PLATO ARCHITECTUUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PLATO ARCHITECTUUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 465.088.967

Publication

27/11/2013
ÿþ mod 11,1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111111t1,1111olgIl h

fiel

a.

BF

Sta

+vcirergelegd ter griffie von cie rechtbank van keochnncl.Gl

Brugge et" " :. ~ ~ y tentla

+::D 00V. 2013

Griffie g:rrff>r

Ondememingsnr : 0465.088.967

Benaming (voluit) : PLATO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Zeeweg Zuid 3 8211 Zedelgem (Aartrijke)

Onderwerp akte : BVBA: statutenwijziging

Blijkens proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van vennoten opgemaakt door notaris; Stefaan Buylaert te Torhout op 4 november 2013, neergelegd op de rechtbank van koophandel vóór registratie,,; heeft de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid "PLATO" volgende besluiten genomen:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen na actualisering van de tekst, alsook na schrapping'; van alle overbodig geworden bepalingen en na verwijdering van alle verwijzingen naar (de artikelen van) de Vennootschappenwet en met inachtname van de wet Lamelle.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden ais volgt

1) Naam: PLATO burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid ;l

2) Zetel: 8211 Zedelgem (Aartrijke), Zeeweg Zuid 3

3) Doel:

De vennootschap heeft tot burgerlijk doel:

Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op;: het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, stabiliteit,;' burgerlijke bouwkunde, gewone en bijzondere uitrustingstechnieken, bijzondere bouwtechnieken (elektrische;; studies, sanitair, HVAC), verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, het afleveren varÿ; energieprestatiecertificaten, decoratie en binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen,:, topografie, expertises, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn evenals het'; uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op;i alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel,: roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Net is haar toegestaan leningen;; aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen. Hoewel de vennootschap bevoegd is om alle 'financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten', zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

- het gebeurt op een niet commerciële wijze - volgens het beheer van een goed huisvader

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zoals hier omschreven, dienen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke,, wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het', architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement:' van de Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening vam-0

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

iïoor à.

-

behouden aan hot Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in

het algemeen.

Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mede houdt.

4) Duur, onbeperkt

5) Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

' 6) Externe vertegenwoordiging

Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénpang goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

7) Boekjaar.

Het boekjaar der vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december.

8) De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni om elf uur ten maatschappelijke zetel of op gelijk welke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven. Is deze dag een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering op de eerst volgende werkdag plaats.

9) Winstverdeling:

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste éénftwintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat

deze éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal

aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

10) Vereffening:

In gevallen van ontbinding en vereffening moeten de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen nemen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn die op de tabel van de Orde van Architecten is ingeschreven.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Bovendien zal een regeling getroffen worden met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid bijvoorbeeld door het sluiten van een gepaste verzekering.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen tot vereffenaar worden ; aangesteld.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~ , 1

mad 11.1

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen cm de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL (Bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad)

Tegelijk hierme neergelegd:

- expeditie proces-verbaal buitengewone algemene vergadering dd. 4 november 2013

- coördinatie van de statuten

Stefaan Buylaert

Notaris te Torhout

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 01.06.2013, NGL 19.07.2013 13342-0101-009
26/06/2012 : OOA006710
07/07/2011 : OOA006710
07/07/2010 : OOA006710
30/07/2009 : OOA006710
27/08/2008 : OOA006710
01/08/2007 : OOA006710
24/08/2006 : OOA006710
26/09/2005 : OOA006710
16/12/2004 : OOA006710
16/12/2004 : OOA006710
16/12/2004 : OOA006710
16/12/2004 : OOA006710
09/02/1999 : OOA006710
13/10/2017 : AMBTSHALVE DOORHALING KBO NR.

Coordonnées
PLATO ARCHITECTUUR

Adresse
ZEEWEG ZUID 3 8211 AARTRIJKE

Code postal : 8211
Localité : Aartrijke
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande