RF

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : RF
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 845.887.114

Publication

24/05/2012
ÿþ Mai WolC 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Werseeegd ter g3 eie vu) e

rechtbank van koophandel

R w ~ ~ , -r~" "

___1 _ MEI aielkw,

Griffie

Iii lUl li I1I l 111 lflhl

*120941]1*

hl

Ondernemingsnr: Ogt-f5- , 82 , M

Benaming

(voluit) : RF

(verkort) : RF

Rechtsvorm : VOF

Zetel : gerststraat 14 te 8434 Middelkerke

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting nieuwe rechtspersoon

TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN:

De heer Frank Rouseré, geboren te Poperinge op 3 maart 1967, woonachtig te België, 8434 Middelkerke, gerststraat 14, identiteitskaartnr 590-6714279-62, rijksregistemr 67.03.03-169.05.

EN

Mevrouw Sabine Coppin, geboren te Oostende op 7 april 1965, woonachtig te België, 8434 Middelkerke, gerststraat 14, identiteitskaartnr 591-0517425-32 , rijksregisternr 65.04.07-196.17.

Hierna ook genoemd "de oprichters".

WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN HIERNA VOLGT:

DEEL 1. OPRICHTING

De oprichters verklaren dat zij een vennootschap onder firma zullen aangaan, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een activiteit als holding en management uit te oefenen.

Deze vennootschap onder firma wordt opgericht onder de maatschappelijke benaming "RF" en zal haar maatschappelijke zetel vestigen te België, 8434 Middelkerke, gerststraat 14.

De oprichters verklaren dat het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap 5.000 Euro zal bedragen, vertegenwoordigd door 100 aandelen waarop als volgt wordt ingeschreven:

* door Dhr Frank Rouseré : 4.950 Euro

* door Mvr Sabine Coppin : 50 Euro

Als vergoeding voor de door hen gedane inbrengen, worden aan de oprichters de 100 aandelen toegekend als volgt:

* voor Dhr Frank Rouseré : 99 aandelen

* voor Mvr Sabine Coppin : 1 aandeel

De comparanten besluiten vervolgens tot aanneming van de statuten van deze vennootschap zoals ze hierna in extenso worden weergegeven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bilagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

DEEL 2. STATUTEN

TITEL I: VORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een vennootschap

onder firma (VOF) heeft aangenomen, en bestaat onder de naam "RF".

Artikel 2 - naam

De zetel van de vennootschap is gevestigd te België, 8434 Middelkerke, gerststraat 14.

De zaakvoerder van de vennootschap is gemachtigd de zetel van de vennootschap over te plaatsen naar een ander adres in het Vlaams Gewest. Deze verandering van zetel zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 - doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden, doch enkel voor zover de eventuele vergunningen, diploma's of erkenningen daartoe voorhanden zijn:

-het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en/of organisaties, voornamelijk doch niet uitsluitend op vlak van management en consulting;

-het waarnemen of laten waarnemen van bestuurdersfuncties en diensten die direct of indirect verband houden met het voorgaande; deze diensten kunnen worden geleverd ingevolge een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van extern raadgever of orgaan van de klant. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuurdersmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere vertegenwoordiger, die door de vennootschap wordt afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap;

-het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen en in het kader hiervan overgaan tot alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer het aankopen en verkopen zowel in volle eigendom ais in vruchtgebruik en/of blote eigendom, het opschikken, het uitrusten, het valoriseren, het bouwen, het in erfpacht of opstal geven of nemen, het verhuren, het in huur nemen, het onderverhuren, het ruilen, het verkavelen van onroerende goederen;

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen en in het kader hiervan overgaan tot alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, en in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, fondsen, ...

-het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen;

-in het kader van voormelde verrichtingen kredieten aangaan bij een financiële instelling;

-het borg stellen tot waarborg van zowel eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap mag, in België en in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

Zij kan, op welke wijze ook, belangen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven of die haar onderneming kunnen bevorderen of de afzet van haar producten of diensten kunnen vergemakkelijken, en ze kan ermee samenwerken of fusioneren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 - duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De vennootschap wordt niet automatisch ontbonden door het overlijden, de onder-voogdijstelling of het onvermogen van een vennoot.

Ieder van de vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen. Dit dient te geschieden bij aangetekende brief aan de andere vennoot, met inachtneming van een opzegtermijn van minstens vijf maanden en niet anders dan tegen het einde van het boekjaar.

TITEL Il: KAPITAAL - AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5 - kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt bij de oprichting 5.000 Euro, verte-igen-iwoordigd door 100 aandelen op naam zonder nominale waarde.

Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten en/of derden meer geld en/of goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Artikel 6 - leningen

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een intrest berekend op 4%, betaalbaar om de zes maanden.

De fondsen gestort op de rekening van de vennootschap en geboekt via rekening-courant kunnen enkel teruggevorderd worden mits de zaakvoerder van de vennootschap hier minstens zes maanden vooraf van op de hoogte wordt gesteld per aangetekend schrijven.

Artikel 7 - aandelen overdracht

Behoudens mits toestemming van aile medevennoten mag geen van de vennoten, op straffe van nietigheid, zijn rechten en/of aandelen in de vennootschap tijdens het leven overdragen, noch opdracht geven aan derden om hem in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Bij overlijden van een vennoot wordt de vennootschap verder gezet met de erfgenamen van de venno-$ten. Artikel 8 - aansprakelijkheid

Te rekenen van de datum van oprichting zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

TITEL III: BESTUUR

Artikel 9 - zaakvoerder

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, benoemd door en onder de vennoten.

Artikel 10 - bevoegdheden

ledere zaakvoerder heeft, alleen handelend, de meest uitgebreide bevoegdheid om aile handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap.

ledere zaakvoerder, alleen optredend, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder. De vennootschap kan evengoed vertegenwoordigd worden door een lasthebber.

Artikel 11 - zaakvoerder

Wordt benoemd tot zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap, Dhr Frank Rouseré voornoemd, die verklaart haar mandaat te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van zaakvoerder kan vergoed worden voor zover daartoe door de vennoten wordt beslist. Deze vergoeding dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

TITEL IV: BOEKJAAR - ALGEMENE VERGADERING - RESULTAAT

Artikel 12 - boekjaar

Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel 13 - boekhouding

Na afloop van elk boekjaar, alsook bij het einde van de vennootschap in de loop van een boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt.

Artikel 14 - jaarvergadering - bijzondere vergadering

De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de zetel van de vennootschap op 31/3. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Op deze jaarlijkse vergadering worden de inventaris en de jaarrekening besproken en bij akkoord ervan ondertekend door alle vennoten.

Daarenboven heeft iedere vennoot het recht een bijkomende algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproeping voor de algemene vergadering(en) gebeurt door middel van een aangetekend schrijven dat  samen met de agenda van de vergadering  verstuurd dient te worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering. Tenzij minstens één vennoot schriftelijk  aangetekend of door de overige vennoten voor ontvangst getekend schrijven - en uiterlijk tien werkdagen vôôr de datum van de jaarvergadering aanvraagt om de formaliteiten inzake oproeping strikt te volgen, moeten de formaliteiten inzake oproeping niet nageleefd worden.

Artikel 15 - bureau - quorum - meerderheid

De algemene vergadering wordt voorgezeten door Frank Rouseré voornoemd.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de vennoten aanwezig is.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Alle besluiten worden genomen bij een drie/vierde meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 16 - resultaatsverdeling

Het resultaat, na boeking van alle kosten, afschrijvingen en bezoldigingen van de zaakvoerder(s), wordt bestemd volgens de besluiten van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winst. Zij zal eveneens mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgekeerd, hetzij bovenop de winst van het afgeslopen jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De deelneming in de winsten en verliezen gebeurt evenredig aan het aantal deelbewijzen dat elke vennoot van de vennootschap aanhoudt.

TITEL V: ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 17

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering genomen met unanimiteit van stemmen.

De ontbinding kan echter eveneens door elke vennoot gevraagd worden voor zover dit gebeurt door middel van aangetekende brief aan de andere venno(o)t(en), met inachtneming van een opzegtermijn van minstens vijf maanden en niet anders dan tegen het einde van het boekjaar. De vereffening van de vennootschap kan echter worden vermeden voor zover de andere vennoten het deel van de uittredende vennoot over te nemen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes dii Moniteur belge

Artikel 18

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

ln geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vereffenaar, benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming door de beslissing van de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de oudste zaakvoerder.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Artikel 19

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het pian voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel

van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

TITEL V: ALGEMEEN

Artikel 20

De vennoten verklaren zich uitdrukkelijk en geheel te schikken naar het Wetboek van Vennootschappen. De bepalin-igen die met deze wetten of gebiedende beschikkingen zouden tegenstrijdig zijn, zullen aanzien worden als hier niet meer geschreven zonder dat daartoe deze akte als nietig kan worden aanzien.

DEEL 3. OVERGANGSBEPALINGEN

I .Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf heden en zal worden afgesloten op 31 december 2012. De vennootschap zal zijn activiteiten starten op 7 mei 2012.

2.De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 31 maart 2013.

3. Overname van verbintenissen

De oprichters verklaren dat de venncotschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 7 mei 2012.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Opgemaakt en overeengekomen te Middelkerke op 7 mei 2012 in zoveel exemplaren als er partijen zijn met een onderscheiden belang, waarbij elk van de partijen verklaart een exemplaar te hebben ontvangen, alsook een exemplaar voor de registratie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ° Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RF

Adresse
GERSTRAAT 14 8434 LOMBARDSIJDE

Code postal : 8434
Localité : Lombardsijde
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande