PAROCHIEGEMEENSCHAP H. GODELIEVE - ROESELARE, AFGEKORT : GODELIEVE ROESELARE

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIEGEMEENSCHAP H. GODELIEVE - ROESELARE, AFGEKORT : GODELIEVE ROESELARE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.713.548

Publication

01/10/2014
ÿþMIJD ?,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

luviÀ c3

MONITEL R BELGE NEERGELEGD

2 ti -0,- 201/1 25 AUG. 2014

ELGISCH STAATSBL, Rechtbank van KOOPHANDEL

1D Gent, TRIJK

Ondememingsnr. : 409713548

Benaming (voluit) : Parochiegemeenschap H. Godelieve Roeselare

(afgekort) vzw Godelieve Roeselare

Rechtsvorm: vzw

Zetel; Gitsestraat 287 8800 Roeselare

Onderwerp akte: wijziging statuten + benoeming Raad van Bestuur

3

PAROCHIEGEMEENSCHAP H. GODELIEVE ROESELARE

I De Algemene Vergadering van 25 maart 2014_heeft, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "de Wet" genaamd), beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) Parochiegemeenschap H. Godelieve Roeselare , zoals aangenomen op 21 maart 1967 en verschenen in de Bijlagen tot !het Belgisch Staatsblad van 15 april 1967 en gewijzigd op 17 november 1994 1(Belgisch Staatsblad 5 april 1995), eh gewijzigd 19 oktober 2004 (Belgisch staatsblad 23 december 2004)_en gewijzigd 29 maart 2011 (Belgisch Staatsblad 19 oktober 2011) _te wijzigen en volledig te vervangen als volgt:

WIJZIGING STATUTEN

TITEL I Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1 De VZW draagt als naam: "Parochiegemeenschap Heilige Godelieve Roeselare". In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting: "vzw Godelieve Roeselare"

1 Art 2 De VZW is gevestigd te Honzebroekstraat 19, 8800 Roeselare en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

J I.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Veeg : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

i I

1 Art. 3 § 1 De VZW heeft tot doel steun te verlenen aan de katholieke eredienst, 1 hulp en bijstand van alle aard te verlenen aan parochiale instellingen en

1 personen die zich bezig houden met deze instellingen, alsmede het 1

i oprichten, besturen en steunen van caritatieve, educatieve en culturele

1 werken.

De VZW mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen,

1 zoals het beheren van roerende en onroerende goederen, het in dienst

i nemen van personeel, enz.

ÇLj

Li1k 3- ,Jervof,

Het katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk element van de VZW die daarom ook aan het canoniek kerkelijk recht onderworpen is. Hieromtrent is een huishoudelijk reglement van kracht Elke wijziging van de statuten of van het huishoudelijk reglement, die in tegenstrijd is met het katholiek confessioneel karakter van de VZW, brengt van rechtswege de ontbinding van de VZW mede

§ 2 De vereniging kan één of meer afdelingen tellen waar de in vorige §

bedoelde activiteiten worden uitgeoefend. e

; Art. 4 De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

:! TITEL Il Leden

Art. 6 Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste zes bedragen.

: Art. 6 De persoon die, door degene die het bisschoppelijk gezag over het bisdom Brugge uitoefent, wordt aangeduid als de hoofdverantwoordelijke van de pastoraal van de H. Godelieveparochie is voor de duur van zijn benoeming van rechtswege lid.

Om lid te worden van de VZW moet men meerderjarig zijn en het confessioneel karakter van de VZW onderschrijven. Hun mandaat is beperkt tot een periode van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. De kandidaatstelling is enerzijds namens een afdeling, zoals voorzien in het huishoudelijk reglement, en anderzijds persoonlijk. Deze dient gericht te worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel.

Art. 7 De Raad van Bestuur beslist, overeenkomstig het huishoudelijk reglement,

over het aanvaarden van nieuwe leden. Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

Art 8 Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de Wet. Het nemen van ontslag dient te gebeuren bij schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal ingaan één maand na ontvangst.

Art. 9 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de VZW. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten terug te vorderen.

Art. 10 1° Leden zijn geen lidgeld verschuldigd; wel kan de Raad van Bestuur, zo hij dit nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage. 20 ln geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de VZW.

TITEL III Algemene Vergadering

Art. 11 De algemene vergadering bestaat uit alle leden. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

' >Voorbehouden

aan het

pelgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

71,D:à

.41411..P

Art. 12 De algemene vergadering is alleen bevoegd voor:

a) Statutenwijziging;

b) Benoeming en afzetting van bestuurders;

c) Benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het

bepalen van de

eventuele bezoldiging

d) Verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen

e) Goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

Vrijwillige ontbinding;

g) Uitsluiting van leden;

h) Goedkeuring en/of wijziging van het algemeen huishoudelijk reglement;

I) Omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 13 1° Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand juni. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerp-begroting.

2° Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken,

3° Oproepingen kunnen enkel geldig gedaan worden onder de

handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post, ten laatste 14 dagen voor - de vergadering of per mail zoals het huishoudelijk reglement dit voorziet. 40 De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar één twintigste van de leden, heeft het recht om minstens 10 dagen voor de vergadering punten op de agenda te brengen.

50 De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

" Art. 14 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens verhindering, door de oudste van de aanwezige bestuurders; de vergadering kan echter dit voorzitterschap van de oudste bestuurder weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aam

" Art. 16 ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige

" of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de Wet in acht worden genomen.

Art. 16 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden ontvangen binnen de maand een verslag. Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL IV Bestuur - Raad van Bestuur

..... .  .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

' Voorbehouden aan het pelgise Staatsblad

Ltilk

Ad. '17. 1° De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf

leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze

afzetbaan

2° Een van de vijf leden is de persoon die, door degene die het

bisschoppelijk gezag over het bisdom Brugge uitoefent, wordt aangeduid als de hoofdverantwoordelijke van de pastoraal van de H.

Godelieveparochie voor de duur van zijn benoeming.

30 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art, 18 Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de VZW.

Art. 19 1° De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen.

Indien om één of andere reden deze bepalingen niet kunnen nageleefd worden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

20 Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, enz., het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Art. 20 10 De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Wordt geen voorzitter gekozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die in voorkomend geval gewoonterechtelijk aan een voorzitter toekomen.

20 De Raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

3° De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich op de vergadering door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebbene 40 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 21 10 De Raad bestuurt de VZW en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

2° De Raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

Op de laatste blz van Luik B vermeiden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

9 Voorbehouden aan het pelgisch Stadtsblaci

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

,V)Ci

......

3° De Raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

4° De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, met uitzondering van het algemeen huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering goedgekeurd wordt.

5° De Raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m. de geldige handtekening tegenover banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Worden er twee of meer afgevaardigde -bestuurders aangesteld, dan oefenen zij behoudens bijzondere volmacht aan één onder hun- gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

Tevens kunnen er één of meerdere afgevaardigde-bestuurders aangesteld worden om voor bepaalde afdelingen of deelaspecten van de werking het dagelijks bestuur waar te nemen.

6° Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 22 Bij handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen wordt de VZVV, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Eén van deze twee bestuurders dient evenwel de voorzitter van de V.Z.W. of diens door de Raad van Bestuur aangeduide gevolmachtigde te zijn.

Tegeneer derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de VZVV blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk. Voor handelingen van dagelijks bestuur, zoals de gewone financiële verrichtingen, volstaat de handtekening van één van de bestuurders, voor zover deze hiertoe gemachtigd is zoals voorzien in art.21,5°.









TITEL V Financieel beleid

Art. 23 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Rekeningen en begrotingen worden eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI Ontbinding en vereffening

Art. 24 Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de Wet en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 26 1° Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden besteed aan een VZW die een gelijkaardig doel nastreeft en die door hij die het bisschoppelijk gezag uitoefent over het bisdom Brugge wordt goedgekeurd.

2° ln geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te Vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

à. à.

" Vbor-behouden aan het

" Betgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOCJ,Z

te..?

leden.

"

Art. 26 Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet.

Ontslag  benoeming

De Algemene Vergadering op datum van 25 maart 2014

heeft benoemd tot lid van de Raad van Bestuur Reuse Marc: bestuurder

. De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld

Wouters Luc : bestuurder en voorzitter

Flahou Bernard : bestuurder en penningmeester

Duyck Viviane : bestuurder en secretaris

IVlaveau Marnix: bestuurder

Vanoverschelde Olga : bestuurder

Reuse Marc: bestuurder

"re Roeselare, 25 maart 2014

Voor Mnsluidend uittreksel;

De Secretaris

Duyck Viviane

De Voorzitter:

Wouters Luc



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

' Vuor-behouden aan het Bergisch Sfaátsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/04/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



UIV1I t1111 hill 11I! (1111 I1(I 11ffI I1II III I1I

*iaoaaa~a*

Ondernenmingsnr.. 409713548

Benaming Parochiegemeenschap H. Godelieve Roeselare (valalt)

(a'geK;)rt1

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ' Gitsestraat 287

8800 Roeselare

Onderwerp akte . wijziging Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 14 maart 2012 heeft het ontslag aanvaard van volgende leden van de Raad van Bestuur :

- De Reu Guido, Honzebroekstraat 19, 8800 Roeselare als bestuurder en voorzitter

Reynaert Joseph, Merelstraat 30, 8800 Roeselare als bestuurder en penningmeester

- Vandevelde Jozef, Haakwegel 9, als gedelegeerd bestuurder

Werden benoemd tot leden van de Raad van Bestuur :

Vanoverschelde Olga, Meersbloemstraat 36, 8800 Roeselare als bestuurder

Flahou Bernard, Biezenhof E 1, 8800 Roeselare als bestuurder

- Maveau Marnix, Weidestraat 57, 8800 Roeselare als betuurder

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld :

Wouters Luc : bestuurder en voorzitter

Flahou Bernard : berstuurder en penningmeester

Duyck Viviane : betuurder en secretaris

Vanoverschelde Olga : bestuurder

Maveau Marnix : bestuurder

Te Roeselare, 14 maart 2012.

Voor eensluidend eitreksel

De secretaris: De voorzitter :

Duyck Viviane Wouters Luc

~ í ~" ; %_LtiS_i " (;" ,3µ 3";f" :`Q \2e' dr F'~e'a.3:' ' ., '.h van de 17ersC)(ojn(e1`) ue;volr.i

r. FE °jerteger3tJocrdlE

, 1^.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad = 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

16. 04. 21r.2

RECH Ai«, KOOPHA1E:L3.. KORTRIJK

1f >fini S1V w~al

19/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECTION 'EUR eEL~KEÉRGELEGD

-10- 201 216. 09. 2011

H STAATSMÉCHTbAN!(

fSOOPnitiiV®E6.

ESTuuA ptORi'RiJK



IIU ll H Il lU l lu lUl 1 II MONT'

'11158991" Dl







BELGISC

B



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

4097.13.548

Parochiegemeenschap H.Godelieve - Roeselare vzw Godelieve Roeselare

vzw

Honzebroekstraat 19 8800 Roeselare

Wijziging zetel, statuten en benoemingen

PAROCHIEGEMEENSCHAP H.GODELIEVE - ROESELARE

De Algemene Vergadering van 29 maart 2011 heeft, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "de Wet" genaamd), beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) Parochiegemeenschap H.Godelieve - Roeselare , zoals aangenomen op 21 maart 1967 en verschenen in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 15 april 1967 en gewijzigd op 17 november 1994 (Belgisch Staatsblad 5 april 1995), en 19 oktober 2004 (Belgisch staatsblad 23 december 2004) te wijzigen en volledig te vervangen als volgt

WIJZIGING STATUTEN

TITEL I Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1De VZW draagt als naam: "Parochiegemeenschap H.Godelieve - Roeselare'. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting: "vzw Godelieve Roeselare".

Art. 2 De VZW is gevestigd te Gitsestraat 287. 8800 Roeselare en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 3 § 1 De VZW heeft tot doel steun te verlenen aan de katholieke eredienst: hulp en bijstand van alle aard te verlenen aan parochiale instellingen en personen die zich bezig houden met deze instellingen. alsmede het oprichten. besturen en steunen van caritatieve, educatieve en culturele werken.

De VZW mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals het beheren van roerende en onroerende goederen, het in dienst nemen van personeel, enz.

Het katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk element van de VZW die daarom ook aan het canoniek kerkelijk recht onderworpen is. Hieromtrent is een huishoudelijk reglement van kracht. Elke wijziging van de statuten of van het huishoudelijk reglement', die in tegenstrijd is met het katholiek confessioneel karakter van ele VZW. brengt van rechtswege de ontbinding van de VZW mede.

§ 2 De vereniging kan één of meer afdelingen tellen waar de in vorige § bedoelde activiteiten worden uitgeoefend.

Art. 4De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II Leden

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste zes bedragen.

Art. 6De persoon die. door degene die het bisschoppelijk gezag over het bisdom Brugge uitoefent. wordt aangeduid als de hoofdverantwoordelijke van de pastoraal van de H.-Godelieveparochie is voor de duur van zijn benoeming van rechtswege lid.

Om lid te worden van de VZW moet men meerderjarig zijn en het confessioneel karakter van de VZW onderschrijven. Hun mandaat is beperkt tot een periode van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

kandidaatstelling is namens een afdeling, zoals voorzien in het huishoudelijk reglement Deze dient gericht te worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel

Art. 7De Raad van Bestuur beslist, overeenkomstig het huishoudelijk reglement, over het aanvaarden van nieuwe leden. Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

Art 8Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art 12 van de Wet. Het nemen van ontslag dient te gebeuren bij schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal ingaan één maand na ontvangst.

Art. 9Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de VZW. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten terug te vorderen.

Art. 101° Leden zijn geen lidgeld verschuldigd; wel kan de Raad van Bestuur, zo hij dit nodig oordeelt,

oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

T In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de VZW.

TITEL III Algemene Vergadering

Art. 11De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Art. 12De algemene vergadering is alleen bevoegd voor.

a)Statutenwijziging;

b}Benoeming en afzetting van bestuurders;

c)Benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van de

eventuele bezoldiging

d)Verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen

e)Goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

f)Vrijwillige ontbinding;

g)Uitsluiting van leden;

h)Goedkeuring en/of wijziging van het algemeen huishoudelijk reglement;

i )Omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 131° Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand juni. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

2° Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken.

3° Oproepingen kunnen enkel geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. Zij warden verstuurd per gewone post, ten laatste 14 dagen voor de vergadering of per mail zoals het huishoudelijk reglement het voorziet.

4° De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar één twintigste van de leden, heeft het recht om minstens 10 dagen voor de vergadering punten op de agenda te brengen.

5° De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art. 14De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens verhindering, door de oudste van de aanwezige bestuurders; de vergadering kan echter dit voorzitterschap van de oudste bestuurder weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 151n gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de Wet in acht worden genomen.

Art 16Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden ontvangen binnen de maand een verslag. Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL IV Bestuur - Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 171° De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

2° Een van de vijf leden is de persoon die, door degene die het bisschoppelijk gezag over het bisdom Brugge uitoefent, wordt aangeduid als de hoofdverantwoordelijke van de pastoraal van de H. Godelieveparochie voor de duur van zijn benoeming.

3° De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 180m tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de VZW.

Art. 191° De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen.

Indien om één of andere reden deze bepalingen niet kunnen nageleefd worden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

2° Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, enz., het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Art. 201° De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Wordt geen voorzitter gekozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die in voorkomend geval gewoonterechtelijk aan een voorzitter toekomen.

2° De Raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

3° De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich op de vergadering door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben,

4° Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 211° De Raad bestuurt de VZW en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

2° De Raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

3° De Raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

4° De Raad vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, met uitzondering van het algemeen huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering goedgekeurd wordt.

5° De Raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m. de geldige handtekening tegenover banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Worden er twee of meer afgevaardigde -bestuurders aangesteld, dan oefenen zij - behoudens bijzondere volmacht aan één onder hun- gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

Tevens kunnen er één of meerdere afgevaardigde-bestuurders aangesteld worden om voor bepaalde afdelingen of deelaspecten van de werking het dagelijks bestuur waar te nemen.'

5° Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 22Bij handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen wordt de VZW, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Eén van deze twee bestuurders dient evenwel de voorzitter van de V.Z.W. of diens door de Raad van Bestuur aangeduide gevolmachtigde te zijn.

Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de VZW blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk. Voor handelingen van dagelijks bestuur, zoals de gewone financiële verrichtingen, volstaat de handtekening van één van de bestuurders, voor zover deze hiertoe gemachtigd is zoals voorzien in art_21,5°.

TITEL V Financieel beleid

Art. 23Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

MOD 2.2

Rekeningen en begrotingen worden eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI Ontbinding en vereffening

Art. 24Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de Wet en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 251° Welke ook de oorzaak is van de ontbinding. de netto-activa worden besteed aan een VZW die een gelijkaardig doel nastreeft en die door hij die het bisschoppelijk gezag uitoefent over het bisdom Brugge wordt goedgekeurd.

2° In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art. 26Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet.

Ontslag  Benoeming  Herkiezing

De algemene vergadering op datum van 29 maart 2011

heeft het ontslag aanvaard van volgend lid van de Raad van Bestuur:

-Berteloot André: gedelegeerd bestuurder

Werd benoemd:

-Wouters Lucas

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

-De Reu Guido: voorzitter

-Reynaert Joseph: penningmeester

-Duyck Viviane: secretaris

-Wouters lucas: gedelegeerd bestuurder

-Vandevelde Jozef: gedelegeerd bestuurder

Te Roeselare 29 maart 2011

Voor eensluidend uittreksel:

De Secretaris: Duyck Viviane

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Voorzitter:

De Reu Guido

"

Coordonnées
PAROCHIEGEMEENSCHAP H. GODELIEVE - ROESELARE…

Adresse
GITSESTRAAT 287 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande