PROCARE

Association sans but lucratif


Dénomination : PROCARE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.601.030

Publication

31/07/2015
ÿþMaD22

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte.ter-griffl

MO

ui

NITEUR B

24 -07- 2

BELG ISCH STA

Qn ders emTngsrir: { % . £b-1 º% o o

Benaming

(voluit) : Procare

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Beselarestraat 27, 8890 Moorslede 1 Dadizele

Onderwerp akte : Oprichting VZW en benoeming van bestuurders

A. Uittreksel uit de notulen van de oprichtingsvergadering en de eerste algemene vergadering dd. 29 juni 2015

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

_ De heer Jonckheere Joseph, wonende te 8340 Damme, Sint Janstraat 3, geboren op 24103/1938 te Vladslo

_Mevrouw Boucqé Monique, wonende te 8310 Sint kruis Brugge, Pijpeweg 30, geboren op 6/4/1944 te Beerst

_ De heer Decramer Johan, wonende te 8400 Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 510 -- v4, geboren op 03/06/1951 te Wervik

 Méèheot üil IVs/s Li-ti', wonende te 8610 Kortemark - Zarren, Roeselarestraat 91), geboren op 21/09/1965 te Roéselare

Mevrouw Vandamme Valerie, wonende .te 8650 Houthulst, Kloosterhof 14, geboren op 23/03/1978 te Roeselare

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. - Naam, zetel en duur

1.De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk. Ze draagt de naam "PROCARE".

2.De maatschappelijke zetel van.de vereniging is gevestigd te 8890 Dadizele, Beselarestraat 27, gelegen In het gerechtelijk arrondissement West  Vlaanderen. De plaats van vestiging kan slechts bij beslissing van de buitengewone Algemene Vergadering worden gewijzigd beraadslagend volgens de vereisten voor een statutenwijziging.

3.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de leden.

Artikel 2.  Doel

i.De vereniging heeft tot doel: het nemen, bevorderen en steunen van alle initiatieven, het verwerven, stichten, beheren en uitrusten van aile voorzieningen of diensten in de gezondheids- en welzijnssector.

Voornoemde activiteiten omvatten ondermeer, zonder dat deze opsomming limitatief is:

-Het oprichten en 1 of in stand houden van gebouwen ten behoeve van de (semi-) residentiële ouderenzorg

in de brede zin van het woord, ondermeer van woonzorgcentra, servicefiats, zorgflats, dienstencentra,...

-Het beheer van een patrimonium, samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren en instandhouden van dit patrimonium vooral door beheersdaden. Onder beheer wordt In deze verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn In zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening. -

~ MOD 2.2

gunstige samenstelling van het patrimonium van de vzw. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals ondermeer aankopen en verkopen van roerende en onroerende goederen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, huren, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen. Aile activiteiten met betrekking tot onroerende leasing, vruchtgebruik, erfpacht, opstal. Het voor melde met inachtneming van de grenzen zoals hieronder uiteengezet.

-Het uitoefenen van bestuursmandaten in andere verenigingen met gelijkaardige en/of aansluitende doelstellingen.

De vereniging mag alle initiatieven nemen, alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen, kortom alle rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar voormeld ideëel niet-winstgevend doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

2.De vereniging kan samenwerkingsverbanden afsluiten met andere organisaties of verenigingen.

Artikel 3. Leden

1.Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 4 bedragen.

2.Nieuwe leden kunnen enkel aanvaard worden door de Raad van Bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

3.Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven.

4.Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven (per gewone brief/per fax/per aangetekend schrijven/per email) te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag za! 15 kalenderdagen na dit schrijven ingaan.

5.Op voorstel van 2/3 van de leden van de raad van bestuur kan het lidmaatschap van een lid worden beëindigd. De uitsluiting van een lid wordt door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgesproken en wordt door de voorzitter aan het betrokken lid meegedeeld.

6.1-let lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft spreek- en stemrecht.

7.Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

8.De lidmaatschapsbijdrage bedraagt maximum EUR 100 (honderd euro). Behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur zijn de leden geen lidgeld verschuldigd,

9.De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

10.Het lidmaatschap van een lid heeft nooit tot gevolg dat het wordt geacht toegetreden te zijn tot enige andere organisatie of instelling, noch de doelstellingen van dergelijke organisatie of instelling te hebben onderschreven.

11.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW, overlegging van de rekening vorderen, nog het leggen van de zegels, noch een inventaris vorderen.

12.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enzovoort.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

2.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan slechts één volmacht dragen,

3.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders en commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

4.De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks tweemaal samengeroepen, de eerste maal in de loop van het eerste semester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar goed te keuren en de tweede maal om de begroting voor het volgend jaar goed te keuren.

5.Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging het vereist en telkens wanneer ten minste twee leden er schriftelijk om verzoekt.

6.Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post of per e-mail, ten laatste 8 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

à. MOD2.2

7.Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

8.Met uitzondering van de gevallen waar de wet een bijzondere meerderheid voorschrijft, worden alle beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

9.Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. In geval van statutenwijziging, mag de tweede vergadering niet gehouden worden binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering.

10.Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 en de latere wijzigingen van deze wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

11.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

12.Het speciaal register van de notulen zal ter inzage zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in de Wet en haar uitvoeringsbesluiten vastgelegde modaliteiten. Alle leden van de vereniging dienen vertrouwelijk om te gaan met alle informatie.

Artikel 7. -. Raad van Bestuur

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurder oefent zijn mandaat persoonlijk uit of, in voorkomend geval, door middel van een rechtspersoon waarvan alleen de door de rechtspersoon benoemde vaste vertegenwoordiger die door de algemene vergadering is aanvaard, in naam voor rekening van de rechtspersoon in de raad van bestuur kan zetelen.

Alle benoemings- en aanstellingsvoorwaarden voor de bestuurders gelden ook voor de vaste vertegenwoordiger van een rechtspersoon  bestuurder. Deze vertegenwoordiger is daarbij burgerrechtelijk en strafrechtelijk aansprakelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Indien de rechtspersoon onvermogend is of in staking van betaling, of wordt ontbonden, of een gerechtelijk akkoord aanvraagt of failliet wordt verklaard, geldt dit als een ontslag van rechtswege van de rechtspersoon als bestuurder en kan, in voorkomend geval, de vaste vertegenwoordiger maar als bestuurder worden benoemd door de algemene vergadering.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot, De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter en gedelegeerd bestuurder, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

2.De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders.

3.Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per e-mail met ontvangstbewijs, ten laatste 8 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen,

4.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

5.De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

6.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter, door de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 8. - Bevoegdheden

1.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen, De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen; alle geldsommen ontvangen; ontslagen van ambtshalve hypothecaire inschrijvingen nemen, handlichting geven, zo met of zonder betaling van hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen of beslagneming; verzaken aan alle hypotheekrechten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

voorrechten en pandrechten; roerende of onroerende goederen kopen, verkopen en ruilen, huren en verhuren, alle zakelijke rechten verwezenlijken of afstaan; alle overdrachten, legaten of giften aanvaarden; alle koopsommen betalen of ontvangen; van alle betaalde of ontvangen sommen kwijting of ontlasting geven of vragen. Hij is bevoegd voor het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, de opmaak en opvolging van het jaarplan en budgetten inzake exploitatie en investeringen, en de besluitvorming aangaande het topkader.

2.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

3.De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden al dan niet bestuurder, zonder dat deze delegatie evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

4.De VZW wordt in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van een gedelegeerd bestuurder, uitgezonderd voor de verwerving, vervreemding of bezwaring met zakelijke rechten van onroerende goederen waarvoor steeds de gezamenlijke handtekening vereist is van minstens 2 bestuurders. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

5.De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 9. Aansprakelijkheid van de leden en van de bestuurders

1.In geen geval zijn de leden en de bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

2,Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 10. Toezicht door een commissaris

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 VZW-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de aI-'gemene vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de commissaris.

Artikel 11. Financiering en boekhouding

Art. 11. Sectie 1. Financiering

1.De VZW kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenking en, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de VZW te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Art. 11. Sectie 2. Boekhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.0e boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting op van het daaropvolgende boekjaar. Deze begroting wordt voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering die wordt gehouden voor de goedkeuring van de jaarrekening over het vorig boekjaar.

4.De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening op en brengt verslag uit over de activiteiten van de VZW. Deze jaarrekening wordt voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering die wordt gehouden in de eerste 6 maanden van het jaar dat volgt op dat waarop de jaarrekening betrekking heeft.

5.0e goedgekeurde jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6, VZW-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 12. - Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen. Ze zal het resterend saldo, na vereffening van het passiva en na aanzuivering der lasten, besteden aan één of meer werken of verenigingen met gelijkaardig doel en voorwerp als deze.

Artikel 13.- Toepasselijke wetgeving

Voor alles wat door of krachtens deze statuten niet is geregeld, wordt verwezen naar de relevante bepalingen uit de VZW-wet op datum van oprichting alsook na oprichting door de wijzigingen daarin aangebracht.

BESLISSINGEN AANSLUITEND OP GOEDKEURING STATUTEN

....- b

, I.

, 4 ' . f

- ,ter

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

(1) Benoeming eerste bestuurders

Aansluitend op de oprichting gaat de vergadering over tot benoeming van volgende bestuurders:

1. Dhr. Jonckheere Joseph

2, Dhr. Decramer Johan

3, Mevr, Nys Leentje

4. Mevr. Vandamme Valerie

De oprichters bevestigen dat zij als leden in de algemene vergadering zullen worden vertegenwoordigd

door:

1.Dhr. Jonckheere Joseph

2.Mevr. Boucqué Monique

3.Dhr. Decramer Johan

4.Mevr. Nys Leen tje

5,Mevr. Vandamme Valerie

(2)Volmacht voor openbaarmakingsformaliteiten

De oprichters geven volmacht aan dhr. Johan DECRAMER voor het vervullen van de openbaarmakingsformaliteiten bij de griffie van de rechtbank van koophandel en voor opmaak en ondertekening van de geijkte formulieren voor publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

(3) De Algemene Vergadering beslist unaniem het auditkantoor Baker Tilly Belgium Bedrijfsrevisoren CVBA (A01528) met zetel te 9090 Melle Collegebaan 2d13, vertegenwoordigd door Dhr. Wim Van De Walle, Partner-Bedrijfsrevisor te benoemen als commissaris voor een periode van 3 jaar, d.w.z. tot en met dè Algemene Vergadering die over de jaarrekening van 31 december 2017 zal beraadslagen.

B. Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur dd. 29 juni 2015

verkiezing functies

conform artikel 7, 1 van de statuten kent de Raad de bestuurders de volgende functie toe:

Voorzitter. Dhr. Jonckheere Joseph

Gedelegeerd Bestuurder Dhr. Decramer Johan

conform artikel 8, 4 wordt de vzw in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van een gedelegeerd bestuurder, uitgezonderd voor de verwerving, vervreemding of bezwaring met zakelijke rechten van onroerende goederen waarvoor steeds de gezamenlijke handtekening vereist is van minstens 2 bestuurders. Zonder afbreuk te doen aan het voorgaande wordt Dhr. Decramer Johan daartoe aangeduid.

De raad van Bestuur geeft volmacht aan dhr. Johan Decramer voor het vervullen van de openbaarmakingsformaliteiten bij de griffie van de rechtbank van koophandel en voor opmaak en ondertekening van de geijkte formulieren voor publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Voor eensluidend uittreksel,

dhr. Johan Decramer, bijzondere lasthebber.

Luik B - Vervolg

hoon 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROCARE

Adresse
BESELARESTRAAT 27 8890 DADIZELE

Code postal : 8890
Localité : Dadizele
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande