RALLYTEAM VVM

Association sans but lucratif


Dénomination : RALLYTEAM VVM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 612.966.061

Publication

07/04/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

2 5 MUT 2015

i

iu

Ondernemingsnr : 06.4e. Withei Benaming

(voluit) : RALLYTEAM WM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Prof.Dewulfstraat 206, 8970 Poperinge

Onderwerp akte : oprichting - benoemingen

Uit een onderhandse akte dd. 30/01/2015 blijkt dat een vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht

door:

-De heer VYNCKIER Louis, rijksregisternummer 91.02.03-245.38, woonachtig in de Prof.Dewulfstraat 206

te 8970 POPERINGE;

-De heer VANMASSENHOVE Kevin, rijks registernummer 8911,28-063.73, woonachtig in de Casselstraat

227 te 8970 POPERINGE;

-De heer VYNCKIER Filiep, rijksregistemummer 60.02.29-171.39, woonachtig in de Prof.Dewulfstraat 206 te

8970 POPERINGE;

-De heer VANMASSENHOVE Danny, rijksregistemummer 61.06.23-391.48, woonachtig in de Casselstraat

227 te 8970 POPERINGE

en waarvan de statuten luiden ais volgt :

Titel (. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1: Naam

De vereniging draagt de naam: RALLYTEAM WM'

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging

vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" en het adres van de zetel van de vereniging,

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8970 POPERINGE, Prof.Dewulfstraat 206 (gerechtelijk

arrondissement West-Vlaanderen).

De zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats binnen het Vlaams Gewest en het Brussels

Hoofdstedelijk Gewest bij beslissing van de Algemene Vergadering die met minstens twee derden van de

stemmen goedgekeurd wordt.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel:

a)Het aanleren, het doen beoefenen, het bevorderen en het promoten van de Rallysport in al zijn

verschijningsvormen;

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt behoren

ondermeer :

-begeleiding en opleiding in de rallysport

-het organiseren van wedstrijden

-het organiseren en inrichten van alle mogelijke evenementen

-het verlenen van logistieke en technische steun in het kader van de rallysport

-aankoop, aanpassingen en onderhoud van voertuigen die deelnemen aan alle mogelijke competities in de

rallysport

-Het verrichten van publicaties waaronder tijdschriften, boeken, nieuwsbrieven, technische documentatie, ..;

-Het organiseren van allerhande activiteiten en evenementen voor haar leden in het kader van haar

doelstellingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luimm vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge MQD 2.2

De vereniging kan.ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vervreemden, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen,

Daarnaast kan de v.z.w. alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5 : leden

De vereniging bestaat uit 2 soorten leden : de werkelijke leden en toegetreden leden. Hun respectieve rechten en plichten worden hieronder verduidelijkt.

Artikel 6 : Werkelijke leden

Er zijn minstens 3 werkelijke leden met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden' in de v.z.w Wet. De stichters zijn de eerste werkelijke leden,

Daarnaast kan ieder natuurlijk persoon zich kandidaat stellen als werkelijk lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die de kandidatuur ter goedkeuring voorlegt aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van 2/3 stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Werkelijke leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de v.z.w.-wet en deze statuten worden beschreven.

Artikel 7 : Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn leden die elk jaar vóór 31/12 de lidmaatschapsbijdrage betalen die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld en die geen werkelijk lid zijn.

De lidmaatschapsbijdrage laat de toegetreden leden toe deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging en geregeld geinformeerd te worden over deze activiteiten.

Andere inhoudelijke voorwaarden voor toetreding kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Het lidmaatschap van toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na datum van verzending van die aanmaning. Toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 8: Bijdrage

Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur en zal maximum E 50,00 bedragen..

Artikel 9 : Uittreding - uitsluiting

Elk werkelijk of toegetreden lid kan, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief, of e-mail ter kennis worden gebracht aan de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een werkelijk lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de v.z.w. kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

Artikel 10: Register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkelijke leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de werkelijke leden,. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van werkelijke leden wordt door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel Ill. Raad van Bestuur

Artikel 11: Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden, door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid voor onbepaalde duur. Als even wel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts 2 personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 12: Einde mandaat

De benoeming is op ieder moment herroepbaar door de algemene vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

. , M4D 2.2

`

e . .1.

Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorziens

Artikel 13: Bijeenroeping  beraadslaging

13.1De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, en eventueel een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige.

13.2.0e Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum,

13.3.De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

13.4.Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

13.5.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

13.6, De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders,

Artikel 14 : Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

°' Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Artikel 15: Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die

e de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder. De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

ere

Artikel 16: Vertegenwoordiging

NOnverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter,

et Titel IV.  de Algemene Vergadering

Artikel 17: Samenstelling  vertegenwoordiging

et

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkelijke leden, en wordt voorgezeten door de

et Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder. Een werkelijk lid kan zich door

een ander werkelijk lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen.

Artikel 18: Stemrecht

Op de Algemene Vergadering heeft ieder werkelijk lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen

bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de

P: wet of de statuten anders bepalen,

Artikel 19: Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-statutenwijziging

-benoeming en afzetting van bestuurders

-benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

et et -kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

pq -goedkeuring van de begroting en van de rekening

-ontbinding van de vereniging

-uitsluiting van een werkelijk lid

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Alle ander bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 20: Bijeenroeping

20.1 .De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, voor het einde van de maand juni.

20.2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de werkelijke leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

20.3.De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Alle werkelijke leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, of per email, ten minste 8 dagen voor de vergadering.

20.4De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de werkelijke leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen, die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij vier vijfden van de aanwezige leden daartoe beslist.

Artikel 21: Meerderheden

21.1.Met uitzondering van de door de Wet en de door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van Voorzitter van de Algemene Vergadering.

21.2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vernield en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

21.2.Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

21.3. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 22: Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris, en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter en door de Secretaris of door 2 bestuurders. Werkelijke !eden alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage of afschrift van de notulen te vragen.

Titel V. Begroting en rekeningen

Artikel 23: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novies van de VZW-wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening 'neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17§ 6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering.

Titel VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 24: Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding

worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging dat een gelijkaardig doel

nastreeft.

Artikel 25: Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgisch Wet op de VZW's van

toepassing.

Overgangsbepalingen

Daarna beslist de algemene vergadering het aantal bestuurders voor de eerste maal vast te stellen op 3 en

volgende personen tot bestuurder te benoemen als bestuurder voor onbepaalde duur

-De heer VYNCKIER Louis, rijksregistemummer 91.02.03-245.38, woonachtig in de Prof.Dewulfstraat 206

te 8970 POPERINGE;

-De heer VANMASSENHOVE Kevin, rijksregisternummer 61.01.07-283-19, woonachtig in de Casselstraat 227 te 8970 POPERINGE:

-De heer VYNCKIER Filiep, rijksregistemummer 71.04.22-471-97, woonachtig in de Prof.Dewulfstraat 206 te 8970 POPERINGE;

r a r

M11, a M1

behouden aan het Belgisch Staatsblad

" " Voor-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Nu de bestuurders benoemd zijn komen deze terstond in een eerste raad bijeen en beslissen met

éénparigheid van stemmen:

De heer VYNCKIER Louis te benoemen tot Voorzitter, hetgeen hij aanvaardt;

De heer VANMASSENHOVE Kevin te benoemen tot Ondervoorzitter, hetgeen hij aanvaardt

De Heer VYNCKIER Filiep te benoemen tot Secretaris en penningmeester, hetgeen zij aanvaardt,

De heer VYNCKIER Louis wordt belast met het dagelijks bestuur. Tevens kan hij de vereniging alleen

vertegenwoordigen voor handelingen van dagelijks bestuur.

Buiten het kader van het dagelijks bestuur wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Voorzitter.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in 2016:

Er wordt geen commissaris benoemd.

De vereniging neemt alle verbintenissen over die namens de vereniging in oprichting werden aangegaan

sedert 1 januari 2015.

Louis Vynckier,

voorzitter

tegelijk hiermee neergelegd : oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RALLYTEAM VVM

Adresse
PROFESSOR VDEWULFSTRAAT 206 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande