PROPORTE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PROPORTE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 848.041.009

Publication

24/08/2012
ÿþwocs Woel 1,1.4

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

3

Y "

M4NITEL R BELGE

17 -00- 2012 ELGISCH MATSBLAD

NEERGELEGD

2 5, 07. 2012

RECHTBANK HANDEL

Grift-W'rRlJlC

111111111.111111RI#I1

Ondernemingsnr: 24'8 04- , oceS

Benaming

(voluit) : PROPORTE

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING

Uit een onderhandse akte dd. 20 juli 2012 blijkt dat een vennootschap onder firma werd opgericht met De

heer Van Vynckt Patrick , geboren te Deinze, op 02/08/1957, wonende te Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790

Waregem en De heer D'Haene Maarten, geboren te Kortrijk op 04/04/1982 wonende te Oudenaardseweg 52,

9790 Wortegem, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld en de inbrengen hierna worden

omschreven.

STATUTEN

Artikel 1 - De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een Vennootschap onder

Firma (V.O.F.) die de naam 'Proporte' draagt.

Artikel 2 - De zetel van de vennootschap is gevestigd te Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790 Waregem;

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het

buitenland op te richten.

Artikel 3 - De vennootschap heeft tot doel:

-Elektrotechnisch installateur;

-Installatie van elektriciteit, plaatsing van verlichting, drijfkracht en plaatsing van stores, zonneschermen, zonnewering, metaalconstructies, poorten, sectionale poorten__

-installatie van bewakingssystemen, alarminstallaties, hulpvoedingssystemen, ...

-Vervaardiging en montage van buiten- en binnenschrijnwerk: deuren, vensters, kozijnen, trappen,

muurkasten, inbouwkeukens, winkelinrichtingen, enz

-Divers schrijnwerk;

-Aan -en verkoop, in -en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen.

-Tussenpersoon in de handel.

-Het uitoefenen van de functie bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, directeur of andere leidende of uitvoerende functies, al dan niet bezoldigd in alle vormen, ook buitenlandse, van vennootschappen, verenigingen of samenwerkingsverbanden zowel in België als in het buitenland.

-Voor eigen rekening of voor rekening van derden het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan  en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doet in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

-Voor eigen rekening of voor rekening van derden: het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

-De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen.

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

i Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2012 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap mag haar doel verwezenlijken voor eigen rekening of voor rekening van derden, op alle manieren en volgens de wijzen die haar het best geschikt lijken. Zij mag namelijk en zonder dat deze opsomming beperkend weze, alle commerciële, financiële, industriële, burgerlijke, roerende of onroerende verrichtingen doen die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doet aansluiten cf van aard zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen en onder meer, aile roerende en onroerende goederen, handelsfondsen, vergunningen en fabrieksmerken aankopen, in huur nemen, verhuren, verkopen en ruilen, belangen nemen bij middel van associatie, inbreng overschrijving, versmelting, deelneming, financiële tussenkomst, of om het even welke andere wijzen, in alle handelsvennootschappen of ondernemingen waarvan het doel met het hare is verwant of erbij aansluit, of nog van aard is het doel van onderhavige vennootschap te bevorderen.

De algemene vergadering van vennoten, beraadslagend en beslissend als voor het wijzigen van de statuten, is gemachtigd het maatschappelijk doel uit te breiden en te verklaren. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4 - De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur vanaf heden.

Artikel 5 - Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 500,00 euro, vertegenwoordigd door 50 aandelen. De aandelen worden ingeschreven in een register van aandelen dat op de zetel van de vennootschap bewaard wordt. Het kapitaal wordt als volgt onderschreven:

Van Vynckt Patrick, Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790 Waregem, voornoemd, brengt in de vennootschap een scm ter grootte van 300,00 EURO in, die gestort werd in de maatschappelijke kas; in vergoeding voor de inbreng in speciën worden hem 30 volledig afbetaalde aandelen toegekend.

Dhr. D'Haene Maarten, Oudenaardseweg 52, 9790 Wortegem, brengt 200,00 EURO in, die gestort werd in de maatschappelijke kas; in vergoeding voor de inbreng in speciën worden hem 20 volledig afbetaalde aandelen toegekend.

Artikel 6 - Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 7 - De vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, gesteld door een vennoot namens de vennootschap en binnen het maatschappelijk doel.

Artikel 8 -

Aantal vennoten: Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee.

Toelating: Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid van de vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap. Hij zal tegenover dertien gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na de publicatie van zijn toetreding. Uittreding: tedere vennoot kan ten allen tijde een einde stelten aan zijn vennootschapsverbintenis mits inachtneming van een opzeggingstermijn van drie maanden. De opzegging moet per aangetekende brief meegedeeld worden aan de andere vennoten. De termijn van drie maanden gaat in drie dagen na de verzendingsdatum van de aangetekende brief.

- Ingeval van opzegging door één van de vennoten blijft de vennootschap bestaan, Indien er ingevolge deze opzegging slechts één vennoot overblijft, heeft deze de keuze om véér de beëindiging van de opzeggingsperiode van drie maanden ofwel de vennootschap in vereffening te stellen ofwel de vennootschap om te vormen naar een BVBA, ofwel minstens één nieuwe vennoot te vinden. Indien er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden. De uittredende vennoot wordt voor zijn deel uitbetaald in speciën. Behoudens minnelijke overeenkomst wordt de prijs vastgesteld door een iAB accountant, aangesteld door de rechtbank van koophandel op verzoek van de meest gerede partij. Tenzij partijen anders overeenkomen, wordt de prijs betaald binnen de drie jaar te rekenen vanaf de dag na het verstrijken van de opzeggingsperiode, in drie gelijke delen, verhoogd met de wettelijke interest, Uitsluiting: Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald zoals in geval van uittreding. Overlijden: De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De overblijvende vennoot (vennoten) beslist (beslissen) of de erfgenamen al dan niet aanvaard worden als nieuwe vennoot dan wel of deze voor hun aandeel uitbetaald worden. Erfgenamen moeten hun intenties kenbaar maken binnen de drie maanden na overlijden van de vennoot door middel van een aangetekende brief gericht aan de zaakvoerder. Binnen de dertig dagen houdt de zaakvoerder een algemene vergadering waarbij er beslist wordt over de aanvaarding van de erfgenamen als nieuwe vennoot. De beslissing wordt binnen de zeven dagen na de algemene vergadering per aangetekend schrijven verstuurd aan betrokkene. Indien de beslissing geen aanvaarding inhoudt, dan zullen de erfgenamen, die hun deel enkel in speciën kunnen opeisen, vergoed worden voor hun aandeel op de wijze zoals hierna geregeld. Behoudens minnelijke overeenkomst wordt de prijs vastgesteld door een IAB accountant, aangesteld door de rechtbank van koophandel op verzoek van de meest gerede partij. Zijn schatting is bindend. De prijs van de aandelen zal moeten betaald worden binnen de drie jaar na het openvallen van de nalatenschap, in drie gelijke delen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 9 - Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een zaakvoerder of meerdere zaakvoerders die in naam van de vennootschap aile handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Voor zover de vennootschap er wettelijk niet toe gehouden is een commissaris te benoemen, hebben de vennoten - niet zaakvoerder het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer voor wat betreft de jaarrekeningen en de maatschappelijke bescheiden.

Artikel 10 - Zolang de vennootschap duurt, zullen de vennoten zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels - of nijverheidsonderneming met dezelfde activiteit als huidige vennootschap, tenzij zij er partner in zijn,

Artikel 11 - Ieder jaar op 30 september zullen een inventaris, een balans en een winst - en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden overgeschreven en voor goedkeuring getekend worden door iedere vennoot. Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van elk jaar.

Artikel 12 - De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de vennoten alleen kunnen beslissen, Zij wordt verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit,

Artikel 13 - De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgekeerd, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 14 - Bij beslissing van de vennoten met twee derde meerderheid kan aan iedere vennoot boven op zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

Artikel 15 - De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in verhouding tot hun aandelenbezit.

Artikel 16 - ledere vennoot heeft het recht de algemene vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste vijftien dagen vaar de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de dagorde vermelden. De vergadering zal gehouden worden op de zetel van de vennootschap. ledere vennoot heeft recht op een stem, De beslissingen

worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. De besluiten tot wijziging van de statuten worden met eenparigheid genomen. Op de eerste vergadering dient de meerderheid van de vennoten aanwezig te zijn, zoniet wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die regelmatig mag beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat. Indien de aandelen in onverdeeldheid zijn, worden de rechten eraan verbonden uitgeoefend door een gemeenschappelijk aangeduide lasthebber. leder jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden, die de jaarrekening behandelt, op de tweede maandag van de maand maart, om 17.00 u,

Artikel 17 - Het overlijden, de onbekwaamverklaring of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

Artikel 18 - De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen 50% van het kapitaal belopen.

Artikel 19 - In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vereffenaar aangesteld door de vennoten verenigd in algemene vergadering, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaar wordt door de wet geregeld, Bovendien zal de vereffenaar het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat hij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeft te vragen.

Artikel 20 - Het vereffeningsoverschot of het eventuele nettoverlies wordt verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit.

Artikel 21 - Voor de uitvoering van onderhavige statuten is ieder in buitenland verblijvend vennoot of maatschappelijk lasthebber geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de maatschappelijke zetel.

Artikel 22 - Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door het Wetboek van Vennootschappen.

OVERGANGSBEPALI NGEN-BENOEMINGEN

Onmiddellijk na de oprichting hebben de vennoten zich verenigd en hebben zij eenparig volgende beslissingen genomen.

1.Eerste boekjaar: Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 3010912013.

2.Eerste jaarvergadering: De eerste jaarvergadering komt bijeen in tweeduizend en veertien, de tweede maandag van de maand maart, om 17.00u.

3.Benoeming niet - statutaire zaakvoerders: De vergadering beslist het aantal niet  statutaire zaakvoerders te bepalen op twee,

Volgende personen worden tot niet-statutaire zaakvoerders benoemd: Dhr. Van Vynckt Patrick en Dhr. D'Haene Maarten.

R

w

Voor-béhouden

" aan het Belgisch Staatsblad

De zaakvoerders worden benoemd tot herroeping en kunnen rechtsgeldig de vennootschap verbinden zonder kwantitatieve beperking.Behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering is het mandaat van de zaakvoerder onbezoldigd.

4.Niet benoeming commissaris: De vergadering beslist geen commissaris te benoemen daar de vennootschap er niet toe verplicht is.

5.Hernemen van de verbintenissen onderschreven namens de vennootschap in oprichting.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 W,Venn, de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 01/07/2012. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 W.Venn., en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd. De voorgaande beslissingen zullen slechts in werking treden op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Tegelijk hiermee neergelegd: de oprichtingsakte.

Van Vynckt Patrick

Niet-statutair zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/04/2015
ÿþ4

Mod Wald 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III *15057096*

Ondernemingsnr : 0848041009

Benaming

(voluit) : PROPORTE

(verkort)

NEERGELEGD

0 8 AM 2015

RechtbaniGrifflOPHANDEL

rent efd KORTRIJK

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : HENRI LEBBESTRAAT 5 BUS 406, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER - OVERDRACHT AANDELEN

Uit de bijzondere algemene vergadering gehouden op I april 2015 om 19.30 u., ter maatschappelijke zetel Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790 Waregem, blijkt hetgeen volgt,

dhr. D'Haene Bert, Zilverberg 15, 8570 Anzegem wordt benoemd tot niet statutair zaakvoerder en dit vanaf heden, Dit wordt aanvaard.

Op 01 april 2015 werden 20 aandelen van Dhr. Van Vynckt Patrick, Henri Lebbestraat 5 bus 406, 8790

Waregem, overgedragen aan Dhr. D'Haene Bert Zilverberg 15, 8570 Anzegem. Bijgevolg is de

aandelenverdeling op heden als volgt:

- dhr. Van Vynckt Patrick, bezitter van 10 aandelen;

dhr. D'Haene Maarten, bezitter van 20 aandelen;

- dhr. D'Haene Bert, bezitter van 20 aandelen.

Van Vynckt Patrick

Niet-statutair zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
PROPORTE

Adresse
HENRI LEBBESTRAAT 5, BUS 406 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande