PIENTER

Divers


Dénomination : PIENTER
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 845.389.939

Publication

02/05/2012
ÿþ óSod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

11111111111111111111

*12082849*

E SI 1 9. 04. 2012





RZÇHTBANK KOOPHANDEL Grime KORTRIJK









Ondernemingsnr : g45 3g7 33 g

Benaming

(voluit) : PIENTER

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Vrijheidstraat 46 te 8560 Wevelgem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTING  STATUTEN

Op heden , 20 maart 2012, zijn bijeengekomen

De ondergetekenden:

'[.Mevrouw Persyn Sarah, wonende in de Vrijheidstraat 46 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op

06/02/1987 met nationaal nummer 87.02.06-390.10, identiteitskaartnummer 590-6487350-16, ongehuwd;

2,De Heer Verstraete Steven, wonende in de Vrijheidstraat 46 te 8560 Wevelgem, geboren te Menen op

26/07/1983 met nationaal nummer 83.07.26-297.36, identiteitskaartnummer 590-5406474-11, ongehuwd;

3.Mevrouw Expeel Caroline, wonende in de Oude Tramweg 75 te 8560 Moorsele, geboren te Kortrijk op

13/05/1965 met nationaal nummer 65.05.13-308.23, identiteitskaartnummer 590-7801473-80, gehuwd.

verklaren hierbij een coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid (C.V.O.A.) op te richten,

De ondergetekenden stellen de statuten van de vennootschap als volgt vast:

ARTIKEL 1. -- RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een cooperatieve vennootschap met onbeperkte en hoofdelijke

aansprakelijkheid. Zij heeft de naam" PIENTER.".

ARTIKEL 2.  DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur vanaf 20 maart 2012. Zij kan slechts door de wil

van de vennoten ontbonden worden volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

ARTIKEL 3. -- ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Vrijheidstraat 46 te 8560 Wevelgem.

De zetel kan zonder statutenwijziging worden verplaatst door een besluit van de zaakvoering. De

zetelverplaatsing zal warden openbaar gemaakt door overlegging in het vennootschapsdossier van een door

het bevoegde vertegenwoordigingsorgaan ondertekende verklaring samen met een afschrift ter bekendmaking

in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 4,  DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

" De organisatie en de uitoefening van het beroep van logopediste. Op grond van degelijk onderzoek, verantwoorde hulp bieden aan alle personen met spraak-, taal-, stem- en leerproblemen die daarom verzoeken,

-De logopedische wetenschap bekend maken en bijdragen tot de verspreiding van de nieuwe vaktheoretische en  technische verworvenheden.

" Mogelijkheden scheppen tot integratie en samenwerking van het logopedisch vakterrein in het geheel van de dienstsectoren waar de logopedie een waardevolle aanvulling kan betekenen,

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke en commerciële aard, roerende, onroerende, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel.

ARTIKEL 5. -- KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt, Het statutair minimumkapitaal wordt vastgesteld op 2.000 Euro. Dit bedrag is bij de oprichting volledig geplaatst door geldelijke inbreng en het is verdeeld in 100 aandelen met een nominale waarde van 20 Euro per aandeel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het kapitaal wordt ais volgt onderschreven:

" Persyn Sarah , 98 aandelen ten belope van een bedrag van 1960 Euro;

" Verstraete Steven, 1 aandeel ten belope van een bedrag van 20 Euro;

" Expeel Caroline, 1 aandeel ten belope van een bedrag van 20 Euro

Boven dit minimumkapitaal is het maatschappelijk kapitaal veranderlijk, zonder dat een statutenwijziging vereist is, door het toe- en uittreden, het uitsluiten, het overlijden van vennoten en door het nemen van nieuwe aandelen door de vennoten.

ARTIKEL 6.  STORTING OP AANDELEN

De vennoten verbinden er zich onvoorwaardelijk toe om de aandelen te volstorten. De zaakvoering zal om de gehele of gedeeltelijke volstorting verzoeken, telkens hij dit nodig acht. De aandeelhouders zullen hiertoe worden uitgenodigd bij een aangetekend schrijven, of bij een gewoon schrijven met een schriftelijke ontvangstbevestiging. De uitnodiging zal de volstortingswijze preciseren. Van de stortingen op de aandelen zal melding worden gemaakt in het vennotenregister.

ARTIKEL 7.  VENNOTENREGISTER

Een vennotenregister wordt bijgehouden.

ARTIKEL 8. -- AANDEELBEWIJS

Aan de aandeelhouders die erom vragen, worden aandeelbewijzen verstrekt.

ARTIKEL 9.  TOETREDING VAN VENNOTEN

De zaakvoering beslist bij unanimiteit van stemmen over de toetreding van nieuwe vennoten. Indien de erfgenamen van een overleden vennoot wensen toe te treden tot de vennootschap, dan kan hun toetreding niet geweigerd worden,

De zaakvoering is niet verplicht de weigering van toetreding met redenen te omkleden. Tegen de beslissing staat geen verhaalmogelijkheid open.

ARTIKEL 10.  UITTREDING VAN VENNOTEN

Uittreding is slechts toegelaten indien hierdoor het minimumkapitaal niet aangetast wordt en voor zover er tenminste drie vennoten overblijven. De uittreding geschiedt door schriftelijke kennisgeving bij aangetekende brief of bij een gewone brief met ontvangstbewijs, gericht aan de vennootschap.

Het faillissement, kennelijk onvermogen, aanvraag van concordaat van een vennoot heeft van rechtswege uittreding tot gevolge en vernietiging van het aandeellaandelenpakket van de betrokken vennoot, dat niet kan worden overgedragen. De uittredende vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel, zoals bepaald in artikel 13. Hij kan de vereffening van de vennootschap niet vorderen.

In geval van overlijden kunnen de rechtverkrijgenden van de overleden vennoot binnen de maand na overlijden, één of meer van hen, of een derde, voorstellen die bereid is in te tekenen op het aantal aandelen dat de overledene bezat, en die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

ARTIKEL 11.  UITSLUITING VAN VENNOTEN

De uitsluiting van vennoten kan gebeuren wegens tekortkoming aan de statutaire verplichtingen of ingevolge het stellen van daden die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. De zaakvoering beslist over de uitsluiting bij gewone meerderheid, nadat de vennoot op wie de voorgestelde uitsluiting betrekking heeft, schriftelijk is opgeroepen om zich te verdedigen,

De vennoot die is uitgesloten, heeft recht op een scheidingsaandeel zoals bepaald in artikel 13. Hij kan de vereffening van de vennootschap niet vorderen.

ARTIKEL 12,  OVERDRACHT VAN AANDELEN AAN VENNOTEN

Indien de aandelen volgestort zijn, kunnen zij worden overgedragen aan vennoten. Elk der vennoten beschikt over een voorkooprecht in verhouding tot de aandelen dewelke hij reeds bezit. Niet volgestorte aandelen kunnen niet overgedragen worden.

ARTIKEL 13.  SCHEIDINGSAANDEEL

De ontsiagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel, waarvan de waarde gelijk is aan de werkelijke waarde van zijn aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op basis van de goedkeurende balans van het lopende boekjaar.

De werkelijke waarde zal worden vastgesteld door een deskundige, die in gezamenlijk overleg wordt vastgesteld, Ingeval geen overeenstemming wordt bereikt, wordt de deskundige aangesteld door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

ARTIKEL 14,  ONTBINDING EN VEREFFENING

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege, door uitspraak van de rechter of bij besluit van de algemene vergadering plaatsvond, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening en tot de sluiting ervan. Met het oog op de vereffening benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen.

Het resultaat van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen waarop in mindere mate is afbetaald, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is ingeschreven, tot beloop van het verschil.

ARTIKEL 15. --ALGEMENE VERGADERING

1.De Gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks bijeengeroepen op de eerste zaterdag van de maand juni om 11.00u. De Algemene Vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de oproepingsbrief. Ten allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Een Bijzondere Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid over elke

a

+ " aangelegenheid die behoort tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering en die geen statutenwijziging impliceert. Een Buitengewone Algemene Vergadering beslist over de wijziging van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge Elke vennoot kan op de vergadering worden vertegenwoordigd door een

gevolmachtigde die zelf vennoot moet zijn. De volmacht moet schriftelijk gegeven

zijn.

2.De Algemene Vergadering heeft zitting onder het voorzitterschap van de oudste zaakvoerder-- vennoot. 3.Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de Algemene Vergadering. Zij hebben ieder één stem per volgestort aandeel.

4.In de Gewone en in de Bijzondere Algemene Vergadering worden de besluiten

genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden in de Gewone en in de Bijzondere Algemene Vergadering bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd.

5.0e Bijzondere Algemene Vergadering beraadslaagt en beslist over een voorstel tot

statutenwijziging op rechtsgeldige wijze, indien de aanwezige vennoten minstens de helft van het totaal aantal stemmen vertegenwoordigen; zoniet is een nieuwe bijeenroeping vereist. De tweede vergadering vergadert en beslist geldig ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders. Een statutenwijziging moet worden aangenomen met minstens 75 % van de stemmen.

Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden stemmen van diegenen die zich onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als tegenstemmen beschouwd.

6.Van de Gewone en van de Bijzondere Algemene Vergadering worden notulen

gehouden. De notulen en de afschriften of uittreksels ervan worden ondertekend door de personen die als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ongeacht of zij aan de vergadering hebben deelgenomen. Elke vennoot kan op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de notulen of op zijn kosten een afschrift daarvan doen afgeven.

ARTIKEL 16.  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten benoemd.

Wanneer er meer dan twee zaakvoerders zijn, dan vormen zij een college. Het college kiest onder zijn leden een voorzitter.

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in handelingen en in rechte.

ARTIKEL 17. -- CONTROLE

Er wordt geen commissaris aangesteld. Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. De Algemene Vergadering kan evenwel deze onderzoeks- en controlebevoegdheid overdragen aan één of meer controlerende vennoten die zij benoemt voor een door haar te bepalen duur en die zij ten allen tijde kan ontslaan. Indien er meerdere controlerende vennoten benoemd worden, oefenen zij hun ambt in college uit.

ARTIKEL 18.  BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01/01 en eindigt op 31/12.

De jaarrekening en het jaarverslag worden door de zaakvoering overhandigd ten minste één week voor de jaarvergadering aan de vennoten die hierom verzoeken.

ARTIKEL 19.  BEDRIJFSOVERSCHOT

De Algemene Vergadering beslist met volledige vrijheid over de winstverdeling.

SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf 20/03/2012 en zal eindigen op 3111212013.

De oprichters verklaren dat zij als enige vennoten de eerste algemene vergadering samenstellen, en het gehele kapitaal bijgevolg aanwezig of vertegenwoordigd is.

Alle in naam van de In oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd. Bekrachtiging verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting. De vennootschap bekrachtigt en neemt overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, alle verbintenissen over die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichter, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, zoals voorgeschreven door de artikelen 67 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, en in het bijzonder de handelingen gesteld sinds 01/01/2012. Deze verbintenissen en overeenkomsten worden derhalve geacht oorspronkelijk door de vennootschap te zijn aangegaan.

De vennootschap neemt aile verbintenissen over die de zaakvoerders in naam en voorrekening van de vennootschap in oprichting werden aangegaan.

De algemene vergadering benoemt met eenparigheid van stemmen als zaakvoerder voor onbepaalde duur 1.Mevrouw Persyn Sarah, voornoemd;

dewelke verklaart deze opdracht te aanvaarden.

Aldus opgemaakt in 4 originelen, te Wevelgem, op 20 maart 2012,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behhtudsn

aan het Belgisch Staatsblad

Voor waar en echt verklaard,

Persyn Sarah, Verstraete Steven, Expeel Caroline,

Oprichter-zaakvoerder Oprichter Oprichter

X X X

Tergelijkertijd hiermee neergelegd getekende oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik F3 vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" 4

Coordonnées
PIENTER

Adresse
VRIJHEIDSTRAAT 46 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande