen,

De vennootschap mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden en kan de beleggingen en het vermogen beheren, zonder evenwel die handelingen van vermogensbeheer te stellen waarvoor krachtens bijzondere wetgeving bijkomende voorwaarden worden gesteld, en waarvoor onder meer een hoger kapitaal vereist is.

Zij mag in het algemeen alles doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel en zulks in de meest uitgebreide zin.

5°  Duur overname van verbintenissen.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen van de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

De oprichters verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2014 en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

6°  Kapitaal  Maatschappelijk vermogen  Gestorte bedragen

Het vast maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt dertigduizend euro (30.000,00 EUR). Het is vertegenwoordigd door dertig (30) gelijke aandelen, op naam, met een nominale waarde van duizend euro (¬ 1.000,00) per aandeel. Op deze kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven volledig volstort is,

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 399 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij ING BANK te leper zoals blijkt uit het door voormelde financiële instelling op 28 februari 2014 afgeleverd bankattest. Dit wordt door de instrumenterende notaris, aan wie dit attest werd voorgelegd, bevestigd.

7° Bestuur en vertegenwoordiging  Controle  Benoeming van zaakvoerder

a)Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie (3) personen, al dan niet vennoot, die geneesheer zijn en voldoen aan de voorwaarden om als vennoot te kunnen worden aangenomen. De samenstelling van de raad van bestuur kan verder worden omschreven in het Reglement van Inwendige Orde.

Bestuursbevoegdheid.

Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet, deze statuten of het Reglement van Inwendige Orde aan de commissaris of aan de algemene vergadering voorbehouden is, valt onder zijn bevoegdheid.

De raad van bestuur mag volmachten verlenen voor het uitvoeren van één of meer bepaalde functies aan alle bevoegde personen, vennoot of niet.

De raad van bestuur kan tevens het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere van zijn leden. Deze leden worden gedelegeerd-bestuurder genoemd,

De raad van bestuur beslist geldig als de helft plus één van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met een meerderheid van twee/derden (2/3den) van de stemmen, tenzij de wet, deze statuten of het Reglement van Inwendige Orde anders zouden bepalen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem,

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Over punten niet vernield in de agenda kan slechts rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Behoudens bijzondere machtsafvaardigingen, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in en buiten rechte door één gedelegeerd-bestuurder, afzonderlijk optredend, of door twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

Voor een verrichting of het geheel van verrichtingen die het bedrag van vijfentwintigduizend euro (25.000,00 EUR) overschrijden, is het gezamenlijk handelen en/of de gezamenlijke handtekening van alle bestuurders vereist,

b) Controle.

Controle gebeurt door de commissaris, tenzij de vennootschap aan de vereisten voldoet om geen commissaris te moeten benoemen.

Elke vennoot kan in voorkomend geval alle bevoegdheden van de commissaris uitoefenen, onverminderd het recht van de Algemene Vergadering toch één of meer commissaris(sen) te benoemen.

Evenwel kunnen de onderzoeks- en controlebevoegdheden van de individuele vennoten worden overgedragen aan één of meer controlerende vennoten die benoemd worden door de algemene vergadering der vennoten.

De aldus aangestelde controlerende vennoten mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enige opdracht of mandaat aanvaarden. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd. In dit geval worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

o)Benoemingen

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste bestuurders voor een duur van zes jaar te rekenen vanaf heden:

-de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BLANCKAERT MD, ondernemingsnummer 0472,494.225 RPR leper, met zetel te 8900 leper, Vaubanstraat 77, met als vaste vertegenwoordiger dokter Johan Blanckaert voornoemd.

-de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Dr. E. MULLIEZ, ondememingsnummer 0880.650.726 RPR leper, met zetel te 8900 leper, Rijselstraat 88, met als vaste vertegenwoordiger dokter Evelyne Mulliez voornoemd.

-Dokter Sofia Ghekiere voornoemd. Het mandaat van dokter Sofie Ghekiere zal onbezoldigd worden uitgeoefend tot en met 31/08/2014,

Zij aanvaarden elk afzonderlijk dit mandaat.

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste gedelegeerde bestuurders:

-de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BLANCKAERT MD, ondernemingsnummer 0472.494.225 RPR leper, met zetel te 8900 leper, Vaubanstraat 77, met als vaste vertegenwoordiger dokter Johan Blanckaert voornoemd.

-de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Dr. E. MULLIEZ, ondernemingsnummer 0880.650.726 RPR leper, met zetel te 8900 leper, Rijselstraat 88, met als vaste vertegenwoordiger dokter Evelyne Mulliez voornoemd.

-Dokter Sofie Ghekiere voornoemd, Het mandaat van dokter Sofie Ghekiere zal onbezoldigd worden uitgeoefend tot en met 31/08/2014.

Zij aanvaarden elk afzonderlijk dit mandaat.

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur:

-de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BLANCKAERT MD, ondernemingsnummer 0472.494.225 RPR leper, met zetel te 8900 leper, Vaubanstraat 77, met als vaste vertegenwoordiger dokter Johan Blanckaert voornoemd, die dit mandaat aanvaardt, eveneens in naam en voor rekening van de BVBA BLANCKAERT MD.

8° Maatschappelijk Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

9° Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit,

Van de nettowinst wordt ten minste 1/20ste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij 1/10de van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vast gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

De aanwending van het overschot van de winst wordt door de gewone algemene vergadering met gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen geregeld.

10° Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering.

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de eerste dinsdag van de maand juni van ieder jaar om 20 u, op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de oproepingsbrief. Indien de

I ~ s



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4 hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen belegd worden zo dikwijls de raad van bestuur zulks nodig acht.

Vennoten die één/vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen, kunnen insgelijks de bijeenroeping van de gewone algemene vergadering, van een bijzondere of buitengewone algemene vergadering aanvragen, op voorwaarde dat zij een voldoende agenda opgeven. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet worden gedaan binnen drie weken na het gedane verzoek.

11° Oproepingen  toelatingsvoorwaarden  uitoefening stemrecht

a)De bijeenroeping van de Algemene Vergadering geschiedt bij middel van een aangetekend schrijven getekend door de voorzitter van de raad van bestuur dat de dagorde bevat en minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering wordt verzonden.

b)De vennoten mogen zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door volmachtdragers, op voorwaarde dat de voorwaarden voor toelating tot de algemene vergadering vervuld zijn, zowel door de vertegenwoordigde vennoot als door de volmachtdrager.

Niemand kan als gevolmachtigde optreden als hij zelf geen vennoot is.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek),

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering

De stemming per brief is in geen enkel geval toegelaten.

c)De beslissingen op de algemene vergaderingen worden genomen met een meerderheid van twee/derden (213den) van de stemmen, tenzij de wet, deze statuten of het Reglement van Inwendige Orde anders zouden bepalen. Elke algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

d)Met uitzondering van de besluiten die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

De algemene vergadering wordt gedateerd op de dag waarop de vennoot, die als laatste zijn handtekening heeft geplaatst, de notulen heeft ondertekend.

Indien niet alle vennoten de notulen willen ondertekenen, worden alle voorgestelde besluiten geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring van de vennoten hebben gekregen.

12° Verdeling saldo na vereffening

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit 13° Begin en afsluiting eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Bijlage:

-Expeditie van de oprichtingsakte



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Annelles Ghesquière

geassocieerd notaris



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/07/2015
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr : 0547 877 477 Benaming

(voluit) : OCULUS MD

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Tempelstraat 41 - 8900 leper

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Bij beslissing van de bestuurders, wordt de maatschappelijke zetel van de onderneming met ingang van 01 mei 2015 verplaatst naar D`Hondtstraat 65 - 8900 leper.

Burgerlijke vennootschap Blanckaert MD met als vaste vertegenwoordiger Blanckaert Johan Bestuurder

i

RI

Voor-behoude aan he Belgisc 5taatsbl;

*15099 3~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Qp de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.09.2015, NGL 30.09.2015 15637-0532-012

Coordonnées
OCULUS MD

Adresse
D'HONDTSTRAAT 65 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande