OOSTHUYS

Société en commandite simple


Dénomination : OOSTHUYS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 500.464.471

Publication

12/11/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONJTELR BELG NEERGELEGD

05 - i_ 202 19, 10. 2012

`LGtSCH S TAATSS r "

CHTBAN

INUIIV~I~lNVYW~V~IMIV~I~ e

*12183841

Ondernemingsnr : O 5c0, \Pd .

Benaming

(voluit) : OOSTHUYS

(verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : WULFSBERGSTRAAT 8 - 8550 ZWEVEGEM

(volledig adres)

Onderwerp aktes OPRICHTING

Blijkens onderhandse akte de dato 16 oktober 2012 opgemaakt te Zwevegem blijkt dat een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht als volgt:

Vorm, naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap.

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent is verleend in de

zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

De naam van de vennootschap luidt "OOSTHUYS".

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt, deze laten voorafgaan of volgen door de

melding van haar rechtsvorm, ofwel voluit geschreven "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

gewone commanditaire vennootschap" ofwel de afkorting "BV o.v.v.e. Comm,V"

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat 8.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats

in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest.

De zaakvoerder dient aan de stille vennoten bij brief melding te maken over de zetelverplaatsing.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en

stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

Hoofdelijk aansprakelijke vennoot;

De heer OOSTHUYSE Bart Gaston Jozef, accountant/belastingconsulent bij I.A.B. onder nummer 8640 1N68, wonende te 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat 8, neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde of beherend vennoot voor de duur van de vennootschap. Hij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor aile verbintenissen van de vennootschap.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt dertigduizend euro (¬ 30.000,00) en is vertegenwoordigd door

driehonderd (300) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/driehonderdste (1/300ste)

van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst en volstort.

Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap en zal afgesloten worden op 31

december 2013.

Reserves - Bestemming en Verdeling van de winst

De zuivere winst blijkt uit de boekhoudkundige bescheiden, na aftrek van de algemene onkosten en van de

afschrijvingen.

Op de laatste blz. Van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bil het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du MQnifeur_belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Indien overgegaan wordt tot winstverdeling zal deze onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van eenieders gerechtigheden in het vermogen van de vennootschap.

De vergadering van de vennoten kan evenwel een tantième toekennen aan de zaakvoerder(s).

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van eenieders gerechtigheden in het vermogen van de vennootschap.

Vennoten die slechts een inbreng van arbeid of diensten in de vennootschap gedaan hebben, zullen hun bijdrage in het verlies moeten betalen binnen de drie maanden na de vaststelling van dit verlies, en dit op straffe van het betalen van een interest gelijk aan de wettelijke interest na het verstrijken van deze termijn.

Ontbinding - Vereffening

Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte zoals hierna bepaald, gesohiedt de vereffening ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van accountant en belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van accountant of belastingconsulent , zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen,

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Een ontbinding en vereffening in één akte is slechts mogelijk mits naleving van volgende voorwaarden:

1° er wordt geen vereffenaar aangeduid;

2' er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva van artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen;

3° alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten niet eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt in dat geval door de vennoten zelf,

Bestuur en vertegenwoordiging van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die gecommanditeerde of beherende vennoot moeten zijn.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, mag deze alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd Is. Deze zaakvoerder moet de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt bij gewone meerderheid onder haar leden, die de hoedanigheid heeft van accountant en/of belastingconsulent en dat verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deelrijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van accountant of accountant en belastingconsulent; de andere mag:

" een belastingconsulent zijn;

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 van de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerders) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 24, 6de alinea die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen.

De zaakvoerder(s) wordt/worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt, en enkel door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de statutaire regels betreffende statutenwijziging.

Indien er slechts één zaakvoerder is, is deze, afzonderlijk optredend, bevoegd cm de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen, Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen deze een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen. Twee zaakvoerders, samen optredend, zijn bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens welke zij optreden.

De zaakvoerder kan voor het verwezenlijken van het doel beroep doen op derden.

De heer Bart OOSTHUYSE, wonende te 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat 8 wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder, voor een termijn ingaand op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Volmacht

De hierna genoemde personen worden aangesteld als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 8k

- Mevrouw Linda MARTENS;

- Mevrouw Isabelle VANSTEENKISTE;

- Mevrouw Eugénie Carrez.

Sart OOSTHUYSE zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
OOSTHUYS

Adresse
WULFSBERGSTRAAT 8 8550 ZWEVEGEM

Code postal : 8550
Localité : ZWEVEGEM
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande