PASATIEMPO

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PASATIEMPO
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 500.519.505

Publication

12/11/2012
ÿþ f f' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1

*12183936*

B;<

r,

L, + /

~ `~~

~

' - __,

NEERGELEGD ~ T

2 4, 10. 2012

__Griffie

RECHTBANK KOORyA+vr'FL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

KORTRitlk,

Ondernemingsnr : O ser 51'. SAS

Benaming (voluit) : Pasatiempo

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Preshoekstraat 89, 8510 Marke (Kortrijk), België

(volledig adres)

Onderwerpen) akte :Uittreksel uit oprichtingsakte

Tekst :

Er wordt opgericht ( bij onderhandse akte) tussen

Patrick Sandra, geboren te Kortrijk op 20.10.1946, wonende te 8510 Marke, Preshoekstraat 89

en Martine Haghebaert, geboren te Aalbeke op 19.07.1944, wonende te 8510 Marke, Preshoekstraat 89

en Tom Sandra, geboren te Kortrijk op 14.07.1979, wonende te 8510 Bellegem, Baljuwstraat 11

en Koen Sandra, geboren te Kortrijk op 16.04.1978, wonende te 8510 Bellegem, Baljuwstraat 24

een vennootschap onder firma met de maatschappelijke naam Pasatiempo

ARTIKEL 1. Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap onder firma en bestaat onder de naam : "PASATIEMPO".

ARTIKEL 2. Zetel.

De zetel is gevestigd te 8510 Marke, Preshoekstraat 89. De zetel kan zonder statutenwijziging worden verplaatst in hetzelfde taalgebied bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder.

ARTIKEL 3. Duur.

De vennootschap wordt op heden opgericht op woensdag 5 september 2012, en dit voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 4. Doel.

De vennootschap heeft tot doel : in België of in het buitenland, voor eigen rekening of die van een derde of tussenpersoon :

t studie, opleiding, seminariewerk en consulting inzake chemische analyse methoden, in de breedste zin, te evalueren te optimaliseren en / of te ontwikkelen voor laboratorium en industriële toepassing en I of rationalisatie en vernieuwing van productieprocessen, alsmede de verkoop of verhuur van de ontwikkelde methoden en apparatuur, of delen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : blaam en hoedari 1ièrd van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(ojii('én)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ver`s:)ki Mod PQF 11,1

hiervan, met betrekking tot hun toepassingen die hier rechtstreeks of onrechtstreeks

verband mee houden. Zonder beperking, worden van de chemische analyse methoden onder andere chromatografische en spectroscopische methoden ontwikkeld.

Voorbehouden ,aan het Belgisch Staatsblad

~

2. studie, opleiding, seminariewerk en consulting inzake service aan derden op het gebied van optimaal gebruik van voormelde methoden en apparatuur. In het kader van deze serviceverlening mag de vennootschap optreden als aankoper, verkoper, gemandateerd door derden in deelneming met derden of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon in België of in het buitenland.

3. studie, opleiding, seminariewerk en consulting om de ontwikkelde of voorgestelde methoden optimaal te gebruiken en dit zonder geografische beperking.

4. studie, opleiding, seminariewerk en consulting te verstrekken aan geïnteresseerden over de nieuwe chemische analyse methoden; zonder beperking meer bepaald, de chromatografische analysetechnieken, dunne-laag chromatografie, capillaire gaschromatografie, superkritische vloeistofchromatografie en vloeistof chromatografie; de spectroscopische methoden; de monstervoorbereidingstechnieken en de gegevensverwerking, Dit alles in de meest uitgebreide zin.

5. de aan- en verkoop van bebouwde en onbebouwde onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten.

6. het bouwrijp maken van allerlei onbebouwde onroerende goederen hetgeen onder andere impliceert het verkavelen, uitvoeren of laten uitvoeren van allerlei infrastructuurwerken met betrekking tot deze gronden.

7. het bouwen of verbouwen van allerlei woningen, burelen en / of bedrijfspanden, inbegrepen de binnenhuisinrichting van gemelde woningen, burelen en / of bedrijfspanden.

8. het huren en verhuren, in leasing en in opstal geven van alle bovengemelde goederen.

De vennootschap mag aile handelingen stellen van industriële, commerciële of financiële, roerende of onroerende aard, die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking, de bevordering of de uitbreiding van haar maatschappelijk doel. Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in voldoende samenhang met het haar eigen activiteiten staat.

Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

ARTIKEL 5. Kapitaal.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEDUIZEND VIJFHONDERD EURO (2 500,00 EUR). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam, die elk één/ honderdste (1/l00ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6. Aandelen

Deze aandelen zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer. Het bezit blijkt uit een register van aandelen dat gehouden wordt op de zetel van de vennootschap. De rechten van iedere vennoot in de vennootschap blijken slechts uit deze akte, uit de akten houdende wijziging ervan, alsmede uit het register van aandelen en uit de regelmatige overdrachten van aandelen.

De aandelen worden als volgt onderschreven:

49 aandelen ten belope van 25,00 EUR, op naam van dhr. Patrick Sandra;

- 49 aandelen ten belope van 25,00 EUR, op naam van mevr. Martine Haghebaert 1 aandeel ten belope van 25,00 EUR, op naam van Tom Sandra;

- 1 aandeel ten belope van 25,00 EUR, op naam van dhr. Koen Sandra.

Dhr. Patrick Sandra doet een inbreng in geld van 1 225,00 EUR in speciën / door overschrijving op de bankrekening van de vennootschap. Voor deze Inbreng ontvangt hij 49 aandelen (cf. art. 6).

Op de laatste blz." van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" .se % vç.r.fcil,j

Mevr. Martine Haghebaert doet een inbreng in geld van 1 225,00 EUR in speciën / door overschrijving op de bankrekening van de vennootschap. Voor deze inbreng ontvangt zij 49 aandelen (cf. art. 6).

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod POF 71 1

Dhr. Tom Sandra doet een inbreng in geld van 25,00 EUR in speciën / door overschrijving op de bankrekening van de vennootschap. Voor deze inbreng ontvangt hij 1 aandeel (cf. art. 6).

Dhr. Koen Sandra doet een inbreng in geld van 25,00 EUR in speciën / door overschrijving op de bankrekening van de vennootschap. Voor deze inbreng ontvangt hij 1 aandeel (cf. art. 6).

ARTIKEL 7. Wijziging van het maatschappelijk kapitaal.

Het kapitaal kan worden verhoogd of verlaagd bij eenparige beslissing van alle vennoten in de

(buitengewone) algemene vergadering, die beraadslagen volgens de voorwaarden voor statutenwijziging.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht worden gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 8. Aansprakelijkheid van de vennoten

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk actief.

ARTIKEL 9. Activiteit der vennoten

Elke vennoot verbindt er zich toe te handelen in het belang van de vennootschap.

In het algemeen is elke vennoot gehouden tot een verbintenis van beroepsdiscretie en moet hij zich onthouden van iedere daad en bedrijvigheid die rechtstreeks of onrechtstreeks de belangen zou schaden van de lastgever-vennootschap of die onverenigbaar zou zijn met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

ARTIKEL 10. Aantal, toelating en uittreding en overlijden der vennoten

Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee.

Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, Die nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap. Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na de publicatie van zijn toetreding.

Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de

andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de vennootschap en van elk der andere vennoten.

De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de

vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de vijftiende dag volgend op de publicatie van zijn vertrek.

In geval van uittreding of overlijden van een vennoot, kan I kunnen de overblijvende vennoot 1 vennoten voorzien in zijn vervanging,

ARTIKEL 11. Bevoegdheid van de vennoten

De vennoten delegeren alle vertegenwoordiging- en beheersbevoegdheden van de vennootschap en aan één onder hen, die de zaakvoerder wordt van de vennootschap. De vennotejt - niet zaakvoerder - hebben evenwel het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer wat betreft de jaarrekening en de maatschappelijke bescheiden.

ARTIKEL 12. Aanduiding (en herroeping) van de statutaire zaakvoerder

Dhr. Patrick Sandra wordt benoemd tot statutair zaakvoerder van de vennootschap. Het mandaat van de zaakvoerder is, in principe, onherroepelijk, behoudens in geval van vrijwillig ontslag of herroeping om wettige reden. In geval van herroeping van de zaakvoerder bij gerechtelijke beslissing die in kracht van de gewijsde is getreden, verliest deze automatisch zijn hoedanigheid

van vennoot van de vennootschap. ln geval van ontslag, herroeping of overlijden van een vennoot- ----,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

l..i.aK' ,fe,,,oty Mod POF 11 I

zaakvoerder, zullen de vennoten verenigd in algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding, bij eenparigheid, van een nieuwe zaakvoerder, door middel van een wijziging in de statuten, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

P i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 13. Tijdelijke aanduiding van een niet statutaire zaakvoerder

Ingeval de statutaire zaakvoerder tijdelijk verhinderd is zijn functies uit te oefenen, zullen de vennoten, verenigd in de algemene vergadering, bij eenparigheid, aan een onder hen alle beheersbevoegdheden delegeren voor een periode van maximum drie jaar, Ingeval de onbekwaamheid van de vennoot-zaakvoerder zich uitstrekt over een periode van meer dan drie jaar, zal hij ertoe gehouden zijn aandelen over te dragen.

ARTIKEL 14. Bevoegdheden van de zaakvoerder

De zaakvoerder wordt belast met het beheer van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals het is vastgelegd in artikel 4 van onderhavige statuten, De zaakvoerder is bevoegd alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, Hij mag, zonder dat deze opsomming limitatief is, personeel aanwerven en afdanken, elke verzekeringspolis tekenen, rechtsvorderingen instellen, enz. Hij heeft het recht beleggingen te doen in aandelen, obligaties, e.a. De zaakvoerder beschikt alleen over de maatschappelijke handtekening, zonder dat hij moet doen blijken van het akkoord van de andere vennoten, Hij mag evenwel, op eigen verantwoordelijkheid, voor de daden van dagelijks beheer, de maatschappelijke handtekening delegeren aan een of meer vennoten,

ARTIKEL 15. Bezoldiging van de zaakvoerder

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste vergoeding

worden toegekend, waarbij dit recht en bedrag van de vergoeding door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Bij gebreke aan een dergelijke beslissing door de algemene vergadering is het mandaat van de zaakvoerder onbezoldigd.

ARTIKEL 16. Jaarrekening van de vennootschap

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen. De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 31 december afgesloten. De zaakvoerder maakt de inventaris, de balans en de winst- en verlies rekening op. De jaarrekening van de vennootschap wordt goedgekeurd, op definitieve wijze, door de vennoten, verenigd in algemene vergadering, ten laatste op 30 juni van het jaar dat volgt op de afsluiting van het boekjaar. Voor het opmaken van de jaarrekeningen, begint het boekjaar op 1 januari en eindigt het op 31 december van elk jaar. Ten uitzonderlijken titel, zal het eerste boekjaar de periode omvatten die loopt vanaf de eerste dag van de aanvang der activiteit van de vennootschap tot 31 december van het daaropvolgend jaar.

ARTIKEL 17. Bijzondere en algemene vergadering

17.1 De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op 30 juni om zeventien uur, Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

17.2 Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort,

De gewone en bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

17.3 De zaakvoerder moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. Hij is verplicht een bijzondere vergadering bijeen te roepen op verzoek van één of meer vennoten

die alleen of gezamenlijk 2/100sten van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Het

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso{o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t 4

. "

Mod PDF N 1

verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd en de vergadering moet binnen de maand na het verzoek zijn bijeengeroepen.

17.4 De beraadslaging en stemming geschiedt onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de gebruikelijke regels van een behoorlijke vergaderingstechniek. De zaakvoerder geeft antwoord op de vragen die hem door de vennoten worden gesteld met betrekking tot het jaarverslag of tot de agendapunten.

17.5 Elk aandeel geeft recht op één stem.

Bij overlijden van een enige vennoot daarentegen worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap. Zijn ingevolge het overlijden van een enige vennoot de aandelen met vruchtgebruik bezwaard dan oefent de persoon die het vruchtgebruik van de aandelen erft, de rechten uit de verbonden zijn aan die aandelen.

17,6 De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij berekening van de meerderheid verwaarloosd, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

De algemene vergadering kan over een voorgestelde statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is het genoemde quorum niet bereikt, dan Is een nieuwe bijeenroeping volgens artikel 286 van het Wetboek van Vennootschappen nodig. De tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blancostemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd.

ARTIKEL 18. Verdeling van de winsten en verliezen van de vennootschap

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de netto-winst uit de vennootschap.

De vennoten, verenigd in algemene vergadering ten laatste op 30 juni van elk jaar, zullen bij eenparigheid beslissen over de bestemming van het resultaat.

ARTIKEL 19. Ontbinding van de vennootschap

Het overlijden, de onbekwaamverklaring of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

` Voorbehouden . aan het Belgisch Staatsblad

_Ui,' Ir - yervoly Mod POF 11 1

ARTIKEL 20. Diversen

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikking en aantasten.

Aldus opgemaakt te Marke op 5 september 2012 in 4 originele exemplaren waarvan elke partij verklaart één ondertekend exemplaar te hebben ontvangen en waarbij één exemplaar zal warden aangeboden voor publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Patrick Sandra Oprichter Martine Haghebaert Oprichter Tom Sandra Koen Sandra

Oprichter Oprichter







º% Voorbehouden . aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
PASATIEMPO

Adresse
PRESHOEKSTRAAT 89 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande