OMNI EXPRESS


Dénomination : OMNI EXPRESS
Forme juridique :
N° entreprise : 445.109.442

Publication

13/11/2014
ÿþMod Won' 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

ONITEUR

0 5 -11- BE GISCH ST BELGE

20i1I TSf3[_k

2 9 OKT 2014

Griffie

Gent Afdeling Brugge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondornemingsnr : 0445.109.442 Benaming

(voluit) : OMNI EXPRESS (verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Nijverheidsstraat 5 bis 8740 Pittem (volledig adres)

Onderwerp akte : statutenwijzigingen - vervroegde ontbinding met het oog op invereffeningstelling - benoemin vereffenaar - machten

Er blijkt uit een akte verleden op dertig september tweeduizend en veertien door Notaris Hélène DUSSELIER, te Meulebeke houdende een buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders der

naamloze vennootschap "OMNI EXPRESS", waarvan de zetel gevestigd is te 8740 Pittem, Nijverheidsstraat nr 5bis; BTW-ondememingsnr BE 0445.109.442 RPR Gent Afdeling Brugge; dat de volgende beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen:

1/ De vergadering beslist de laatste zin van artikel I der statuten te vervangen door: "Naast de naam moet de nauwkeurige aanduiding voorkomen van de zetel der vennootschap, en het ondememingsnummer gevolgd door de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank in het ambtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft; en in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.".

2/ De vergadering stelt vast dat alle aandelen op naam zijn en beslist bijgevolg tot:

- vervanging van de tekst van artikel 6 der statuten door: "De aandelen zijn op naam."

- schrapping van de tweede alinea van artikel 25 der statuten (beginnend met "De eigenaars").

3/ De vergadering beslist artikel 36 der statuten aan de huidige wetsbepalingen In verband met de procedure van vereffening, door de tekst ervan te vervangen door;

"131] ontbinding der vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars; bij ont-stentenis van dergelijke benoeming zal de vereffening gebeuren' door de zorgen der leden der raad van bestuur alsdan in functie. Te dien einde hebben de vereffenaars de' meest uitgebreide macht die hen wordt toegekend door artikel 186 en volgende van het Wetboek van, vennootschappen. De algemene vergadering stelt de vergoedingen der vereffenaars vast,

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden' voorgelegd.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige, staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het, eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en; geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025, en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende' categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na aanzuivering van aile schulden en lasten der ven'noot'schap of na afhouding van provisie voor deze, zal het saldo eerst aangewend worden om in geld of effecten het afbetaald bedrag der kapitaalsaandelen dat, niet werd gedelgd terug te betalen. indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden afbetaald, houden de vereffenaars voor de verdeling rekening met deze ongelijkheid, en herstellen zij het evenwicht door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden afbetaald, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de' aandelen die voor een groter gedeelte werden afbetaald. Het overschot zal door de vereffenaars ofwel onverdeeld in natura afgegeven worden aan al de aandeelhouders elk in verhouding van zijn aandelen, ofwel,

De-g-l'iffier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

door hun zorgen verdeeld worden, hetzij in natura, hetzij door en na realisatie der resterende goederen. Indien verdeling in natura onmogelijk blijkt zal tot realisatie overgegaan worden.

In afwijking van het voorgaande en onverminderd artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de ontbinding en vereffening in één akte gebeuren mits naleving van de door het Wetboek van vennootschappen gestelde voorwaarden."

4/ Na kennisname van het verslag van de raad van bestuur de dato 27 september laatst, en van de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BEDRIJFSREVISOR JACK'? GODEFROIDT", met zetel te 8870 Izegem, Henri Dewaelestraat nr 11, vertegenwoordigd door Heer Godefroidt, Jacky, bedrijfsrevisor kantoor-houdend op zelfde adres, de dato 27 september laatst, en van een staat van actief en passief die niet meer dan drie maanden voordien werd opgemaakt, besluit de vergade-"ring de vennootschap vroegtijdig te ontbinden en dit met ingang van heden, 30 september 2014, met het oog op de invereffe-'ningstehling van de venncotschap. De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, luiden als volgt:

" In het kader van de procedure tot ontbinding voorzien

door het Wetboek van vennootschappen, heeft de raad van bestuur van de NV "OMNI EXPRESS" een tussentijdse staat per 25 september 2014 opgesteld. Deze tussentijdse staat wordt afgesloten met een balanstotaal van ¬ 284.458,17 en een netto actief van ¬ 239.124,70. Het eigen vermogen is ¬ 115.124,70 hoger dan het maatschappelijk kapitaal.

Overeenkomstig de beschikkingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen heb ik de staat van activa en passiva per 25 september 2014 van de NV "OMNI EXPRESS", met maatschappelijke zetel te 8740 Pittem, Nijverheidsstraat 5bis nagezien, met het oog op de vervroegde vrijwillige ontbinding.

De raad van bestuur van de NV "OMNI EXPRESS" heeft gepoogd om een staat van activa en passiva van de vennootschap "OMNI EXPRESS" per 25 september 2014, op basis waarvan de ontbinding wordt voorgesteld, op te stellen die zo volledig, getrouw en juist mogelijk de toestand van de vennootschap op die datum weergeeft, Op basis van onze werkzaamheden wensen we een voorbehoud te formuleren op de inning van de vorderingen op korte termijn alsook op de juistheid en volledigheid van de leveranciersschulden, die een negatieve impact zullen hebben op het eigen vermogen van de vennootschap. Eveneens wijzen we erop dat de aandeelhouders rekening moeten houden met te betalen roerende voorheffing op de liquidatiebonus van geraamd ¬ 11.500,00. Tenslotte wensen een principieel voorbehoud te formuleren voor eventuele fiscale geschillen die naar aanleiding van een fiscale controle aan het licht zouden komen.

Er zijn geen andere inlichtingen die wij ter voorlichting van de aandeelhouders onontbeerlijk achten,".

5/ De vergadering benoemt als vereffenaar: Heer Vandekerkhove, Dirk, Justin Marie, rijksregister nr 57.04.29-469.80, identiteitskaart nr 591-1659125-42, geboren te Tielt op 29 april 1957, wonend te 8740 Pittem, Markt nr 3, die aanvaardt. De benoeming dient door de voorzitter van de rechtbank van koophandel te worden bevestigd,

Hij zal de meest uitgebreide macht hebben voor de uitvoering van zijn opdracht, en namelijk deze voorzien bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, zonder de machtiging te moeten verkrijgen van een nieuwe algemene vergadering in de gevallen waarin deze voorzien is door de wet. In het bijzonder zal hij de macht hebben aile zakelijke rechten, voorrechten en ontbindende vorderingen te verzaken, opheffing te verlenen vôôr of na betaling, van aile inschrijvingen van voorrechten of hypotheken, overschrijvingen, beslag of bevel, verzet en beletsel, en de hypotheekbewaarders vrij te stellen van de verplich-'ting ambtshalve inschrijving te nemen. Hij zal lasthebbers mogen aanstellen en ze alle algemene of bijzondere machten toekennen die hij passend zal oordelen. Hij wordt ervan ontslagen inventaris op te maken en zal zich mogen beroepen op de boeken en bescheiden der vennootschap. Hij wordt bovendien uitdrukkelijk gemachtigd om het verzoekschrift aan de voorzitter der bevoegde rechtbank van koophandel tot bevestiging van zijn benoeming te ondertekenen. Het mandaat der vereffenaar is kosteloos.

6/ Tengevolge van de ontbinding, neemt de vergadering tenslotte kennis van het ontslag van de bestuurders, en besluit om over de kwijting van de bestuurders te beraadslagen en te besluiten ter gelegenheid van de eerstvolgende jaarvergadering die zal samengeroepen worden door de vereffenaar(s) of bij de sluiting van de vereffening.De vergadering verklaart uitdrukkelijk dat de vennootschap geen onroerende goederen of zakelijke rechten bezit.

Werkende notaris gaf tenslotte lezing van volgende artikelen van het Wetboek van vennootschappen, luidend als volgt:

"Artikel 183 §2. Iedere wijziging van de naam van een vennootschap in vereffening is verboden."

"Artikel 183 §3 (eerste alinea). Een besluit tot verplaatsing van de zetel van een vennootschap in vereffening kan niet worden uitgevoerd dan na homologatie door de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft."

"Artikel 184 §2, eerste zin. De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd."

"Artikel 189bis, De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling

een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het

arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het in artikel 195bis bedoelde vennootschapsdossier gevoegd. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd."

"Artikel 190. §1... Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift

à

a'

yoor-beltuden aah het Belgisch Staatsblad

'Overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende 'van het Gerechtelijk Wetboek het plan oi de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

Notaris Hélène DUSSELIER te Meulebeke.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte statutenwijzigingen en de gecoördineerde tekst der statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/01/2014 : BG074305
03/04/2013 : BG074305
06/09/2011 : BG074305
04/03/2011 : BG074305
20/11/2009 : BG074305
04/12/2008 : BG074305
13/02/2008 : BG074305
02/01/2007 : BG074305
29/12/2005 : BG074305
28/10/2005 : BG074305
05/01/2005 : BG074305
06/07/2004 : BG074305
03/04/2003 : BG074305
05/02/2002 : BG074305
01/10/1999 : BG074305
25/07/1996 : BG74305
02/02/1993 : BG74305
28/11/1992 : BG74305
05/10/1991 : BG74305

Coordonnées
OMNI EXPRESS

Adresse
NIJVERHEIDSSTRAAT - BIS 5 8740 PITTEM

Code postal : 8740
Localité : PITTEM
Commune : PITTEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande