QUCI

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : QUCI
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 562.749.656

Publication

19/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14308238*

Neergelegd

17-09-2014

Griffie

0562749656

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

QUCI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Er blijkt uit een akte verleden voor het ambt van Meester Serge Van Damme, notaris met standplaats te De Panne, de dato 17 september 2014, te registreren, dat een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door:

1. De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  EQUCIBUS HOLDING , met

maatschappelijke zetel te 8670 Koksijde, Kinderlaan, 3 bus 0402;

Ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder nummer 0435.045.988

2. De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  DEVAN TRADING , met maatschappelijke zetel te 8690 Alveringem, Nieuwe Herberg, 1.

Ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder nummer 0474278431

3.De heer BATTEL Niels Eric, geboren te Veurne op eenentwintig december negentienhonderd tweeëntachtig, wonende te 8670 Koksijde, Middenlaan 17.

Het kapitaal is vastgesteld op DRIEHONDERDDUIZEND EURO (¬ 300.000,00). Het is verdeeld in DRIEHONDERD (300) aandelen zonder nominale waarde die ieder ÉÉN/DRIEHONDERDSTE (1/300ste) van het kapitaal vertegenwoordigen en is volstort als volgt:

- De Besloten Vennootschap met beperkte Aansprakelijkheid EQUCIBUS HOLDING, voornoemd, tekent in op de som van TWEEHONDERD NEGENENZESTIGDUIZEND EURO (¬ 269.000,00), dewelke zij volledig heeft volstort

In ruil hiervoor ontvangt zij TWEEHONDERD NEGENENZESTIG (269) gelijke aandelen zonder nominale waarde die ieder ÉÉN/DRIEHONDERDSTE (1/300ste) in het kapitaal vertegenwoordigen. - De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid DEVAN TRADING, voornoemd, tekent in op de som van DERTIGDUIZEND EURO (¬ 30.000,00), dewelke zij volledig volstort .

In ruil hiervoor ontvangt zij DERTIG (30) gelijke aandelen zonder nominale waarde die ieder ÉÉN/DRIEHONDERDSTE (1/300ste) in het kapitaal vertegenwoordigen.

- De Heer BATTEL Niels, voornoemd, tekent in op de som van DUIZEND EURO (¬ 1.000,00), dewelke hij volledig heeft volstort

In ruil hiervoor ontvangt zij EEN (1) aandeel zonder nominale waarde die ÉÉN/DRIEHONDERDSTE (1/300ste) in het kapitaal vertegenwoordt.

Voormeld bedrag werd bij overschrijving gedeponeerd bij  ING Bank , kantoor Koksijde, op een bijzondere rekening met nummer BE78 3631 3919 9686 geopend op naam van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  QUCI , in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door voornoemde instelling de dato 17 september 2014, dat mij, notaris, overhandigd is om aan de akte oprichting te worden gehecht.

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Kinderlaan(Odk) 3 Bus 0402

8670 Koksijde

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

Artikel 1. : RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap heeft de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid, met als naam "QUCI .

Artikel 2. : ZETEL

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8670 Koksijde, Kinderlaan 3 bus 0402.

De zetel van de vennootschap kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden verplaatst naar een ander adres binnen België mits inachtneming van de taalwetgeving.

De Raad van Bestuur mag in België of in het buitenland, administratieve zetels, bedrijfszetels, agentschappen, bijkantoren en dochtervennootschappen oprichten.

Artikel 3. : DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

 I. Specifieke activiteiten.

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden prestaties verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met :

- Verhuur en lease van machines en werktuigen en materiële goederen

- De ontwikkeling, verkoop, fabricatie en vertegenwoordiging in industriële machines, apparaten en onderdelen die daarmee in verband staan, alsmede van alle controletechnieken en sturingssystemen, het uittekenen van machinestraten en productiesystemen, het opmaken van technische plannen in het algemeen; het ontwerpen van alle producten, het berekenen van mould-flows, het ontwerpen van moules.

- De ontwikkeling, verkoop, fabricatie en vertegenwoordiging in verpakkingsmaterialen

- De veehandel in de meest ruime zin, het fokken, kweken, mesten en veredelen van vee, runderen, schapen, gevogelte, en alle vleessoorten, het uitvoeren in verband hiermede van selectiekwaliteitscontroles en opzoekingen; de groot- en kleinhandel, de in- en uitvoer van vlees en vleeswaren, levend en geslacht vee, runderen, schapen en gevogelte; het slachten, versnijden, invriezen, bewerken en verwerken van alle vleeswaren en gevogelte; verwerken en verpakken van vers en diepgevroren vlees; de fabricage van vleeswaren; de bewerking, verwerking en verhandeling van alle dierlijke afval; het stockeren, produceren en verhandelen van vleesmeel en bloedmeel; het uitbaten van slachterijen; de fabricage, het samenstellen, de groot- en kleinhandel, de in- en uitvoer van allerlei samengestelde veevoederproducten met de eraan verbonden kwaliteitselectie en research; het aankopen, verkopen, verwerken, bewerken, mengen, malen en persen van granen en grondstoffen voor veevoeding; het stockeren, produceren en verhandelen van organische meststoffen; het smelten, produceren, stockeren en verhandelen van vet voor menselijke en dierlijke consumptie; het stockeren van goederen voor derden in de ruimst zin van het woord; de aan- en verkoop van machines en know-how die betrekking hebben op voormelde activiteiten; de nijverheid voor de bereidingen van vlees en bereide vleeswaren, inzonderheid de bereiding van vleesconserven.

- e-commerce, de ontwikkeling en uitbating van webwinkels, voor eigen rekening of voor rekening van derden, het ontwikkelen van websites en digitale producties, het ontwerp de grafische vormgeving, het creëren en uitgeven van alle producten, afbeeldingen en data ook onder digitale vorm

II. Algemene activiteiten.

A/ Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

B/ Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen.

C/ Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

D/ Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

E/ Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

F/ Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

G/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in  t kort tussenpersoon in de handel.

H/ Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

III. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen.

A/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle

verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

IV. Bijzondere bepalingen.

Dit alles in de meest uitgebreide zin, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, inbegrepen alle commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking en bevordering van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. Artikel 4. : DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf haar oprichting.

Tenzij in geval van een rechterlijke beslissing daartoe, kan de vennootschap slechts vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering beslissing met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 20 van de statuten.

TITEL II KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5. : KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en is vertegenwoordigd door aandelen op naam die in twee groepen worden verdeeld, respectievelijk aandelen Categorie A en aandelen Categorie B. Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap bedraagt DRIEHONDERDDUIZEND Euro (¬ 300.000,00). Het vast kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en verdeeld in DRIEHONDERD (300) aandelen Categorie A, die elk EEN/DRIEHONDERDSTE (1/300ste) van het vast kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, die genummerd zijn van één (1) tot en met driehonderd (300) en zonder aanduiding van nominale waarde.

De wettelijke voorwaarden met betrekking tot de plaatsing en de storting van het kapitaal zijn vervuld. Bij iedere verhoging van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap moeten de uit te geven aandelen waarop op dat ogenblik wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de vennoten die houder zijn van Categorie A aandelen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij op dat ogenblik reeds bezitten, tenzij de Buitengewone Algemene Vergadering met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 20 beslist tot beperking of opheffing van het voorkeurrecht en inzover deze opheffing of beperking in het belang van de vennootschap is.

Het gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat het vast gedeelte overschrijdt is het veranderlijk kapitaal. Het bedrag van het veranderlijk gedeelte van het kapitaal kan zonder statutenwijziging of enig andere beperking worden verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten, bijstorting of terugneming van de inbrengen, als vennoten intekenen op nieuwe aandelen.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen van categorie B genummerd vanaf driehonderd en één (301) en zonder aanduiding van nominale waarde. Boven het bedrag dat op hun aandelen dient gestort te worden zijn de vennoten niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

verliezen van de vennootschap. Tot dat bedrag zijn de vennoten elk voor zich verbonden zonder hoofdelijkheid, noch ondeelbaarheid.

Volstorting

Op elk aandeel dat wordt geplaatst moet tenminste één/vierde worden volgestort van het bedrag dat het aandeel vertegenwoordigt in het vaste gedeelte van het kapitaal. Bovendien moet het vaste gedeelte van het kapitaal in zijn totaliteit steeds ten belope van het wettelijk vereiste minimum volgestort zijn.

Het bestuursorgaan beslist soeverein over het opvragen van stortingen op de geplaatste maar niet volledig afbetaalde aandelen voor zover er omtrent de volstorting geen bijzondere overeenkomst is opgesteld. Het besluit wordt aan de vennoot ter kennis gebracht bij gewone brief, waarbij de wijze en het tijdstip van betaling wordt opgegeven.

Elke opgevraagde storting wordt aangerekend op het globale aandelenpakket van de vennoot. Elke storting wordt in het aandelenregister aangetekend met vermelding van de datum van betaling. De vennoot die nalaat binnen de maand de opgevraagde/beloofde storting te verrichten, is een nalatigheidsintrest verschuldigd, berekend tegen de wettelijke rentevoet, vanaf de dag van de betaalbaarstelling tot de effectieve betaling.

Het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de gevraagde/beloofde stortingen niet werden verricht wordt opgeschort tot de eisbare en ingevorderde stortingen gedaan zijn.

De Algemene Vergadering beslist, bij gewone meerderheid, bijkomende types aandelen te creëren indien dit de activiteiten en verdere ontwikkeling van de vennootschap ten gunste komt. De voorwaarden waaronder deze aandelen worden uitgegeven en de onderscheiden rechten welke aan deze aandelen worden toegekend zullen worden uitgewerkt in de statuten van de vennootschap en/of in het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 6 : Aandelen

De aandelen zijn op naam en opgedeeld in twee categorieën : categorie A en categorie B. Het aandelenregister bij de vennootschap bepaalt tot welke categorie de aandelen behoren. De aandelen zijn uitgegeven zonder vermelding van hun nominale waarde.

De onderscheiden rechten van de categorieën A en B worden vastgelegd in de huidige statuten en in het huishoudelijk reglement.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap. Mede-eigenaars van eenzelfde aandeel zijn verplicht zich door één en dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen bij de vennootschap, zo niet blijft de uitoefening van de rechten die aan dit aandeel verbonden zijn, geschorst tot één lasthebber aangesteld is. Is het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik dan zullen behoudens afwijkende overeenkomst, alleen de vruchtgebruikers de aan dit aandeel verbonden rechten mogen uitoefenen.

De vennoten en bestuurders en hun erfgenamen en rechthebbenden mogen in geen geval en om geen enkele reden het leggen der zegels vorderen op de geschriften en documenten der vennootschap, noch doen overgaan tot een inventaris van de aandelen. De aandelen zijn niet vatbaar voor beslag. Ingeval van faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, kunnen zijn schuldeisers of vertegenwoordigers de ontbinding en vereffening van de vennootschap niet vorderen.

Artikel 7. Vennoten

De vennoten zijn de oprichters van de vennootschap, en/of hun rechtsopvolgers, aangewezen in de oprichtingsakte, evenals diegenen die in voorkomend geval later zullen intekenen op het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bij wijze van kapitaalverhoging, die als natuurlijke of rechtspersoon houders zijn van aandelen Categorie A, hierna genoemd A vennoten, alsmede al diegenen die later toetreden, die als natuurlijke personen of rechtspersonen houders zijn van B-aandelen, hierna genoemd B vennoten.

Om als B-vennoot, houder van B-aandelen aanvaard te worden moet men:

- aangenomen worden door de raad van bestuur en de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 19

- naar aanleiding van de intrede een prijs per aandeel betalen voor een minimum aantal aandelen als vastgesteld volgens de modaliteiten bepaald door het Huishoudelijk Reglement en

- voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden als voorzien in het Huishoudelijk Reglement. De vennoten kunnen de op hun B aandelen gestorte gelden niet terugnemen, onverminderd evenwel hun recht op uitkering van een scheidingsaandeel onder de voorwaarden en modaliteiten bepaald in artikel 13.

Elk B aandeel waarop ingeschreven wordt dient volstort zoals voorzien in artikel 5.

De procedure van aanvaarding, de wijze waarop de beslissing tot aanvaarding tot stand komt en de inschrijving van de toetreding zal nader worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

De hoedanigheid van vennoot impliceert ambtshalve en zonder enig voorbehoud de toetreding tot en de aanvaarding van deze statuten, het Huishoudelijk Reglement van de vennootschap en van de beslissingen van algemene vergadering en de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Boven het bedrag dat op hun aandelen dient gestort te worden zijn de vennoten niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap. Tot dat bedrag zijn de vennoten elk voor zich verbonden zonder hoofdelijkheid, noch ondeelbaarheid.

Artikel 8 : UITTREDING

De vennoten mogen niet uittreden tenzij met de voorafgaande schriftelijk toelating van de Raad van Bestuur. De uittreding van een vennoot geschiedt met de inachtneming van de bepalingen van artikel 367 en 427 van het Wetboek Vennootschappen. De uittreding heeft noodzakelijk betrekking op alle aandelen van de betrokken vennoot.

De Raad van Bestuur beslist over elk verzoek tot uittrede van een vennoot overeenkomstig artikel 14, met dien verstande dat de vennoot-bestuurder die om zijn uittreding verzoekt niet mag deelnemen aan de beraadslaging en de stemming in de Raad van Bestuur.

Een vennoot mag slechts uittreden gedurende de eerste helft van het boekjaar; mits een vooropzeg bij aangetekend schrijven van drie maanden. Doet hij de opzegging niet in de voormelde periode van het jaar, dan heeft de uittreding eerst gevolg bij het begin van het daaropvolgend boekjaar.

Hun aansprakelijkheid eindigt bij het einde van het boekjaar waarin zij zijn uitgetreden en dit onverminderd de aansprakelijkheid voorzien in artikel 371 van het Wetboek Vennootschappen. De uittreding van een vennoot kan door de Raad van Bestuur worden geweigerd in volgende gevallen :

- indien de vennoot verplichtingen heeft ten opzichte van de vennootschap

- in de mate dat door de uittreding een waarde zou wegvallen van meer dan één vijfde van het geplaatst kapitaal in de loop van hetzelfde boekjaar.

- indien de financiële toestand van de vennootschap door hun ontslag in gevaar zou worden gebracht.

Tijdens de eerste twee boekjaren van de vennootschap kunnen de vennoten niet uittreden. Het Huishoudelijk Reglement kan de uitreding aan bijkomende voorwaarden en beperkingen en modaliteiten onderwerpen, zonder afbreuk te doen aan de reeds in deze statuten opgenomen beperkingen.

Artikel 9 : UITSLUITING

Iedere vennoot kan om hieronder vermelde gegronde reden en/of elke andere in het Huishoudelijk Reglement omschreven oorzaak en met inachtneming van de bepalingen van artikel 370 van het Wetboek Vennootschappen worden uitgesloten. Het Huishoudelijk Reglement kan het begrip gegronde reden desgevallend nader omschrijven alsmede bepaalde redenen afhankelijk maken van de categorie waartoe de vennoot behoort.

Volgende redenen worden alleszins geacht, elk afzonderlijk, een gegronde reden tot uitsluiting uit te maken :

1. Niet-naleving van de statutaire verplichtingen;

2. Niet-naleving van het Huishoudelijk Reglement;

3. Het weigeren van het in acht nemen en van het aanvaarden van de beslissingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering;

4. Elke daad in strijd met de belangen van de vennootschap;

5. de vennoot die zijn verbintenissen tegenover de vennootschap niet naleeft.

6. de vennoot die kennelijk daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap De uitsluiting van een vennoot wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur overeenkomstig de voorschriften van artikel 14, met dien verstande dat de vennoot-bestuurder wiens uitsluiting wordt behandeld niet mag deelnemen aan de beraadslaging en stemming in de Raad van Bestuur. Artikel 10 : OVERDRACHT

De overdracht van de aandelen in de vennootschap aan een derde persoon is in principe niet vrij. Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aandelen in de vennootschap, op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder de levenden, noch overgaan wegens overlijden dan met de voorafgaande en schriftelijke goedkeuring van de Raad van Bestuur daartoe. Onverminderd de goedkeuring van de Raad van Bestuur is iedere overdracht van aandelen onder levenden of overgang van aandelen ingevolge overlijden onderworpen aan een voorkooprecht ten voordele van de niet overdragende A Vennoten. De modaliteiten en voorwaarden voor de uitoefening van dit voorkooprecht zullen in het Huishoudelijk Reglement worden vastgesteld. Indien de overgang van aandelen ingevolge overlijden van de vennoot natuurlijke persoon of in geval van een vennoot rechtspersoon van haar aandeelhouder door de Raad van Bestuur niet wordt goedgekeurd, hebben de erfgenamen, rechtsopvolgers of rechtverkrijgenden recht op een scheidingsaandeel bepaald overeenkomstig artikel 13.

Onder overdracht van aandelen onder levenden wordt verstaan elke eigendomsoverdracht ten bezwarende of ten kosteloze titel en elke vestiging van een zakelijk recht op aandelen zoals vruchtgebruik of pand.

Met overdracht van aandelen ingevolge overlijden wordt een overgang ingevolge wettelijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

erfopvolging, testamentaire erfopvolging en/of contractuele erfstelling bedoeld.

Artikel 11 : AANDELENREGISTER

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen bijgehouden, waarvan elke vennoot ter plaatste inzage kan nemen. Het register bevat :

- de naam, voornamen en de woonplaats van elke vennoot natuurlijk persoon of de naam, de vennootschapsvorm, het ondernemingsnummer en de maatschappelijke zetel van elke vennoot rechtspersoon;

- het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen en de terugbetalingen, met opgave van de datum;

- de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum;

- de datum van toetreding, uittreding, uitsluiting of overlijden van elke vennoot;

- de klasse en soort van aandelen waarop de vennoot inschreef en hun volgnummer en de op deze aandelen gebeurde stortingen;

- de opgave van de bedragen die voor de uittreding, de gedeeltelijke terugneming van aandelen en voor de terugneming van stortingen worden aangewend.

Niemand wordt geacht vennoot te zijn, doch de A vennoten uitgezonderd, tenzij hij na aanvaarding staat ingeschreven in het aandelenregister van de vennootschap. De inschrijvingen gebeuren door de Raad van Bestuur op basis van bewijskrachtige, gedateerde en ondertekende stukken die aan het aandelenregister worden toegevoegd.

Aan de vennoten die erom verzoeken zal een afschrift verstrekt worden, certificaat genaamd, van de inschrijvingen in het aandelenregister die op hen betrekking hebben. Dit verzoek dient gericht te worden aan de Raad van Bestuur bij aangetekend schrijven. Deze certificaten kunnen niet aangewend worden als bewijs tegen de vermeldingen in het aandelenregister.

Niemand wordt als uittredend vennoot aangezien dan nadat diens uittreding werd goedgekeurd en nadat de uittredende vennoot een daartoe geëigend bewijskrachtig en gedateerd stuk heeft ondertekend dat aan het aandelenregister wordt toegevoegd. De uittreding van een vennoot wordt in het aandelenregister bijgeschreven naast de naam van deze uittredende vennoot.

In geval van overlijden, faillissement, onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen van een vennoot of van ontbinding of faillissement van een vennoot-rechtspersoon of van ontslag van een vennoot-bestuurder wordt de datum van het feit of het vonnis in het register opgetekend.

Artikel 12. : Concurrentieverbod

Door de toetreding tot de vennootschap verbindt de vennoot zich jegens de vennootschap, tijdens zijn lidmaatschap en gedurende een periode van TIEN jaar na het beëindigen daarvan, zich te zullen onthouden van elke werkzaamheid die aan de vennootschap clientèle of personeelsleden zou kunnen onttrekken.

De modaliteiten hiervan worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Er kan worden afgeweken van het voorgaande krachtens voorafgaande schriftelijke toestemming van de vennootschap.

Artikel 13. : SCHEIDINGSAANDEEL

In overeenstemming met het terzake bepaalde in de statuten en het Huishoudelijk Reglement hetwelk in bijkomende modaliteiten en voorwaarden kan voorzien, kan de uitkering van de waarde van een scheidingsaandeel worden gevorderd door :

- elke vennoot die uittreedt overeenkomstig de bepalingen voorzien in artikel 8

- de erfgenamen, rechtsopvolgers of rechtverkrijgenden van overleden vennoten,

- elke vennoot-rechtspersoon waarvan de aandeelhouders overlijden zijn

- de gefailleerde, onbekwaamverklaarden of vennoten in staat van kennelijk onvermogen, aan wiens rechten van rechtswege een einde komt en

- de uitgesloten vennoot.

De voormelde personen mogen geen maatregelen ter vrijwaring van hun rechten of van hun rechtsvoorganger vorderen. Om geen enkele reden mogen de betrokken personen het leggen van zegels of het opmaken van een inventaris vorderen, noch andere maatregelen treffen tot vrijwaring van weldadige rechten ook tegenover de vennootschap.

Indien verschillende personen samen gerechtigd zijn in een aandeel of waarde, uit welken hoofde ook, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten te schorsen tot één enkel persoon als gevolmachtigde wordt aangewezen.

Het scheidingsaandeel wordt berekend op basis van de goedgekeurde jaarrekening van het boekjaar waarin het lidmaatschap van de vennoot ophield volgens de criteria als bepaald in het Huishoudelijk Reglement, tenzij in het Huishoudelijk Reglement een prijszettingsmechanisme zou worden weerhouden dat niet rechtstreeks is gebaseerd op gegevens uit deze jaarrekening. Behoudens in geval van bedrog is deze goedgekeurde jaarrekening bindend voor de ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot, ongeacht of hij deze jaarrekening al dan niet had goedgekeurd.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden dan deze bepaald in deze statuten of in het Huishoudelijk Reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het scheidingsaandeel wordt volgens de regels van het Huishoudelijk Reglement vastgesteld door de Raad van Bestuur. Het ogenblik en de overige modaliteiten van de uitbetaling van het scheidingsaandeel wordt bepaald door het Huishoudelijk Reglement.

TITEL III.  BESTUUR

Artikel 14. : SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, al dan niet vennoten van de vennootschap, natuurlijke of rechtspersoon.

De leden van de Raad van Bestuur van de vennootschap worden benoemd door de algemene vergadering der vennoten met gewone meerderheid van stemmen. De Algemene Vergadering stelt vrij de duur van het mandaat van een bestuurder vast. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Elke A-vennoot afzonderlijk beschikt over een recht van voordracht, ingevolge waarvan iedere A vennoot afzonderlijk gerechtigd is voor een bestuursmandaat in de vennootschap ten minste twee personen voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de Algemene Vergadering van de vennootschap en deze Algemene Vergadering te verzoeken zulke personen, om welke reden ook, als bestuurder van de vennootschap te ontslaan en, ter vervanging van zulke bestuurder, enig andere persoon voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de algemene vergadering van de vennootschap. De op voordracht van de A-vennoten afzonderlijk benoemde bestuurders worden hierna bestuurders klasse A genoemd.

De B-vennoten beschikken gezamenlijk over een recht van voordracht, ingevolge waarvan de B-vennoten gezamenlijk gerechtigd zijn voor minstens één bestuursmandaat in de vennootschap ten minste twee personen voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de Algemene Vergadering van de vennootschap en deze Algemene Vergadering te verzoeken, zulke personen, om welke reden ook, als bestuurder van de vennootschap te ontslaan en, ter vervanging van zulke bestuurder, enig andere persoon voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de Algemene Vergadering van de vennootschap. De op voordracht van de B-vennoten gezamenlijk benoemde bestuurders worden hierna de bestuurders klasse B genoemd.

Er moeten altijd minder bestuurders klasse B dan bestuurders klasse A zijn. Bij de benoeming van een bestuurder wordt steeds uitdrukkelijk weergeven in de notulen van de algemene vergadering en in de publicatie van de benoeming in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad tot welke categorie een bestuurder van de vennootschap hoort. Bij gebreke van vermelding van deze categorie wordt de bestuurder, behoudens tegenbewijs en latere rechtzetting, geacht een bestuurder klasse A te zijn. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering hiertoe.

Iedere bestuurder kan enkel en slechts afgezet worden door de Algemene Vergadering met gewone meerderheid van stemmen, voor zover deze gewone meerderheid tevens bereikt wordt binnen de categorie van vennoten waartoe de betreffende bestuurder behoort.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de vennootschap, zonder dat de Algemene Vergadering hiermee dient in te stemmen.

Elke bestuurder is verplicht, na het geven van zijn ontslag, het mandaat van bestuurder verder waar te nemen totdat de Algemene Vergadering in zijn vervanging heeft voorzien of redelijkerwijs kon voorzien. Indien de betrokken bestuurder in de volstrekte onmogelijkheid is om, na het geven van zijn ontslag, het mandaat van bestuurder van de vennootschap verder waar te nemen tot in zijn vervanging is voorzien, kunnen de overblijvende bestuurders alle dringende zaken verrichten totdat de Algemene Vergadering bijeenkomt.

In geval een plaats binnen de Raad van Bestuur, om welke reden ook, vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen, die- steeds met inachtneming van het recht van bindende voordracht van de respectieve vennoot- daartoe wordt voorgedragen. De Raad van Bestuur vormt een College.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door een Voorzitter gekozen onder haar Bestuurders klasse A. Ingeval van afwezigheid of verhindering van de Voorzitter, wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door de aanwezige bestuurder met de hoogste leeftijd.

De Raad van bestuur komt bijeen telkens na bijeenroeping door de Voorzitter, alsmede zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt.

De bijeenroeping wordt ten minste vijf kalenderdagen voor datum van de vergadering van de Raad van Bestuur verstuurd door middel van een aangetekende brief, e-mail met ontvangstmelding of fax met ontvangstmelding. In geval van hoogdringendheid, te verantwoorden in de notulen van de vergadering mag van deze oproepingstermijn worden afgeweken.

De oproeping bevat de agenda, de plaats, de datum en het uur van de vergadering. De Raad van Bestuur komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in de oproeping.

De Raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste drie bestuurders aan deze beraadslaging deelnemen, onder wie twee bestuurders klasse A, indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, op dezelfde plaats

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

en op hetzelfde uur, niet later dan zeven kalenderdagen na de datum waarop de eerste vergadering werd gehouden. De nieuwe Vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze indien tenminste twee bestuurders aanwezig zijn.

De beraadslaging van de Raad van Bestuur kan, naast de beraadslaging waarbij de bestuurders zich in persoon bij elkaar bevinden, ook plaatsvinden per telefoon of per videoconferentie. In deze laatste gevallen wordt deze beraadslaging onmiddellijk na het einde ervan per mail of per faxbericht bevestigd door de bestuurders die eraan deelgenomen hebben, waarna de notulen, zo nodig, per post aan alle bestuurders gestuurd worden ter ondertekening ervan. De notulen en de beslissingen worden gedateerd op de dag waarop de Raad van Bestuur doorging.

Over punten die niet op de agenda werden vermeld, kan slechts geldig worden beraadslaagd met de instemming van de voltallige Raad van Bestuur en voor zover alle bestuurders persoonlijk deelnemen aan deze beraadslaging of bij deze beraadslaging vertegenwoordigd zijn.

Een bestuurder mag, door middel van een geschreven stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van zijn digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322 § 2 van het Burgerlijk Wetboek)waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enige ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst van de Raad van Bestuur te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen op de wijze bepaald in deze volmacht. Een bestuurder kan niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is er geen beslissing. Onthoudingen worden daarbij niet meegeteld. Bepaalde beslissingen aangeduid in het Huishoudelijk Reglement, dienen door de Raad van Bestuur van de vennootschap niet enkel bij gewone meerderheid te worden genomen, maar bovendien dient de instemming te worden bekomen van minstens één van de bestuurders klasse A. De beraadslaging door en de beslissingen van de Raad van Bestuur blijken uit de notulen die getekend worden door de aanwezige bestuurders. Deze notulen mogen op losse bladen worden gemaakt, die dan op het einde van ieder jaar worden gebundeld.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden om alles te doen wat nodig of dienstig is voor en in het kader van de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van die bevoegdheden die door de wet of de statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De raad van bestuur kan een van zijn leden aanduiden als gedelegeerd bestuurder, deze bestuurder dient steeds een bestuurder klasse A te zijn. De gedelegeerd bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

De raad van bestuur kan aan een van zijn leden het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dit bestuur betreft, opdragen.

De raad van bestuur, net als degene aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

Artikel 15. : EXTERNE VERTEGENWOORDIGING

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als college.

Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden en vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders, waarvan minstens één Bestuurder klasse A. Tevens wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden en vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder die alleen optreedt, deze bestuurder betreft steeds een Bestuurder klasse A.

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

Artikel 16. : STEMKRACHT EN BEVOEGDHEID

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten van de vennootschap.

Zij heeft de bevoegdheden die haar door het Wetboek van vennootschappen en deze statuten worden toegekend. Aan de bevoegdheid van de Algemene Vergadering zijn ondermeer voorbehouden de beslissingen omtrent de benoeming of afzetting van bestuurders en van de commissaris, de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting aan de bestuurders en de commissaris, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vennootschap.

Zij is samengesteld door alle vennoten die stemgerechtigd zijn, hetzij in persoon, hetzij door middel van een lasthebber, met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

Elk aandeel klasse A en B heeft recht op één stem op de Algemene Vergadering met dien verstande dat de vennoten die houder zijn van B-aandelen niet aan de stemming op een Algemene Vergadering mogen deelnemen, noch in eigen naam, noch als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan negenenveertig procent (49%) van de som van de in deze Algemene Vergadering aanwezige of regelmatig vertegenwoordigde stemmen.

De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle aandeelhouders, zelfs voor de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

afwezigen of voor zij die tegenstemden. Bij elke stemming worden de onthoudingen niet meegerekend in de telling om vast te stellen of een door de statuten of het reglement van inwendige orde bepaalde meerderheid is behaald. Hiertoe worden dus enkel de stemmen  voor tegenover de stemmen  tegen afgewogen.

Artikel 17. : BIJEENROEPING

De gewone Algemene Vergadering moet tenminste eenmaal per jaar en binnen de 6 maanden na de afsluiting van het vorige boekjaar door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen, meer bepaald op de laatste zaterdag van de maand mei om tien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen belegd worden zo dikwijls de raad van bestuur zulks nodig acht of telkens het belang van de vennootschap het vereist.

De bijeenroeping wordt ten minste 15 kalenderdagen voor de datum van de Algemene Vergadering verstuurd door middel van aangetekende brief, e-mail met ontvangstbevestiging of fax met ontvangstbevestiging. De oproepingen moeten minstens opgave doen van de agenda. Met de oproeping worden alle in de wet of deze statuten verplichte documenten meegezonden.

Vennoten die één/vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen, kunnen insgelijks de bijeenroeping van een bijzondere of buitengewone algemene vergadering aanvragen, op voorwaarde dat zij een voldoende agenda opgeven. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet worden gedaan binnen drie weken na het gedane verzoek op de zetel van de vennootschap is toegekomen.

De Algemene Vergadering komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in de oproeping.

De Raad van Bestuur bepaalt de agenda van de Algemene Vergadering. De agenda van de gewone Algemene Vergadering zal tenminste de bespreking van het jaarverslag van de Raad van Bestuur en het verslag van de commissaris, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening en de kwijting van de bestuurders en de commissaris omvatten.

De vennoten moeten de aanwezigheidslijst ondertekenen vooraleer zij tot de zitting worden toegelaten. Een vennoot mag, door middel van een geschreven stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322 § 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, een bijzondere volmacht geven teneinde hem op een Algemene Vergadering van de vennootschap en aldaar in zijn plaats een stem uit te brengen op de wijze zoals bepaald in deze bijzondere volmacht.

Artikel 18. : ZITTING

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door één van de Bestuurders klasse A. Hij stelt de secretaris aan, die geen vennoot moet zijn, en duidt een stemopnemer onder de aanwezige vennoten aan. De Voorzitter, de secretaris en stemopnemer vormen het bureau van de vergadering. Het bureau heeft het recht tijdens de zitting de vergadering drie weken uit te stellen. Behoudens enige andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering hieromtrent, doet deze vergadering alle genomen besluiten vervallen. Behoudens in verantwoorde en dringende gevallen, moeten alleen de punten die op de agenda van de Vergadering vermeld staan ter bespreking of ter stemming op de Algemene Vergadering gebracht worden.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering. Onthoudingen worden niet meegeteld, er kan dus eenparigheid zijn indien er onthoudingen zijn.

Artikel 19. : BESLUITVORMING

Tenzij het Wetboek van vennootschappen of deze statuten anders bepaald, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze wanneer minstens de helft van de stemgerechtigde vennoten en de helft van het maatschappelijk kapitaal aanwezig of vertegenwoordigd zijn OF wat ook het aantal aanwezige vennoten zijn.

Is deze laatste voorwaarde niet vervuld dan is een bijeenroeping van een nieuwe vergadering met dezelfde agenda noodzakelijk. Deze nieuwe Algemene Vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aantal aandelen dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Onverminderd de voorschriften uit artikel 20 en 14 van de statuten worden de besluiten van Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen worden niet meegerekend.

De stemmingen moeten geheim geschieden indien dit gevaagd wordt door twee leden van het bureau of door één vijfde van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden vastgesteld.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

De notulen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die dit wensen. Deze notulen worden in een speciaal register opgetekend of ingebonden die op de zetel wordt bewaard. De volmachten worden daaraan gehecht. Niemand kan inroepen niet op de hoogte te zijn van de beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 20. : BESLUITVORMING MET BIJZONDER QUORUM

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten met een aanwezigheidsquorum van drie/vierden van het maatschappelijk kapitaal en een meerderheid van minstens drie/vierde van de uitgebrachte stemmen op deze algemene vergadering en van de uitgebrachte stemmen binnen de groep van de A-vennoten, omtrent de volgende punten :

- de wijziging en de inhoud van het Huishoudelijk Reglement

- de wijziging van om het even welke statutaire bepaling

- de fusie of splitsing van de vennootschap, haar omvorming, evenals de inbreng van het gehele vermogen van de vennootschap in een andere vennootschap, de inbreng van een bedrijfstak in de vennootschap of de inbreng van een bedrijfstak van de vennootschap in een andere vennootschap - de uitkering van een dividend

- de ontbinding van de vennootschap

- de toelating van nieuwe A-vennoten

- de beslissing tot het participeren in andere vennootschappen, op welke wijze ook

- de beperking of opheffing van het voorkeurrecht bij een verhoging van het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap

TITEL V. BOEKJAAR - JAARREKENING  BESTEMMING VAN DE WINST

Artikel 21. : Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap stemt overeen met een kalanderjaar. Het boekjaar begint telkens op één januari en eindigt op eenendertig december van dat jaar.

Op het einde van elk boekjaar, maakt het bestuur een inventaris op, mede de jaarrekening volgens de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Voor zover de vennootschap hiertoe wettelijk gehouden is, stelt het bestuur bovendien een verslag op, "jaarverslag" genoemd, waarin het rekenschap geeft van haar beleid.

De commissaris(sen), zo er bestaan, stellen met het oog op de jaarvergadering een omstandig schriftelijk verslag op, "controleverslag" genoemd, rekening houdend met hetgeen bepaald is het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 22. : Winstverdeling

Jaarlijks wordt van de nettowinst tenminste vijf procent vooraf genomen tot vorming van wettelijk het reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer het reservefonds tien ten honderd van het vast gedeelte van het kapitaal bereikt.

Het saldo van de nettowinst wordt ter beschikking gesteld van de Algemene Vergadering die, op voorstel van het bestuur, de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de wettelijke bepalingen ter zake.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur, de modaliteiten hieromtrent worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement. TITEL VI. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23. : ONTBINDING -VERFFENING

Tenzij wordt geopteerd voor en de mogelijkheid bestaat om overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen over te gaan tot ontbinding met onmiddellijke afsluiting van de vereffening in één akte zal de procedure van ontbinding en vereffening verlopen als hierna omschreven.

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap, bij ontbinding door de wet voorzien of krachtens een rechterlijke beslissing daartoe, zal de vereffening van de vennootschap gedaan worden door één of meer vereffenaars aangesteld door de Algemene Vergadering. Bij gebrek aan zulke aanstelling zullen de leden van de Raad van Bestuur, die op tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege als vereffenaars optreden.

De Algemene Vergadering duidt de wijze aan waarop de vereffening zal geschieden en legt de bevoegdheid van de vereffenaars vast. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door het Wetboek Vennootschappen.

Na betaling van de schulden zullen de aandelen tegen het erop gestorte bedrag uitbetaald worden. Het nog overblijvende gedeelte zal worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot de door hen onderschreven aandelen.

TITEL VII : DIVERSE BEPALINGEN :

Artikel 24. : VERVAL VAN RECHTEN

Alle rechten en vorderingen van de gewezen vennoten of hun rechthebbenden, aangaande hun maatschappelijke rechten of de vereffening van hun aandeel, vervallen door verloop van één jaar na

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

de beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook, of, in geval van ontbinding van de vennootschap, door verloop van drie maanden na de sluiting van de vereffening. Stuiting van de verjaring gebeurt uitsluitend bij aangetekend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur.

Artikel 25. : HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De raad van bestuur kan een Huishoudelijk Reglement opmaken. Dit reglement mag, binnen de grenzen toegelaten door de wet en deze statuten, alle bepalingen voorzien met betrekking tot de uitvoering van deze statuten en het regelen van de sociale zaken.

Uiterlijk zes maanden na de oprichting van de vennootschap zal de Algemene Vergadering overgaan tot het opstellen en goedkeuren van een Huishoudelijk Reglement. Het Huishoudelijk Reglement heeft voor zover het niet strijdig is met de statuten of de wet, dezelfde rechtskracht ten aanzien van de vennoten en de organen dan de statuten. Vennoten zijn louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap onderworpen aan het Huishoudelijk Reglement. Het Huishoudelijk Reglement kan door de Algemene Vergadering worden gewijzigd met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 20 van de statuten.

In het Huishoudelijk Reglement mogen, zonder enig andere beperking dan de gebiedende voorschriften van de wet en van de statuten, alle schikkingen worden getroffen nopens de toepassing van de statuten, de gang en werking van de vennootschap en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kunnen de organen, de vennoten of hun rechthebbenden alle verplichtingen en verbintenissen worden opgelegd die vereist zijn voor de verwezenlijking van het belang van de vennootschap.

Sancties, waaronder boeten en schorsing van maatschappelijke rechten of voordelen, mogen erin worden voorzien, ter naleving van de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement of van de statuten. Deze sancties ontslaan diegene op wie zij toegepast worden, niet van de verantwoordelijkheid die hij door de laakbare handelingen zou hebben opgelopen.

Artikel 26. : WOONSTKEUZE

De vennoten, bestuurders, commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats in het buitenland hebben of kiezen, zijn verplicht in België woonplaats te kiezen voor alle betrekkingen met en in verband met de vennootschap.

Komen zij deze verplichting niet na, dan worden zij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap waar hen alle officiële kennisgevingen, aanzeggingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig mogen betekend worden en alle brieven en berichten geldig mogen worden toegezonden.

Artikel 27. : VOORRANG

Bepalingen van deze statuten die strijdig zijn met wetten die de openbare orde betreffen, hetzij van dwingend recht zijn, worden voor niet geschreven gehouden. Dergelijke bepalingen kunnen geen aanleiding geven tot nietigverklaring van de vennootschap, noch hebben zij op enige wijze invloed op de overige statutaire bepalingen.

Voor al hetgeen niet in huidige statuten of gebeurlijk in het Huishoudelijk Reglement is voorzien wordt verwezen naar de toepasselijke wettelijke voorschriften en beschikkingen.

Het is de bedoeling van de vennootschap zich volledig te schikken naar het gemeen recht en het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 28. : GESCHILLEN

De statuten van de vennootschap zijn uitsluitend onderworpen aan het Belgisch recht. Ingeval van enige betwisting aangaande interpretatie o uitvoering van deze statuten, zullen de vennoten, op redelijke wijze proberen tot een minnelijke schikking te komen. Indien niettegenstaande zulke inspanningen, geen minnelijke schikking onder de vennoten kan worden bereikt, zal ieder geschil voortvloeiend uit deze statuten behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van de maatschappelijke zetel, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel 29. : CONTROLE

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Wetboek van vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, en besluit er geen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

TITEL VIII. : OVERGANGSBEPALINGEN

Vervolgens hebben de comparanten, aanwezig en vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaard volgende overgangsbepalingen aan te nemen, die slechts uitwerking zullen hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt door het neerleggen van het uittreksel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

van deze akte op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank.

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt en zal

worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en vijftien .

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend en zestien overeenkomstig de

statuten.

3. Overname van verbintenissen

3.1 Overname van de verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting voor het ondertekenen van de statuten

Alle verbintenissen, evenals de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen door de comparanten of de bestuurders of één onder hen, namens en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden met toepassing van artikel 60 van het Wetboek vennootschappen, overgenomen door de bij deze opgerichte vennootschap. Deze overname zal echter pas uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

3.2 Overname van de verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting gedurende de tussentijdse periode (tussen de ondertekening van deze oprichtingsakte en de neerlegging) De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek vennootschappen verklaren de comparanten, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat de rechten en verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, bekrachtigd worden onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Volmacht

Voor de periode begrepen tussen de datum van deze akte en de datum van het neerleggen van het uittreksel ervan op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank, verklaren de comparanten , machtiging te verlenen aan de heer Luc BATTEL en/of de heer Niels BATTEL, die samen of elk afzonderlijk kunnen handelen, om voor hen en in hun naam, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, voor rekening van de vennootschap in oprichting, de handelingen te ondernemen en verbintenissen aan te gaan welke nodig of nuttig zijn tot het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

De verrichtingen vervuld krachtens deze volmacht en aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting, alsook de verbintenissen die eruit voortvloeien, zullen geacht worden vanaf het begin onderschreven te zijn geweest door de bij deze opgerichte vennootschap.

Deze overname zal slechts uitwerking hebben onder de dubbele opschortende voorwaarde van het verwezenlijken van bedoelde verbintenissen en het neerleggen van het uittreksel van deze akte op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank.

4. Samenstelling van de organen

4.1.a. Na de vaststelling van haar statuten hebben de oprichters/vennoten samenkomend in

buitengewone algemene vergadering met eenparigheid van stemmen besloten het aantal

bestuurders thans vast te stellen op DRIE(3). Worden tot bestuurder benoemd voor een termijn die

zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van TWEEDUIZEND ACHTTIEN :

Bestuurders Categorie A :

- de heer Luc BATTEL, thans wonende te 8670 Koksijde, Van Maldeghemstraat 40A

- de heer Klaas VANDENDRIES, thans wonende te 8670 Koksijde, Zonstraat 28A.

de heer Niels BATTEL, thans wonende te 8670 Koksijde, Middenlaan 17

Zij aanvaarden hun opdracht, mevrouw DELEU Anne-Marie, voornoemd, aanvaardt het mandaat in

hoofde van de heer Battel Luc bij sterkmaking, bekrachtiging belovend voor zoveel als nodig.

4.1.b Op de eerste algemene vergadering of bijzondere algemene vergadering die gehouden wordt

na de creatie van aandelen categorie B kunnen de bestuurders uit deze categorie benoemd worden

zoals voorzien in Artikel 14 van TITEL III.

4.2 De heer Luc BATTEL, voornoemd, wordt door de Raad van Bestuur benoemd tot Voorzitter en

gedelegeerd bestuurder, tevens belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Zijn opdracht wordt aanvaard door mevrouw DELEU Anne-Marie, voornoemd, bij sterkmaking,

bekrachtiging belovend voor zoveel als nodig.

4.3 Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen

terzake.

5. Toekenning van machten

De comparanten, aanwezig en vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaren alle machten te verlenen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

aan de heer Niels BATTEL en/of mevrouw Karolien BATTEL met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle vereiste formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap in het handelsregister en bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde en, in  t algemeen, alle andere nuttige of noodzakelijke formaliteiten om de vennootschap toe te laten haar activiteiten op te starten. Zij kunnen samen of elk afzonderlijk handelen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

(getekend) Meester Serge Van Damme, notaris te De Panne

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijkertijd neergelegd :

- expeditie van de oprichtingsakte dd. 17/09/2014

- bankattest ING Bank dd 17/09/2014

- onderhandse volmacht tot oprichting

Coordonnées
QUCI

Adresse
KINDERLAAN 3, BUS 0402 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande