POELCAPELLE 1917 ASSOCIATION, AFGEKORT: P1917A

Association sans but lucratif


Dénomination : POELCAPELLE 1917 ASSOCIATION, AFGEKORT: P1917A
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 887.579.001

Publication

04/06/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II1I1 'iII 1It1 111111 I11 1II1 IllI llI1 1I 11I

*izasssia*

Ondernemingsnr : 887.579.001 Benaming

(voluit) : Poelkcapelle 1917 Association

(vorkort) : P1917A

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Poorterstraat 7A, 8920 Poelkapelle, België

Onderwem akte : Wijziging statuten, Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

t

STATUTEN

De Algemene vergadering bijeen op 29/04/12 gaat over tot publicatie van

-de wijzigingen van de statuten

-de wijziging van de raad van bestuur

-de wijziging van het dagelijks bestuur

STATUTEN

HOOFDSTUK I. - Algemeenheden

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Poelcapelle 1917 Association, afgekort : "P1917A", Poelcapelle 1917 Association, Poelcapelle 1917 Associatie, Poelcapelle 1917 Assoziation.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Poorterstraat 7A, 8920 Poelkapelle. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement leper.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, buiten alle winstbejag weliswaar, de herinnering aan de Grote Oorlog en'' de geschiedenis en toekomst van Poelkapelle en omstreken levendig te houden door het opzetten van tal van, initiatieven met een historische inslag.

Art. 4. De vereniging kan aile handelingen stellen die zowel rechtstreeks als onrechtstreeks de, verwezenlijking van haar doelstellingen beogen. Zo kan zij opkomen voor de belangen van Poelkapelle, kan overgaan tot de oprichting van een informatie- en documentatiecentrum, kan zij archeologisch onderzoek verrichten, kan zij tentoonstellingen, rondleidingen, uitstappen, vieringen, herdenkingen, voordrachten en: opleidingen inrichten, kan zij boeken, tijdschriften en brochures uitgeven, enzovoort. Deze laatste is een niet-' limitatieve opsomming.

Art, 4bis Archeologisch onderzoek is steeds in overeenstemming met de geldende wetgeving van de Vlaamse Overheid. Luchtvaartarcheologie gebeurt in overeenstemming met het door de vereniging ondertekende protocol "Luchtvaartarcheologie in Vlaanderen" van juni 2009;

Art. 5. Al datgene wat niet door de statuten is voorzien wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

HOOFDSTUK Il. - Lidmaatschap

Art. 6. De vereniging bestaat uit vaste leden, zoals bedoeld in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en uit toegetreden leden. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Op de laatste blz. van Luik Luill vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ijl gèn bij é Belgf éh Stáatslilaïl - 04%0612012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoude aan hel Belglscl

staotetll:

<~L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7. Alleen de vaste leden bezitten het effectieve lidmaatschap van de vereniging met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 8. Onder vaste leden wordt verstaan werkende leden, alle natuurlijke of rechtspersonen die zich daadwerkelijk inzetten ter verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 9. Onder toegetreden leden wordt een ieder verstaan die via steun, betrokken is bij een initiatief van de vereniging.

Art. 10. De vereniging kan zijn waardering laten blijken voor verdienstelijke natuurlijke of rechtspersonen, door ze de titel toe te kennen van "erelid", "honourable" of "honoraire". Deze natuurlijke of rechtspersonen verklaren schriftelijk achter de doelstellingen van de vereniging te staan met vermelding van art. 10 uit de statuten. Deze titel is belangeloos, houdt geen automatisch lidmaatschap in, doch sluit het niet uit, biedt de bezitter geen enkel recht ten aanzien van de vereniging en kan ontnomen worden door een beslissing bij consensus door enkel de vaste leden. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

Art. 11. Vaste leden, toegetreden leden of de toekenning van de eretitel gebeurt na voorstelling door minstens twee vaste leden. Over de aanvaarding van een nieuw vast lid, een toegetreden lid, of de toekenning van de eretitel "erelid", "honourable" of "honoraire" beslissen enkel de vaste leden en dit bij consensus. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden. Vaste leden die niet langer meer werken, krijgen bij beslissing van de algemene vergadering de titel van "lid met verdienste", waaraan het lidmaatschap van de vereniging verbonden is, zonder stemrecht. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden. Op schriftelijke vraag van het dagelijks bestuur, de raad van bestuur en/of de algemene vergadering kunnen de "leden met verdienste" op de eerder genoemde vergaderingen om een advies gevraagd worden, dat genotuleerd wordt. Deze titel Is belangeloos, biedt de bezitter geen enkel recht ten aanzien van de vereniging en kan ontnomen worden bij consensus door enkel de vaste leden. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden,

Art. 12 Jaarlijks wordt het lidgeld voor het komende werkjaar vastgelegd door de raad van bestuur.

Art. 13. Vast lid en toegetreden lid zijn van de vereniging houdt ook in, in te stemmen met onderhavige statuten, alsmede met het huishoudelijk reglement, voor zover dit bestaat en de verbintenis zich eraan te houden.

Art. 14. ieder vast lid kan op ieder moment uittreden, mits evenwel de raad van bestuur schriftelijk hiervan op de hoogte te brengen.

Art. 15. Het minimum aantal vaste leden bedraagt drie.

HOOFDSTUK 111.  Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering is bevoegd voor

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een vast lid;

- de uitsluiting van een toegetreden lid;

het ontnemen van de eretitel "erelid", "honourable" of "honoraire" en/of "lid van verdienste"

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

- de algemene beleidsfijnen van de vereniging;

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of ingeval een derde van de

vaste leden zulks vraagt.

Elk vast lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid. Dit gebeurt door middel van een

geschreven volmacht.

Art. 16bis. De algemene vergadering kan slechts geldig stemmen wanneer een meerderheid van de raadsleden aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Wordt een meerderheid niet bereikt, dan kan de raad bij een tweede vergadering met dezelfde dagorde, beslissingen nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 16ter. Beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid.

Art. 17. De uitnodigingen worden naar alle vaste leden via e-mail, twee weken vooraf verstuurd. De afgedrukte ontvangstbevestiging dient als bewijs van ontvangst. Bij een technisch falen wordt één week voordien een brief verstuurd.

Art. 18. De beslissingen van de algemene vergadering worden bijgehouden in een register na te zijn ondertekend door minstens twee leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De vaste leden kunnen kennis nemen van de beslissingen van de algemene vergaderingen op de maatschappelijke zetel of indien ze de voorzitter van de vereniging hierom verzoeken.

Art. 19. Behalve de statutenwijzigingen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een vast lid, het ontnemen van de eretitel "erelid", "honourable" of "honoraire" en/of "lid van verdienste" en de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, kan de algemene vergadering beslissingen nemen over punten niet in de agenda vermeld.

Eik voorstel, ondertekend door ten minste één derde van de vaste leden, wordt op de agenda gebracht.

HOOFDSTUK IV.  Raad van bestuur

Art. 20. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uitten minste drie vaste leden,.

Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat vast lid is van de vereniging.

Art. 21. De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. De kandidaat-bestuurders worden bij de oprichtingsvergadering voorgesteld door de algemene vergadering, daarna door de raad van bestuur.

De afzetting van een bestuurder gebeurt door de algemene vergadering en dit bij een gewone meerderheid van de stemmen, In geval van gelijke stemming, geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Een bestuurder kan zelf zijn ontslag indienen door een schriftelijk verzoek hiertoe te richten aan de algemene vergadering,

Art. 22. Onder zijn leden benoemt de raad van bestuur minstens één voorzitter, één secretaris en één rekenplichtige. De voorzitter, de secretaris en de rekenplichtige vormen samen het dagelijks bestuur.

Art. 23. De raad van bestuur komt samen op voorstel van de voorzitter of telkenmale dat een bestuurder hem daartoe een aanvraag heeft gericht.

Art. 24. Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder en dit door middel van een geschreven volmacht. Elke bestuurder mag maximaal één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 25. De raad van bestuur kan slechts geldig stemmen wanneer een meerderheid van de raadsleden aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Wordt een meerderheid niet bereikt, dan kan de raad bij een tweede vergadering met dezelfde dagorde, beslissingen nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 26. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. In geval van gelijke stemming, geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Art. 27, Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een schriftelijk verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt goedgekeurd en door hem ondertekend. Uittreksels of afschriften worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de vereniging.

Art. 28. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in rechte, zowel als eiser of als verweerder, en beslist over het al dan niet aanwenden van de rechtsmiddelen. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten voor het algemeen beheer van de vereniging en is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van alle roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en financiële en/of bankverrichtingen; van het aanvaarden van legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten. Deze opsomming is niet-limitatief.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Art. 29. De raad van bestuur benoemt of ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun opdracht, statuut en bezoldiging.

Art. 30. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden. Zo kan de raad van bestuur één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, onder meer met de geldige handtekening tegenover posterijen en andere financiële instellingen.

De afgevaardigde bestuurders kunnen hetzij afzonderlijk, hetzij gezamenlijk optreden en moeten hun bevoegdheid niet verantwoorden ten aanzien van derden.

De afzetting van een afgevaardigde bestuurder gebeurt door de raad van bestuur en dit bij een gewone meerderheid van de stemmen. In geval van gelijke stemming, geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Een afgevaardigde bestuurder kan zelf zijn ontslag indienen door een schriftelijk verzoek hiertoe te richten aan de raad van bestuur.

860D 2z

Luik B - Vervolg

Art. 31. De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of vast lid, die gezamenlijk optreden.

De afzetting van deze bevoegdheidsdragende personen gebeurt door de raad van bestuur en dit bij een gewone meerderheid van de stemmen, In geval van gelijke stemming, geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Deze bevoegdheidsdragende personen kunnen ook zelf hun ontslag indienen door een schriftelijk verzoek hierto0 te richten aan de raad van bestuur.

ti

ij Voor» ,,behouden

aan hot

Belgisch Staatsblad

L









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012

Art. 32. De raad van bestuur kan zich in zijn taak laten ondersteunen of adviseren door vaste leden, toegetreden leden of externen, die zo wenselijk het dagelijks bestuur in persoon bijwonen.

De afzetting van deze ondersteuners of adviseurs gebeurt door de raad van bestuur en dit bij een gewone meerderheid van de stemmen. In geval van gelijke stemming, geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Deze ondersteuners of adviseurs kunnen ook zelf hun ontslag indienen door een schriftelijk verzoek hiertoe te richten aan de raad van bestuur.

Art. 33. De raad van bestuur kan afdelingen van de vereniging oprichten en ontbinden. Deze beslissing behoeft geen motivatie. De afdelingen zijn verantwoording schuldig tegenover de raad van bestuur en de algemene vergadering.

HOOFDSTUK V, - Eindbepalingen

Art. 34. In geval van ontbinding zal de vereniging beslissen dat het nettoactief zal gestort worden aan een soortgelijke vereniging.

Art. 35. De raad van bestuur kan overgaan tot het opstellen van een huishoudelijk reglement. Dit wordt goedgekeurd door de algemene vergadering der vaste leden. Alle bepalingen moeten in overeenstemming zijn met de statuten van de vereniging.

RAAD VAN BESTUUR

Bij beslissing van de algemene vergadering op 21/02/09 -Beëindiging als bestuurder/Secretaris: Dominique Cool Bij beslissing van de algemene vergadering op 29/04/12

-Beëindiging als bestuurder/Rekenplichtige: Willy Dewilde

-Beëindiging als bestuurder: Bert Desmyter

-Benoemling als bestuurde/Rekenplichtige: Wim Maet

-Benoeming als bestuurder: Dirk Vinck

-Benoeming als bestuurder: Stijn Pannencoucque

DAGELIJKS BESTUUR

Bij beslissing van de algemene vergadering op 21/02/09

-Beëindiging als secretaris: Dominique Cool

-Benoeming tot secretaris: Piet Steen

Bij beslissing van de algemene vergadering op 29/04/12

-Beëindiging als rekenplichtige: Willy Dewilde

-Benoeming tot rekenplichtige; Wim Meet

,:ceertrVP2e-e j reek Z.4 7Tek. Lt'-c, Y,e/y~L#9 .25-

Op de laatste blz. van LLI1ki3 vermeien : Recto : Naam en hoedanignevd van de ins trurrsenterende notaris. hetzii %Jan de persoto)rd,eng bevoegd de verenging, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoo¬ d;gen

Versra : Naam en rtaridtekenàg

Coordonnées
POELCAPELLE 1917 ASS., AFGEKORT: P1917A

Adresse
POORTERSTRAAT 7A 8920 LANGEMARK-POELKAPELLE

Code postal : 8920
Localité : Langemark
Commune : LANGEMARK-POELKAPELLE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande