SCHELFHOUT STEVEN

Société en commandite simple


Dénomination : SCHELFHOUT STEVEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.579.961

Publication

01/08/2012
ÿþMod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Nedergeiegd ter griffie %/G43 el" rechtbank van koophandel

Brugge  afdeli" : -n,

op23J 2012

Griffie Ce graflier







12135857*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

P

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : ô g , 5 ~ . g (-1 Benaming

(votuu) : SCHELFHOUT STEVEN Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap Zetel : Mariastraat 9 Bus 2, 8460 Oudenburg Onderwerp akte ; OPRICHTING

In het jaar tweeduizend en twaalf, op 9 juli zijn samengekomen :

-de heer Schelfhout Steven, geboren te Ninove op 21 mei 1984 (NN 84.05.21-389.04), ongehuwd, wonende te B-8460 Oudenburg, Mariastraat 9 bus 2, België;

-mejuffrouw Declerck Jessica Georgette, geboren te Oostende op 20 december 1983 (NN 83.1220-368.83), ongehuwd, wonende te B-8460 Oudenburg, Mariastraat 9 bus 2, België;

-mevrouw Van der Kelen Rita Angele, geboren te Liedekerke op 26 maart 1960 (NN 60.03.26-508.90) gehuwd, wonende te B-1770 Liedekerke, Ed. Schelthoutstraat 55, België.

Voomoemde comparanten hebben besloten bij onderhandse akte over te gaan tot de oprichting van een Gewone Commanditaire Vennootschap. Zij verklaren dat de statuten van de vennootschap als volgt luiden.

Artikel 1 - Aard/Naam

De verschijners verklaren een vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap' op te richten onder de volgende naam : SCHELFHOUT STEVEN. De benaming moet steeds worden: voorafgegaan of gevolgd door de vermelding gewone commanditaire vennootschap, afgekort GCV. De commerciële benaming van de vennootschap luidt "Costanza".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8460 Oudenburg, Mariastraat 9 bus 2, België.

Hij kan naar om het even welke plaats in België worden overgebracht, zelfs bij gewoon besluit van de zaakvoerder, die de bevoegdheid heeft om deze overdracht bekend te maken, mits in achtneming van de ' taalwetgeving.

De vennootschap kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, bijkantoren of agentschappen oprichten zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft als doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België ais in

het buitenland :

-Adviesbureau op gebied van public relations en communicatie in de ruimste zin van het woord;

-Uitbaten van een grafisch ontwerpbureau in de meest ruime zin van het woord;

-Bureau voor copywriting, bedrijfsjournalistiek, redactiewerk en research;

-Web(site)ontwikkeling;

-Ontwerpen van publicitaire teksten en slogans, publicitaire artikelen, publicitaire  en promotiefilms;

-Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe

vormen van technologie en hun toepassingen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

-Organiseren van activiteiten die bovenstaande activiteiten en diensten ondersteunen;

-De vennootschap mag beschikbare gelden beleggen in onroerende en roerende goederen,

Deze opsomming is louter aanwijzend en niet limitatief.

De vennootschap stelt zich tevens als doel : handel in eigen onroerend goed, alsmede de verhuur van

onroerende goederen.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken,

kunnen in onderaanneming worden uitgegeven.

Zijn uitdrukkelijk uitgesloten alle handelingen die onder het beroep van vastgoedmakelaar vallen.

De vennootschap mag, op welke wijze ook, zich borgstellen voor en betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, die van aard zijn haar onderneming te ondersteunen of te ontwikkelen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap mag alle handels-, industriële en financiële activiteiten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen, met inbegrip van roerende en onroerende verrichtingen, uitvoeren die rechtstreeks on onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of activiteiten die zullen bijdragen tot haar ontwikkeling, dit zowel in België als in het buitenland. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen welke eenzelfde gelijkaardig of aanverwant doel nastreven. Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, fusie, inbreng, opslorping, splitsing of welke wijze ook.

Zij kan alle verbintenissen, kredieten en leningen aangaan of toestaan,

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen, handelsfondsen, vergunningen aankopen, in huur nemen, verhuren, verkopen of ruilen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, inschrijving op of overname van aandelen, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderzins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen. De vennootschap zal tevens de leiding en de controle, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderzins, kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en dochtervennootschappen,

Artikel4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 - Kapitaal/vertegenwoordiging

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfduizend vijfhonderd euro (5.500,00 EUR) vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal,

Het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het kapitaal kan worden verhoogd onder de wettelijk bepaalde vormen en voorwaarden.

De oprichters hebben zich onvoorwaardelijk verbonden het kapitaal samen te brengen als volgt :

-de heer Schelfhout Steven 5.335,00 EUR

-mejuffrouw Declerck Jessica : 55,00 EUR

-mevrouw Van der Kelen Rita : 110,00 EUR

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend

-de heer Schelfhout Steven zevenennegentig (97) aandelen

-mejuffrouw Declerck Jessica ; één (1) aandeel

-mevrouw Van der Kelen Rita : twee (2) aandelen

Samen honderd (100) aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

e"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen luiden op naam.

Artikel 6 - Rekening-courant vennoten

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht warden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een stroting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7 - Toetreding, uittreding en afzetting van vennoten

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden. Zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamelijke beroepsuitoefening deel te nemen.

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle vennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamelijke beroepsuitoefening. De gevolgen bij overlijden van een vennoot, worden geregeld zoals hierna bepaald in artikel 12.

ledere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten per aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzendig van dit schrijven. Hetzelfde bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot, na goedkeuring door de overige vennoten. De gevolgen van een dergelijke terugtrekking/afzetting worden geregeld zoals hierna bepaald onder de artikelen 12 en 13.

Artikel 8 - Opgave beherende en stille vennoten

De heer Schelfhout Is beherend vennoot en staat bijgevolg hoofdelijk en onbeperkt in voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Mejuffrouw Declerck Jessica en mevrouw Van der Kelen Rita zijn stille vennoten en staan bijgevolg voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het beloop van hun respectievelijke inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur stellen.

Artikel 9 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten, die de titel van zaakvoerder dragen, benoemd door de algemene vergadering, die de duur van hun opdracht en hun eventuele bezoldiging vaststelt. De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Voor alle vervreemdingen van financiële activa van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het éénparig akkoord van alle vennoten vereist.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen.

Artikel 10 - Vennoten  deelneming in andere vennootschappen

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 11 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 - Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet ais vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap.

De erfgenamen of legatarissen, schuldeisers en rechthebbenden ten aanzien van alle aandelen van een vennoot kunnen onder geen enkel voorwendsel de goederen of waarden van de vennootschap laten verzegelen, noch vragen een gerechtelijke inventaris te laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten beroepen op de balansen en de boekhouding van de vennootschap en op de besluiten van de algemene vergadering.

Artikel 13 - Wettelijke onbekwaamheid vennoot

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 12.

Artikel 14 - Vereffening  ontbinding

Bij invereffeningstelling van de vennootschap, om welke reden ook, gebeurt de vereffening van de vennootschap door de in functie zijnde zaakvoerder(s) of, bij dier ontstentenis, door één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Deze laatste beslist over hun aantal, bevoegdheden en vergoeding.

Na de verwezenlijking van het actief en de aanzuivering van het passief of de consignatie van de daartoe nodige gelden wordt het saldo onder de vennoten verdeeld naar verhouding van de aandelen die zij bezitten, nadat een evenwicht tussen de stortingen tot stand is gekomen.

Artikel 15 - Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel, op de eerste zaterdag van de maand maart om 14u00, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij alle medevennoten uitnodigen per aangetekend schrijven.

De oproepingen vermelden de agenda en worden aan de vennoten ten minste vijftien volle dagen vóór de vergadering toegezonden.

Wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van de oproepingswijze.

Iedere vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een bijzondere volmachtdrager, Hij kan zijn stem uitbrengen per brief of zelfs door elk technisch communicatiemiddel dat door een schriftelijk document wordt ondersteund.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De vergadering beraadslaagt rechtsgeldig ongeacht het deel van het vertegenwoordigde kapitaal, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens voor de beslissingen waarvoor een andere meerderheid vereist is in het Wetboek van Vennootschappen of onderhavige statuten,

Artikel 16 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van elk jaar

a

Artikel 17 - Winstverdeling

De algemene vergadering beslist, na de verplichte voorafnemingen, over de bestemming van de nettowinst. Onder geen beding mag winst worden uitgekeerd indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de financiële staten, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd,

Onder nettoactief moet worden verstaan, het totaal van het actief zoals het blijkt uit de balans, na aftrek van de voorzieningen en de schulden. Van het nettoactief zijn uitgesloten, het nog niet afgeschreven bedrag van de ' oprichtingskosten en, behoudens uitzonderlijke gevallen, het nog niet afgeschreven bedrag van de onderzoeks-en ontwikkelingskosten.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 18 - Overgangsbepalingen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen, gesteld voor de vennootschap en de oprichters tot heden, door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting, bekrachtigt en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt, en dit te rekenen vanaf 1 juli 2012 onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De voornoemde gecommanditeerde venno(o)t(en) verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet,

Wordt benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap, voor de duur van de vennootschap, en met volledige externe vertegenwoordigheidsbevoegdheid, overeenkomstig artikel 9 van onderhavige statuten, de heer Steven Schelfhout, geboren te Ninove de dato 21 mei 1984, wonende 8460 Oudenburg, Mariastraat 9 bus 2, België, voornoemd, die dit mandaat aanvaardt.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen.

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 30 september 2013.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand maart 2014

om veertien uur.

De voornoemde gecommanditeerde venno(o)t(en) verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Bijzondere volmacht wordt gegeven aan de burgerlijke vennootschap Fiduline BVBA, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, Yves Janssens, bedrijfsrevisor, met maatschappelijke zetel Pamelsestraat 2 Bus 1 te 1770 Liedekerke, om alle verrichtingen te doen, alle verklaringen af te leggen en documenten te ondertekenen, , met het oog op de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, BTW-administratie en eventuele andere administraties, met het oog op alle latere mogelijke wijzigingen niet betrekking tot de Kruispuntbank van Ondernemingen, BTW-administratie en eventuele andere administraties en dit enkel gebaseerd op de verstrekte informatie door de vennootschap, als juist beschouwd door de volmachtdrager, in goed vertrouwen handelend in opdracht en onder verantwoordelijkheid van de vennootschap. Deze volmacht geldt tot schriftelijke opzegging door één van beider partijen.

Na voorlezing van deze statuten hebben de comparanten deze akte ondertekend.

Janssens Yves

Volmachtdrager

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luck S vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHELFHOUT STEVEN

Adresse
MARIASTRAAT 9, BUS 2 8460 OUDENBURG

Code postal : 8460
Localité : OUDENBURG
Commune : OUDENBURG
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande