OSTEND PIRATES

Association sans but lucratif


Dénomination : OSTEND PIRATES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.651.345

Publication

20/11/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

, tec er'y. etegct ter griffie van GS

rechtbank van koophandel

Brugge  afde . g te Oosturn 1E

°p 0 8 NO 2012

Griffie I1e gr el er

AI

*12187839*

Ondernentingsnr : Benaming

(voluit) : Ostend Pirates

pSoe, 4S4 3 LI5

bE

a st,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sartlaan 15, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Oprichting vereniging zonder winstoogmerk, Ostend Pirates

Vaad van beheer

De ondergetekenden

1. Michiels Glenn, geboren op 13/02/1987 te Oostende

2. Vandenabeele Tim, geboren op 12/12/1983 te Oostende

3. Asaert Kristof, geboren op 24/08/1976 te Oostende

Verklaren bij deze akte, oprichting te verrichten van de vzw Ostend Pirates,

TITEL 1

Art.1 De vereniging draagt de naam Ostend Pirates vzw.

Art.2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8400 Oostende, Sartlaan 15, gerechterlijk arrondissement Oostende, Brugge. De zetel mag verhuisd worden naar elke andere plaats op het Vlaamse grondgebied, bij eenvoudige meerderheidsbeslissing van de Beheerraad.

Om erkend te worden door de provincie West-Vlaanderen, moet de maatschappelijke zetel op West-Vlaams grondgebied gevestigd zijn.

Om erkend te worden als Oostendse sportvereniging, moet de maatschappelijke zetel op Oostends grondgebied gevestigd zijn.

Om aan al deze eisen te voldoen, zal de maatschappelijke zetel dan ook steeds op Oostends grondgebied ingeplant worden.

Art.3 Het maatschappelijk doel van de vereniging is het volgende:

De organisatie en coördinatie van alle activiteiten ter ontwikkeling en uitoefening van American Football,

flagfootball en cheerleading in Oostende.

Zij kan alle daden uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Zij kan met name roerende en onroerende goederen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van haar

activiteiten.

Zij kan om het even welke organisatie met hetzelfde doel oprichten, besturen, leiden en onderhouden.

Zij is volledig onafhankelijk en autonoom en moet weerstand bieden aan elke politieke, godsdienstige,

taalkundige of commerciële druk.

Art,4 De vereniging opgericht voor onbepaalde duur, kan ontbonden worden door een beslissing van de ' Algemene Vergadering overeenkomstig de wijze en de voorwaarden die voorzien zijn om de statuten te wijzigen.

TITEL II

Art.5 De organisatie bestaat uit effectieve en toetredende leden

Het aantal is onbeperkt.

Het aantal effectieve leden mag niet minder bedragen dan drie.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij " .ran de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te veriegermaordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.6 Mits goedkeuring van de Algemene Vergadering

1° Zijn effectieve leden

a.De leden van de beheerraad.

b.Sportverenigingen in de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk of die een gelijkaardig juridisch

statuut hebben, die zich bezig houden met American Football, flagfootball en cheerleading.

2° Zijn aangesloten leden

a.Sportverenigingen die zich bezig houden met American Football, flagfootball en cheerleading en die nog niet gevestigd zijn als een sportvereniging zonder winstoogmerk of een gelijkaardig juridisch statuut hebben. b.Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering wordt toegelaten.

Het kandidaat-lid zal voorgesteld worden tijdens de Algemene Vergadering die dit punt op de agenda heeft geplaatst.

De lijst van effectieve leden, alfabetisch gerangschikt, werd neergelegd op de burgerlijke griffie van eerste aanleg van de maatschappelijk zetel van de vereniging binnen de maand volgend op elke gewone Algemene Vergadering, voor zover dat er wijzigingen zijn opgetreden na de laatste voorafgaande Algemene Vergadering.

Art.7 De verbintenis van elk lid is beperkt tot het bedrag van het lidgeld.

Het bedrag van het lidgeld wordt elk jaar bepaald door de beheerraad en mag niet hoger liggen dan ¬

2500,00.

De leden van de vereniging hebben geen recht op een vergoeding. De inkomsten die over zijn, mogen niet aan de leden worden uitgedeeld. Zij blijven behouden door de vereniging en worden besteed in het kader van het doel van de vereniging. ln ieder geval, een lid die schuldeiser is van de vereniging naar aanleiding van een verkoop, een lening, een commerciële transactie of een andere operatie, heeft dezelfde rechten ten aanzien van de vereniging als ieder andere schuldeiser.

Art.8 Elk lid is vrij de organisatie op elk ogenblik te verlaten.

Het ontslag dient ter kennis gebracht te worden aan de beheerraad aan de hand van een aangetekend schrijven. Een bevestiging via mail, is enkel mits onderlinge overeenkomst, voldoende om de beheerraad op de hoogte te brengen.

Elk lid dat zijn lidgeld niet betaald binnen de maand volgend op een herinnering die hem per mail werd toegestuurd of die zijn verplichtingen tot betaling niet nakomt voor het einde van zijn mandaat wordt als ontslagnemend beschouwd

De leden van beheerraad zijn echter vrijgesteld om enige vorm van lidgeld te betalen.

Effectieve leden die zowel behoren tot de beheerraad als tot gewone aangesloten leden, dienen wel hun lidgeld te betalen, zoals hierboven vermeld.

De uitsluiting van een lid kan slechts beslist worden door de Algemene Vergadering aan de hand van een twee derde meerderheid van de aanwezig vertegenwoordige stemmen, en indien dit punt voorwerp uitmaakt van de dagorde van de Algemene Vergadering.

Het desbetreffende lid zal voorafgaandelijk verwittigd moeten worden door de beheerraad en moet per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering.

De ontslagnemende of uitgesloten leden, alsook hun opvolgers hebben geen recht op het sociaal fonds van de vereniging en kunnen in geen geval de terugbetaling of de vergoeding van het gestorte lidgeld of geleverde bijdragen vorderen.

In ieder geval, een ontslagnemend of uitgesloten lid die schuldeiser is van de vereniging naar aanleiding van een verkoop, een lening, een commerciële transactie of een andere operatie, heeft dezelfde rechten ten aanzien van de vereniging als ieder andere schuldeiser.

TITEL III

Art.9 De Algemene vergadering is exclusief competent voor

-De wijziging van de statuten

-De uitsluiting van leden

-De nominatie en revocatie van de bestuurder

-De approbatie van de rekeningen en budgetten

-Een vrijwillige ontbinding van de vereniging

Alle andere materies zijn van de competentie van de raad van beheer.

Art.10 De Algemene Vergadering is samengesteld door alle leden. Zij wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen tijdens het eerste trimester om de rekeningen van het verlopen jaar, evenals het budget van het volgend jaar goed te keuren.

4-r

M0D22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.11 Het bijeenroepen van de leden gebeurt bij eenvoudige mail, minstens twee weken voor de vergadering. Deze mail bevat de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering.

De besluiten die niet op de agenda voorkomen, kunnen niettemin aanvaard worden indien de Algemene Vergadering dit met een eenvoudige meerderheid van stemmen beslist.

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op voorwaarde dat deze laatste in het bezit is van een handgeschreven, geldige volmacht.

De beslissingen zijn bindend voor alle afwezige leden die geen volmacht gegeven hebben aan een ander lid en zij kunnen niet betwist worden.

Art.12 Enkel effectieve leden hebben een beslissende stem. De aangesloten leden hebben slechts een raadgevende stem.

Art.1s Uitgezonderd de gevallen voorzien bij wet of volgend deze statuten, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden. In geval van staken van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art.14 De besluiten en beslissingen worden genoteerd in een vorm van verslag getekend door de voorzitter. Dit verslag wordt op de maatschappelijke zetel bewaard en alle leden mogen er kennis van nemen mits een schriftelijke aanvraag gericht aan de secretaris.

Alle beheerders of derden die hun belang rechtvaardigen bij de beheerraad kunnen een kopij krijgen, op hun eigen kosten.

Art.15 Op vraag van de voorzitter van de Raad van Beheer, of van minstens één derde van de effectieve leden, kan een buitengewone vergadering samengeroepen worden, met uitzondering van overmacht, binnen minstens veertien dagen na de aanvraag.

Het oproepen van de buitengewone vergadering, met agenda, worden minstens acht dagen voor de bijeenkomst per mail verzonden.

Art.16 De vereniging is verantwoordelijk voor de fouten begaan door haar aangestelden of door haar bemiddeling bij het uitvoeren van haar wil.

TITEL IV

Art.17 De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer, samengesteld door minstens drie leden, komend vanuit de effektieve leden benoemd door de Algemene Vergadering,

Elke vereniging, waarvan afgevaardigden zich kandidaat stelen voor een beheerdersfunctie, kunnen niet meer dan één vertegenwoordiger in de beheerraad hebben.

In geval van ernstig gebrek aan beheerder kan deze beperking uitgebreid worden tot twee vertegenwoordigers.

Zijn benoembaar tot beheerderfunctie, elke fysieke persoon met erkenning als effektief lid of elke persoon wettelijk gemandateerd door een sportvereniging erkend als effectief lid.

Art.18 Het mandaat is vastgelegd voor twee jaar. Alhoewel bij de stichting van de vereniging, en enkel op dat moment, wordt de helft van de beheerders benoemd voor de duur van één jaar om hierna over te stappen naar een jaarlijkse wissel van de te herbenoemen mandaten,

Art.19 In geval van openstaande functie (overlijden of ontslag) tijdens een mandaat, kan de voorzitter een nieuwe voorlopige bestuurder aan de Algemene Vergadering voorstellen. Deze voleindigt in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Art.20 De raad van beheer is minstens samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.21 De raad van beheer heeft de breedst mogelijke bevoegdheid voor het beheer en het treffen van

schikkingen in het kader van het sociaal doel, uitgezonderd deze die de wet of de statuten expliciet

voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De raad van beheer vertegenwoordigt de vereniging in alle juridische.

Deze kan zijn bevoegdheden volledig of gedeeltelijk afstaan aan één of meerdere van zijn leden.

Art.22 De raad van beheer kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen aan één van zijn leden of aan een al dan niet derde beheerder.

Art.23 De akten die de vereniging binden, ander dan het dagelijkse beheer, zijn getekend door de voorzitter en een bestuurder, of, in geval van onbeschikbaarheid van de voorzitter, door twee bestuurders. Tenzij een uitzonderlijke volmacht opgenomen in het verslag van de raad van beheer, tekent elke bestuurder wettelijk de akten van zijn dagelijks beheer, die regulier bepaald zijn door de raad van beheer, hij hoeft geen verantwoording af te leggen tegenover derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.24 De raad vergadert, na bijeenroeping door de voorzitter of twee beheerders minstens één week vooraf.

Art.25 De beslissing worden opgenomen met eenvoudige meerderheid van stemmen geuit door de aanwezigen of afgevaardigde beheerders, elkeen beschikkend over één stem. In het geval van staking van stemmen, is deze van de voorzitter doorslaggevend. Eén bestuurder kan zich slechts door één enkel ander bestuurder laten vertegenwoordigen, een bestuurder kan slechts houder zijn van één prokuratie. Elke vergadering, evenals alle andere akten die de vereniging binden, moeten opgenomen worden in een verslag getekend door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders).

Art.26 ingeval de voorzitter verhinderd is, zullen zijn taken verzekerd worden door een vice-voorzitter of bij verlaat, door de oudste beheerder.

Art.27 De rekeningen van het lopende boekjaar en het budget voor het volgend boekjaar worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art.28 De bestuurders gaan, in de hoedanigheid van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichtingen aan, en hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat. Deze wordt onbetaald uitgeoefend.

TITEL V

Art.29 Tot de ontbinding van de vereniging kan enkel besloten worden door de algemene vergadering en de ontbinding is enkel geldig als het overeenstemt met artikel 20 van de wet van 27 juni met betrekking tot de vzw's.

Art.30 In geval van vrijwillige ontbinding of gerechtelijke ontbinding stelt de algemene vergadering één of of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art.31 In geval van vrijwillige ontbinding of gerechtelijke ontbinding, zal de Algemene Vergadering de verdeling van het nettoaktief bepalen, zij het aan de leden zijn het aan de derden. Elk geldelijk aktief kan slechts uitgetrokken worden voor één of meerdere organisaties met liefdadig doel of vereniging zonder winstgevend doel bepaald door de Algemene Vergadering.

TITEL VI

Art,32 Een reglement van interne orde kan door de raad van beheer voorgesteld worden aan de Algemen Vergadering. Wijzigingen aan dit reglement kunnen aangebracht worden door de Algemene Vergadering die beslist bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of afgevaardigde stemgerechtigden.

Art.33 Er kunnen verscheidene commissies worden opgericht waarvan de bevoegdheden en de wijze van

functioneren wordt bepaald in het intern reglement.

Het intern reglement bepaalt dat een commissie zal opgericht worden, in het geval zich de noodzaak er toe

doet.

Deze commissie zal bestaan uit minstens 2 effectieve leden en de voorzitter, aangevuld met leden. Het doel

van deze commissie is om op een constructieve wijze beslissingen te nemen op voorafgaand bepaald

onderwerp.

Deze commissie kan geen straffen of sancties opleggen, doch wel raadgevend functioneren ten opzichte

van de Algemene Vergadering.

Een commissie kan enkel in het leven geroepen worden op de Algemene Vergadering.

Een commissie kan enkel ontbonden worden op de Algemene vergadering.

Art.34 Het werkingsjaar loopt van le januari tot de 31e december van elk jaar.

Het kalenderjaar loopt van 1e augustus tot de 31e juli van elk jaar.

Art.35 Alles wat niet expliciet voorzien is onder deze huidige statuten is onderworpen aan de wet van 27 juni 1921, aangaande verenigingen zonder winstoogmerk.

Art.36 De vereniging respecteert en sanctioneert volgende verdragen.

-het decreet niet-professioneel sportbeoefenaar (24/07/96)

-het decreet medisch verantwoorde sportbeoefenaar (23/0391)

-de principes en de regels van de democratie

-het Europese Verdrag van rechten van de Mens

-het Internationale Verdrag betreffende de Rechten van het Kind

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD,2.2

Alsook alle latere aanpassingen hieromtrent en eventuele andere bepalingen overeengekomen door de Vlaamse en Internationale Gemeenschap, indien van toepassing op, en niet tegenstrijdig met, haar doel en werking.

De buitengewone vergadering en de Algemene Vergadering bevestigen op heden de aanstelling van volgende mandaten.

Voorzitter; Glenn Michiels, Penningmeester; Tim Vandenabeele, Secretaris; Kristof Asaert.

TITEL VII

Art.37 Elk persoon die lidgeld betaald aan de Ostend Pirates vzw, of elke persoon waarvoor lidgeld betaald wordt aan de Ostend Pirates vzw, functionerend als ouder ! voogd van een (minderjarige) speler, gaat ermee akkoord dat een licentie wordt aangevraagd bij de Ostend Pirates vzw.

Dit houdt in dat de speler in kwestie, automatisch een licentie krijgt bij de Ostend Pirates vzw, en dus geen andere licentie kan aanvragen bij de FFL, BFL, LFFAB, gedurende datzelfde kalenderjaar. Een kalenderjaar duurt van 01/08 tem 31/07

Er kunnen geen licentievragen ingediend worden tussen 01/07 en 01108, zie hiervoor interne regeling FFL, BFL, LFFAB.

Tussen 01/08 en 01/09 van elk kalenderjaar, kan er een vrij een licentie aangevraagd worden door een speler of zijn voogd, bij om het even welke club, uitkomend in de competitie voor FFL, BFL, LFFAB.

Voor elke speler, aangesloten bij de vzw Ostend Pirates, spelende onder de naam Ostend Pirates, zal een licentieaanvraag worden ingediend bij de BFL op voorwaarde dat :

- indien deze spelers jonger is dan 18 jaar, het toestemmingsformulier correct werd ingevuld door voogd of ouder van deze jongere, zodoende dat hun toestemming wordt gegeven.

- deze speler zijn lidgeld, bedrag bepaald door bestuur van de vzw Tribes, tijdig betaald, Dit houdt in dat dit lidgeld dient betaald te zijn vôôr 30 september van ieder werkingsjaar.

- deze speler een medische fiche kan voorleggen, waarin hij in fysieke staat wordt bevonden door een

erkend geneesheer, American Football te kunnen spelen.

- deze speler geen openstaande facturen of andere nog te betalen kosten heeft tov de vzw Ostend Pirates. - deze speler geen lid is van enig ander in België bestaande vzw, die valt onder de nationale werking van de BFL en/of regionale werking van de FFL,

Art.38 De Algemene Vergadering kan, in aanvulling op TITEL VI, art, 23, een commissie oprichten die zich specifiek toelegt op persoonlijke overtredingen, die plaatsvonden tijdens een van de activiteiten waartoe de vereniging zich bindt.

De commissie heeft steeds een raadgevende functie naar de Algemene Vergadering toe, doch mag en kan meebeslissen in het geval van ernstige overtredingen van een lid binnen de vereniging.

De "ernstigheid" van de overtreding zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, die dus van daaruit de commissie zal oprichten.

De commissie die in het leven geroepen wordt voor het beslechten van sancties jegens een lid, zal de naam "tuchtcommissie" dragen, en bestaat uit de voorzitter, de head-coach, twee effectieve leden en een raadgevend lid.

Dit raadgevend lid zal aangeduid worden door de Algemene Vergadering.

Indien

-dit raadgevend lid zijn functie weigert binnen de commissie, zal een ander lid voor deze taak aangeduid worden

-dit vervangend raadgevend lid eveneens zijn functie binnen de commissie weigert, zal er geen raadgevend lid meer aangeduide worden, en kan de commissie opgericht worden zonder deze laatste vermelde persoon.

-een van de leden van de commissie het onderwerp van de commissie uitmaakt, zal een opvolgend vervanger gezocht worden binnen de effectieve leden.

Elke commissiezitting dient verslag uit te brengen op de daarvoor bijeengeroepen Algemene Vergadering, die dan een bijzonder karakter krijgt.

De eventuele sanctie of tuchtmaatregel voortvloeiend uit de commissiezitting, wordt binnen de veertien dagen voorgelegd aan de persoon (of personen) die onderwerp uitmaken van deze tuchtcommissie.

De "gesanctioneerde(n)", kunnen steeds beperkt beroep aantekenen aan het adres van de voorzitter, en kunnen zich dan laten bijstaan door een rechtspersoon indien gewenst.

Dit beroep dient te bestaan uit een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter, en moet minstens de reden van beroep bevatten. Tijdens dat het beroep hangende is, blijft de gesanctioneerde wel geschorst voor onbepaalde tijd,

Elk beroep dat conform bovenvermelde regels werd aanvaard, zal afgehandeld worden binnen een tijdspanne van veertien dagen.

Sancties zijn afhankelijk van de ernstigheid der feiten, doch kunnen variëren van schorsing van één of meerdere wedstrijden en of trainingen, tot het ontslaan van leden binnen de vereniging.

4 -

Voor-.louden

aan het

Belgisch Staatsblad

\;"--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Een ieder die lidgeld betaald, dus een licentie aanvraagt conform TITEL VII, art.37, gaat automatisch akkoord met alle bovenvermelde regels en maatregelen aangaande de Ostend Pirates vzw, alsook alle bovengaande vermelde wetten en plichten.

TITEL VIII

Art. 39 De voorzitter heeft volledige autonomie en beheermacht om rekeningen op naam van de Ostend Pirates vzw te openen en te beheren.

De penningmeester en de secretaris krijgen volmacht tot inzage van de rekeningen, doch kunnen geen financiele handelingen uitvoeren.

De Voorzitter

Michiels Glenn

De Penningmeester

Vandenabeele Tim

De Secretaris

Asaert Kristof

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)nleni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van darden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
OSTEND PIRATES

Adresse
SARTLAAN 15 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande