RALLY ORGANISATION & SERVICES BELGIUM, AFGEKORT : R.O.S. BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : RALLY ORGANISATION & SERVICES BELGIUM, AFGEKORT : R.O.S. BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.580.890

Publication

13/11/2013
ÿþ MOD 2.2

r ----Y~r-~~- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





iu *1317 355 iuu

NEFRG EL.EGD

371,-113. !rV llJ

REçHi'BAIL~ /,00PHANDEL

( riffi~T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetei :

0 5ta .Sgo . 8~ a.

Rally Organisation & Services Belgium

R.O.S. Belgium

Vereniging zonder winstoogmerk

Kattestraat 78, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Oprichting, statuten, aanstelling Raad van Bestuur.

De hierna vernoemde personen:

1,BERVOET, Jurgen  Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen - Bestuurder 2.DE GRANDE, Kristof P. Denyslaan 58, 8810 Lichtervelde - Bestuurder 3.DESCHUYTTER, Evelien  Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen - Voorzitter 4.DESCHUYTTER, Gwen  51, Rue des frères Neuville, 59122 Rexpoëde (F) - Bestuurder

5.DUJARDIN, Wilfried -- Kattestraat 78, 8520 Kuurne  Secretaris

6.FIEY, Dirk-- Zonnebeekseweg 212, 8900 leper Bestuurder

7.LAHOUSSE, Koen  Kleine Houthemstraat 5, 8953 Wijtschate  Bestuurder

8.LEGROU, Marie-Jeanne  Sint Livinusstraat 55, 8906 Elverdinge -- Bestuurder

9.MONDY, Pierre  Jozef Verhaeghestraat 1, 8501 Bissegem  Bestuurder

10.VERMEERSCH, Roza  Zonnebeekseweg 212, 8900 Ieper  Bestuurder

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003 onder de hierna volgende voorwaarden:

I. Statuten

Titel I.  Naam  Maatschappelijke zetel  Doel - Duur

Art. 1 - De vereniging draagt de naam "Rally Organisation & Services Belgium" of "Rally Organisation & Services Belgium" of afgekort "R.O.S.B,"

Art. 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd te 8520 Kuurne, Kattestraat 78 of in iedere andere plaats in België, die door de algemene vergadering wordt aangeduid. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk  provincie West-Vlaanderen.

Art. 3 - De vereniging heeft tot doel de bevordering van de sport, in het bijzonder de gemotoriseerde sporten en alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks ermede verband houdt. Zij kan alle activiteiten ondernemen: ofwel zelf, ofwel in opdracht van, ofwel in samenwerking met derden, zoals het inrichten of helpen inrichten van wedstrijden, openbare of besloten festiviteiten, vertoningen van aile aard, cursussen, promoties en andere.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

~..MOD2.2

ln die zin mag zij ook zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan besteed wordt aan het hoofddoel of de werking van de vzw.

Art. 4 - De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. Titel Il.  Leden

Art. 5 - Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Art. 6 - De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Alleen eerstgenoemde bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht In de algemene vergadering. De art, 7 tot 10 zijn alleen op hen van toepassing. Niet-werkende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in een huishoudelijk reglement. Alle leden dienen zich te houden aan het huishoudelijke reglement.

Art. 7 - Mits aanvraag gericht aan de Raad van Bestuur kan iedereen ais lid worden aangenomen, zo de Raad van Bestuur de kandidatuur aanvaardt met meerderheid van de stemmen. Het afwijzen van een kandidaat-lid moet niet worden gemotiveerd

Art. 8 - Ieder lid kan steeds uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende .brief of tegen ontvangstmelding aan de Raad van Bestuur te worden overgemaakt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 9 - Tot uitsluiting van een lid kan worden overgegaan door de Raad van Bestuur mits een meerderheid van twee derde der aanwezige en I of vertegenwoordigde stemmen. Elk lid moet daarvan worden verwittigd, waarbij deze wordt uitgenodigd tot de algemene vergadering die over de uitsluiting zal beslissen.

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen. Alleen de Raad van Bestuur is gemachtigd anders te beslissen.

Art. 10  Lidgeld moet worden vastgelegd op de algemene vergadering, voor het daaropvolgend jaar. Titel 11I  Beheer  Raad van bestuur

Art. 11  De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een periode van twee jaar. De verkiezingen van de Raad van Bestuur hebben plaats tijdens de Algemene Vergadering en dit in de pare jaren. leder lid van de Algemene Vergadering kan zich kandidaat stellen mits twee jaar lid van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan slecht voor de helft vervangen worden en dit om de continuïteit van de vereniging niet in gedrang te brengen. De eerste Raad van Bestuur zijn de ondergetekende stichters.

Art. 12 - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven tekortkomingen.

Art. 13  De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris. een ondervoorzitter, een financieel beheerder, een materiaalmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is,'

Art, 14  De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of diegene die hem vervangt, of van twee bestuurders telkens ais dit voor het belang van de vereniging nodig is.

Art. 15  De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de meerderheid van de leden aanwezig is. Elke beslissing wordt genomen bij volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend.

Een bestuurder kan zich bij volmacht door een ander bestuurder van de vereniging laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Art. 16  De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij alle externe betrekkingen, alsook bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om al de daden van bestuur en van beschikking te stellen welke de vereniging aanbelangen.

Art. 17  De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een zaakvoerder of een dagelijks bestuur. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank en dergelijke meer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde 2.500 Euro te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van de voorzitter en minimaal één bestuurder. Voor andere handelingen is de handtekening van één bestuurder voldoende.

Bijzondere of algemene volmacht aan leden of derden betreffende boekhoudkundige, financiële, fiscale, juridische of andere aangelegenheden kan verleend worden door de voorzitter en één bestuurder.

Art. 18  De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat personeel en bepaalt hun statuut. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in tijd is beperkt.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 19  Afhaling van aangetekende zendingen aan R.O.S. Belgium kan worden afgehaald en afgetekend door de voorzitter, de secretaris of gevolmachtigde van de vereniging.

Art. 20  Leden of niet-actieve leden kunnen geen geld opeisen bij giften van organisaties aan R.O.S. Belgium

Art, 21  De naam R.O.S. Belgium mag niet misbruikt of gebruikt worden, het zij de naam of het organiseren van een activiteit door leden of derden, zonder de Raad van Bestuur daarvan op de hoogte te brengen. Wanneer dit wel gebeurt zal men politioneel of juridisch vervolgd worden. Daarover zal de Raad van Bestuur beslissen.

Art, 22  De Raad van Bestuur kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vergadering toelaten.

Titel IV  Algemene vergadering -- Buitengewone algemene vergadering

Art. 23  De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich echter door een ander lid (ofwel een volmachtdrager, niet-leden kunnen geen volmacht krijgen) laten vertegenwoordigen. Geen enkel vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem, De vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten nemen welk ook het aantal aanwezige (of vertegenwoordigde) leden is bij gewone meerderheid van stemmen.

Art. 24  De algemene vergadering is bevoegd voor:

a)Statutenwijziging

b)Benoeming en afzetting van bestuurders

c)Goedkeuring van begrotingen en rekeningen

d)Vrijwillige ontbinding

e)Uitsluiting van een lid

f)De kwijting van de commissarissen en de bestuurders

g)De omzetting van een vereniging in een vennootschap.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de wet van 27 juni 1921 1n acht worden genomen.

Art. 25  De algemene vergadering wordt gehouden door oproeping verstuurd per gewone post en minstens 14 kalenderdagen voor de vergadering. Deze vermeldt dag, uur en plaats alsook de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Minstens 3 werkende leden hebben het recht een gemeenschappelijk punt op de agenda te brengen, Dit moet minimaal 1 maand voor de algemene vergadering schriftelijk kenbaar worden gemaakt aan de secretaris van de vereniging.

Art, 26  Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in eik geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken.

Titel V  Rekeningen  begrotingen

Art. 27  Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op datum van oprichting van de vereniging en eindigt op 31 december 2013. De commissarissen worden aangeduid door de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Titel VI  Ontbinding vereniging

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Art. 28  Bij ontbinding van de vereniging zal het ontbindingsbesluit, de namen van de vereffenaar(s) en de' toewijzing van het netto-actief in de bijlagen van het Staatsblad worden gepubliceerd. Het eventueel netto-actief dient overgemaakt ofwel aan een andere vereniging met een gelijkaardig doel ofwel - bij ontstentenis - aan een vereniging met een goed doel te bepalen door de vereffenaar(s).

Titel VI  Eerste Raad van Bestuur - Benoemingen  Bevoegdheden

Art. 29  De algemene vergadering heeft -- in overeenstemming met art. 11 tot 13 van de statuten - benoemd als leden van de Raad van Bestuur:

Met ingang 14 april '13 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen voor de duur van 3 jaar aangesteld als bestuurders:

BERVOET, Jurgen  09 april 1974 - Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen Belg

DE GRANDE, Kristof  08 mei 1973  P. Denyslaan 58, 8810 Lichtervelde - Belg

DESCHUYTTER, Evefien --19 december 1973 - Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen - Befg DESCHUYTTER, Gwen  11 oktober 1975 - 51, Rue des frères Neuville, 59122 Rexpoëde (F) - Belg DUJARDIN, Wilfried  30 juni 1950  Kattestraat 78, 8520 Kuurne Belg

FIEY, Dirk  14 februari 1950  Zonnebeekseweg 212, 8900 leper -- Belg

LAHOUSSE, Koen --12 november 1979 - Kleine Houthemstraat 5, 8953 Wijtschate  Belg LEGROU, Marie-Jeanne  1 november 1953 - Sint Livinusstraat 55, 8906 Elverdinge  Belg MONDY, Pierre  08 oktober 1961 Jozef Verhaeghestraat 1, 8501 Bissegem  Belg VERMEERSCH, Roza  21 juli 1949 - Zonnebeekseweg 212, 8900 leper -- Belg

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: DESCHUYTTER, Evelien  19 december 1973 - Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen - Belg

Secretaris: DUJARDIN, Wilfried  30 juni 1950  Kattestraat 78, 8520 Kuurne  Belg

Titel VII Aanstelling van het dagelijks bestuur

De raad van bestuur heeft het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwd aan

DESCHUYTTER, Evelien  19 december 1973 - Kapellestraat 10, 9690 Kluisbergen - Belg

DUJARDIN, Wilfried  30 juni 1950  Kattestraat 78, 8520 Kuurree  Belg

FIEY, Dirk  14 februari 1950  Zonnebeekseweg 212, 8900 leper Belg

LEGROU, Marie-Jeanne  1 november 1953 - Sint Livinusstraat 55, 8906 Elverdinge  Belg

Gedaan te leper op 12 april '13

Voorzitter Secretaris

Evelien Deschuytter Wilfried Dujardin

Bijlage: oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RALLY ORGANISATION & SERVICES BELGIUM, AFGEK…

Adresse
KATTESTRAAT 78 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande