PAROCHIAAL WIJKCOMITE O.-L.-VROUW TEN SPIEGHELE, AFGEKORT : PW. OLVTS.M

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIAAL WIJKCOMITE O.-L.-VROUW TEN SPIEGHELE, AFGEKORT : PW. OLVTS.M
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.769.685

Publication

02/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

gengen



NEERGELEGD Rechtbank van KOOPHANDEL Gent,

2014  loi 2014

htbank van KOOPHANDEL Gent, afd. KORTRIJK

Rec

afgeeRTRIJK







Onclememingsnr : 418.769.685

Benaming

(voluit) Parochiaal wijkcomite 0.-L.-Vrouw ten Spieghele vzw

(verkort) PW.OLVTS.M

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Karel Van Manderstraat 12 - 8510 Marke, Arrondissement Kortrijk

Onderwerp akte: Aanpassing ledenlijst, aanstellinglontslag leden en bestuurders, wijziging statuten

Beslissingen tijdens de algemene vergadering van 18 maart 2014 van PW.OLVTS.M

aanvaardde de algemene vergadering de ontslagen, die ingingen op 18 maart 2(114 van

- mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15, ais bestuurder, lid van de raad van bestuur, gedelegeerd bestuurder, secretaris, terwijl mevrouw Anne Buickens lid van de algemene vergadering en lid van de vzw Parochiaal wijkcomite O.L.V. ten Spieghele blijft

De heer Frank Deschamps, Abdis Agnesstraat 62, als bestuurder, gedelegeerd bestuurder, lid van het dagelijks bestuur en als penningmeester/archief. Frank Descamps blijft wel lid van de algemene vergadering en lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur samengekomen op 24 maart 2014 stelde als nieuw gedelegeerde bestuurder en leden van het dagelijks bestuur voor, en werd door algemene vergadering van 29 april goedgekeurd:

de Heer Bart Eygenraam, Willem Denyslaan 20,

De raad van bestuur kende de volgende mandaten toe voor de periode 24/3/2014  31/12/2016

de Heer Bart Eygenraam, Willem Denyslaan 20, secretaris

de Heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22, penningmeester

alle adressen in 8510 Marke

De Algemene Vergadering van de vzw PW.OLVTS.M bijeengekomen op 29 april 2014 keurde onderstaande gecoördineerde tekst van de statuten goed,

TITEL I: naam, zetel, doel, duur

Art 1De vereniging draagt de naam "Parochiaal Wijkcomité Onze-Lieve-Vrouw ten Spieghele", vereniging zonder winstoogmerk. De afgekorte benaming is PW.OLVTS.M vzw.

Art 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd : Karel van Manderstraat 12  8510 Marke Arrondissement Kortrijk

De raad van bestuur kan bij eenvoudige meerderheid beslissen deze zetel naar een ander adres te verplaatsen.

Art 3 De vereniging heeft tot doei het religieuze, socio-culturele, educatieve, sportieve en ontspanningsleven van de bewoners van de wijken Abdijhoeve, Rodenburg en Populierenhof van de deelgemeente Marke te ontplooien en de bewoners in het algemeen bij te staan in noodsituaties. Activiteiten die ontplooid worden in de wijken te ondersteunen. De vzw kan haar maatschappelijk doel verwezenlijken op gelijk welke wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen.

Art 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL Il: leden

Art 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 5 bedragen.

Art 6

a)De algemene vergadering aanvaardt bij eenvoudige meerderheid nieuwe leden op voordracht door de

raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b)De leden treden de statuten van de vereniging bij.

c)De leden zijn er niet toe verplicht enige bijdrage te betalen noch enige storting of inbreng te doen.

Art 7 Een !id kan ontslag nemen door een gewone mededeling (brief, fax, e-post, ...) aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art 8 Een lid kan uitgesloten worden door de algemene vergadering zoals voorzien in het huishoudelijk reglement en verder volgens de wettelijke modaliteiten voorzien in art 12 van de wet van 27/6/1921.

Art 9 Ontslagnemend of uitgesloten leden , noch erfgenamen van afgestorven leden kunnen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen. Zij zijn ook niet gerechtigd rekening of inventaris te eisen.

Art 10 De vereniging kan ereleden of beschermleden aanvaarden. Deze worden niet als eigenlijke leden beschouwd en bezitten derhalve geen maatschappelijke rechten maar zij kunnen individueel wel uitgenodigd worden om als waarnemers of raadgevers deel te nemen aan vergaderingen waarop punten behandeld worden waarin zij als bevoegd worden beschouwd.

Art 11 De leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op betreffende de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III : Bestuur

A Algemene vergadering

Art 12 De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging.

Uitsluitend tot haar bevoegdheid behoren:

a)de wijziging van de statuten;

b)de benoeming, ontslag en de uitsluiting van de bestuurders;

c)de aanvaarding van nieuwe leden;

d)de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

e)de uitvaardiging en de wijziging van het huishoudelijk reglement, dit bij tweederde meerderheid van stemmen;

Ode ontbinding van de vereniging

De algemene vergadering is ook gerechtigd aile andere aangelegenheden in het raam van de werking van de vereniging te bespreken en een advies te formuleren.

Art 13 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, Hij roept de algemene vergadering samen, minstens eenmaal per jaar, in het eerste semester van het kalenderjaar voor de goedkeuring van de begrotingen, van de rekeningen en verder telkens als het belang van de vereniging dit rechtvaardigt. Hij is gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één derde van de leden erom verzoekt,

De oproeping gebeurt minstens acht dagen \rd& de bijeenkomst bij gewone brief, fax of e-post - geadresseerd aan de leden - met vermelding van de dagorde.

De algemene vergadering kan niet beslissen over de punten die niet op de dagorde voorkomen, wanneer niet twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 14 Eik lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Art 15 De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin door de statuten, het huishoudelijk reglement of de wet anders wordt bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de bestuurder die hem vervangt, beslissend. Beslissingen i.v.m. wijziging van statuten, benoeming of ontslag van bestuurders, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden met naleving van de bijzondere bepalingen van de wet van 27 juni 1921 (art 8, 12 en 20)

B Raad van Bestuur

Art 16 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden, samengesteld volgens de bepalingen van het huishoudelijke reglement.

De raad van bestuur wordt verkozen door de algemene vergadering voor een periode van drie jaar.De taak van bestuurder is onbeperkt hernieuwbaar

De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd.

Art 17 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om in staat te zijn het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken. Hij kan te dien einde aile daden van beheer of beschikking stellen die niet tot de uitsluitende bevoegdheid behoren van de algemene vergadering. Onder zijn bevoegdheid kan de raad van bestuur de bevoegdheden die hij bepaalt, overdragen aan één of meer bestuurders of zelfs aan derden.

De vereniging is verbonden door de handtekening van een lid of eventueel meerdere leden van het dagelijks bestuur [zie art 18 van deze statuten] volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur kan eveneens aan derden speciale volmachten, die hij bepaalt, overdragen.

Art 18 De leden van de raad van bestuur kiezen een dagelijks bestuur, zoals voorzien in het huishoudelijk reglement, en duiden aan: o.a, een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester, schatbewaarder, secretaris, projectverantwoordelijke(n), ....

Dit dagelijks bestuur wordt met de dagelijkse leiding van de vereniging belast.

MOD22



Voer- Luik B - Vervolg

behouden De raad van bestuur kan op elk ogenblik - en zonder dat de raad zijn redenen aan betrokkene(n) citent mee te delen - het lidmaatschap van het dagelijks bestuur wijzigen.

aan het Art 19 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door zijn voorzitter of door twee bestuurders, telkens als het belang van de vereniging dit eist.,

Belgipch De oproeping gebeurt minstens vijf werkdagen vôór de bijeenkomst bij gewone brief, fax of e-post - geadresseerd aan de bestuurders - met vermelding van de dagorde.

Staatsblad De raad van bestuur kan niet beslissen over de punten die niet op de dagorde voorkomen, wanneer niet twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art 20 De raad kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid der leden aanwezig Is. Hij beslist bij volstrekte meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin het door de Statuten, het Huishoudelijk Reglement of de wet anders wordt bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Indien er niet voldoende aanwezigen zijn om geldig te beslissen wordt binnen de maand een nieuwe vergadering samengeroepen met dezelfde agendapunten. Deze vergadering beslist dan rechtsgeldig ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Art 21De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Ze zijn enkel verantwoordelijk voor het uitoefenen van hun mandaat. De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt tevens als kwijting voor de bestuurders.

Art 22 De verslagen van de vergaderingen van de raad van bestuur, van de algemene vergadering, het register van de vereniging, de rekeningen, de begroting en boekhouding worden bewaard in het archief van de vereniging. Dit archief wordt bewaard in een archieflokaal dat door de algemene vergadering wordt aangeduid. Het kan ingekeken worden door elk lid na schriftelijke afspraak met de voorzitter.







BijlagenWiffiet Belgisch Staatsblad -02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Titel IV: De jaarlijkse begrotingen en rekeningen.

Art 23 Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten.

Titel V: Wijziging van de statuten, ontbinding.

Art 24 De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering, op de wijze zoals bepaald door de wet, Bij een vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art 25 Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal haar zuiver vermogen toegewezen worden aan een of meer vzw's met gelijkwaardig doel of wiens activiteit daar dichtst bij aanleunt en gevestigd in de regio Kortrijk. Komen daarvoor meerdere verenigingen in aanmerking, dan beslist de algemene vergadering.

Komt geen enkele vereniging in aanmerking dan zal de algemene vergadering bepalen in functie van een advies opgevraagd bij, in volgorde, de parochiale verantwoordelijke, de dekanale verantwoordelijke of de diocesane verantwoordelijke.

Art 26 Voor al wat door deze statuten niet wordt geregeld zal de wet van 27 juni 1921, aanvulling van 2 mei 2002 en latere wijzigingen hiervan en de bijhorende Koninklijke Besluiten van toepassing zijn.

Marke, 4 Mei 2014

Jean De Deken

gedelegeerd bestuurder



















y _Y

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

08/04/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

~~.< In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 418.769.685

Benaming

(voluit) : Parochiaal wijkcomite 0.-1--Vrouw ten Spieghele

(verkort) : PW.OLVTS.M

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Karel Van Manderstraat 12 - 8510 Marke

Onderwerp akte : Aanpassing ledenlijst - benoemingen - wijziging adres zetel

Tijdens de statutaire algemene vergadering van het Parochiaal wijkcomite op 17 maart 2011

*werd het ontslag bevestigd van

- de heer Bart Eygenraam, Willem Denyslaan 20  8510 Marke, als bestuurder, lid van de raad van bestuur

en lid van de algemene vergadering

Tijdens de algemene vergadering van het Parochiaal wijkcomite op 15 maart 2012

*aanvaardde de algemene vergadering de ontslagen, die ingingen op 29 februari 2012 , van

mevrouw Mireille T'Joen, Pieter Breughelstraat 19  8510 Marke, als bestuurder, lid van de raad van

bestuur en lid van de algemene vergadering

- de heer Erik Berghmans, Pieter Breughelstraat 19  8510 Marke, als bestuurder, lid van de raad van

bestuur, lid van de algemene vergadering, gedelegeerd bestuurder, schatbewaarder

*aanvaardde de algemene vergadering het ontslag, dat inging op 15 maart 2012, van

de heer Pierre Demets als gedelegeerd bestuurder, penningmeester, terwijl de heer Pierre Demets

bestuurder, lid van de raad van bestuur en lid van de algemene vergadering blijft

*werd de bestuurder de heer Steven Vandekerckhove aangesteld tot vervangend schatbewaarder en

vervangend penningmeester voor de periode 15/3/2012  31/12/2012.

Tijdens de algemene vergadering van het Parochiaal wijkcomite op 28 november 2012

*werden alle mandaten van de leden van de Raad van Bestuur verlengd als bestuurders voor de periode

1/1/2013  31/12/2015 aan

De heer Guido Becarren Rodenburgstraat 30

Mevrouw Mia Boelaert Jan van Eyckstraat 9

Mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15

De heer Jean De Deken Karel Van Manderstraat 12

De heer Pierre Demets Barend Van Orlystraat 6

Mevrouw Alice Deprez Wouterstraat 4

De heer Frank Deschamps Abdis Agnesstraat 62

Mevrouw Colette Fierens André Demedtslaan 11

Mevrouw Marie-José Peleman Karel Van Manderstraat 12

De heer Michel Roggeman Marktstraat 9

Mevrouw Renée Staelgraeve Sint Annastraat 9

Mevrouw Christine Van Praet Abdis Agnesstraat 20

De heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22

Mevrouw Beatrice Vanluchene Jacob Jordaensstraat 11

De heer Guido Verhaeren Gerard Davidstraat 37 alle adressen in 8510 Marke

*benoemde de algemene vergadering als gedelegeerd bestuurders en leden van het dagelijks bestuur voor de periode 1/1/2013  16/312013

De heer Frank Deschamps Abdis Agnesstraat 62

De heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22

Mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15

*kende de algemene vergadering de volgende opdrachten toe voor de periode 1/112013  161312013 aan

Deheer___FrankDeschamps Abdis.Agnesstraat_____.__62_- opdracht voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voqr-

betioîictenr,

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22  opdracht penningmeester

en schatbewaarder

Mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15  opdracht secretaris

Tijdens de algemene vergadering van het Parochiaal wijkcomite op 27 februari 2013 *werden als nieuwe leden opgenomen in de algemene vergadering

Mevrouw Rita Scheers Gerard Davidstraat 37  8510 Marke

De heer Bart Eygenraam Willem Denyslaan 20 -- 8510 Marke

*stelde de algemene vergadering als nieuwe bestuurders voor de periode 27/2/2013  31/12/15 aan

Mevrouw Rita Scheers Gerard Davidstraat 37

De heer Bart Eygenraam Willem Denyslaan 20

=benoemde de algemene vergadering ais gedelegeerd bestuurders en leden van het dagelijks bestuur voor de periode 16/3/2013  31112/2015

De heer Jean De Deken Karel Van Manderstraat 12

Mevrouw Christine Van Praet Abdis Agnesstraat 20

De heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22

De heer Frank Deschamps Abdis Agnesstraat 62

Mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15

*kende de algemene vergadering de volgende opdrachten toe voor de periode 16/3/2013  31/12/2015 aan

De heer Jean De Deken Karel Van Manderstraat 12  opdracht: voorzitter

Mevrouw Christine Van Praet Abdis Agnesstraat 20  opdracht: ondervoorzitter

De heer Steven Vandekerckhove Abdis Agnesstraat 22  opdracht: schatbewaarder

De heer Frank Deschamps Abdis Agnesstraat 62  opdracht; penningmeester

Mevrouw Anne Bulckens Karel Van Manderstraat 15 -- opdracht: secretaris *verplaatste de algemene vergadering de maatschappelijke zetel vanaf 16/3/2013 naar Karel Van Manderstraat 12 -- 8510 Marke

Marke, 20 maart 2013  Anne Bulckens gedelegeerd-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIAAL WIJKCOMITE O.-L.-VROUW TEN SPIEGH…

Adresse
KAREL VAN MANDERSTRAAT 12 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande