PAROCHIALE WERKEN H. MARGARETA WAREGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN H. MARGARETA WAREGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.998.896

Publication

19/04/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOD 22

na neerlegging van de akte ter griffie

NFFRrEi_FGLi ,

Q6. 01:, aa

CáÎfffe

i BHNK KOOPHANDEL

KORTRIJK

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*iao~6sas

Vo beha aan Belg Staab

1

Ondernemingsnr : 410.998.896

Benaming

(voluit) : VZW Parochiale Werken H. Margareta Waregem

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Remi Vanmeerhaeghestraat 56, 8790 Waregem, België

Onderwerp akte : Wijziging statuten

TITEL I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. De vereniging draagt de naam "VZW Parochiale Werken H. Margareta Waregem".

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Remi Vanmeerhaeghestraat 56, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 3. De vereniging heeft voor maatschappelijk voorwerp het oprichten, ontwikkelen, leiden en ondersteunen van werken en ondernemingen allerhande, die rechtstreeks of onrechtstreeks de zedelijke, verstandelijke of godsdienstige vooruitgang voor jongeren als van volwassenen beogen met confessioneel katholiek karakter. Zo mag ze o.a. oprichten en besturen: scholen, bibliotheken en kringen, zowel voor lichamelijke als verstandelijke ontwikkeling, en allerhande werken die haar maatschappelijk voorwerp betreffen. Daartoe mag ze verwerven, bezitten, huren en verhuren alle eigendommen nuttig tot haar maatschappelijk voorwerp; verder legaten en giften aannemen en handelsactiviteiten organiseren tot de instandhouding en onderhoud van de eigendommen en de werking van de VZW.

Art, 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il, LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging.

Art, 6. De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden, zowel natuurlijke als rechtspersonen. Nochtans zijn van rechtswege aangenomen: de pastoor die resideert in de parochie H. Margareta Waregem en de deken van Waregem. Hun hoedanigheid eindigt van rechtswege wanneer hun functie eindigt die hen het recht gaf om deel te nemen.

Art. 7, §1. leder lid is vrij zich op bepaalde tijd of om bepaalde reden uit de vereniging terug te trekken. Een lid kan uit de vereniging treden door een aangetekend schrijven te richten tot de voorzitter van de raad van bestuur.

§2. Alleen de algemene vergadering kan een lid uitsluiten. Daarvoor is een meerderheid vereist van twee derde van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde leden. Bovendien moeten twee derde van de leden van de vereniging aanwezig zijn. De vergadering beslist bij geheime stemming.

§3. Een uittredend of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbende van een overleden lid, hebben geen enkele aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Art, 8, De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b, het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarisssen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting van bestuurders en commissarissen;

e. het goedkeuren van de begroting en rekening;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alla gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 9. §1. In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt een algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Een buitengewone algemene vergadering zal gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging,

§2. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering, alsook de agenda.

§3. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§4. ledere algemene vergadering die geldig samengeroepen is, welke ook het aantal aanwezigen is, kan geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

§5. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL 1V. RAAD VAN BESTUUR

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden. Ze worden door de algemene vergadering gekozen uit haar leden en benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herkiesbaar, Indien hun mandaat voortijdig eindigt door vrijwillig ontslag, afstelling of overlijden, wordt onmiddellijk de algemene vergadering bijeengeroepen om te voorzien in de vervanging van deze bestuurder voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Art. 11. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 12, §1. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om in staat te zijn het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, ligt in zijn bevoegdheid.

§2. De raad van bestuur kan alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen, alle hervormingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen krijgen of verwisselen of huren of verhuren, alle private en officiële toelagen en tegemoetkomingen aanvaarden, alle verkopingen of uitleningen ontvangen of aanvaarden, toekennen van grondpachten op de onroerende goederen, alle leningen of voorschotten sluiten, kan afstand doen van verplichtingen en rechten en waarborgen. De raad van bestuur beschermt ook alle leden van werkend personeel en bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging. Deze bovenvermelde opsommingen zijn niet beperkend,

§3. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven met gebruik van het maatschappelijk handteken aan een afgevaardigd-bestuurder, gekozen uit de leden van de raad van bestuur, die de bevoegdheid vaststelt.

Art. 13. Voor alle akten, andere dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur en waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaat de handtekening van twee bestuurders, zodat de vereniging geldig vertegenwoordigd is tegenover derde personen, zonder dat enige vorm van beraadslaging, machtiging of bijzondere machtiging dient te worden voorgelegd.

Art. 14, De beslissingen van de raad van bestuur worden in een verslag opgenomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL V. DIVERSE BEPALINGEN

Art. 15. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar wordt door de raad van bestuur de rekening vastgesteld van het vorig jaar en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering in de bijeenkomst in het eerste trimester.

Art. 16. §1. In het geval van vrijwillige ontbinding van de VZW duidt de algemene vergadering 1 of 2 vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

§2. In elk geval van ontbinding, op welk ogenblik en om welke reden dan ook, wordt het netto overblijvend aktief, na het vereffenen van de schulden en tasten, besteed aan een werk met een gelijkwaardig maatschappelijk voorwerp, m.a.w, een vrij werk met confessioneel katholiek karakter. Dit wordt door de algemene vergadering aangeduid. Bij gebrek aan beslissing binnen de drie maanden na de ontbinding, wordt over deze bestemming, zoveel mogelijk binnen de grenzen van het maatschappelijk voorwerp zoals hierboven aangeduid, zonder beroep beslist door de Bisschop van Brugge,

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Waregem op maandag 19 december 2005 en ondertekend door alle aanwezige leden. (Volgen de handtekeningen.)

De algemene vergadering van de VZW Parochiale Werken H. Margareta Waregem heeft in haar vergadering dd. 19 december 2005 overeenkomstig haar statuten, wegens het overlijden van de bestuurder Coudijzer Hubert op 28106/2003 en de aanvraag op 12/12/2005 van de bestuurder Magherman Marc tot aanvaarding van zijn ontslag, onder haar leden verkiezing gehouden van bestuurders van de VZW.

Haar leden:

Casteleyn Stefaan, Eric, Marie-Christine; Remi Vanmeerhaeghestraat 56, 8790 Waregem; rijksreg. 73.05.21

191-68

Donze Mamick, Jean-Marie, Comeel; Broekstraat 44d, 8790 Waregem; rijksreg. 64.02.13 259-30

Goethals Luc, Julien, Marcel, Evarist: Bieststraat 99, 8790 Waregem; rijksreg, 34,09.04 029-46

Margherman Marc, Alois; Lepelboomstraat 5, 8790 Waregem; rijksreg. 59.06.01 313-65

Verhelst Frans, Jozef, Daniël; Markt 32, 8790 Waregem; rijksreg. 40,09.16 067-65

Verplaetse Marc, Leon, Jeanne; Nieuwenhovestraat 45, 8790 Waregem; rijksreg. 63.06,18 311-29

hebben aangesteld tot bestuurders van de VZW voor een termijn van zes jaar

Casteleyn Stefaan, Verhelst Frans, Verplaetse Marc

en hebben aanvaard het vrijwillig ontslag van Magherman Marc.

De bestuurders hebben in vergadering aangesteld:

Casteleyn Stefaan tot gevolmachtigd voorzitter bestuurder,

Verhelst Frans tot secretaris bestuurder,

Verplaetse Marc tot penningmeester bestuurder.

Voor eensluidend verklaard uittreksel;

De voorzitter,

Stefaan Casteleyn

W,OD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

s

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

e

. '

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering van de VZW Parochiale Werken H. Margareta Waregem heeft in haar vergadering dd. 28 maart 2012 overeenkomstig haar statuten - na het overlijden van de bestuurder deken Frans Verhelst op 22/08/2011 - de nieuwe deken Marnix Vandenbuicke opgenomen onder haar leden, en onder haar leden verkiezing gehouden van bestuurders van de VZW.

Haar leden:

Casteleyn Stefaan, Eric, Marie-Christine; Remi Vanmeerhaeghestraat 56, 8790 Waregem; njksreg. 73.05.21

191-68

Donze Mamick, Jean-Marie, Comeel; Rogierdreef 4, 8570 Anzegem; rijksreg. 64.02.13 259-30

Goethals Luc, Julien, Marcel, Evarist; Bieststraat 99, 8790 Waregem; rijksreg. 34.09.04 029-46

Vandenbuicke Marnix, Jules Lucien; Markt 32, 8790 Waregem; rijksreg. 48.01.16 283-58

Verplaetse Marc, Leon, Jeanne; Nieuwenhovestraat 45, 8790 Waregem; rijksreg.. 63.06.18 311-29

hebben aangesteld tot bestuurders van de VZW voor een termijn van zes jaar.

Casteleyn Stefaan, Vandenbulcke Marnix, Verplaetse Marc.

De bestuurders hebben in vergadering aangesteld:

Casteleyn Stefaan tot gevolmachtigd voorzitter bestuurder,

Vandenbulcke Marnix tot secretaris bestuurder,

Verplaetse Marc tot penningmeester bestuurder.

Voor eensluidend verklaard uittrekset:

De voorzitter,

Stefaan Casteleyn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN H. MARGARETA WAREGEM

Adresse
REMI VANMEERHAEGHESTRAAT 56 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande