REMMERY BEDRIJFSREVISOR

Divers


Dénomination : REMMERY BEDRIJFSREVISOR
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 543.612.447

Publication

07/01/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden u IA

aan het

Belgisch Staatsblad

*19008327*

J



._..._...~.~..~.r..-~.~..,.._..~,

I~EEFt~ELEGCï

2 4, 12. 2013

RECHT~y~{( KOOPHANDEL

Ondernemingsnr : 0913. 6'? , U G 7-

Benaming

(voluit) : REMMERY BEDRIJFSREVISOR

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Bij onderhandse akte de data 18 december 2013 heeft de heer Filip Remmery, wonende te 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9, samen met een stille vennoot, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht,

Uittreksel uit de voornoemde oprichtingsakte

Art. 1 Naam en zetel

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap, met als naam "Remmery bedrijfsrevisor"

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W, Venn betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing

Art. 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor in eigen naam, alsook de gezamenlijke uitoefening van dit beroep door haar beherende vennoten of door samenwerking met andere bedrijfsrevisoren of met personen met gelijkwaardige hoedanigheid in het buitenland. De uitoefening van het beroep beoogt meer in het bijzonder de uitoefening van de in artikel 4 van de wet van 22 juli 1953 beoogde revisorale opdrachten.

- de uitoefening van alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor zoals het geven van advies en bijstand aan ondernemingen, het opmaken van waardebepalingen van ondernemingen, het uitvoeren van gerechtelijke opdrachten, het geven van onderwijs, het publiceren van artikels en boeken.

De vennootschap kan eveneens deelnemen in en samenwerken met andere professionele of interprofessionele vennootschappen, voor zover deze werkzaamheden niet onverenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor en in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van bedrijfsrevisor,

De vennootschap kan in het algemeen alle financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, voor zover deze verrichtingen niet onverenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor en deze activiteiten niet de vorm aannemen van aanvullende commerciële activiteiten.

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor uitsluitend handelen door haar vennoten en/of zaakvoerders die ais bedrijfsrevisor zijn ingeschreven in het openbaar register van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of die in een ander land een hoedanigheid bezitten die gelijkwaardig is met deze van bedrijfsrevisor en die zich onderwerpen aan de toepasselijke regels van hun instituut,

Indien geen enkele vennoot deze hoedanigheid nog bezit dient beslist te worden tot doelwijziging of ontbinding van de vennootschap tenzij de aandelen vooralsnog worden overgedragen aan één of meer vennoten die wel de voormelde hoedanigheid bezitten mits naleving van de voorwaarden hierna voorzien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met drie vierde meerderheid van stemmen.

Art. 4 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot is de heer Filip Remmery, wonende te 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9.

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot is mevrouw Michèle Verhaest, wonende te 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9.

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Zowel de stille als de beherende vennoten verbinden zich ertoe geen zelfstandige activiteiten uit te oefenen

die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Art.5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 6.000,00 euro.

Art. 6 Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door zestig aandelen zonder vermelding van de nominale waarde, met een

fractiewaarde van één/zestigste (1/60ste) van het kapitaal. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Art. 9 Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd

- Filip Remmery, wonende te 8790 Waregem, Guldensporenlaan 9

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd vanaf 1 januari 2014.

De enige zaakvoerder/de meerderheid van de zaakvoerders moeten de hoedanigheid hebben van wettelijke auditor en/of auditkantoor, Wanneer een auditkantoor zaakvoerder is, wordt dit kantoor vertegenwoordigd, overeenkomstig artikel 132 van het Wetboek van vennootschappen, door een natuurlijke persoon die erkend is als wettelijke auditor.

Telkens wanneer een revisorale opdracht wordt toevertrouwd aan de vennootschap is deze ertoe gehouden onder haar vennoten een vaste vertegenwoordiger natuurlijke persoon te benoemen die de hoedanigheid heeft van bedrijfsrevisor. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is tuchtrechtelijk aansprakelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de vennootschap die hij vertegenwoordigt. De vennootschap mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en de beëindiging van de functie van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen,

Art. 10 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd voor alle verrichtingen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het

doel van de vennootschap en heeft daartoe alle machten, met uitzondering van de handelingen die door de wet

of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Art. 12 Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de 3de zaterdag van de maand oktober, om 12 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerst-ivolgende werkdag gehou-iden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

Art.14 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 juli en eindigt op 30 juni van elk jaar. In afwijking hiervan

neemt het eerste boekjaar een aanvang op de datum van oprichting en het eindigt op 30 juni 2015.

Art. 15 Jaarrekening

_ '

4

ti

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

Art, 16 Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met drie vierde meerderheid van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met drie vierde meerderheid van de stemmen anders besluit.

Het nettovermogen zal worden verdeeld onder de vennoten à rato van het aantal aandelen.

OVERGANGSBEPALINGEN

- Eerste boekjaar

Uit artikel 14 blijkt: het eerste boekjaar vangt op datum van oprichting en eindigt op 30 juni 2015.

- Eerste algemene vergadering

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in 2015.

- Zaakvoerder

Uit artikel 9 blijkt dat de heer Filip Remmery benoemd wordt tot zaakvoerder voor onbepaalde duur.

- Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de

vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid als gevolg van

de neerlegging van het uittreksel uit de onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechbank

van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

- Identiteit van de vennoten die hun inbreng niet volledig hebben volstort:

De heer Filip Remmery: 5.800,00 EUR;

Mevrouw Michèle Verhaest: 200,00 EUR.

Opgesteld te Waregem, op 18 december 2013

Getekend

De heer Filip Remmery

Beherend vennoot en zaakvoerder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REMMERY BEDRIJFSREVISOR

Adresse
GULDENSPORENLAAN 9 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande