ROMA RACING TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : ROMA RACING TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 465.846.458

Publication

06/10/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr 465.846.458

Benaming

(voluit} : ROMA RACING TEAM

(verkodi

Rechtsvorm vzw

Zetel Laagweide 12, 8501 Kortrijk-Heule

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Tijdens de bijzondere algemene vergadering, gehouden op vrijdag 31 januari 2014, werden volgende beslissingen met algeheelheid van stemmen aangenomen:

Wegens overlijden van de heer Christiaan SOETE, voorzitter, op 6 januari 2014, dient de algemene vergadering te voorzien in zijn vervanging.

De vergadering beslist niet éénparigheid van stemmen, mevrouw An-Sophie Soete, St. Rochuslaan 81, 8500 Kortrijk te benoemen als bestuurder.

De algemene vergadering dd 31 januari 2014 heeft onder haar leden volgende bestuurders benoemd:

Laurent SOETE: 590-8796497-78

An-Sophie SOETE: 590-9881021-59

Aan wijlen de heer Christiaan SOETE wordt algehele en volledige kwijting verleend voor zijn uitgeoefende functie.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering van 31 januari 2014. Kortrijk-Heule, 31 januari 2014.

Laurent SOETE An-Sophie SOETE

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso. Naam en handtekening

1#11181 B

MONITEUÉ BELG

2 9 -09

BELGISCH STAATSBLA

NEERGELEGD

26 AUG. 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gentl#¢il(ORTRIJK

l



In Y

2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

07/01/2011
ÿþVoorbehoud aan he Belgisc Staatshl,

MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGO

2 9. 12. 2010 r~efEs~iNtt

KOOPHANDEL KORTRIJK

" 11004965

Benaming

(voluit) :

Roma Racing Team

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Laagweide 12, 8501 Kortrijk - Heule

Ondernemingsnr : 465.846.458

Voorwerp akte : Wijziging statuten

Nieuwe statuten

De algemene vergadering van 30 september 2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Titel 1: Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1

De vereniging draagt als naam: "Roma Racing Team" .

Art. 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8501 Kortrijk - Heule, Laagweide 12, gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Hij kan bij beslissing van de Algemene Vergadering worden overgeplaatst naar elke andere plaats in de provincie West-Vlaanderen, mits de Algemene Vergadering bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en zoals verder beschreven in deze statuten.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel:

- De deelname aan autosportwedstrijden in de algehele betekenis en zonder beperkingen;

- Het inrichten van autosportwedstrijden in de algehele betekenis en zonder beperkingen;

- Het stimuleren, groeperen en coördineren van verenigingen die zich bezighouden met

autosportbeoefening en alle andere activiteiten die hiermee verband houden;

- De bevordering in het algemeen van de autosportbeoefening;

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Zij kan in die zin ook, doch slechts occasioneel en op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan integraal besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden, mits

inachtneming van de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Titel 2 : Leden

Art. 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De vereniging zal effectieve en toetredende leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn degenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies $1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een uittreksel van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van neerlegging van de statuten.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toetredende leden zijn enkel aangesloten om te kunnen genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toetredende leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar effectieve leden.

Art. 7

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toetredende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement, indien van kracht.

Art. 8

Effectieve leden zijn een bijdrage verschuldigd. Deze bijdrage wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering

vastgesteld, maar mag niet meer dan vijftig euro per jaar bedragen.

Toetredende leden kunnen eveneens een bijdrage verschuldigd zijn. Deze bijdrage wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur vastgesteld.

Art. 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad

van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van

de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden.

Art. 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Evenmin kunnen uittredende of uitgesloten leden mededeling of afschrift van rekeningen of het opmaken van een inventaris bekomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Titel 3 : De Raad van Bestuur

Art. 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee personen die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Art. 12 - Duur van het mandaat van bestuurder

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Art. 13 - Wijze van benoeming

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden moet men zich kandidaat stellen en voorgedragen worden door

de Raad van Bestuur op de algemene vergadering.

De bestuurders worden gekozen door de effectieve leden op de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 14 - Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vernield worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Art. 15 - Bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zo treedt hij op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 16

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris, door middel van een

oproepingsbrief waarin de agenda vermeld is, eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

Art. 17

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan, zonder beperking, handelingen stellen of daden verrichten in overeenstemming met het doel van de vereniging of die het doel ten goede komen.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad Bestuur kan indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde-bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging.

De Raad van Bestuur treedt in recht op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging, en de akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden, behoudens bijzondere delegatie door de Raad van Bestuur, ondertekend door de voorzitter en secretaris.

De secretaris en/of de voorzitter tekent geldig voor ontvangst van alle officiële stukken.

Titel 4 : Algemene vergadering

Art. 18

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van

de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door één van de ondervoorzitters.

Elk effectief lid beschikt over één stem.

Een effectief lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door zijn aangeduide

volmachtdrager die eveneens effectief lid moet zijn.

Een volmachtdrager kan slecht één afwezig effectief lid vertegenwoordigen

Art. 19

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1/ De wijzigingen van de statuten,

2/ De benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3/ De goedkeuring van de financiële rekeningen ;

4/ De goedkeuring van de begrotingen

5/ De kwijting aan de bestuurders,

6/ De aanvaarding en de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging,

7/ De vrijwillige ontbinding van de vereniging,

8/ de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9/ alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art. 20

De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang

van de vereniging zulks vereist.

Art. 21

De algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 22

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht om de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één vijfde van de effectieve leden daarom schriftelijk verzoekt bij de Raad van Bestuur. In dit geval moet de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering binnen de 15 werkdagen bijeenroepen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Art. 23

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste acht dagen voor de vergadering.

Art. 24

De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorwerp dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt voorgedragen, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, en dit minstens vier dagen voor de vergadering, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Art. 25

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of bij diens afwezigheid, de stem van de

vervangende ondervoorzitter.

Art 26 - Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld, en indien twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist, zowel op de eerste als op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van stemmen besloten worden.

Voor iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 27

Voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel van de vereniging.

Art. 28

Een meerderheid van twee derden der stemmen ongeacht het aantal aanwezigen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet dit lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 29

Van elke vergadering worden notulen gemaakt.

Titel 5 : Begroting en rekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.0

Art. 30

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af.

Titel 6 : Ontbinding en vereffening

Art. 3 I

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, overgemaakt worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de dertig dagen na neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 32

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De algemene vergadering van 30 september heeft onder haar leden volgende bestuurders herbenoemd:

Chris SOETE: 590-8796497-78

Laurent SOETE: 590-6037090-30

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 30/09/2010

Te Kortrijk  Heule, op 30 september 2010.

Chris SOETE Laurent SOETE

MOD 2.0

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

ROMA RACING TEAM vzw

Laagweide 12

8501 Kortrijk - Heule

Ondernemingsnummer 0465 846 458

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

- Voorzitter:

Chris SOETE, Laagweide 12, 8501 Kortrijk  Heule geboren op 10/08/1956 te Kortrijk

- Secretaris:

Laurent SOETE, Laagweide 12, 8501 Kortrijk  Heule op 28/07/1988 te Kortrijk

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter & secretaris afzonderlijke volmachten.

te Kortrijk - Heule, op 30 september 2010.

Chris SOETE Laurent SOETE

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ROMA RACING TEAM

Adresse
LAAGWEIDE 12 8501 HEULE

Code postal : 8501
Localité : Heule
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande