PRELASCO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PRELASCO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.768.778

Publication

24/12/2014
ÿþVoc

behot

aan

Belgl

Staat:

Mod wad 11.1

Lite. _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

17}

BELGISCh

:UK bi>rfr.ul~

12- 2014 STAATSBLAD

NEERGELEGD

1 4 OKT, 2011r

Rechtbank van KOOPHANDEL Gent, afd. KORTRIJK

Griffie

Ondernemingsnr : Çb~ -9-63

Benaming

(voluit) : PRELASCO

(verkort)

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Bellevuestraat 119, 8870 Izegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Francis Vlegels te Ingelmunster op zeven oktober tweeduizend en veertien, ter registratie aan te bieden, dat:

de heer DEPREZ Stephan André, geboren te Kortrijk op tweeëntwintig juli negentienhonderd achtenzestig, identiteitskaart nummer 591-7278764-83 - rijksregister nummer 68.07.22-261 ,71, echtgenoot van mevrouw VERBEKE Dorine Lea, geboren te Roeselare op vijfentwintig februari negentienhonderd vierenzestig, wonende te 8870 Izegem, Bellevuestraat 119,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de benaming Prelasco. ZETEL

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam «PRELASCO»,

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8670 Izegem, Bellevuestraat 119.

DOEL

De vennootschap heeft als doel alle onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden:

" Verspanend bewerken van metalen:

- de vervaardiging van metalen werkstukken voor rekening van derden door toepassing van diverse

technieken: het boren, draaien, frezen, vonkerosief bewerken, schaven, lappen, trekfrezen, vlakken, zagen,

slijpen, polijsten, lassen, enz. van metalen stukken;

- het snijden en beschrijven van metalen met laserstralen;

-Vervaardiging van metalen constructiewerken en delen daarvan:

- de vervaardiging van metalen constructiewerken of gebinten voor de bouw en hun elementen

(torens, masten, palen, armaturen, bruggen, enz.)

- de vervaardiging van metalen constructiewerken voor industriële uitrusting (constructiewerken voor

hoogovens, hijs- en hefwerktuigen, enz.)

- de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen, overwegend van metaal: bouwketen, barakken op

bouwterreinen, modulaire tentoonstellingselementen, telefooncellen, enz.

-Vervaardiging van metalen afsluitingen, trappen, leuningen en meubels; vervaardiging van overige

machines voor algemeen gebruik.

Deze opsomming is aanhalend en niet beperkend, dit alles in de breedste zin genomen en niets

uitgezonderd.

De vennootschap heeft als doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening als voor rekening

van derden:

" de aankoop en verkoop, import en export, groot en kleinhandel van nieuwe of tweedehandsvoertuigen, alles in verband met aankoop en verkoop van nieuwe of tweedehandse mechanische onderdelen, mekaniek en toebehorens motorvoertuigen;

" alle herstellings- en onderhoudswerk van motorvoertuigen aan zowel het koetswerk als de onderdelen;

" de groothandel en kleinhandel in oud ijzer en schroot, in vloeibare brandstoffen en smeermiddelen, door motor gedreven machines, hijstoestellen, las- en laad-toestellen en weegtoestellen; alle herstellings- en onderhoudswerk van motorvoertuigen aan zowel het koetswerk als de onderdelen.

De vennootschap mag dienaangaande alle bebouwde en onbebouwde onroerende goederen aankopen, verkopen, ruilen, uitbaten, beheren, huren of verhuren, alle gebouwen oprichten, afbreken, heropbouwen, veranderen, alle bouwmaterialen aankopen, verkopen, huren of verhuren. Deze opsomming is aanhalend en niet beperkend, dit alles in de breedste zin genomen en niets uitgezonderd; het productief maken of de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

valorisatie van eigen onroerende of roerende goederen en rechten, het vervreemden met het oog op de wederbelegging en de opbrengst ervan zonder dat deze verrichtingen een activiteit als vastgoedhandelaar mogen uitmaken ; coördinatie van bouwwerkzaamheden.

Zij rriag eveneens persoonlijke of zakelijke borg verlenen in het voordeel van derden, zij kan functies van zaakvoerder/bestuurder of van vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen. In het algemeen zal de vennootschap aldus alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Alzo mag zij betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Zij mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best zal achten, voor zover die niet in strijd zijn met de vigerende wetgeving.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

BANKATTEST

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE74 7512 0716 9307 bij de AXA Bank Europe NV, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op zestien september tweeduizend en veertien afgeleverd bankattest, dat aan deze akte zal gehecht blijven.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volledig volgestort is.

De vennootschap beschikt uit hoofde van de inbreng in speciën over een bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00).

Het kapitaal is bijgevolg volledig volgestort ten belope van vijfentwintig duizend euro (¬ 25.000,00),

INBRENG IN NATURA

In het dossier wordt bewaard en neergelegd ter griffie: een afschrift van het of de bijzonder(e) verslag(en) zelf van de oprichters betreffende het voorstel tot inbreng van een algemeenheid, voorzien door artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, waarin zij uiteenzetten wat het belang is van de inbreng in natura voor de vennootschap, en eventueel waarom wordt afgeweken van de besluiten van het verslag van de revisor betreffende de inbreng in natura en opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, welk verslag besluit ais volgt:

"8. BESLUIT

De inbreng in natura tot oprichting van de BVBA "PRELASCO " bestaat uit de inbreng van de eenmanszaak van de fleer Stephan DEPREZ,

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat:

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

- de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

Voor de inbreng in natura ontvangt de heer Stephan DEPREZ tweehonderd (200) uit te geven aandelen van BVBA "PRELASCO " zonder vermelding van nominale waarde, waarvan de waarde bij oprichting honderd euro (¬ 100,00) per aandeel bedraagt. De lidmaatschapsrechten worden toegekend aan de heer Stephan DEPREZ. Daarenboven wordt hij vergoed met¬ 40.000,00 onder de vorm van een rekening courant.

Voor de inbreng in speciën ad ¬ 5.000,00 ontvangt de heer Stephan DEPREZ vijftig (50) uit te geven aandelen van BVBA "PRELASCO " zonder vermelding van nominale waarde, waarvan de waarde bij oprichting honderd euro (¬ 100,00) per aandeel bedraagt. De lidmaatschapsrechten worden toegekend aan de heer Stephar DEPREZ.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Izegem, 6 oktober 2014

Voor BV o.v.v.e. BVBA "Bedrijfsrevisor Jacky Godefroidt"

Jacky GODEFROIDT bedrijfsrevisor"

De Inbreng bestaat uit het geheel van het handelsfonds van de heer Deprez Stephan, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent afdeling Kortrijk onder nummer 0836.432.780.

De verschijners stellen vast dat ten gevolge van onderhavige overdracht en onderhavige boekhoudkundige toewijzing, de vennootschap in oprichting op dit ogenblik beschikt over een kapitaal van twintig duizend euro (¬ 20.000,00), volgestort, vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke evenredigheid van het kapitaal vertegenwoordigen, en waaraan dezelfde rechten en voordelen verbonden zijn. Zij worden toegekend aan de inbrengende vennootschap Prelasco.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfentwintig duizend euro (¬ 25.000,00).

f~r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig (250) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/tweehonderdvijftigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

JAARVERGADEF ING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand juni.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen voor de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

BESTUURSORGAAN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door hen vast te stellen. BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergader`ing.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden,

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

ONTBINDING EN VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de zaakvoerders, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de

43-

a

bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden, De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zestien,

ZAAKVOERDER

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur. de heer DEPREZ Stephan André, geboren te Kortrijk op tweeëntwintig juli negentienhonderd achtenzestig, identiteitskaart nummer 591-7278764-83 - rijksregister nummer 68.07.22-261.71, wonende te 8870 Izegem, Bellevuestraat 119.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De comparanten verklaren in dit kader, dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één juli tweeduizend en veertien, Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Hij erkent tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid teneinde zijn/hun aansprakelijkheid te beperken,

VOLMACHT

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IVERBO, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondememingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Afgeleverd op ongezegeld papier om te dienen voor bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch

Staatsblad.

De ondergetekende, notaris Francis Viegels,

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expedite proces-verbaal;

- verslag bedrijfsrevisor;

- verslag oprichter / inbrenger.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Tiglagen l j liet Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.06.2016, NGL 18.07.2016 16324-0184-012

Coordonnées
PRELASCO

Adresse
BELLEVUESTRAAT 119 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande