PATRIMONIUM DE PLEINSCHOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : PATRIMONIUM DE PLEINSCHOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.921.001

Publication

02/04/2014
ÿþ MQD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

21, 03, 2014

R5e141-9 /e~r~It~ÁtiAi~DEL

Ondernemingsnr : 410.921.001

Benaming

(voluit) ; Patrimonium De Pleinschool

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Groeningestraat 22 bus 3 - 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : wijziging statuten - benoeming leden Algemene Vergadering - Raad van Bestuur - wijziging functies bestuur

Ten jare 2014 op 11 maart zijn de leden van de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "Patrimonium De Pleinschool" met zetel in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk en adres te 8500 Kortrijk, Residentie Cortrycke, Groeningestraat 22, bus 3, overeengekomen om de bestaande statuten volledig te wijzigen en vast te stellen als volgt:

Titel I  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 De vereniging wordt genoemd vzw "Zusters Paulinen Kortrijk".

Art.2De zetel is gevestigd te 8500 Kortrijk, Residentie Cortrycke, Groeningestraat 22, bus 3, gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art, 3 § 1 De vereniging heeft tot doel het religieuze leven in gemeenschap te bevorderen en te

ondersteunen volgens de regels eigen aan de kloostergemeenschappen van het bisdom Brugge en deze voorgeschreven in de Codex van Kerkelijk Recht (Can. 573-709 en Can. 1281-1298), aangevuld met de verordeningen van de Belgische Bisschoppenconferentie ter zake. Hiertoe zal zij ook het levensonderhoud, de huisvesting, de medische en andere zorgen op zich kunnen nemen van, bij voorrang, de leden van de voormalige congregatie zusters Paulinen Kortrijk, vervolgens van de leden van de congregatie "Zusters van de H. Vincentius van Kortemark" en, tenslotte, kan zij ook andere religieuze verenigingen en bewegingen steunen.

Bovendien beoogt zij het oprichten, besturen, steunen en in werking houden van katholiek geïnspireerde onderwijsinstellingen van allerlei aard en onder allerlei vormen overeenkomstig de richtlijnen van de Belgische Bisschoppen en hun gemandateerde organen.

Tenslotte beoogt zij het steunen en in werking houden van liefdadige werken hier en eiders, pastorale initiatieven en missionering.

§ 2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom, deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen.

§ 3 In ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde

dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden.

Titel li  Leden

Art. 5Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

Art. 6Nieuwe leden worden aanvaard door de algemene vergadering.

Art. 7Het ontslag en de uitsluiting van de leden gebeuren overeenkomstig de VZW-wet van 2 mei 2002,

Art. 8De leden zijn geen bijdrage verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen

storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolg ers geen recht op de

goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun

rechtsopvolgers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen. Zij zijn niet

persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III  Algemene Vergadering

Art. 9De algemene vergadering is bevoegd voor

het wijzigen van de statuten;

het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

het goedkeuren van de begrotingen en de jaarrekeningen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

het vrijwillig ontbinden van de vereniging:

het uitsluiten van leden van de vereniging;

het aanvaarden van leden en

het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging.

Art. 10 § 1 Er moet tenminste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden binnen de 3 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden als de omstandigheden dit vereisen en in elk geval als een vijfde van de leden daarom verzoekt.

Art, 11 § 1 Oproepingen worden gedaan door de secretaris van de Raad van Bestuur, op instructies van de voorzitter of 2 bestuurders. Zij worden verstuurd ten laatste 10 dagen voor de vergadering.

§ 2 De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Art. 12De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door een ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art. 13Alle leden zijn lid van de algemene vergadering en hebben één stem. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht, Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 14Met uitzondering van de gevallen voorzien in de VZW-wet, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige leden zij. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art. 15Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris of door 2 bestuurders en in een register bewaard dat zich op de maatschappelijke zetel bevindt. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden door de voorzitter of 2 bestuurders ondertekend en aan elke belanghebbende gegeven.

Titel IV -- Raad van Bestuur

Art. 16 § 1 De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, die samengesteld wordt uit ten

minste vier leden.

§ 2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 17 § 1 De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Wanneer om een of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt  voor de resterende duur van het mandaat  een nieuwe bestuurder benoemd  althans indien de algemene vergadering daar telkens zo over besluit,

§ 2 Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging voorzien is en voor zover het aantal niet onder het minimum komt.

§ 3 indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan vier gedaald is, zijn de overblijvende bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien.

Art. 18 § I De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige ander functionaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 2 De Raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of secretaris of op verzoek van twee bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

§ 3 Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

§ 4 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en in een register bewaard dat zich op de maatschappelijke zetel bevindt. Uittreksels uit het verslag worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

Art. 19 § 1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Voor zover hij dit nodig acht is de Raad van Bestuur bevoegd voor het opmaken van het huishoudelijk reglement.

Art. 20 § I De Raad van Bestuur kan volmacht geven in verband met één of meerdere van zijn

bevoegdheden aan één of meer van zijn leden of aan een derde,

§ 2 Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 21 § 1 De Raad van Bestuur kan één of meer afgevaardigd bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover alle financiële instellingen. Deze kunnen afzonderlijk optreden.

§ 2 Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

}~" ~ I Voorbehouden 4 aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Titel V  Inzagerecht

Art. 22AIle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI  Begrotingen en jaarrekeningen

Art. 23Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens spreekt zij zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting van bestuurders en desgevallend, de commissaris.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-Wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België,

Titel Vil  Ontbinding en vereffening

Art. 24Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-Wet,

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 251n geval van ontbinding wordt het netto actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel en met hetzelfde confessioneel of congregationeel karakter na goedkeuring door de bisschoppelijke overheid van het bisdom Brugge.

Art, 26Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet.

Aldus aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 11 maart 2014.

Te Kortrijk op 11 maart 2014

Voor eensluidend uittreksel:

De secretaris De voorzitter

DETAVERNIER Hendrik DEPAEPE Luc

Op de algemene vergadering van 11 maart 2014 werd de Raad van Bestuur in zijn mandaat bevestigd:

DEPAEPE Luc, Brucgstraat,l1, 8554 St: Denijs

DETAVERNIER Hendrik, Meiweg, 25, 8500 Kortrijk

MEULEMANS Seraphine, Groeningestraat, 22, bus 3, 8500 Kortrijk

BAEKELANDT Greta, Kon. Fabiolastraat, 36, 8560 Gullegem

DEVOOGHT Kurt, Processiestraat, 4, 8610 Kortemark

Aansluitend op deze algemene vergadering werden op de raad van bestuur van 11 maart 2014 op basis van

artikel 17 §1 van de statuten de functies als volgt verdeeld en aangepast voor een nieuwe periode van 4 jaar:

DEPAEPE Luc, voorzitter

DETAVERNIER Hendrik, secretaris

MEULEMANS Seraphine, bestuurder

BAEKELANDT Greta, ondervoorzitter

DEVOOGHT Kurt, penningmeester

De raad van bestuur van 11 maart 2014 heeft Kurt Devooght tevens benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de vereniging volgens artikel 21 §1 van de statuten.

(get.) Kurt Devooght, gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik a vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/12/2013
ÿþMon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van dé akte ter griffie

NEERGELEGD

13. 12. 2013

REu#T P~~,~UOP'i~AIVDEI.

~A#JK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0410.921.001

Benaming

(voluit): PATRIMONIUM DE PLEINSCHOOL

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Plein 14, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming - verplaatsen zetel

Uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering van 13 mei 2013 blijkt dat de volgende beslissingen werden genomen:

1. De aanvaarding van de heer Devooght Kurt, wonende te 8610 Kortemark, Processiestraat 4 (nationaal' nummer 670113 259 86), als lid van de Algemene Vergadering.

2. De benoeming van de heer Devoogt Kurt tot bestuurder van de vereniging tot en met de algemene' vergadering van 2016.

3. De aanvaarding van het eervol ontslag van de heer Derweduwen Mark, wonende te 8500 Kortrijk, Minister Liebaertlaan 53 E (nationaal nummer 460615 411 50) als lid van de algemene vergadering en als' bestuurder van de vereniging.

4. De verplaatsing van de zetel van de vereniging. De zetel van de vennootschap is thans gevestigd te 850D: Kortrijk, Residentie Cortrycke, Groeningestraat 22 bus 3

5. De raad van bestuur is thans als volgt samengesteld;

- Depaepe Luc, wonende te 8554 Sint-Denijs, Brucqstraat 11 (nationaal nummer 411130 243 86), voorzitter,

- Detavernier Hendrik, wonende te 8500 Kortrijk, Meiweg 25 (nationaal nummer 450610 327 69), secretaris, - Meulemans Seraphine, wonende te 8500 Kortrijk, Groeningestraat 22 bus 3 (330604 312 12), penningmeester,

- Baekelandt Greta, wonende te 8560 Gullegem, Koninging Fabiolastraat 36 (nationaal nummer 460906 264, 03), bestuurder

- Devooght Kurt, wonende te 8610 Kortemark, Processiestraat 4 (nationaal nummer 670113 259 86), bestuurder. ,

Depaepe Luc

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
PATRIMONIUM DE PLEINSCHOOL

Adresse
RESIDENTIE CORTRYCKE, GROENINGESTRAAT 22, BUS 3 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande