REDUNOEND, AFGEKORT : RUO

Association sans but lucratif


Dénomination : REDUNOEND, AFGEKORT : RUO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.581.565

Publication

28/03/2011
ÿþMao 2.2

Voo behou aan h

Belgi<_

Staats)

v (verkort) :

Rechtsvorm

Zetel :

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BANK VAN KOOPHANDEL 1

CFE (Afdeling Brugge)

1 AA 1 2011

"

De griffier,

Griffie

RUO

vzw

Jan Britostraat 47, 8200 Sint-Andries Brugge

" 11047133

BELGISC H STAATSBLAD STUUR

B

1

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : : RedUnOend

0834 5815 6 5

Onderwerp akte : oprichting vzw RedUnOend

RedUnOend

Vereniging zonder winstoogmerk

Jan Britostraat 47

8200 Sint-Andries Brugge

STATUTEN

Hoofdstuk 1 Naam, oprichter, zetel en doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'RedUnOend , afgekort "RUO" en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 2. De ondergetekenden zijn overeengekomen op 27 december 2010 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 °RedUnOendsvzw op te richten.

Art. 3. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd in de Jan Britostraat 47, 8200 Sint-Andries in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel om zieke en/of oude dieren, voornamelijk honden, te ondersteunen op vlak gezondheid, voeding en huisvesting, zodat ze terug kans maken op een kwalitatief leven en/of op adoptie. Zij kan ook andere organisaties steunen met hetzelfde doel.

Art. 5. Om dit doel te realiseren kan de vereniging activiteiten/evenementen organiseren in zoverre de opbrengst uitsluitend besteed wordt om het doel te realiseren. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere noodzakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- en buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen en aan sponsoring doen.

Hoofdstuk 2 Leden

Art. 6. De vereniging telt minstens 3 werkende leden.

Art. 7. De vereniging telt zowel werkende als niet-werkende leden (toegetreden leden). De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 8. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Art. 9. Wie lid wil worden, dient zijn/haar verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren via brief. Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. Op basis van 'vrijheid van beslissing', heeft de Raad van Bestuur de mogelijkheid om kandidaat-leden te weigeren.

Art. 10. De leden moeten geen lidgeld betalen

Art. 11. Elk lid kan te allen tijde, mits hij/zij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij/zij de eventueel opeisbare schulden heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk te gebeuren per mail/brief aan de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art. 13. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Hoofdstuk 3 De Algemene Vergadering

Art. 14. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Art. 15. Elk werkend lid beschikt over één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Indien de stemming on beslist blijft heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur de doorslaggevende stem.

Art. 16. 4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de goedkeuring en wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, het opstellen van een huishoudelijk reglement, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging, omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk, kwijting verlenen aan bestuurders.

Art. 17. De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar samengeroepen. Hierin geeft de Algemene Vergadering dan haar goedkeuring over de jaarrekening en begroting

Art . 18. Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Art. 19. De werkende leden moeten schriftelijk (via brief of e-mail) worden opgeroepen tenminste 10 dagen voor de vergadering. In deze oproeping moet ook telkens de agendapunten vermeld worden door de Raad van Bestuur.

Art. 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid, door de penningmeester.

Art. 21. In het geval de secretaris niet aanwezig is, maakt de penningmeester een verslag op van de vergadering.

Art. 22. De Algemene vergadering kan geldig stemmen als minimum 4 van de werkende leden aanwezig is of vertegenwoordigd wordt.

Art. 23. Wanneer er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een nieuwe Algemene Vergadering worden samengeroepen met dezelfde agendapunten. Op deze tweede Algemene Vergadering is geen minimum aantal werkende leden vereist.

Art. 24. Bijkomende agendapunten kunnen telkens op het einde van een vergadering worden besproken, maar kunnen pas beslist worden nadat ze geagendeerd worden op een volgende algemene vergadering.

Art. 25. Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. In geval de stemming onbeslist blijft beslist de voorzitter van de vergadering.

Art. 26. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat wordt bijgehouden in een speciaal register en ondertekend wordt door de voorzitter.

Art. 27. Afwezige werkende leden worden na de vergadering schriftelijk, via brief of e-mail op de hoogte gesteld van de besproken punten

Art. 28. Werkende leden kunnen vrijwillig ontslag nemen. Ze moeten de voorzitter hiervan schriftelijk( brief of e-mail) op de hoogte stellen.

Hoofdstuk 4 Raad van Bestuur

Art. 29. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 4 bestuurders, benoemd door de Algemene vergadering.

Art. 30. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Art. 31. Deze leden worden niet bezoldigd maar kunnen wel een onkostenvergoeding bekomen mits betalingsbewijs en goedkeuring van de Raad van Bestuur.

Art. 32. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Het ontslag moet aangevraagd worden aan de voorzitter. Indien het ontslag de werking van de vzw in gevaar brengt dan moet de bestuurder aanblijven tot men hem/ haar heeft kunnen vervangen.

Art. 33. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders van de Raad van Bestuur.

Art. 34. De Raad van Bestuur beslist zelf over de verdeling van de functies.

Art. 35. De oproeping tot de Raad van Bestuur gebeurt schriftelijk via e-mail of brief tenminste 8 dagen voor de vergadering. Hierin worden ook de agendapunten vernield. De agendapunten kunnen door de bestuurders aangebracht worden bij de voorzitter tot 10 dagen voor de vergadering.

Art. 36. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Wanneer geen één van beide aanwezig is moet de vergadering worden uitgesteld.

Art. 37. De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. In geval iets onbeslist blijft geeft de voorzitter of ondervoorzitter de doorslaggevende keuze.

Art. 38. Een bestuurder kan worden geacht ontslag te nemen wanneer hij/zij niet meer voldoet aan de formele voorwaarden om bestuurder te zijn in de vzw of in geval er herhaaldelijke keren een zware fout gemaakt werd door de bestuurder.

Art. 39. Iedere bestuurder kan zijn schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik - Vervolg

Art. 40. Van elke vergadering wordt er een verslag gemaakt door de secretaris. Indien hijklj afwezig is zal de penningmeester deze taak op zich nemen. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ' ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter en de secretaris.

Art. 41. Wanneer een bestuurder overlijdt, vindt het ontslag van rechtswege plaats.

Art. 42. De meerhandtekeningdausule zorgt ervoor dat niet alle bestuurders van de vzw een contract moeten ondertekenen. Voor een handeling lager dan 250 euro dan volstaat de handtekening van één bestuurder. Voor een handeling meer dan 250 euro moeten er 2 bestuurders tekenen.

Hoofdstuk 5 Bevoegdheden

Art. 43. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 44. De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van de bestuurders.

Art. 45. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen.

Hoofdstuk 6 Begroting

Art. 46. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 47. Op de eerstvolgende Raad van Bestuur worden de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de eerstvolgende jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 48. De inkomsten van de vzw kunnen bestaan uit volgende zaken: winsten afkomstig uit evenementen georganiseerd ten voordele van het doel van de vereniging of uit giften.

Hoofdstuk 7 Ontbinding

Art. 49. In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars

aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

Art. 50. De bestemming van het activa na aanzuivering van de schulden worden overgedragen aan een

vereniging of stichting met een gelijkaardig doel.

Art. 51. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

betreffende de verenigingen van toepassing.

Hoofdstuk 8 Aanstellingen

Art. 52 Worden door de oprichters aangesteld in hun functie van bestuurders:

Ingrid Beirlant, Jan Britostraat 47, 8200 Brugge als voorzitter,

Nicole Delobel, Dudzeelse-Steenweg 78/3, 8000 Brugge als secretaris ! ondervoorzitter,

Luc Termont, Jan Britostraat 47, 8200 Brugge als penningmeester,

Natasja Levicar, Dudzeelse-Steenweg 76/3, 8000 Brugge als event- en pr-verantwoordelijke.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te SIM-Andries op 27 december 2010, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brugge.

Oprichter 1: Ingrid Beidant, voorzitter, Jan Brttostraat 47, 8200 Brugge

Oprichter 2: Nicole Delobel, secretaris en ondervoorzitter, Dudzeelse-Steenweg 7613, 8000 Brugge

Oprichter 3: Luc Termont, penningmeester, Jan Britostraat 47, 8200 Brugge

Oprichter 4: Natasja Levicar, event- en pr-verantwoordelijke, Dudzeelse-Steenweg 76/3, 8000 Brugge

Oprichter 5: Mathias Vandamme, Drieluikstraat 38, 8730 Oedelem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, fietzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REDUNOEND, AFGEKORT : RUO

Adresse
JAN BRITOSTRAAT 47 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande