PAUL VANSTEELANDT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PAUL VANSTEELANDT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.866.923

Publication

20/11/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12305993*

Neergelegd

16-11-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0500866923

Benaming (voluit): Paul Vansteelandt Bvba

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8755 Ruiselede, Brandstraat 117

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Christophe VERHAEGHE, met standplaats te Ruiselede, op 16 november 2012, nog niet geregistreerd, dat door de heer VANSTEELANDT Paul Jean-Marie Oscar, advocaat, RR 77.06.04-219.59, geboren te Torhout op 4 juni 1977, ongehuwd, wonende te 8755 Ruiselede, Brandstraat 117, volgende vennootschap werd opgericht:

S T A T U T E N

TITEL I: BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1. Benaming

De vennootschap heeft de vorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Haar naam luidt  Paul Vansteelandt Bvba .

Steeds dient de vermelding Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) of de afkorting ervan te worden toegevoegd. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, orders en andere stukken, uitgaande van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, vermelden:

1. De benaming van de vennootschap

2. De vermelding  Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid of de afkorting  Burg. Venn. Bvba .

3. De nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap

4. Het woord  rechtspersonenregister of de initialen  RPR , gevolgd door het ondernemingsnummer

5. De vermelding van de zetel van de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 8755 Ruiselede, Brandstraat 117.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en elders in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam, als voor rekening van derden:

- De uitoefening van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, alsook alle activiteiten die met de hoedanigheid van advocaat of de kwalificatie jurist verband houden, voor zover deze verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is), het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen of ondernemingen, het aanvaarden en uitoefenen van gerechtelijke mandaten zoals het mandaat van curator, vereffenaar, voorlopig bewindvoerder, commissaris inzake opschorting, de samenwerking met andere beroepen zoals bedrijfsrevisoren en notarissen, voor zover toegelaten volgens de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies, dan wel de Orde van Advocaten van het arrondissement waarin de maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd, het aanvaarden en uitoefenen van onderwijsopdrachten die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

verband houden met recht of juridische aangelegenheden, het schrijven van juridische artikels en werken, het optreden als bemiddelaar en/of als arbiter, het opnemen en uitoefenen van mandaten als syndicus, dit alles in de meest ruime zin van het woord.

- De aan- en verkoop, het huren en/of leasen van alle apparatuur en accommodaties, inclusief roerende en onroerende goederen, kortom van een volledige infrastructuur, welke dienstig kan zijn voor het bevorderen van de uitoefening van het beroep van advocaat.

- Het scheppen van de mogelijkheid om de advocatenvennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de juridische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande uitoefening van het beroep van advocaat te bevorderen.

- Het inrichten van algemene diensten en secretariaten welke nuttig of nodig zijn voor het bevorderen van de uitoefening van de activiteiten van een advocaat.

- Het organiseren van cursussen en geven van lessen in verband met allerlei juridische disciplines. - Het maken van kosten of investeringen in roerende of onroerende goederen om legale voordelen te kunnen verstrekken aan personeel, zaakvoerders, enzovoort, deel uitmakend van hun verloningspakket, zowel in geld als in natura.

- De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende en onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. Ze mag roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zowel in volle eigendom, vruchtgebruik als naakte eigendom, erfpacht en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen. Deze opsomming is niet limitatief.

- Onderneming in het uitoefenen van een managementvennootschap, en daartoe alle mogelijke vergoedingen en commissies ontvangen.

Tot verwezenlijking van het maatschappelijke doel kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in ondernemingen die als doel hebben het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen, als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel en welke het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang brengen.

De vennootschap mag haar goed verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten. De vennootschap mag filialen openen.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Artikel 5. Advocaat

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van advocaat uitsluitend handelen door haar

vennoot die advocaat moet zijn en op het tableau van één van de balies bij de Orde van Vlaamse Balies

moet ingeschreven zijn.

De vennoot is slechts verbonden voor de schulden van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

TITEL II: KAPITAAL  AANDELEN  AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 6. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door 186 aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder 1/186ste

van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is voor 2/3 volstort.

Het kapitaal werd door de oprichter volgestort ten belope van 2/3den, zodat de som van twaalfduizend

vierhonderd euro (¬ 12.400,00) thans ter beschikking is van de vennootschap.

Artikel 13. Kapitaalverhoging  voorkeurrecht

Tot een verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering van de vennoten

overeenkomstig de voorwaarden vermeld in artikel 302 en volgende van het Wetboek van

Vennootschappen.

Ingeval van uitgiftepremie op nieuwe aandelen, moet het bedrag van deze premie volledig gestort

worden bij de inschrijving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste 15 dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Artikel 14. Kapitaalvermindering

Tot een vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering beraadslagend op de wijze, vereist voor de wijziging van de statuten, mits inachtneming van de bepalingen van de artikelen 316 tot 318 van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL IV: ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

AFDELING 1  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18. Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand juni om 9.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden

telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. Een buitengewone algemene vergadering mag worden gehouden telkens het belang van de vennootschap zulks vereist, of op aanvraag van de vennoten die 1/5de van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 19. Oproepingen

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden 15 dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris(sen).

De oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 21. Wijze van stemmen - Vertegenwoordiging

Zolang de vennootschap één vennoot telt, oefent de enige vennoot de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel 27. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden  aanvaard of  verworpen , gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 29. Buitengewone algemene vergadering

De buitengewone algemene vergadering kan over de hierna vermelde beslissingen alleen dan geldig beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Volgende beslissingen kunnen slechts rechtsgeldig genomen worden met eenparigheid van de ter

vergadering uitgebrachte stemmen:

- de wijziging van het doel;

- benoeming van een zaakvoerder (al dan niet statutair);

- ontslag van een statutaire zaakvoerder;

- de omzetting van de rechtsvorm;

- een fusie of splitsing van de vennootschap;

- de ontbinding van de vennootschap, behoudens in geval van verlies van drie kwart van het

maatschappelijk kapitaal. In dit laatste geval kan krachtens artikel 332 van het Wetboek van

Vennootschappen. tot de ontbinding besloten worden door een vierde gedeelte van de ter vergadering

uitgebrachte stemmen;

- de wijziging van dit artikel 24 van de statuten.

Onverminderd strengere wettelijke meerderheidsvereisten, kunnen volgende beslissingen slechts

geldig genomen worden met een meerderheid van drie vierden van de ter vergadering uitgebrachte

stemmen:

- een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal;

- de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde;

- de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving;

- enige andere wijziging van de statuten.

Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 30. Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de

vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere

informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar

alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van

besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het

rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op

enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de

schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van

de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen

van de genomen beslissingen.

AFDELING 2  BESTUUR

Artikel 32. Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder. Zolang de vennootschap slechts één vennoot

telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het

beroep van advocaat uitoefenen. De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor

een periode te bepalen door de algemene vergadering en is steeds door haar afzetbaar.

De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden in de algemene vergadering.

Wordt aangesteld als statutaire zaakvoerder van de vennootschap: de heer VANSTEELANDT Paul

Jean-Marie Oscar, RR770604-219-59, geboren te Torhout op vier juni duizend

negenhonderdzevenenzeventig, wonende te 8755 Ruiselede, Brandstraat 117, die verklaart te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet.

De duurtijd van het mandaat van deze zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting zal slechts uitgesproken worden hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om gewichtige redenen, wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 33. Interne bestuursbevoegdheid

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het

doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de

algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er 2 zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er 3 of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder

handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 34. Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als

verweerder.

Artikel 35. Bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De

gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht,

onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

TITEL V: BOEKJAAR - JAARREKENINGEN  WINSTVERDELING

Artikel 39. Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening

bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden

overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het

Wetboek van vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een

jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid,

1 ° van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 40. Winstverdeling

Van de jaarlijkse winst wordt, volgens de vigerende wettelijke verplichtingen terzake, de dotatie aan

de wettelijke reserve voorafgenomen.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het

saldo van de nettowinst.

Artikel 43. Vereffening

De zaakvoerder is van rechtswege vereffenaar, met uitzondering van hetgeen voorzien is in artikel

344 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan ten allen tijde en bij gewone

meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding, alsook de wijze van vereffening. De benoeming van

de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel

ter bevestiging voorgelegd worden, waarna de vereffenaar pas in functie kan treden.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de

vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij

overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Mits voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184, §5 Wetboek van Vennootschappen kan de

vennootschap ontbonden worden en haar vereffening gesloten worden in één akte. In dit geval zijn

artikel 189bis en artikel 190 Wetboek van Vennootschappen niet van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

Luik B - Vervolg

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend dertien.

Datum eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 8 juni 2014.

Overname verbintenissen

De comparant verklaart, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf 1 * 2012.

Deze overneming zal evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Commissaris

De comparant-oprichter verklaart dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van een of meer commissarissen verplicht wordt en hij geen commissaris wenst te benoemen, zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld. De vennoot bezit derhalve individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

**VOLMACHTDRAGER

Wordt aangesteld als bijzondere gevolmachtigde *, met macht elk afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt voor het vervullen van alle formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, het sociaal Secretariaat, bij de Registratiecommissie en bij de fiscale en andere administraties in het algemeen.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel

Notaris Christophe Verhaeghe, Ruiselede. Hierbij neergelegd: Afschrift akte dd 16/11/2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 13.06.2015, NGL 31.08.2015 15504-0037-010
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.06.2016, NGL 31.08.2016 16513-0353-010

Coordonnées
PAUL VANSTEELANDT

Adresse
BRANDSTRAAT 117 8755 RUISELEDE

Code postal : 8755
Localité : RUISELEDE
Commune : RUISELEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande