PATRIMONIUM OPLEIDINGSCENTRUM GEZONDHEID EN WELZIJN, AFGEKORT : POGW

Association sans but lucratif


Dénomination : PATRIMONIUM OPLEIDINGSCENTRUM GEZONDHEID EN WELZIJN, AFGEKORT : POGW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.224.922

Publication

16/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE de,

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (AfdPjjng f3rugge)

op:

0 5 nu 2012

Grn`t`5cerner

101111.11.1011.11U1111

bel

a2

Be Sta.

0947 224 922

Ondernemingsnr Benaming

(volpit) : Patrimonium Opleidingscentrum Gezondheid en Welzijn

(verkort) ; POGW

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Albert-I-laan C, 8200 BRUGGE-Sint-Michiels

Onderwerp akte : Oprichting, Statuten, Aanstelling bestuurders

Ondergetekenden:

1.1/ZW Zusters van de Bermhertigheid Jesu, gevestigd te 8200 Sint-Michiels-Brugge, Koning Albert-i-taan 6, en vertegenwoordigd door Maria Kemel, voorzitter en Clara Bostyn, secretaris;

2.VZW Hogere Beroepsopleiding voor Verpleegkunde Sint-Jan -- Sint-Jozef, afgekort HBOV, gevestigd te 8200 Sint-Michiels-Brugge, Koning Albert-1-laan 6, en vertegenwoordigd door Dirk Joye, voorzitter, Paul Braem, secretaris en Charlotte Vanhoome, bestuurder,

3. VZW Vormingscentrum Verpleegkundig Bijblijven, afgekort VOVB, gevestigd te 8200 Sint-Michiels-Brugge, Koning Albert l-laan 6, en vertegenwoordigd door Herman Cosyns, voorzitter,

alten van Betglsche nationaliteit, verklaren til deze akte een verestiging zonder vaiststearenesk ep te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, Volgens de Wet van 2 mei 2002 en bij beslissing van de Algemene vergadering van 2 juli 2012 werden de volgende statuten vastgelegd en met éénparigheid als volgt goedgekeurd:

Titel 1 -- Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Patrimonium Opleidingscentrum Gezondheid en Welzijn", afgekort POGW, hierna 'de vereniging' genoemd.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Brugge: Koning Albert l-laan C, 8200 Sint-Michiels-Brugge. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De maatschappelijke zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats in Brugge bij beslissing door de Algemene Vergadering.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de gebouwen en de financiële middelen daaraan verbonden, te beheren ten behoeve van de onderwijs- en opleidingsactiviteiten van VZW Hogere Beroepsopleiding voor Verpleegkunde Sint-Jan  Sint-Jozef, afgekort HBOV, van VZW Vormingscentrum Verpleegkundig Bijblijven, afgekort VOVB, en van andere vormingsinitiatieven in de sector gezondheid en welzijn.

Artikel 4,

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen uitoefenen of laten uitoefenen. In ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

§1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MIJD 2.2

§ 2 Eveneens mag de vereniging, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel.

Artikel 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titei 2 - Leden

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

Artikel 7.

§1. Op de datum van oprichting zijn de stichtende leden de zes vertegenwoordigers van de drie stichtende vzw's, te weten twee voor de Congregatie, drie voor HBOV en één voor VOVB.

§2. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, of uitsluiting. Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Wanneer een lid, om welke reden ook, zijn lidmaatschap beëindigt, is de vzw waarvan dit lid bij de oprichting van de vzw of later een vertegenwoordiger was, gemachtigd een opvolger hiervoor aan te duiden.

§3. In de toekomst kunnen andere vzw's vragen hun vertegenwoordigers op te nemen in de vereniging. De Algemene Vergadering beslist unaniem, en onder welke voorwaarden deze nieuwe leden kunnen aanvaard worden; waarbij de meerderheid van de stichtende leden behouden blijft. Nieuwe leden respecteren de christelijke levensvisie van de stichtende leden.

Artikel 8. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun

eigen goederen voor de verbintenissen of schulden van de vereniging.

Tittel 3 -- De algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is bevoegd voor:

§ het wijzigen van de statuten;

§ het benoemen en afzetten van de bestuurders;

§ het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging toegekend wordt;

§ de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

§ het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

§ het ontbinden van de vereniging;

§ het toetreden en uitsluiten van nieuwe leden, overeenkomstig artikel 7;

§ het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging;

§ de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk;

§ het wijzigen van het doel zoals omschreven in art. 3.

Artikel 10. De algemene vergadering wordt door de voorzitter of twee bestuurders bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar in de loop van de eerste zes maanden na sluiting van het boekjaar,

De raad van bestuur is bovendien verplicht als de omstandigheden dit vereisen of wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 11. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter, door twee bestuurders. Zij worden verstuurd per gewone post of per elektronische post ten laatste acht dagen v66r

e MOE) 2.2

de vergadering. De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

Artikel 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door het oudste lid. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Artikel 13. De leden zijn stemgerechtigd en hebben één stem. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 14, Onverminderd het bepaalde van de wet van 1921 en artikel 7, laatste lid van deze statuten, beslist de algemene vergadering slechts geldig als twee derde van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Een beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derden. Als, na een behoorlijke oproeping, het quorum van twee derden aanwezigheid niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering bijeengeroepen te warden. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige stemgerechtigden is, maar steeds met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 15. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register op de maatschappelijke zetel bewaard. De verslagen zijn daar ter inzage van de leden van de vereniging, De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden afgegeven aan elke belanghebbende.

Titel 4 -- Raad van Bestuur

Artikel 16.

§1, De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste 4 bestuurders.

§2. De bestuurders worden aangeduid door de Algemene Vergadering onder de leden en zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

§3. Ieder bestuurder kan ook zelf ontslag geven door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder die ontslag geeft blijft lid van de vereniging en is na zijn ontslag verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat binnen redelijke termijn in zijn vervanging kan warden voorzien.

§4. De Raad van Bestuur zal minstens 1 lid bevatten, dat bij de oprichting een vertegenwoordiger was van de Congregatie, 2 vertegenwoordigers van HBOV en 1 vertegenwoordiger van HBOV of hun opvolger; waarbij de meerderheid van de stichtende leden behouden blijft.

Artikel 17. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18.

§1 De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste bestuurden

§2 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda,

§3 Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag méér dan één volmacht hebben.

§4 Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 19.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

MOA 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van aile handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat zelf de leden van het personeel van de vereniging, Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan één of meerdere personen die al dan niet lid zijn van de vereniging. Elke delegatie van bevoegdheid is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 20. Onverminderd de bevoegdheden die door de Wet van 27 juni 1921 en door deze statuten aan de Algemene Vergadering toegekend worden, bezit de Raad van Bestuur alle bevoegdheden noodzakelijk voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging zoals omschreven in artikel 3.

Artikel 21. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat door de Algemene Vergadering goedgekeurd wordt.

Artikel 22. De Raad van Bestuur kan uit zijn leden één of meerdere afgevaardigde bestuurders benoemen die met het dagelijkse bestuur belast worden. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de post, de banken en andere financiële instellingen,

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Artikel 23.

De Raad van Bestuur beslist slechts geldig als twee derden van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een beslissing wordt in principe in consensus genomen. Als geen consensus bereikt kan worden, is minstens een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders vereist. Als, na een eerste behoorlijke oproeping, het quorum van twee derden aanwezigheid niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering bijeengeroepen te worden. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige bestuurders is, maar steeds met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of, vertegenwoordigde bestuurders.

Titel 5  Begroting, rekeningen

Artikel 24.

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend. Het verlenen van kwijting aan de bestuurders moet als afzonderlijk agendapunt opgenomen worden in de agenda van de algemene vergadering.

In afwijking van het vorige lid loopt het eerste boekjaar vanaf de datum van oprichting van de vereniging tot 31 december 2012.

Titel 6  Ontbinding, vereffening, slotbepaling

Artikel 25.

§1. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921.

§2. In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid.

Artikel 26.

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan VZW Zusters van de Bermhertigheid

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Jesu en/of aan een vzw met doelstelling in de sector gezondheid en welzijn en/of opleiding in functie van gezondheidszorg en welzijn.

Artikel 27.

Voor alles wat niet door deze statuten geregeld wordt, is de Wet van 27 juni 1921 en de wijziging door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Sint-Michiels-Brugge op 2 juli 2012 en ondertekend in 3 exemplaren.

De stichtende leden (handtekeningen)

Maria Kemel, Clara Bostyn, Dirk Joye, Paul Braem, Charlotte Vanhoorne, Herman Cosyns.

AANSTELLING BESTUURDERS

De stichtende leden, in algemene vergadering bijeen op 2 juli 2012, stellen als bestuurders aan: Clara Bostyn, Paul Braem, Herman Cosyns, Dirk Joye. Deze aanvaarden deze benoeming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

p

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/03/2015
ÿþ Moo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEuu

I11wN~uiiuNm~i~~u~~

1 03382

MONITEUR set

23 `02- 2015 G`SCH STAT

Griffie Rechtbank Koophandel

GE 16 FEB 2015

0

Gent Afdel9refikugge

Dt iiiiler

BE

Ondernemingsnr : 0847.224.922

Benaming

(voluit) : Patrimonium Opleidingscentrum Gezondheid en Welzijn (verkort) : POGW

Rechtsvorm : vzw

,Zetel : Koning Albert I-laan 8, 8200 BRUGGE-Sint-Michiels

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

UITTREKSEL UIT HET VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN S FEBRUARI 2015

Herman Cosyns, stichtend lid en penningmeester van de vzw, overleed op 29 september 2014; zijn

lidmaatschap neemt op diezelfde dag een einde.

In opvolging van dhr. Herman Cosyns stelt de Algemene vergadering mw. Ingrid Lingier aan als bestuurder en

penningmeester.

DE MAD VAN BESTUUR ZIET ER VANAF 5 FEBRUARI 2015 UIT ALS VOLGT:

1. Mw. Bostyn, Clam

2. Diu. Braem, Paul - secretaris

3. Dhr. boye, Dirk - voorzitter

4.Mw. Lingier, Ingrid

Gedaan te Sint-Michiels-Brugge op 5 februari 2015

Dirk Joye - voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PATRIMONIUM OPLEIDINGSCENTRUM GEZONDHEID EN …

Adresse
KONING ALBERT-I-LAAN 6 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande