PASSIE IEPER

Association sans but lucratif


Dénomination : PASSIE IEPER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.893.341

Publication

26/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

I. Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging wordt vereniging zonder winstoogmerk  Passie Ieper genoemd.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8954 Heuvelland (Westouter) (gerechtelijk arrondissement Ieper), Hellegatstraat, 2. De zetel kan naar een ander adres in het gerechtelijk arrondissement Ieper worden overgebracht bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel

Artikel 4. Het aantal leden bedraagt minstens 3.

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Onverminderd de artikelen 3, §2 en 11 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 gaan de leden geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. De vereniging kan ook toegetreden leden die de rechten en verplichtingen hebben toelaten tot de raad van bestuur.

Oprichtingsakte vereniging zonder winstoogmerk

Passie Ieper

vereniging zonder winstoogmerk

8954 Heuvelland (Westouter), Hellegatstraat 2

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst

hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

het brengen van de boodschap van Jezus en de waarden die ze vertegenwoordigt op een hedendaagse manier naar een zo breed mogelijk publiek en

het versterken van het maatschappelijk weefsel door het samenbrengen van verschillende actoren om deze doelstelling te bevorderen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Passie Ieper

Onderwerp akte : Oprichting

II. Leden

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hellegatstraat(West) 2

*15303496*

Luik B

8954

België

0598893341

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Heuvelland (Westouter)

Griffie

Neergelegd

23-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Breyne Jean Arthur Cornelius, gepensioneerd ambtenaar,

wonende Korte Meersstraat 1,

8900 Ieper, Rijksregisternummer : 50.01.03 069.25

de Bliquy Igor, priester, wonende Hellegatstraat 2, 8954 Heuvelland (Westouter) Rijksregisternummer :

82.03.05-461.65

Declercq Alexander Lucien Paul, ambtenaar, wonende Adriaansensweg 62a,

8900 Ieper, Rijksregisternummer : 75.08.04 239-11

Poissonnier Kathleen Rita Maria, leerkracht, wonende Stationsstraat 9,

8900 Ieper

Rijksregisternummer : 57.01.13 164-68

Tanghe Geertrui, zelfstandige ondernemer, wonende Sint-Jacobsstraat 2,

8900 Ieper

Rijksregisternummer : 74.02.04 282-02

Artikel 5. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van

bestuur als zodanig wordt toegelaten en dit binnen de voorwaarden voorzien door artikel 4.

Iedere geleding kan te allen tijde één of meerdere leden voordragen aan de raad van bestuur. Deze moet haar

weigering of toelating niet motiveren.

Elk lid is vrij uit te treden door zijn ontslag schriftelijk bij de raad van bestuur in te dienen.

De uitsluiting van een lid geschiedt op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 6. Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

III. Algemene vergadering.

Artikel 7. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een volmacht.

Artikel 8. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle gevallen bepaald in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste twee vijfde van de leden het vraagt.

Zij vergadert minstens eenmaal per jaar voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar.

Alle leden worden ten minste zeven kalenderdagen voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief of e-mail toegevoegd.

Artikel 10. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of gevolmachtigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering.

Voor een statutenwijziging is de regeling van artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Artikel 11. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris of in diens afwezigheid door een lid dat wordt opgenomen in een bijzonder register, gehouden ter maatschappelijke zetel van de vereniging waar het, mits voorafgaande melding aan de secretaris of voorzitter, ter inzage ligt voor alle leden. Uittreksels worden geldig ondertekend door een bestuurder.

IV. Raad van Bestuur.

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die worden benoemd overeenkomstig artikel 10 van deze statuten, door de algemene vergadering.

De stichtende leden zijn :

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bestuurders kunnen hun ontslag nemen door dit schriftelijk aan de andere bestuurders te melden. De ontslagnemende bestuurder of diegene wiens mandaat is vervallen, blijft in functie totdat rechtmatig in zijn vervanging is voorzien.

De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van maximaal drie jaar.

Artikel 13. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 14. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter en/of secretaris of van twee bestuurders. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld, die tenminste vijf kalenderdagen op voorhand moet worden verstuurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 15. De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien minstens de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Indien dit quorum niet wordt bereikt op de eerste vergadering, zal de raad na een tweede convocatie geldig kunnen beraadslagen wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde geledingen is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris en ingeschreven in een daartoe ter zetel van de vereniging bijgehouden register waar het, mits voorafgaande melding aan de secretaris of voorzitter, ter inzage ligt voor alle leden.

VII. Varia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen van de vereniging behalve voor de gevallen krachtens artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, voorbehouden aan de algemene vergadering.

De Raad vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Tegenover derden is de vereniging enkel geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, samen handelend. Onverminderd artikel 26 septies van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 17. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

Artikel 18. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt ze hun bevoegdheid, alsook de bestemming die aan het vermogen zal worden gegeven. Dit vermogen zal moeten worden aangewend voor een belangeloze doelstelling die dicht aansluit bij het doel van de vereniging.

Artikel 19. Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en mogelijk latere wijzigingen van deze wet, van toepassing

V. Rekeningen en begrotingen

VI. Ontbindingen, vereffening.

Breyne Jean de Bliquy Igor

Declercq Alexander Poissonnier Kathleen

Tanghe Geertrui

Bij gerechtelijke geschillen is enkel de rechtbank van Ieper bevoegd.

Ieper, 23 februari 2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Algemene vergadering

Passie Ieper

vereniging zonder winstoogmerk

8954 Heuvelland (Westouter), Hellegatstraat 2

Verslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aanwezigen:

Breyne Jean Arthur Cornelius, gepensioneerd ambtenaar,

wonende Korte Meersstraat 1,

8900 Ieper, Rijksregisternummer : 50.01.03 069.25

de Bliquy Igor, priester, wonende Hellegatstraat 2, 8954 Heuvelland (Westouter) Rijksregisternummer :

82.03.05-461.65

Declercq Alexander Lucien Paul, ambtenaar, wonende Adriaansensweg 62a,

8900 Ieper, Rijksregisternummer : 75.08.04 239-11

Poissonnier Kathleen Rita Maria, leerkracht, wonende Stationsstraat 9,

8900 Ieper

Rijksregisternummer : 57.01.13 164-68

Tanghe Geertrui, zelfstandige ondernemer, wonende Sint-Jacobsstraat 2,

8900 Ieper

Rijksregisternummer : 74.02.04 282-02

De algemene vergadering van de vzw benoemt de volgende bestuurders:

Jean Breyne

Igor de Bliquy

Alexander Declercq

Geertrui Tanghe

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden tot de volgende functies

Voorzitter : Igor de Bliquy

Secretaris : Jean Breyne

Penningmeester : Geertrui Tanghe

Voorzitter Secretaris

Verslag 23-02-2015, te Ieper

Coordonnées
PASSIE IEPER

Adresse
HELLEGATSTRAAT 2 8954 WESTOUTER

Code postal : 8954
Localité : Westouter
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande