PHOENIX

Association sans but lucratif


Dénomination : PHOENIX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 527.929.527

Publication

06/05/2013
ÿþM00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD terGRIFFIE de)

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL T'E

BRUGGE (AfcleIng Brume)

°P' 19 APR. 2013

tea gr. ee

Griffie

Voor-

behoudE

aan hel

Betgiscl

staatsbh

069756"

Bi gen_bij het ItelgixhÂtaatablad Q61Qá1101 .Annexer duManiteun_Ulge

Ondernerningsnr : 929

~

Benaming ~

(voluit) : PHOENIX

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : POTTERIEREI 63, 8000 BRUGGE, BELGIE

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden,

1. Tibergien Willy, Theophiel, Potterierei 63, 8000 Brugge, 24 maart 1945, Petegem-aan-de-Leie

2. Warlop Berline, Maria, Cornelia, Potterierei 63, 8000 Brugge, 16 februari 1956, Poperinge

3. Tibergien Christophe, Serpentstraat 52, 9700 Oudenaarde, 19 april 1969, Gent

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, met de hiernavolgende statuten.

A. Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als benaming Phoenix .

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8000 Brugge, Potterierei 63, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

De verplaatsing van de zetel kan slechts beslist worden door de algemene vergadering overeenkomstig de procedure tot wijziging van de statuten.

Elke wijziging van de zetel van de vereniging zal, overeenkomstig artikel 26novies, §2 van de wet van 27 juni 1921 en de nieuwe wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk , de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

De vereniging zonder winstoogmerk kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur bijkantoren oprichten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

C Mon 2.2

..

Artikel 3

De vereniging heeft als doel de algemene boek-en literatuurpromotie; o.a. door het uitgeven van publicaties en het organiseren van lezingen en manifestaties.

De vereniging mag alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden of die van aard zouden zijn de verwezenlijking of de uitbreiding ervan te vergemakkelijken. Zij mag eveneens haar medewerking verlenen aan en belang stellen in verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

Artikel 4

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur, onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding. De vereniging kan evenwel op ieder ogenblik ontbonden worden krachtens beslissing van de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

B, Leden, toetreding, uittreding, bijdragen

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende leden. Het aantal leden mag niet lager dan 3 zin.

Artikel 6

Om als lid toe te treden tot de vereniging dient het kandidaat-lid door minstens twee bestuurders voorgedragen te worden en dient zijn kandidatuur aanvaard te worden door de raad van bestuur op haar eerstvolgende vergadering beslissend overeenkomstig de bepalingen van artikel 16 van de statuten. De beslissing van de raad van bestuur is soeverein en dient niet gemotiveerd te worden.

De kadidaat-leden richten hiertoe hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 7

De uittreding en de uitsluiting worden geregeld door de bepalingen van artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Een lid kan zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven (per gewone brief/per fax/per e-mail) te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal daags na dit schrijven ingaan.

Een lid dat ontslag neemt, of dat wordt uitgesloten, kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen. Hij of zij kan evenwel de bezittingen in bruikleen, die genoteerd staan in de officiële inventaris, terugvorderen.

Artikel 8

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen

van artikel 13 van de statuten vastgesteld.

De jaarlijkse bijdrage kan niet meer dan 50 Euro bedragen.

C. Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 10

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

Het wijzigen van de statuten,

Het benoemen en afzetten van de bestuurders.

Het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een be-

zoldiging wordt toegekend.

Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

Het goedkeuren van de rekening en de begroting,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

e

F

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het ontbinden van de vereniging .

Het uitsluiten van een lid.

Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 11

Ieder jaar moet, ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,minstens één algemene vergadering gehouden worden.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur samengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging zulks vereist, Indien minstens één vijfde van de leden hierom verzoeken, is de bijeenroeping verplicht.

De bijeenroeping geschiedt schriftelijk (per gewone briefffax of e-mail) tenminste acht dagen vóór de vergadering. De uitnodiging vermeldt de agenda en de vergadering kan slechts beslissen over de punten op de agenda vermeld, tenzij alle leden van de algemene vergadering aanwezig zijn,

Artikel 12

De vergadering wordt gehouden op de plaats, de dag en het uur in de uitnodiging vermeld,

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid,

door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste bestuurder.

Artikel '13

Aile leden beschikken over één stem.

Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, dat evenwel slechts houder van één volmacht kan zijn.

Onverminderd de strengere wettelijke voorwaarden kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen en beslissen indien minstens twee derden van haar [eden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en worden de beslissingen bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Artikel 14

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden er notulen opgesteld en deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de [eden die hun inzagerecht zullen uitoefenen conform de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichingen en conform de modaliteiten vastgelegd in de uitvoeringsbesluiten.

De notulen worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, en de [eden die zulks wensen. Zij worden op de zetel van de vereniging bewaard.

De beslissingen van de algemene vergadering, zoals vermeld in artikel 26novies, §2 van de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen, zullen via publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

D. Bestuur, dagelijks bestuur

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste twee leden, benoemd door de algemene vergadering onder haar leden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden voor de duur van drie jaar benoemd. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering, Hun mandaat kan door de algemene vergadering op ieder ogenblik herroepen worden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelfs ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De bestuprders zijn steeds herkiesbaar.

i . MOD 22

f

é

Artikel 16

Door de raad van bestuur wordt onder zijn leden een voorzitter en een secretaris-penningmeester gekozen. De raad van bestuur vergadert minstens viermaal per jaar en telkens als nodig wordt geacht.

De raad van bestuur wordt met vermelding van de agenda door de voorzitter bijeengeroepen. Ieder lid heeft het recht punten op de agenda te laten aanbrengen.

Elk lid kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, die evenwel slechts houder van één volmacht kan zijn.

De raad van bestuur handelt ais een college en kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 17

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij mag ondermeer, zonder dat deze opsomming beperken is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten die uit de wet of de statuten voortvloeien, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen en compromissen sluiten; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; obligaties uitgeven al dan niet door hypotheek gewaarborgd; de dadelijke uitwinning bedingen; ambtshalve of niet handlichting geven van alle inschrijvingen met of zonder betaling ofwel er kwijting van geven; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen, al dan niet lid; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het post-chequeambt; op voomoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvings-, of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane,de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; aile postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

Artikel 18

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid en met een beslissing genomen conform artikel 16 van de statuten, het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één afgevaardigd bestuurder, gekozen onder zijn leden.

Zijn mandaat kan door de raad van bestuur met een beslissing genomen conform artikel 16 van de statuten herroepen worden.

De afgevaardigd bestuurder kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 19

Voor alle handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen zijn de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders vereist, waaronder steeds de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur.

De afgevaardigd bestuurder kan de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigen tegenover derden voor transacties die kaderen binnen het dagelijks bestuur.

Artikel 20

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld en deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen conform de wet van 27 juni 1921 en de nieuwe wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en conform de modaliteiten vastgelegd in de uitvoeringsbesluiten.

De notulen worden ondertekend door de voorzitter.

Zij worden op de zetel van de vereniging bewaard.

Artikel 21

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verpliching op zich en zijn slechts voor de uitoefening van hun mandaat verantwoordelijk.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 22

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

B. Jaarrekening en begroting

Artikel 23

MOD 22

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het $elgiseh..Staatsblad_- Q6/ASL2013 -AnneyPs dulManiteur beige

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Ieder jaar bij het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de raad van bestuur de

jaarrekening op van het afgesloten boekjaar.

Tevens maakt de raad van bestuur de begroting voor het volgend boekjaar op.

Overeenkomstig artikel 11 van de statuten zullen de jaarrekening en de begroting ten laatste binnen zes

maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering onder-

worpen worden.

Artikel 24

Zolang de vereniging bij de afsluiting van het boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wet van 27 juni 1921 en de nieuwe wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld, aan één of meerdere commissaris(sen) opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van maximum drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

F. Ontbinding en vereffening

Artikel 25

De vereniging kan slechts ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen

Zij kan eveneens op ieder ogenblik door de algemene vergadering ontbonden worden overeenkomstig de bepalingen van artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 en de nieuwe wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars en bepaalt hun machten.

In alle gevallen van ontbinding zal de algemene vergadering de bestemming van het netto-actief van de ontbonden vereniging bepalen, welke zoveel mogelijk met het doel van de ontbonden vereniging zal overeenstemmen en tevens een belangenloze doelstelling uitmaken.

Artikel 26

Voor alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders geregeld is, vindt de wet van 27 juni 1921 en de nieuwe wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, toepassing.

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering van 3 april 2013 en overeenkomstig de statuten de volgende personen met functie aangesteld als bestuurder :

1. Tibergien Willy, Theophiel, voorzitter, Potterierei 63, 8000 Brugge, 24 maart 1945, Petegem-aan-de-Leie

2. Warlop Berline, Maria, Cornelia, secretaris-penningmeester, Potterierei 63, 8000 Brugge, 16 februari 1956, Poperinge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Tibergien Willy, voorzitter Warlop Bertine

secretaris-penningmeester

Tibergien Christophe, lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PHOENIX

Adresse
POTTERIEREI 63 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande