RUTGER DESMET

Société en commandite simple


Dénomination : RUTGER DESMET
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 546.870.261

Publication

27/02/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Vorm  Naam

De vennootschap heeft de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap (Comm. V.) en bestaat onder de naam  Rutger Desmet

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Sint Michiels, Heidelbergstraat 32.

Artikel 3. Doel

Op 19 februari 2014 zijn samen gekomen

1. De heer Rutger Desmet, (83.02.19-061.59)geboren te Brugge op 19 februari 1983, van Belgische nationaliteit, gehuwd met mevrouw Femke Darras, wonende te 8200, Sint Michiels, Heidelbergstraat 32. EN

2. Mevrouw Femke Darras, (84.05.21- 061.59)geboren te Veurne op 21 mei 1984, van Belgische nationaliteit, gehuwd met de heer Rutger Desmet, wonende te 8200 Sint Michiels, Heidelbergstraat 32. Met het oog op het oprichten van een gewone commanditaire vennootschap, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

TITEL I: VORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

De zaakvoerder van de vennootschap is gemachtigd de zetel van de vennootschap over te plaatsen naar een ander adres in het Vlaams Gewest zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten noodzakelijk is. Deze verandering van zetel zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

- de exploitatie van een studie-, organisatie- en adviserend bureau betreffende aangelegenheden in het kader van financiële planning in de ruime zin, zoals daar zijn het optreden in alle activiteiten van verzekeringsbemiddeling, het verstrekken van advies met betrekking tot en het bemiddelen in kredieten, leningen, financieringen, leasingen, beleggingen en aanverwante producten, het uitwerken en exploiteren van vastgoedprojecten

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden, doch enkel voor zover de eventuele vergunningen, diploma s of erkenningen daartoe voorhanden zijn:

- het waarnemen of laten waarnemen van bestuurdersfuncties;

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Rutger Desmet

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Heidelbergstraat 32

*14302065*

Luik B

0546870261

8200

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Brugge (Sint-Michiels)

Griffie

Neergelegd

25-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen en in het kader

hiervan overgaan tot alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer het aankopen en verkopen zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, het opschikken, het uitrusten, het valoriseren, het bouwen, het in erfpacht of opstal geven of nemen, het verhuren, het in huur nemen, het onderverhuren, het ruilen, het verkavelen van onroerende goederen;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen en in het kader hiervan overgaan tot alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, en in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, fondsen, ...

Artikel 4. Duur

Artikel 5. Vennoten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Is beherend vennoot: voornoemde heer Rutger Desmet.

Is stille vennoot: voornoemde mevrouw Femke Darras.

Artikel 6. Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt bij de oprichting ~ 1.000 verte-gen-woordigd door 1.000 aandelen op naam zonder nominale waarde.

Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten en/of derden meer geld en/of goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Zij kan, op welke wijze ook, belangen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven of die haar onderneming kunnen bevorderen of de afzet van haar producten of diensten kunnen vergemakkelijken, en ze kan ermee samenwerken of fusioneren.

De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

TITEL II: VENNOTEN - KAPITAAL - AANDELEN -

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen;

- in het kader van voormelde verrichtingen kredieten aangaan bij een financiële instelling;

- het borg stellen tot waarborg van zowel eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap mag, in België en in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap wordt niet automatisch ontbonden door het overlijden, de onbekwaam verklaring, het onvermogen of de opzegging van de overeenkomst van een vennoot.

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprake-lijk voor alle vennootschapsschulden, daar waar

stille vennoten slechts ten belope van hun inbreng aansprakelijk zijn voor de vennootschaps-schulden.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden.

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort, alsook de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-ger en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aandelenregister.

Mod PDF 11.1

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Artikel 7. Overdracht van aandelen

Geen van de vennoten mag, op straffe van nietigheid, zijn aandelen van de vennootschap overgedragen, behoudens mits toestemming van alle (overige) vennoten.

Onder  overdracht van aandelen wordt elke vorm van overdracht begrepen met inbegrip van schenking, overdracht bij overlijden en overdracht ten gevolge van fusie of splitsing van vennootschappen, zonder dat deze opsomming beperkend is.

Bij overlijden van een vennoot maken diens erfgerechtigden zich binnen de 3 maanden na het overlijden kenbaar aan de zaakvoerder(s). Van zodra hij deze kennisgeving heeft ontvangen, roept de zaakvoerder een algemene vergadering bijeen om te beslissen over de eventuele toetreding van de erfgerechtigden als nieuwe vennoten.

TITEL III: BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Zaakvoerder

Artikel 9. Bevoegdheid van de zaakvoerder

De vennootschap kan evengoed vertegenwoordigd worden door een lasthebber.

Artikel 10. Benoeming zaakvoerder

Wordt benoemd tot statutair zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap: voornoemde heer Rutger Desmet.

In geval van weigering van de toetreding van één of meer erfgerechtigden dienen de andere vennoten binnen de 3 maanden te rekenen van de dag waarop de algemene vergadering werd gehouden, de aandelen waarvan de toetreding werd geweigerd, over te nemen in verhouding tot het aantal aandelen dat ze reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling mits betaling van de tegenwaarde ervan aan de erfgerechtigden.

De tegenwaarde van de aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waarde verhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, zoals deze blijken uit de laatste neergelegde jaarrekening.

Bij gebrek aan prijsbepaling in gezamenlijk overleg wordt de prijs vastgesteld door één deskundige, aangesteld in gezamenlijk overleg, of bij gebreke, op verzoek van de meest gerede partij, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Deze deskundige dient zich te baseren op de gangbare waarderingsregels in de vennootschap en de eventuele voorgaande waarderingen.

Indien de aandelen binnen de 3 maanden te rekenen vanaf voornoemde algemene vergadering niet door de andere vennoten zouden zijn overgenomen overeenkomstig dit artikel, worden de erfgerechtigden automatisch vennoot in de vennootschap.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere zaakvoerder heeft, alleen handelend, de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor het berei-ken van het doel van de vennootschap en om de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder te vertegenwoordigen.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, benoemd door en onder de beherende vennoten in de vennootschapsakte.

Zijn mandaat neemt slechts een einde ingevolge vrijwillig aftreden, overlijden, ingevolge een beslissing van de algemene vergadering genomen met unanimiteit van stemmen en een daarmee gepaard gaande statutenwijziging en ingevolge de fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door 2 geneesheren.

Het mandaat van zaakvoerder kan vergoed worden voor zover daartoe door de vennoten wordt beslist. Deze vergoeding dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

TITEL IV: BOEKJAAR - ALGEMENE VERGADERING  RESULTAAT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 11. Boekjaar

Mod PDF 11.1

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar.

Na afloop van elk boekjaar, alsook bij het einde van de vennootschap in de loop van een boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt.

Artikel 12. Algemene vergadering

De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de zetel van de vennoot-schap op de eerste dag van de maand juni van elk jaar om acht uur. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Op deze jaarlijkse vergadering worden de inventaris en de jaarrekening besproken en bij akkoord ervan ondertekend door alle vennoten.

Daarenboven heeft iedere vennoot het recht een bijkomende algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 14. Stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13. Beraadslaging

De oproepingen voor de algemene vergadering, met vermelding van de plaats, de datum, het uur en de agenda, worden in principe ten minste 8 dagen op voorhand per gewone brief, e-mail of fax verzonden aan alle vennoten. Deze oproepingsformaliteiten moeten voor wat betreft de jaarvergadering echter niet nageleefd worden tenzij minstens één vennoot schriftelijk en uiterlijk tien werkdagen vóór de datum van de jaarvergadering aanvraagt om de formaliteiten inzake oproeping strikt te volgen. De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist indien alle maten aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd zijn op de vergadering.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als min-stens 51% van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigd wordt door de aanwezige vennoten.

Iedere vennoot kan op schriftelijke wijze volmacht verlenen aan een andere vennoot om hem op een algemene vergadering te vertegenwoordigen en in zijn naam en voor zijn rekening te stemmen.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda zijn vermeld, tenzij alle vennoten persoonlijk aanwezig zijn en unaniem tot uitbreiding van de agenda besluiten.

De vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder, de oudste zaakvoerder indien er meerdere zijn of in zijn/hun afwezigheid, door de oudste aanwezige vennoot.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Indien het vruchtgebruik en de blote eigendom van een aandeel aan verschillende personen toekomt, zullen de stemrechten verbonden aan dit aandeel uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker, met uitzondering van de beslissingen omtrent het kapitaal. De blote eigenaar heeft het recht om de algemene vergaderingen met raadgevende stem bij te wonen.

De besluiten worden in principe genomen bij een gewone meerderheid van stemmen, behoudens indien de wet en de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen, is het besluit niet aangenomen.

De volgende beslissingen dienen met unanimiteit van stemmen te worden genomen:

- met betrekking tot de wijziging van de essentialia van de statuten van de vennootschap (dit zijn de artikelen 3, 7, 8, 9, 10, 14 en 15 van onderhavige statuten)

- met betrekking tot het ontslag of de benoeming van een zaakvoerder

- met betrekking tot de omzetting van de vennootschap

- met betrekking tot een fusie of splitsing van de vennootschap

- met betrekking tot de ontbinding van de vennootschap

Artikel 15. Bestemming van het resultaat

Het resultaat, na boeking van alle kosten, afschrijvingen en bezoldigingen van de zaakvoerder(s), wordt bestemd volgens de besluiten van de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid.

De algemene vergadering kan beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winst. Zij zal eveneens mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgekeerd, hetzij bovenop de winst van het afgelopen jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Indien de algemene vergadering beslist tot uitkering van het resultaat aan de vennoten zal dit resultaat verdeeld worden volgens een op dat ogenblik door de algemene vergadering vast te stellen verdeelsleutel zonder daarbij noch de volledige winst toe te kennen aan noch het verlies volledig af te wentelen op één van de vennoten. Bij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

gebrek aan een eensluidend akkoord over deze verdeelsleutel gebeurt de deelneming in de winsten en verliezen evenredig aan het aantal aandelen dat elke vennoot van de vennootschap aanhoudt. Indien het vruchtgebruik en de blote eigendom van de aandelen aan onderscheiden personen toebehoort, geschiedt de uitkering van de winst aan de vruchtgebruiker.

TITEL V: ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 16. Ontbinding

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering genomen met een unanimiteit van stemmen.

Het eenhoofdig worden van de vennootschap leidt tot de ontbinding van rechtswege.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring of het onvermogen van een vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17. Vereffening

Artikel 18. Afsluiting van de vereffening

Artikel 19. Varia

De vennoten verklaren zich uitdrukkelijk en geheel te schikken naar het Wetboek van Vennootschappen. De bepalin-gen die met deze wetten of gebiedende beschikkingen zouden tegen-strijdig zijn, zullen aanzien worden als hier niet meer geschreven zonder dat deze akte daarom als nietig kan worden aanzien.

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vereffenaar, benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming door de beslissing van de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de oudste zaakvoerder. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief in gelijke delen verdeeld onder al de vennoten evenredig met hen door elk van hen aantal aangehouden aandelen.

TITEL V: ALGEMEEN

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 1 juni 2015

DEEL 3. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiten van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf heden en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

RUTGER DESMET ZAAKVOERDER

Coordonnées
RUTGER DESMET

Adresse
HEIDELBERGSTRAAT 32 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande