QUATTRO

Association sans but lucratif


Dénomination : QUATTRO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.667.072

Publication

07/08/2014
ÿþ ;l In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~~ ~~ ~C

Benaming : Quattro

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 18 te 8510 Marke

Ondememingsnr : ÇÇç 663 09-t_

Voorwerp akte : Oprichting - statuten - bestuurders

STATUTEN

De ondergetekenden:

de vzw Woon en Zorgcentrum Sint Vincentius , Bevrijdingslaan 18 te 8580 Avelgem vertegenwoordigd door

Dhr. Lemey Daniël André, °2 okt 1941 te Pittem, wonende Kouterlosstraat 17 te 8580 Avelgem Dhr, Wolfvelde Frans Firmin, °8 aug 1947 te Heester, wonende Molendam 24 te 8580 Avelgem

de vzw Zorgcentrum Sint Jozef, leperstraat 54 te 8980 Zonnebeke vertegenwoordigd door

Dhr. Dejonghe Paul Cyriel, °15 jun 1944 te Zonnebeke, wonende leperstraat 24 B0203 te 8980 Zonnebeke Dhr, Beyls Carlos Frans, °14 apr 1948 te Menen, wonende Kleine Molenstraat 39 te 8980 Zonnebeke

de vzw Integrale Bejaardenzorg St Jozef , Kloosterstraat 26 te 8510 Marke vertegenwoordigd door

Dhr, Vanderaspoilden Ludo Maria, ° 31 maart 1955 te Ronse, wonende Izegemsestraat 335 te 8501 Heule Dhr, Haegeman Luc Marcel, 018 jan 1961 te Roeselare, wonende lepersestraat 265 te 8800 Roeselare

de vzw Wintershove, Poperingseweg 288 te 8908 Vlamertinge vertegenwoordigd door

Dhr, Luyckx Eric August ° 9 sept 1952 te Izegem, wonende Eemegemweg 14 te 8490 Snellegem Dhr, Coulembier Marc Gilbert, °3 apr 1954 te leper, wonende Ter Olmen 66 te 8900 leper

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Quattro

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Kloosterstraat 18, 8510 Marke en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

ARTIKEL 3

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

2011;

AATSBLAD

31 -07- B _LGISCH S

(I1lI 1(111 IllI tillE litL 1111E 11111111111111 EllE

*14151765*

MONITEUR BELGE

NEERGELEGD

1 7 JUN! 1014

Rechtbank van KOOPHANDEL Gent, afd. KORTRIJK

Criffi~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De, vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, VZW's actief in de ouderenzorg bij te staan voor de realisatie van hun respectievelijke doelstellingen. Voor de verwezenlijking hiervan kan de vereniging ten hunnen behoeve diensten  tewerkstelling personeel, ondersteuning, vorming, begeleiding en samenwerking  inkopen en organiseren, dit alles in de ruimste zin.

De vereniging mag  bijkomstig  functionele economische activiteiten ontwikkelen, weliswaar zonder aldus haar vzw-karakter aan te tasten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL N: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is maximaal 12, maar moet tenminste 8 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Zijn lid van de vereniging: de effectieve leden.

Om lid te worden van de vereniging door toetreding moet men:

a) Gemandateerde worden door een nieuw toetredende VZW actief in de ouderenzorg.

b) Voorgedragen nieuwevzw's worden door de algemene vergadering en met twee derde meerderheid aangenomen worden. De stemming is geheim en de algemene vergadering is er niet, toegehouden haar beweegredenen bekend te maken inzake het al dan niet aanvaarden van een kandidaat.

c)De statuten bijtreden en het maatschappelijk register ondertekenen; aan de toetredende persoon wordt, voor de goede orde, een eensluidend exemplaar van de statuten overhandigd. Het bijtreden van de statuten houdt het aanvaarden van het huishoudelijk reglement in.

ARTIKEL 6

Wanneer iemands mandaat of aanduiding door overlijden of anderszins ophoudt, moet hij vervangen worden.

ARTIKEL 7

Het ontslag moet, bij gewoon schrijven, aan de raad van bestuur worden meegedeeld. De uitsluiting geschiedt op de wijze voorzien in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van deze vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij zijn lidmaatschap in de deelnemende vzw verliest. Het verlies van het lidmaatschap gaat in op de dag waarop de raad van bestuur zulks heeft vastgelegd.

De leden die om welke reden ook het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

ARTIKEL 8

De verplichte financiële bijdrage wordt bepaald in het huishoudelijk reglement.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9

De algemene vergadering is samengesteld uit 2 leden per voorziening en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door een aangeduide onder de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ellç lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich door een ander lid op

de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

De algemene vergadering gaat steeds door in aanwezigheid van het dagelijks bestuur. ARTIKEL 10

De algemene vergadering is bevoegd voor.

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurder,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 11

De algemene vergadering wordt in alle gevallen geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het daaropvolgende jaar. Tevens dient over de kwijting van de bestuurders te worden beslist.

ARTIKEL 12

De algemene vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste semester dat volgt op het eind van vorig boekjaar.

ARTIKEL 13

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer de helft van de leden van de algemene vergadering daartoe verzoekt. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 30 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 14

De oproeping tot de algemene vergadering is alleen geldig onder de handtekening of in opdracht van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per fax of per e-mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 15

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden mits alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De statutenwijziging, de aanvaarding of de uitsluiting van een lid, kan in geen geval behandeld worden indien zij niet geagendeerd is.

ARTIKEL 16

De besluiten worden in principe in consensus genomen.

Indien geen consensus bereikt wordt ,wordt overgegaan tot stemming bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Tenzij strenger door de wet of de statuten voorgeschreven, beraadslaagt en stemt de algemene vergadering slechts geldig wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan tenminste vijftien kalenderdagen later een tweede vergadering gehouden worden die geldig kan beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is een stemming geheim. ARTIKEL 17: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213e van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 18

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 19

Een meerderheid van 415 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 20

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door een door de algemene vergadering aan te duiden persoon. Het verslag wordt opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis hiervan door twee bestuurders, Het verslag wordt tevens binnen de maand na de algemene vergadering bezorgd aan de effectieve leden.

De raad van bestuur is belast met de wettelijk opgelegde publicaties van de beslissingen van de algemene vergadering.

TITEL IV: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 21

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur gekozen uit de effectieve leden van de

deelnemende vereniging. Iedere deelnemende vereniging dient vertegenwoordigd te zijn.

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene

vergadering.

De raad van bestuur gaat steeds door in aanwezigheid van het dagelijks bestuur.

De bestuurders zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat maar niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging, tenzij wettelijk anders bepaald.

ARTIKEL 22: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 23: Wijze van benoeming van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

ARTIKEL 24: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

De' afzetting wordt beslist door de algemene vergadering. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen redelijke termijn de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 25: Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij unanimiteit van stemmen. Een bestuurder mag zich door de tweede vertegenwoordiger van de eigen vzw laten vertegenwoordigen.

Iedere bestuurder beschikt over één stem, Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De stemming is geheim indien minstens de helft van de aanwezige bestuurders erom vraagt.

Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een vermogensrechteriijk belang heeft dat strijdig is met dit van de vereniging, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de aangelegenheid in beraad kan worden genomen. De bestuurder met een strijdig belang verlaat vervolgens de vergadering en onthoudt zich terzake aldus van beraadslaging en stemming. Deze regel geldt niet voor gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor dit soort verplichtingen.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur vergadert minstens twee keer per jaar en wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk (gewone brief, per fax, per e-mail), ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

ARTIKEL 27

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Het verslag wordt opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis hiervan door twee bestuurders. Het verslag wordt tevens binnen de maand na de vergadering van de raad van bestuur bezorgd aan de bestuurders.

Waar verantwoord zullen zij aan belanghebbende derden -. in extenso of bij uittreksel  worden medegedeeld en de verslagen moeten dit concreet vermelden.

ARTIKEL 28:

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Hun mandaat vangt aan na een jaarlijkse algemene vergadering en loopt telkens voor minimum twee jaar, waarna hun mandaat formeel ter beschikking wordt gesteld. Het is hernieuwbaar.

ARTIKEL 29: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4e lid, W. VZW

Het komt de raad van bestuur toe, bij wijze van bijzondere delegatie, bepaalde specifieke bevoegdheden over te dragen aan haar bestuurders. Hij kan ook derden tot zijn bijzondere lasthebbers aanstellen, Iedere overdracht van bevoegdheid gebeurt onder de volledige verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, is niet overdraagbaar en blijft onbeperkt herroepbaar,

TITEL V: DAGELIJKS BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 30.

§1. Het dagelijks bestuur wordt samengesteld uit de algemene directieleden van de aangesloten 'voorzieningen.

§2. Het dagelijks bestuur dient aanwezig te zijn op de algemene vergadering en op de raad van bestuur.

§3. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tct daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijide beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen.

Tot het dagelijks bestuur behoren onder meer volgende zaken die niet limitatief dienen beschouwd te worden; de bevoegdheid om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, de bevoegdheid om alle kwijtingen en ontvangstbewijzen of andere documenten ten aanzien van financiële en andere instellingen en aile documenten tegenover de post en vervoer te ondertekenen, de bevoegdheid de lopende zaken en personeelszaken zijnde benoemen, evalueren en ontslaan van medewerkers af te handelen.

Het dagelijks bestuur ontwerpt de strategie van de vereniging vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Niets in dat reglement mag strijdig zijn met de statuten of de dwingende bepalingen van de VZW-wet.

§4. De vergaderingen van het dagelijks bestuur worden geleid door de voorzitter van het dagelijks bestuur. Hij wordt verkozen door het dagelijks bestuur en dit voor een termijn van minimum 2 jaar en is hemieuwbaar.

§5. De leden van het dagelijks bestuur oefenen zoals de bestuurders en de leden hun mandaat kosteloos uit.

§6. Van elke bijeenkomst van het dagelijks bestuur wordt een verslag opgemaakt en aan de leden van het

dagelijks bestuur en ter kennisgeving aan de raad van bestuur bezorgd.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 31

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december 2014.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na het einde van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 32

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene' vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, gelijkmatig worden overgedragen aan de verenigingen die vertegenwoordigd waren.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neertegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

TITEL VII: OVERGANGSBEPALINGEN

ARTIKEL 34

r , , "

Luik B - Vervolg

Tot bestuurders, die aanvaarden, worden benoemd:

Dhr .Vanderaspoilden Ludo, Izegemsestraat 335 te 8501 Heule - Voorzitter

Dhr, Luyckx Eric, Eemegemweg 14 te 8490 Snellegem - Secretaris

Dhr. Lemey Daniël, Kouterlosstraat 17 te 8580 Avelgem

Dhr. Dejonghe Paul, leperstraat 24 80203 te 8980 Zonnebeke

Hun mandaat eindigt  conform artikel 22  na de jaarvergadering van 2020

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering van maandag 31 maart 2014 in Marke.

voor eensluidend verklaard,

Ludo Vanderaspoilden, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

kehoiden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
QUATTRO

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 18 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande