SALENS MOTORS ROESELARE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SALENS MOTORS ROESELARE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.567.601

Publication

22/01/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*14300775*

Neergelegd

20-01-2014



Griffie

Ondernemingsnr : 0544567601

Benaming (voluit): Salens Motors Roeselare

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8830 Hooglede, Bruggesteenweg 131

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte, verleden voor Notaris Dirk Hendrickx te Brugge op achttien januari tweeduizend veertien, neergelegd vóór registratie, dat een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met de naam  Salens Motors Roeselare , waarvan de zetel gevestigd is te 8830 Hooglede, Bruggesteenweg 131, met een kapitaal van tweehonderdduizend euro (200.000 EUR), gesplitst in tweehonderd gelijke aandelen zonder nominale waarde, genummerd van 1 tot en met 200.

Kapitaal

Het kapitaal werd onderschreven als volgt :

a) De heer Filip Salens, wonende te 8210 Zedelgem, Eikendreef 2, schrijft in op het aandeel met nummer 1, voor een bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00), volledig

volstort. 1

b) Mevrouw Caroline Maeseele, wonende te 8210 Zedelgem, Eikendreef 2, schrijft in op het aandeel met nummer 2, voor een bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00), volledig

volstort. 1

c) De heer Maxim Salens, wonende te 8210 Zedelgem, Eikendreef 2, schrijft in op de aandelen nummers 3 tot en met 101, voor een bedrag van negenennegentigduizend euro (¬ 99.000,00), volledig volstort.

d) Mevrouw Alison Salens, wonende te 8210 Zedelgem, Eikendreef 2, schrijft in op de aandelen nummers 102 tot en met 200, voor een bedrag van negenennegentigduizend euro (¬ 99.000,00), volledig volstort.

Hetzij samen het geheel van het kapitaal onderschreven of tweehonderdduizend euro

(200.000 EUR) voor tweehonderd aandelen: 200

De gemelde bedragen werden gestort op een speciale bankrekening op naam van de

vennootschap in oprichting, geopend bij de BNP Paribas Fortis.

Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in

deelneming met derden en zowel in en buiten Belgie:

- Detailhandel in nieuwe en gebruikte auto s, lichte bestelwagens en terreinwagens;

- Algemeen onderhoud en reparatie van auto s, lichte bestelwagens en terreinwagens;

- Detailhandel in onderdelen en accessoires van motorvoertuigen, autoradio s, muziekinstallaties,

alarminstallaties, antennes, GPS toestellen, boordcomputers, GSM car-kits;

- Verhuur van personenwagens, lichte bestelwagens en terreinwagens;

- Diverse werkzaamheden op commissie;

- De aankoop en verkoop, invoer, uitvoer, verdeling en levering van alle voertuigen, motoren en

wisselstukken die nuttig zijn voor het gebruik van voertuigen, alsook alle producten van de

machine-, metaal-of houtindustrie, die ermee verband houden;

- Klein- of groothandel van motorvoertuigen, brandstoffen en smeermiddelen, industriële oliën en

vetproducten;

- Uitbating van herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen en koetswerk,

pechverhelpingsdiensten;

- Optreden als handelstussenpersoon;

- Bemiddeling in verzekeringen en financiële producten en dit in de meest ruimste zin;

99

99

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Plaatslagerij;

- De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland;

- Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken. Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook, zij mag eveneens als mandataris deelnemen aan het bestuur van degelijke vennootschappen.

Zij mag een patrimonium verwerven, beheren, onderhouden en oordeelkundig uitbreiden. Dit patrimonium mag bestaan zowel uit roerende als onroerende goederen welke de vennootschap ook mag vervreemden indien daarvoor goede redenen bestaan. Binnen het kader van haar maatschappelijk doel zal de vennootschap mogen overgaan tot aankopen, uitrusten, restaureren, valoriseren, bouwen en verbouwen, huren en verhuren van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld, alsmede tot alle verrichtingen van onroerende leasing. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en haar roerende goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en zij mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, zowel van haarzelf als van deze derden. De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap begint op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte tot eenendertig december tweeduizend veertien.

Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten - ook jaarvergadering genoemd - gaat ieder jaar door op de derde zaterdag van de maand juni, om achttien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, zelfde plaats en uur.

Bijzondere algemene vergaderingen (zonder dat de statuten gewijzigd worden) en buitengewone algemene vergaderingen (waarbij de statuten wel gewijzigd worden) kunnen ten alle tijde worden bijeengeroepen overeenkomstig de wet.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats, aangeduid in de oproeping.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Bijeenroepingen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, houder van certificaten op naam, obligatiehouder, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld in artikel 271 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen.

Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing.

Behalve in de gevallen door de wet voorzien worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen welke ook het aantal vertegenwoordigde aandelen weze op de vergadering.

Indien bij benoemingen geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen behaalt, zal een herstemming plaats hebben tussen de twee kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald.

Indien de stemmen staken bij herkiezing is de oudste kandidaat verkozen.

De aanwezigheidslijst waarop de naam van de vennoten en het aantal van hun aandelen voorkomen, wordt door ieder van hen of hun rechthebbenden ondertekend vóór zij de zitting binnenkomen.

Elke eigenaar van aandelen mag zich op de algemene vergadering door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen. Nochtans mogen de minderjarigen, de onbekwamen, de burgerlijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen en de handelsvennootschappen respectievelijk vertegenwoordigd worden door hun wettelijke vertegenwoordigers of conventionele lasthebbers.

De zaakvoerders mogen het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door haar aangeduide plaats worden neergelegd, vijf volle dagen vóór de algemene vergadering.

De mede-eigenaars, de vruchtgebruikers en de blote eigenaars, de schuldeisers en pandgevers dienen zich door één en dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen.

In het geval de aandelen bezwaard zijn met vruchtgebruik, heeft de vruchtgebruiker het stemrecht van deze met vruchtgebruik bezwaarde aandelen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten, zowel per brief of per telefax. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen. Is er slechts één vennoot, dan oefent hij alle machten van de algemene vergadering uit, zonder deze te kunnen delegeren.

Over personen wordt geheim en schriftelijk gestemd. Over zaken wordt mondeling gestemd, tenzij het bureau of de vergadering beslist een geheime stemming daarover te houden.

Bij inpandgeving van aandelen wordt het stemrecht uitgeoefend door de eigenaar-pandgever.

De verslagen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks vragen.

De afschriften voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders.

Verloop van de vergadering

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag, of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten of niet, te benoemen door de algemene vergadering, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij elk afzonderlijk het bestuur voeren.

Evenwel wordt de vennootschap slechts rechtsgeldig vertegenwoordigd door de twee zaakvoerders, samen optredend voor de volgende verrichtingen:

a) aankoop en verkoop van onroerende goederen voor en van de vennootschap,

b) hypotheekvestiging van deze goederen of het verlenen van mandaten daartoe,

c) het in huur geven van deze goederen voor meer dan negen jaar of handelshuur,

d) het in leasing nemen of geven van deze onroerende goederen.

Zijn er drie zaakvoerders of meer, dan vormen zij een college van zaakvoerders. Zij stellen aan het hoofd daarvan een voorzitter aan en handelen verder zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders of het college van zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap te handelen en om alle daden van bestuur en beschikking te stellen, die met het doel van de vennootschap overeenkomen.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering vallen onder hun bevoegdheid.

De zaakvoerders mogen het dagelijks bestuur aan één of meer personen, vennoten of niet, overdragen mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht.

Bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht. Tegenstrijdigheid van belangen

Het lid van het college van zaakvoerders dat bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen besluit, rechtstreeks of zijdelings een persoonlijk belang heeft, tegenstrijdig met dat van de vennootschap, is gehouden het Wetboek van vennootschappen na te leven. (thans art. 259 e.v. W.Venn.)

Statutaire benoeming.

De heer Salens, Filip Jozef Anna Maria, voornoemd, is statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap.

Zijn mandaat is onbezoldigd, tenzij een algemene vergadering daar anders over zou beslissen.

De statutaire zaakvoerder mag slechts ontslagen worden bij eenparigheid van stemmen, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan slechts geheel of

Luik B - Vervolg

gedeeltelijk herroepen worden voor ernstige redenen bij besluit van de algemene vergadering, beslissend inzake statutenwijziging.

Winstverdeling

Van de nettowinst zal jaarlijks minstens vijf ten honderd worden afgetrokken voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds; deze voorafneming is niet meer verplicht zodra dit fonds één tiende van het kapitaal van de vennootschap bedraagt. De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo van de winst.

Verdeling van het saldo na vereffening

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten worden verdeeld in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, mits dat alle aandelen dezelfde rechten moeten hebben.

Is dit laatste niet het geval, dan wordt het evenwicht hersteld door de vereffenaars, hetzij door opvraging van bijstortingen op de aandelen waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

Benoemingen

Niet-statutaire zaakvoerder

Er werd tevens een niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap aangesteld en benoemd tot die functie voor de duur van de vennootschap:

- Mevrouw Caroline Maeseele, voornoemd.

Het mandaat van mevrouw Caroline Maeseele, voornoemd, is bezoldigd, tenzij een algemene vergadering daar anders zou over beslissen.

Bekrachtiging

De comparanten hebben verklaard dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 01 januari 2014. Deze overneming zal maar effect sorteren zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Notaris Dirk Hendrickx, te Brugge (Sint-Michiels), heeft de comparanten erop gewezen dat de verbintenissen, aangegaan voor rekening van de vennootschap tussen 18 januari 2014 en de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie, onderworpen zijn aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dus dienen bekrachtigd te worden binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft bekomen (d.i. de voormelde neerlegging op de griffie). Volmacht werd verleend aan bvba Madafisc, met zetel te 8830 Hooglede, Azaleastraat 1, om in hun naam alle nodige formaliteiten te vervullen voor het bekomen van de inschrijving van deze vennootschap in het rechtspersonenregister en latere eventuele wijzigingen en doorhalingen; evenals voor het bekomen van een B.T.W.-nummer en andere licenties en vergunningen,

daartoe alle stukken en akten te tekenen, woonplaats te kiezen, indeplaats te stellen en al te doen wat nodig of nuttig is voor het bekomen van het hierboven gemeld doel.

Dirk Hendrickx, Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

oor-Voor

behouden behouden

aan het aan het

elisch Belgisch

taatsla Staatsblad

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.08.2015, NGL 31.08.2015 15559-0517-014
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.06.2016, NGL 31.08.2016 16559-0395-013

Coordonnées
SALENS MOTORS ROESELARE

Adresse
BRUGGESTEENWEG 227 8830 HOOGLEDE

Code postal : 8830
Localité : HOOGLEDE
Commune : HOOGLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande