SCHOOL IN EN NA ZIEKENHUIS WEST, AFGEKORT : SINZWEST

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOOL IN EN NA ZIEKENHUIS WEST, AFGEKORT : SINZWEST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 824.521.279

Publication

16/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

+>eaergetegc1 ter griffie ven ige

rechtbank ven koophandel

Brugge  afdeling te Oostende

')c 0 5 13

Griffie ûe ar,Yr ar

Iiiuu~~~i

Aiw~uuiuuiui

*13059 5*

V, beht sa' Beli Staa 1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0824.521.279

Benaming

(voluit) : School in en na Ziekenhuis west

(verkort) : SlNZwest

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : Voorhavenlaan 85, 8400 Oostende

Onderwerp akte ; verandering naam vzw -wijziging bestuurders

Ondergetekenden oprichters:

1. Mevrouw Marleen Willaert, wonende te 8400 Oostende, Voorhavenlaan 85, geboren te Oostende op 23 juli 1960

2. mevrouw Micheline Decloedt, wonende te 8000 Brugge, Kardinaal Mercierstraat 38, geboren te Brugge op 16 oktober 1951

3. Mevrouw Maaike Delbaere, wonende te 8000 Brugge, J. Wealestraat 39, geboren te Roeselare op 1 januari 1962.

4. mevrouw Miriam Tratsaert, wonende te 9000 Gent, Elyzeese Velden 75, geboren te Fleetwood (Groot-Brittannië), 12 maart 1944.

5, mevrouw Anne-Mie Viaene, wonende te 8200 Brugge, Grote Moerstraat 121, geboren te Snellegem, 14 oktober 1948.

Komen op heden 01/05/2010 overeen om tussen hen een vemiging zonder winstoogmerk op te richten. Zij aanvaarden unaniem volgende statuten.

STATUTEN

A. Rechtsvorm, naam, zetel, doel, duur:

1. Rechtsvorm:

De vereniging wordt op heden opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in hetbjzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'VZW' genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, De vereniging is een gropering zonder politieke, filosofische of godsdienstige bindigen.

2. Naam:

De VZW draagt de naam 'School&Ziekzijn afd West-Vlaanderen (afgekort S&Z W-VI)

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen,bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogkenmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

3, Zetel

De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 8400 Oostende, Voorhavenlaan 85, in het"

gerechtelijk arrondissement Brugge.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar ieder plaats binnen het'

Nederlands taalgebied en de nodige vereisten tot openbaarmaking te vervullen.

Doeleinden:

De VZW stelt zich tot doel:

a. bijscholing te verstrekken aan jongeren die, wegens ziekte, ongeval, heelkundige ingreep of revalidatie, voor langere tijd schoolonderricht moeten missen.

b. samen te werken op internationaal, nationaal of gewestelijk vlak met verenigingen die hetzelfde doel. nastreven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r t b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen bestemd worden voorj de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

5, Duur:

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

B. Lidmaatschap:

6. Effectieve [eden:

De VZW zal steeds uit minstens drie leden bestaan.

De in het begin vermelde stichters (ondergetekenden) zijn de eerste leden. Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur.

De kandidaatstelling dient schriftelijk te gebeuren op het adres van de zetel.

7. Toetreding, uittreding, uitsluiting:

De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing van de raad van bestuur wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&5-wet en in deze statuten worden beschreven, Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de algemene vergadering en die maximum 100 ¬ zal bedragen.

Uittredende leden of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechts opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven (per fax, per mail of per aangetekend schrijven) te richten aan een lid van de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na ontvangst van het schrijven ingaan.

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan dat lid, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minsten 1/5 van alle leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering genomen met 213 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden worden door de raad van bestuur in het ledenregister ingeschreven binnen 8 dagen na de kennisname van de beslissing.

C. De algemene vergadering

8. De algemene vergadering en haar bevoegdheden:

De algemene vergadering bestaat uit de leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

De algemene vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

De algemene vergadering heeft volgende exclusieve bevoegdheden:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

-desgevallend -als wettelijk vereist- benoeming en afzetting van de commissarissen en bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- het vastleggen van de jaarlijkse ledenbijdrage

- de uitsluiting van een lid

- de ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

t ~ a

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

- in alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

9. Vergaderingen:

De algemene vergadering komt minstens eens per jaar samen. De jaarlijkse gewone algemene vergadering zal tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar worden gehouden voor ondermeer goedkeruing van de rekeningen van het afgelopen jaar eindigend op 31 december en de begroting van het lopende jaar. De vergadering gaat door op de plaats vermeld in de uitnodiging tot deze algemene vergadering.

De vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee bestuurders.

Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering kan worden samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minsten 1/5 van alle leden.

De uitnodiging tot de gewone jaarlijkse veragdering en/of tot de buitengewone algemene vergadering wordt minstens 10 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd per fax lof per e-mail of per gewone post op het nummer en het adres dat het lid laatst heeft opgegeven aan de raad van bestuur, De raad van bestuur beslist over het bijeenroepen van de algemene vergadering. De voorzitter of twee bestuurders kunnen belast worden met de bijeenroepingformaliteiten, Eén vijfde van de leden moeten ook hun verzoek indienen bij de raad van bestuur,

De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur op eigen initiatief of via overname van punten verzocht door één vijfde van de leden. het recht van één twintigste van de leden tot aanvulling van de agenda loopt vanaf kennisname van de agenda tot vlak voor de aanvang van de algemene vergadering.

De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, eveneens lid van de vereniging. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens de helft van de leden, door geheime stemming. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend zijn,

De algemene veragdering kan een deskundige aanduiden (die wordt voorgedragen door de raad van bestuur) die geen deel uitmaakt van de algemene vergadering maar die met raadgevende stem (vanuit zijn of haar expertise) de vergadering zal bijstaan.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden (conform art. 9 van het KB van 26 juni 2003), Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de beslutien van de algemene vergadering op de plaats van de zetel mits voorafgaand telefonisch contact.

D. Bestuur en vertegenwoordiging:

10, Samenstelling raad van bestuur:

De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ze worden benoemd voor een termijn van onbepaalde duur, Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. De bsetuurders zijn herbenoembaar. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester, De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Indien het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is gedaald is een bestuurder verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdesrmandaat worden vergoed.

11, Vergaderingen, beraadslaging en beslissing:

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist (en in elk geval minstens eenmaal per jaar) alsook binnen de 14 dagen na een verzoek daartoe van twee bestuurders van van de de voorzitter van de raad van bestuur. De bijeenroeping van de raad van bestuur gebeurt bij e-mail, fax of post, De uitnodiging is ondertekend door de voorzitter of secreatris van de raad van bestuur en bevaat een agenda,

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats aangewezen in de oproepingsbrief.

( ' ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter doorslaggevende stem. Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders mits unaniem akkoord van alle bestuurders om tot deze schriftelijke besluitvorming over te gaan, Schriftelijke besluitvorming veronderstelt een beraadslaging per e-mail, video- of telefoonconferentie,

In geval op de eerste veragdering van de raad van bestuur minder dan de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig zijn, kan een tweede vergadering met zelfde agenda worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de statutaire vooziene meerderheden ongeacht het aantal aanwezige bestuurders, Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door aile aanwezige bestuurders. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden conform artikel 9 van het KB van 26 juni 2003,

12. Tegenstrijdig belang:

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad vanbestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de desbetreffende aangelegenheid.

13. Intern bestuur/externe vertegenwoordiging:

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene vergadering exclusief bevoegd is. De bestuurders kunnen, onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De VZW wordt in én buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen of door de voorzitter van de raad van bestuur of door een persoon daartoe door de raad van bestuur aangeduid.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebbenop het algemeen beleid van de VZw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde (rechts-)handelingen zijn geoorloofd. De raad van gestuur beslist over hun afzetting via gewone meerderheid, Zowel het ontslag als het vrijwillig ontslag gebeurt schriftelijk of via email,

14. Dagelijks bestuur:

Het dagelijsk bestuur, zowel wat intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordigingsmacht van de VZW kan door de raad van bestuur wrodenopgedragen aan één of meer personen die elk individueel kunnen handelen, De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen of (rechts-)handelingen stellen die ¬ 1.000 te boven gaan.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZw te verzekeren en die, hetzij wegens minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Leden uit het dagelijks bestuur kunnen vrijwillig ontslag nmen schriftelijk of via email.

Leden kunnen ook afgezet worden door een beslissing van de raad van bestuur via gewone meerderheid.

het ontslag gebeurt schriftelijk of via gewone email.

E. Boekhouding:

15. Boekjaar en boekhouding:

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar; De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

E. Statutenwijziging/ontbinding:

y

16. Statutenwijziging en ontbinding:

Tot wijziging van de statuten of ontbinding van de VZW kan slechts geldig worden beslist mits naleving van de voorwaarden en met de meerderheid er stemmen voorzien in de artikelen 8 en 20 van de V&S-wet.

In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven. In geval van ontbinding worden de activa overgedragen aan de vereniging of instelling die het best het doel van de vereniging benadert.

RAAD VAN BESTUUR - BENOEMING BESTUURDERS

De oprichters en leden gaan op heden 01/05/2010 over tot benoeming van de hierna vermelde bestuurders, ; die tevens lid zijn van de vennootschap, en die vervolgens gezamenlijk de 'raad van bestuur' , conform art, 10 van de statuten, zullen vormen. De bestuurders aanvaarden het mandaat. Zij bevestigen te zullen handelen conform de voorschriften van de statuten.

1. Marleen Willaert, Voorhavenlaan 85, 8400 Oostende

geboren te Oostende op 23 juli 1960

2, Micheline Decloedt, Kardinaal mercierstraat 38, 8000 Brugge

Geboren te Brugge op 16 oktober 1951

3, Maaike Delbaere, J. Wealestraat 39, 8000 Brugge

Geboren te Roeselare op 1 januari 1962.

Hun mandaat is van onbepaalde duur,

Marleen Willaert wordt gemandateerd om de nodige formaliteiten voor publicatie, neerlegging, ... voor deze benoemingen te verrichten.

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR De nieuwe samengestelde raad van bestuur stelt vervolgens aan als

Voorzitter: Marleen Willaert

Secretaris: Micheline Decloedt

penningmeester: Maaike Delbaere

Als dagelijkse bestuurders met individuele bevoegdheden voor het dagelijks bestuur conform de beperkingen zoals vdorzien in art, 14 van de statuten worden benoemd:

Marleen Willaert

Michelin Decloedt

Deze mandaten zijn van onbepaalde duur.

Aldus opgemaakt te Oostende, op 13/03/2013, in drie exemplaren. De oprichters

Marleen Willaert Micheline Decloedt Maaike Delbaere

iriam Tratsaert

Voor-

ebeh.ouclen

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHOOL IN EN NA ZIEKENHUIS WEST, AFGEKORT : …

Adresse
VOORHAVENLAAN 85 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande