PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ WAREGEM, AFGEKORT : P.W.D.W.

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ WAREGEM, AFGEKORT : P.W.D.W.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.998.502

Publication

16/03/2012
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ie





NEERGELEGD

06. W. 2012

RECHTBANK Eic,jOFHANQEL

Griffie KCi-tTFïI,rh



Ondernemingsnr : 4109.98.502

Benaming

(voluit) : Parochiale Werken van de Dekenij Waregem

(verkort) : VZW P.W.D.W.

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Markt 32, 8790 Waregem

Onderwerp akte : Wijziging statuten: VZW Parochiale Werken van de Dekenij Waregem

TITEL 1.- NAAM - ZETEL- DOEL- DUUR

Art. 1. - De vereniging draagt de naam: " VZW Parochiale Werken van de Dekenij Waregem", Bij afkorting wordt zij aangeduid door: "VZW P.W.D.W.".

Art. 2, - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Markt 32, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art 3.  De Vereniging heeft voor maatschappelijk voorwerp het oprichten, ontwikkelen, leiden en ondersteunen van werken en ondernemingen allerhande, die rechtstreeks of onrechtstreeks de zedelijke, verstandelijke of godsdienstige vooruitgang zowel van jongeren ais van volwassenen beogen in inrichtingen met confessioneel katholiek karakter. Zij kan eveneens oprichten en besturen allerlei scholen, patronages, bibliotheken en kringen, zowel voor lichamelijke als voor verstandelijke ontwikkeling, en allerhande werken die haar maatschappelijk voorwerp betreffen. Daartoe mag zij verwerven en bezitten aile eigendommen nuttig tot haar maatschappelijk voorwerp, verder legaten en giften aannemen.

Art. 4.  De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il.  LEDEN

Art 5.  Het aantal effectieve leden is onbeperkt en mag niet minder dan vijf bedragen. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Art 6.  De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe effectieve leden, zowel natuurlijke ais rechtspersonen.

Art 7.  Ieder effectief lid is vrij zich ten allen tijde uit de vereniging terug te trekken.

- Een effectief lid kan uit de vereniging treden door een aangetekend schrijven te richten tot de voorzitter

van de raad van bestuur.

- Alleen de algemene vergadering kan een effectief lid uitsluiten. Daarvoor is een meerderheid vereist van

twee derde van de aanwezige geldig vertegenwoordigde effectieve leden.

- Bovendien moeten twee derde van de effectieve leden van de vereniging aanwezig zijn.

- De vergadering beslist bij geheime stemming,

- Een uittredend of uitgesloten effectief lid en de rechthebbende van het overleden effectief lid, hebben geen

enkele aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Art 8.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor;

a.het wijzigen van de Statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

t.het vrijwilig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alle gevallen waarin onderhavige Statuten dat vereisen.

Art 9. -- De algemene vergadering heeft plaats jaarlijks tijdens de maand maart, Een buitengewone algemene vergadering zal plaats hebben telkenmale één vijfde van de effectieve leden dit aanvragen.

Art 10.  De beslissingen van de algemene vergadering wordt genomen bij een volstrekte meerderheid van de stemmen, volmachten inbegrepen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend, Bij afwijking van voorgaande alinea, in geval van wijziging van de standregels, uitsluiting van effectieve leden of ontbinding van de vereniging, zullen de voorschriften van de artikelen acht, twaalf en twintig van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn. Beslissingen die betrekking hebben op het Huishoudelijk Reglement, dat de bepalingen bevat met betrekking tot de toepassing van het kerkelijk recht op de vereniging, worden genomen met twee derden meerderheid van stemmen.

-De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur voorgezeten of bij diens ontstentenis of afwezigheid, door het oudste effectieve lid van de vergadering.

-De genomen beslissingen worden in een register geboekt en getekend door de voorzitter. De afschriften door twee bestuursleden.

-Alle effectieve leden of derden, die belangstelling betonen voor de beslissingen van de algemene vergadering, kunnen op aanvraag, bij de voorzitter een copie van de verslagen bekomen.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Art 11.  De vereniging wordt door een raad van bestuur bestuurd. De raad omvat minstens drie effectieve leden, door de algemene vergadering benoemd. Hun mandaat eindigt door ontslag, afstelling of overlijden,

Art 12.  De raad van bestuur kiest onder zijn effectieve leden, een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

- Hun mandaat loopt voor een termijn van zes jaar en zijn herkiesbaar.

-Indien om één of andere reden geen verkiezingen kunnen worden gehouden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien. Gedurende deze periode blijven de bestuurders persoonlijk aansprakelijk ten aanzien van de vereniging. Zij roepen onmiddellijk een Algemene Vergadering bijeen teneinde over te gaan tot de benoeming van de Raad van Bestuur, eventueel na statutenwijziging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 13,  De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om in staat te zijn het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, ligt in zijn bevoegdheid. De raad van bestuur kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen; alle bewaringen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, evenals huren of verhuren voor onbepaalde tijd, alle private en officiële toelagen en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, aile kontrakten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen met of zonder waarborg en met beding van dadelijke uitwinning sluiten, alle subrogatiën en borgstellingen toestaan en aanvaarden; bestemmen in grondpanden op de onroerende goederen van de vereniging; aile leningen en voorschotten sluiten en doen; van alle zakelijke of uit de verplichtingen voortspruitende rechten afstand doen, evenals van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven voor of na betaling van alle bevoorrechte of grondpandelijke inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of andere voorkomende gevallen; verzaken aan alle voorrechten, grondpanden en koopverbrekende akten; de grondpandbewaarder ontslaan van enigerlei ambtshalve inschrijving; pleiten als eiser of verweerder voor alle rechtbanken, uitvoeren of Laten uitvoeren van alle vonnissen, alle overeenkomsten en transacties sluiten.

-Deze bovenvermelde opsommingen zijn niet beperkend.

Art 14.  De raad van bestuur kiest in zijn schoot een afgevaardigde-bestuurder, die met het dagelijks

bestuur van de vereniging wordt belast.

-De raad van bestuur kan ook alle bijzondere bevoegdheden tijdelijk aan eender welk bestuurder opdragen,

Art 15, - Voor alle akten tegenover derden, andere dan deze waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaat de handtekening van twee bestuurders, zodat de vereniging wettig vertegenwoordigd is, zonder dat enige vorm van beraadslaging, machtiging of bijzondere machtiging dient te worden voorgelegd,

Art 16.  De beslissingen van de raad van bestuur worden in een verslag opgenomen.

TITEL V. - DIVERSE BEPALINGEN

Art 17.  Het maatschappelijk jaar stemt overeen met het burgerlijk jaar, Op de eenendertigste december van elk jaar, wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en wordt de begroting van het volgende boekjaar opgemaakt. Beide jaarstukken worden ter goedkeuring aan de gewone algemene vergadering voorgelegd.

Art 18.  Bij een vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering één of twee vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

Art 19.  In geval van ontbinding, op welk ogenblik en om welke reden ook, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en de lasten, besteed aan een werk met een gelijkaardig maatschappelijk voorwerp als deze van de huidige vereniging, m.a.w. een vrij werk met confessioneel katholiek karakter, aangeduid door de algemene vergadering.

-Bij gebrek aan beslissing van de algemene vergadering binnen de drie maanden na de ontbinding, wordt over deze bestemming, zoveel mogelijk binnen de grenzen van het maatschappelijk voorwerp zoals hierboven aangeduid, zonder beroep beslist door de huidige bisschop van Brugge of, bij gebrek aan deze, door diegene die volgens de regels van de katholieke hiërarchie, op dat ogenblik het wettig hoofd is van het bisdom waarin Waregem gelegen is.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Waregem op dinsdag 9 november 2004 en ondertekend door aile aanwezige effectieve leden.

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Casteleyn Stefaan, Eric, Marie-Christine, R. Vanmeerhaeghestraat 56, 8790 Waregem, rijksreg. 73.05.21. 191-68

Ducatteeuw Antoon, Jozef, Karel, Maria, Karmeldreef 5, 8790 Waregem, rijksreg. 49.11,11 275-16 Goethals Luc, Julien, Marcel, Evarist, Bieststraat 99, 8790 Waregem, rijksreg. 34.09.04 029-46 Vandaele Roland, Tjammelstraat 34, 979D Wortegem-Petegem, rijksreg. 45.12.29 051-11 Vandemoortele Lucas, Arthur, Cottereelstraat 12, 8570 Anzegem,rijksreg, 43.09.22 201-08 Vandenbulcke Marnix, Jules, Lucien, Markt 32, 8790 Waregem, rijksreg. 48.01.16 283-58 Van Elsiande André, Karel, Florent, Desselgemseweg 92, 8790 Waregem, rijksreg. 38.04.06 235-23

- De algemene vergadering van de VZW P.W.D.W., heeft in haar speciale vergadering dd, dinsdag 21 februari 2012 overeenkomstig haar statuten, wegens ontslag van leden en bevestiging van leden, volgende nieuwe leden aanvaard:

. " Voor-

behouden

aan het

Belgiscn

Staatsblad















Hebben aangesteld tot bestuurders van de vzw:

E.H.Casteleyn Stefaan

E.H. Goethals Luc

Dhr, Ducatteeuw Antoon

E.H. Vandenbulcke Marnix

Hebben aangesteld tot gevolmachtigd voorzitter bestuurder.

Eerwaarde Heer Deken Vandenbulcke Marnix, Markt 32, 8790 Waregem, belg.

Hebben aangesteld tot secretaris bestuurder

De Heer Ducatteeuw Antoon, Karmeldreef 5, 8790 Waregem, belg.

Hebben aangesteld tot penningmeester bestuurder:

Eerwaarde Heer Goethals Luc, Bieststraat 99, 8790 Waregem, belg.

Voor eensluidend verklaard uittreksel:

De voorzitter,

Marnix Vandenbulcke

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ WAREGEM, AFGEKORT …

Adresse
MARKT 32 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande