SCHOLENGROEP SINT-MICHIEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOLENGROEP SINT-MICHIEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.817.986

Publication

15/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD -1

a 6. 06. 2012

RECHTBANK i,Ü6PHANlJf`L,~

Griffie KOM1111,lK



i I IIII III O 1fl 111 1I

" iaio~oozr

VI behi aai Bel Staa

Ondernerningsnr : 0472.817.986

Benaming

(voluit) : SCHOLENGROEP SINT-MICHIEL

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Kattenstraat 33 - 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Herbenoeming commissaris

De Algemene Vergadering dd. 9 mei 2012 heeft bij éénparigheid van stemmen beslist om het bedrijfsrevisorenkantoor Van Cauter-Saeys & Co, Gentse Steenweg 55 te 9300 Aalst, vertegenwoordigd door de Burg. BVBA I. Saeys - bedrijfsrevisor, vertegenwoordigd door Mevr. I. Saeys te herbenoemen voor een periode van 3 jaar.

Get.

E.H. Paul DEJONGHE

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden " Rerto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

16/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



uiesaca.

Ondernemingsnr : 0472.817.986

Benaming

(voluit) : vzw Scholengroep Sint-Michiel

(verkort) "

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kattenstraat 33, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : wijziging statuten

In vergadering bijeen op woensdag 23 november 2011 heeft de Algemene Vergadering unaniem beslist om de tekst van de statuten te vervangen door hetgeen volgt:

Naam," zetel, doel

Art. 1 De vereniging wordt genoemd "vzw Scholengroep Sint-Michiel". Haar zetel is gevestigd Kattenstraat 33 te 8800 Roeselare, onder de bevoegdheid van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, om in de regio Roeselare-Ardooie katholiek secundair onderwijs in te richten, te coördineren en te begeleiden. De vereniging kan ook aanverwante vormingsactiviteiten inrichten, schoolse en naschoolse, culturele, recreatieve, wetenschappelijke en andere.

De vereniging heeft tevens tot doel

- het inrichten van rijvaardigheidscursussen voor bestuurders van motorvoertuigen

- het inrichten van activiteiten ter bevordering van de verkeersveiligheid en het rijgedrag

- het inrichten van lessen en cursussen, en het afnemen van examens, zowel theorie als praktijk, voor het

behalen en afleveren van rijbewijzen voor personenwagens, bussen, vrachtwagens, moto's en bromfietsen en "

alle andere voertuigen waarvoor een rijbewijs wordt vereist

- het opleiden en navormen van rijschoolinstructeurs.

Art. 3 De vereniging verbindt er zich toe de fundamentele beginselen inzake christelijke opvoeding, zoals bepaald door de Belgische bisschoppen of hun gemandateerde organen, te eerbiedigen en te bevorderen. De vereniging onderschrijft eveneens de Opdrachtsverklaring van het katholiek onderwijs in Vlaanderen.

Art. 4 De vereniging mag aile middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel bijdragen. De vereniging kan onder meer alle roerende goederen en waarden, alsmede onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, vervreemden, bezwaren, in huur nemen of in huur geven, personeel aanwerven, overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, in rechte optreden, schenkingen, giften en legaten ontvangen, kortom alle nuttige rechtshandelingen stellen en alle activiteiten uitoefenen, die in de ruimste zin van het woord tot haar doet bijdragen.

In ondergeschikte orde kan de vereniging handelsdaden stellen die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging kan handelsvennootschappen met beperkte aansprakelijkheid oprichten en/of daarin. deelnemen en daarin bestuursfuncties vervullen en daartoe 'vaste vertegenwoordigers' en 'commissarissen' benoemen en ontslaan, en/of een deel van haar economische activiteiten en desbetreffende activa en passiva in een handelsvennootschap overdragen en uitoefenen, en daartoe aile rechtshandelingen stellen, mits de beschikbare winst aangewend wordt ter verwezenlijking van de doelstellingen van VZW Scholengroep Sint-Michiel en/of de eventuele andere vennoten (evenredig volgens hun aandelen); en mits de: handelsvennootschap minstens één keer per jaar gecontroleerd wordt door een commissaris die daarover

Op de watste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

~ i ç c

.. ~ . ~.- .

~---

Grifiiiie

--

. II .+ MOD 2.2

verslag zal uitbrengen aan de Raad van bestuur en de Algemene Vergadering van de VZW Scholengroep Sint-Michiel.

Art. 5 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden. Het lidmaatschap

Art. 6 Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar bedraagt minimum drie.

De leden moeten geen lidgeld betalen en het mandaat is onbezoldigd. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Nieuwe leden worden door de Algemene Vergadering aangenomen op voorstel van de Raad van Bestuur. Elk lid heeft recht op één stem in de Algemene Vergadering.

Art. 7 Het ontslag en de uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald door de wet. Het lid dat de leeftijd van zeventig jaar bereikt, biedt zijn ontslag aan tegen de eerstvolgende Algemene Vergadering, of wordt bij gebrek daaraan geacht ontslagnemend te zijn. Voor de stichtende leden wordt de bovenvermelde leeftijd gebracht op vijfenzeventig jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Art. 8 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het

vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng, schenking of gestorte gelden terug te vorderen.

Algemene Vergadering

Art. 9 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. De

Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-het goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

-het benoemen en het ontslaan van de bestuurders;

-het benoemen en het afzetten van de commissaris(sen);

-het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

-het kwijting verlenen aan de bestuurders en aan de commissaris(sen)-revisor;

-het ontbinden van de vereniging;

-het aannemen van nieuwe leden en het uitsluiten van de leden van de vereniging;

-alle gevallen waarin de statuten en de wettelijke bepalingen dit vereisen;

-het bepalen van de bestemming van de goederen bij ontbinding van de vereniging.

Art. 10 § 1 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van

Bestuur of op verzoek van één vijfde van de leden. De leden dienen de oproeping met agenda minstens acht kalenderdagen vooraf toegestuurd te krijgen, behalve in geval van hoogdringendheid.

§ 2 Er wordt minstens éénmaal per jaar een Algemene Vergadering gehouden de tweede woensdag van

mei om 19 uur. Valt de hierboven bepaalde dag op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op het zelfde uur.

§ 3 Aile leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering en de besluiten worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet het anders voorzien. De onthoudingen worden beschouwd als een stem tegen het voorstel.

§ 4 Om geldig te vergaderen en te beslissen dienen tweederde van de leden aanwezig of

vertegenwoordigd te zijn. Wanneer tweederde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan wordt een tweede vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen, ten vroegste 15 kalenderdagen na de eerste vergadering. Deze vergadering beraadslaagt geldig, wat het aantal aanwezige leden ook is.

§ 5 De voorzitter van de Raad van Bestuur bepaalt de agenda, rekening houdend met de punten die door de leden vooraf bij hem ingediend werden. Geen andere punten kunnen worden behandeld tenzij met de instemming van alle aanwezige en vertegenwoordigde leden voor zover die minstens tweederde van de leden uitmaken.

Art. 11 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van

Bestuur. Er wordt een secretaris aangesteld en zo nodig personen die andere specifieke functies uitoefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur, wordt hij in al zijn functies vervangen door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 12 Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, dat een volmacht krijgt. De volmacht moet schriftelijk zijn en dient voor het begin van de vergadering aan de voorzitter bezorgd te worden. Een lid kan hoogstens houder zijn van twee volmachten.

Art. 13 Van elke vergadering en elke beslissing wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris en wordt in een apart register bewaard.

Elk verslag wordt aan alle leden schriftelijk bezorgd. De voor eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en één bestuurder en worden afgeleverd aan elke derde met wettig belang, die erom verzoekt.

Raad van Bestuur

Art. 14 De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, waarvan de leden worden aangesteld door de Algemene Vergadering. De bestuurders handelen als college.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De Algemene Vergadering kan aan de bestuurders presentiegelden toekennen. Voor bijzondere opdrachten kan een vergoeding voorzien worden, waarvan het bedrag vastgesteld wordt door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is telkens hernieuwbaar voor een periode van vijf jaar na voorlegging aan en goedkeuring door de Algemene Vergadering.

Wanneer een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van zijn mandaat een nieuwe bestuurder aangesteld. Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat door de eerstvolgende Algemene Vergadering in hun vervanging is voorzien. Het lid dat de leeftijd van zeventig jaar bereikt, biedt zijn ontslag aan tegen de eerstvolgende Algemene Vergadering, of wordt bij gebrek daaraan geacht ontslagnemend te zijn. Voor de stichtende leden-bestuurders wordt de bovenvermelde leeftijd gebracht op vijfenzeventig jaar.

Art. 15 De Raad van Bestuur kiest een voorzitter, die tevens de Algemene Vergadering voorzit, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en zo nodig personen die andere specifieke functies uitoefenen. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Art. 16 De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat door de Algemene Vergadering wordt goedgekeurd.

Art. 17 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van één vijfde van zijn leden. De bestuurders dienen de oproeping met agenda minstens acht kalenderdagen vooraf toegestuurd te krijgen, behoudens in geval van hoogdringendheid. De voorzitter bepaalt de agenda, rekening houdend met de punten die door de leden vooraf bij hem ingediend werden. Geen andere punten dan die op de agenda kunnen behandeld worden, tenzij na instemming van alle aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders die minstens tweederde van de bestuurders uitmaken.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. De volmacht moet schriftelijk zijn en dient voor het begin van de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur bezorgd te worden. Een bestuurder kan hoogstens houder zijn van één volmacht.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste tweederde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Onverminderd de wettelijk opgelegde meerderheden, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen met tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet het anders voorziet. De onthoudingen worden beschouwd als een stem legen het voorstel.

Art. 18 De Raad van Bestuur kan welomschreven bevoegdheden delegeren aan andere organen en/of personen, belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover post, banken en andere financiële instellingen, zulks evenwel steeds onder zijn uiteindelijke verantwoordelijkheid. Elke delegatie van bevoegdheid kan op ieder ogenblik herroepen worden.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M00 2.2

Luik B - Ve^:oig

Ad. 19 Van elke vergadering en elke beslissing wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en wordt in een apart register bewaard.

Elk verslag wordt aan alle bestuurders schriftelijk bezorgd. De voor eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de voorzitter en één bestuurder en worden afgeleverd aan elke derde niet wettig belang, die erom verzoekt.

Ad. 20 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking en voor alles wat niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De vereniging is door de gezamenlijke : handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter, geldig vertegenwoordigd tegenover derden, behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden.

Ontbinding

Art. 21 Bij ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen. In geval van ontbinding zal het overblijvend netto actief, na voldoening van de schulden, besteed worden aan één of meer werken met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging. De beslissing tot ontbinding wordt genomen met de bij wet bepaalde meerderheden.

Indien de Algemene Vergadering zes maanden na de bekendmaking van het besluit tot ontbinding daarover geen beslissing heeft genomen omtrent de bestemming van het netto actief van de vereniging, wordt die bepaald door de Bisschop van het bevoegde diocees.

Noch de leden, noch de ontslaggevende of uittredende leden, noch de erfgenamen van een overleden lid, hebben recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Begrotingen en rekeningen

Art. 22 Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. In afwijking daarvan loopt het eerste boekjaar tot 31 december 2001.

Elk jaar geeft de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering verantwoording over het beleid van het afgelopen jaar.

Jaarlijks worden de rekeningen en de begroting door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

Andere bepalingen

Art. 23 Wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld door de wet en door de gebruiken geldend bij de beraadslagende organen.

E.H. Paul Dejonghe Jan Vincent Lefere

Voorzitter bestuurdert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/06/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2011- Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

2 0, 05. 2011

REQHÓ Ïf ' KOOPHANDEL

i.(( Fitnl.PÇ

Ondernerningsnr : 0472.817.986

Benaming

(voluit) : vzw Scholengroep Sint-Michiel

ll

*iioeaenz

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Kattenstraat 33, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering in haar vergadering van 19 mei 2011,

aanvaardde het ontslag als bestuurder van:

-De Heer René Delbeke, Berkenstraat 9 te 8800 Roeselare

Bijgevolg is vanaf heden de Raad van Bestuur samengesteld als volgt:

1.Bleyaert Peter, Landmansstraat 51, 8800 Rumbeke

2.De Brouwere José, Appelaarstraat 2, 8800 Roeselare

3.Declercq Johan, Rotsestraat 75 te 880 Roeselare

4.Dejonckheere Mieke, Ommegang Oost 6 te 8840 Westrozebeke

5.Dejonghe Paul, Roeselarestraat 4 bus 203, 8980 Zonnebeke

6.Dequae Ann, Oekensestraat 116 te 8800 Roeselare

7.Derudder André, Amersveldestraat 63, 8830 Hooglede

8.Desmet Margareta, Stationsdreef 84, 8800 Roeselare

9.Flipts Caroline, Molenstraat 103, 8800 Roeselare

10.Herreman Jozef, Sint-Amandstraat 104, 8800 Roeselare

11.Lahousse Henry , Molenstraat 23 te 8790 Waregem

12.Lefere Jan-Vincent, Sint-Amandstraat 42, 8800 Roeselare

13.Vandenbroucke Michelline, Glazeniersstraat 1, 8800 Roeselare

14.Vanhoutte Jan, Fierheidstraat 34, 8800 Roeselare

Paul Dejonghe Jozef Herreman

voorzitter bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/06/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i II





NEERGELEGD

0 1 PUMI 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd.,KORTRIJK

Ondernemingsnr : 0472.817.986

Benaming

(voluit) : vzw Scholengroep Sint-Michiel

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kattenstraat 33, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : wijziging samenstelling Raad van Bestuur

a) Op advies van de Raad van Bestuur beslist de Algemene Vergadering in haar vergadering van 13 mei

2015, als bestuurder op te nemen:

-de Hr. Anseeuw Luk, Spinnerstraat 10 te 8800 Roeselare

-de Hr. De Noif Francis, Harelbekestraat 44 te 8790 Waregem

-de Hr. Verdoolaege Steven, Spinnekens Ambacht 11 te 8810 Lichtervelde

Deze bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar.

b) De Algemene Vergadering aanvaardde het ontslag als bestuurder van:

- de Hr. Derudder André, Amersveldestraat 63, 8830 Hooglede

- de Hr. Dejonghe Paul, leperstraat 24 bus 203, 8980 Zonnebeke (wegens overlijden)

c) De Algemene Vergadering beslist de andere bestuurders te herbenoemen voor een periode van 5 jaar. Bijgevolg is vanaf heden de Raad van Bestuur samengesteld ais volgt

1.Anseeuw Luk, Spinnerstraat 10 te 8800 Roeselare

2.Bleyaert Peter, Landmansstraat 51, 8800 Rumbeke

3.De Brouwere José, Appelaarstraat 2, 8800 Roeselare

4.De Nolf Francis, Harelbekestraat 44 te 8790 Waregem

5.Declercq Johan, Rotsestraat 75 te 880 Roeselare

6.Dejonckheere Mieke, Ommegang Oost 6 te 8840 Westrozebeke

7.Dequae Ann, Oekensestraat 116 te 8800 Roeselare

8.Desmet Margareta, Stationsdreef 84, 8800 Roeselare

9.Flipts Caroline, Molenstraat 103, 8800 Roeselare

10.Herreman Jozef, Sint-Amandstraat 104, 8800 Roeselare

11.Lahousse Henry , Molenstraat 23 te 8790 Waregem

12.Lefere Jan-Vincent, Sint-Amandstraat 42, 8800 Roeselare

13.Vandenbroucke Michelline, Glazeniersstraat 1, 8800 Roeselare

14.Vanhoutte Jan, Fierheidstraat 34, 8800 Roeselare

15.Verdoolaege Steven, Spinnekens Ambacht 11 te 8810 Lichtervelde

d) Jan-Vincent Lefere wordt door de Raad van Bestuur aangesteld als voorzitter.

e) Volgende mandaten worden met eenparigheid van stemmen toegekend aan:

- Jan-Vincent Lefere, voorzitter

- José De Brouwere, ondervoorzitter

- Caroline Flipts, penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Jan-Vincent Lefere Jozef Herreman

voorzitter bestuurder

Op de laatste hfz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
SCHOLENGROEP SINT-MICHIEL

Adresse
KATTENSTRAAT 33 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande