RED BOURBON

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : RED BOURBON
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.611.950

Publication

16/05/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

11/05/2012
ÿþOndernemingsnr : v4,5, 6,4,I. ego

Benaming

(voluit) : RED BOURBON

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : Jagershoek 4

8570 Vichte

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Liesbeth Matthys, notaris ter standplaats Kruishoutem op 17 april 2012, neergelegd ter registratie, dat de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "RED BOURBON", opgericht is geworden met als vennoten:

1. De heer DEPREZ Bart Bernard Rik, geboren te Kortrijk op 19 januari 1974, ongehuwd, rijksregisternummer 740119 195 20, wonende te 8500 Kortrijk, Kasteelstraat 4k

2. De heer DEPREZ Peter Fritz Eugène, geboren te Waregem op 5 september 1971, rijksregistemummer 710905 157 83, echtgenoot van mevrouw Verkaemer Peggy Marie-José Noella, wonende te 8791 Waregem. (Beveren-Leie), Elfde-Julilaan 24.

Hij verklaart gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel bij ontstentenis van huwelijkscontract, tot op heden niet gewijzigd, aldus verklaard.

1 NAAM - RECHTSVORM

De vennootschap is als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht

opgericht onder de naam: "RED BOURBON".

2 ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8570 Vichte, Jagershoek 4.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Vlaams Gewest alsmede naar en in het Bruesels Hoofdstedelijk Gewest, door eenvoudig besluit van de zaakvoerder, regelmatig in het vennootschapsdossier neergelegd en in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar het Waals Gewest, maakt een statutenwijziging uit.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, administratieve zetels, bijkantoren, agentschappen of opslagplaatsen oprichten, daar waar zij het nuttig acht, in België en in het buitenland.

3 DOEL

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, en dit in zoverre de hierna gemelde activiteiten niet onderworpen zijn aan wettelijke bepalingen of reglementeringen:

1° de uitbating, het beheer en de inrichting van een koffie en theehuis, drankgelegenheden, verbruikssalons, traiteurdiensten, tearooms, bars, alsook het inrichten van banketten, feestelijkheden en de verhuring van feestzalen, de bereiding en de handel, import en export van alle mogelijke koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, ijs, in het algemeen de voedingsmiddelen.

2° Het verstrekken van advies en het organiseren van lessenreeksen, voordrachten, trainingen, baristaopleidingen, beurzen etc... in hoofdzaak inzake koffie, thee, horeca en organisatie. Meewerken aan regionale, provinciale, nationale en internationale barista intitiatieven.

3° De groot- en kleinhandel in koffie en thee en andere koloniale waren, in suiker en derivaten, in ongebrande koffie, in cacao, in dieetvaren, in artikelen van glas, porselein, gleiwerk, aardewerk en plastiek voor huishouden of voor meubilering. In het algemeen alle artikelen die verband houden met het gebruik en verbruik van koffie en thee.

Eveneens de verkoop, herstelling en verhuring van toestellen, elektrische apparaten en artikelen voor huishouding, evenals de import en de export van voormelde artikelen.

Het leveren van diensten na verkoop met betrekking tot de hierboven vermelde artikelen.

De handelsbemiddeling in koffie, thee en toebehoren.

4° de uitbating van één of meerdere koffiebranderijen, het branden van ruwe koffie en alle bewerkingen daarvoor. Het verwerken en verpakken van koffie en thee.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

3b( 04, 2012

eh~TBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

iwu~uiun~~ww~umw~~w

*iaoeea~o"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

t Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge 5° Het ter beschikking stellen en verhuren van allerhande ruimten, meer in het bijzonder seminarie en vergaderruimten.

6° Het promoten van koffie, thee en koloniale producten in de meest uitgebreide zin van het woord

7° Het verwerven, het behouden, het beheren, het toegankelijk maken, het vrijwaren en het uitbreiden van een koffie  en thee collectie, Inclusief industrieel erfgoed.

8° Het verstrekken van management advies aan vennootschappen waarin een deelneming wordt opgenomen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Dit alles in de ruimste zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten. Deze bepalingen zijn niet beperkend, doch opsommend, zodat de vennootschap alle daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving terzake.

4 DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

5 KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderddertigduizend euro (E 230.000,00).

Het is verdeeld in tweehonderddertig (230) gelijke aandelen, ieder aandeel vertegenwoordigend één! tweehonderddertigste (1!230ste) van het kapitaal en genummerd van één (1) tot en met tweehonderddertig (230).

Het kapitaal werd volledig ondergeschreven en volgestort als volgt:

- op twintig (20) aandelen, hetzij op twintigduizend euro (¬ 20.000,00), vertegenwoordig end een gedeelte van het geplaatst maatschappelijk kapitaal, waarop aldus volledig ingeschreven werd en welk bedrag volledig werd volgestort.

Voornoemd bedrag, vertegenwoordigend het geheel der ingebrachte gelden werd overeenkomstig artikel 224 van het Vennootschappenwetboek vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de Naamloze Vennootschap "KBC Bank".

- Op tweehonderdentien (210) aandelen door inbreng in natura van de volgende goederen:

" industrie2l erfgoed: dit onderdeel van de verzameling bestaat uit een vijfenveertigtal items uit het productieproces bv volledig koffiebranderij bouwjaar 1901, grote bolbrander uit 1870,..

" Koffiemolens: deze rubriek omvat een tweehonderdtal koffiemolens waaronder toogmolens, muurmolens, trust molens,..

" Koffiedozen: dit betreft een verzameling van porseleinen huishouddozen, winkelcontainers, grote winkelvoo rraaddozen,..

" Koffiezetmethodes: deze categorie herbergt een honderdtal koffietoestellen en benodigdheden, zoals espressomachines, slow coffee tools,..

"Porselein: dit deel van de collectie bevat een honderdtal serviezen zoals Delfts porselein, Snortas, Melitta kleuren, Melitta kinderservice,..

" Boeken en tijdschriften: het geheel bevat een honderdtwintigtal boek waarvan het onderwerp koffie centraal staat Het oudste boek dateert van 1685,..

" Diversen: hieronder bevinden zich huisbranders, posters, thermossen, speelkaarten, reclamepanelen, handmolens,..."

Overeenkomstig artikel 219 Wetboek Vennootschappen werd een verslag met betrekking tot navermelde inbreng in natura opgesteld door de heer Christian Van Praet, bedrijfsrevisor, vennoot van het revisorenkantoor HLB Dodémont-Van Impe & C', kantoorhoudend te Kortrijk, Hendrik Consciencestraat 4 in datum van 11 april 2012.

De conclusies van gemeld verslag van de Bedrijfsrevisor luiden als volgt:

"De inbreng in natura tot oprichting van de vennootschap RED BOURBON BVBA, bestaat uit een collectie van een negenhonderdtal items die allen gelinkt kunnen worden aan het koffiegebeuren, zowel het productieproces als bij de consumptiebeleving.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

- De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura ;

t -U' - De beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge - Dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 210 aandelen van de op te richten vennootschap RED BOURBON BVBA, zonder vermelding van nominale waarde.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Kortrijk, 11 april 2012."

6 BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een of meer personen al dan niet vennoot.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts ontslagen worden bij eenparigheid van stemmen van de vennoten, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder indien hij vennoot is, of wegens ernstige redenen wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging, onverminderd een mogelijk rechterlijke toetsing.

Andere niet-statutaire zaakvoerders kunnen worden benoemd en ad nutum ontslagen door de algemene vergadering beraadslagend bij gewone meerderheid van stemmen.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Wanneer er meerdere vennoten zijn en bij een verrichting of een beslissing de zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, tegenstrijdig met dat van de vennootschap, stelt hij de vennoten daarvan in kennis die een lasthebber ad hoc aanduiden die voor rekening van de vennootschap deze verrichting zal uitvoeren of de beslissing zal nemen.

De zaakvoerder kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. In dit geval kan de algemene vergadering aan de zaakvoerder, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste bezoldiging toekennen waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld,

7 ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op derde donderdag van de maand juni om 10.00u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

8 BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

9 WINSTVERDELING

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste een/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De overige winst krijgt de bestemming die de gewone algemene vergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het geheel van het actief zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het netto-actief niet omvatten: het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding, en, behoudens in uitzonderingsgevallen, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

10 STEMRECHT

a) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

b) Indien er meerdere vennoten zijn geeft elk aandeel slechts recht op een stem. De vennoot die meerdere

aandelen bezit, beschikt over een gelijk aantal stemmen als hij aandelen heeft, dit alles onder voorbehoud van

de dwingende bepalingen voorzien in de wet.

Iedere vennoot mag persoonlijk aan de stemming deelnemen of zich laten vertegenwoordigen door een

lasthebber die vennoot moet zijn of echtgenoot van een vennoot.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

A. EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING - EERSTE BOEKJAAR

B eagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

r

41 Voor-behoücn aan he' Belgisch Staatsblad

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en veertien.

Bij uitzondering neemt het eerste boekjaar een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op

eenendertig december tweeduizend dertien. De eerste algemene vergadering vindt plaats in 2014.

B. AANDUIDING ZAAKVOERDERS

De oprichters verklaren overeenkomstig artikel 256 Wetboek Vennootschappen, met éénparigheid aan te

duiden tot niet-statutaire zaakvoerder:

1.De heer Bart Deprez, voornoemd,

2.De heer Peter Deprez, voornoemd

die allen verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen

verzet.

De opdracht van de zaakvoerders is vastgesteld voor onbepaalde duur.

De opdracht van de zaakvoerder is onbezoldigd.

C. Alle handelingen verricht op naam van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "RED BOURBON" in oprichting sedert 1 maart 2012, worden geacht gedaan ten zijn in naam en voor rekening van de vennootschap, die bij deze werd opgericht.

D. Volmacht wordt verleend aan HLB SEFICO Burg. CVBA, met maatschappelijke zetel te 1160 Oudergem,

Vorstlaan 191, BTW BE 0438.341.713 RPR Brussel en filiaal te 8500 Kortrijk, Hendrik Consciencestraat 4

evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om in haar naam op te treden om elke fiscale en

handelsrechterlijke verplichting in hun naam, zowel voor wat betreft de persoonlijke fiscaliteit ais voor de

vennootschap welke voormeld wordt, te behartigen, zowel inzake BTW, directe belastingen als AOIF controle.

Voor bepaalde transacties kan een medewerker van voornoemd kantoor gemandateerd worden zoals voor

handelsrechterlijke inschrijvingen, wijzigingen, aanpassingen en allerhande formaliteiten, zoals bvb het

aanvragen van erkenningen, vergunningen, volmacht bij tax-on-web, formaliteiten registratiecommissie, enz.

Tevens kunnen de gemandateerden een controle waarnemen,

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(getekend) Liesbeth MATTI-IYS

Tegelijk hiermee neergelegd

- expeditie oprichtingsakte vóór registratie, akte neergelegd ter registratie

- Verslag oprichters conform artikel 219 Wetboek van vennootschappen

- Verslag bedrijfsrevisor conform artikel 219 Wetboek van Vennootschappen

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

(getekend) notaris Liesbeth Matthys

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RED BOURBON

Adresse
JAGERSHOEK 4 8570 VICHTE

Code postal : 8570
Localité : Vichte
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande