SCHOOLBESTUUR BLO TIELT

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOOLBESTUUR BLO TIELT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.755.044

Publication

20/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdelsrtg Brugge)

op: -®..,4i1 j011

E)e griffier,

1

i

i

m

111

*11112194*

Ondernerningsnr : 0428.755.044

Benaming

(voluit) : Schoolbestuur BLO Tielt

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oude Pittemstraat 3, 8700 Tielt

Onderwerp akte : wijziging statuten en adres

De Algemene Vergadering van 5 mei 2011 heeft, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "de Wet" genaamd), beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna' "vzw" genaamd) "Schoolbestuur BLO Tielt", zoals bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van veertien februari negentienhonderd-vijfentachtig onder nummer 1402 te wijzigen en volledig te vervangen:

Artikel 2, 10, 13

Titel 1.  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vzw draagt als naam: "Schoolbestuur BLO Tielt".

Art. 2. De vzw heeft haar maatschappelijke zetel te Tielt, Oude Pittemstraat 1 en is gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brugge

Art. 3.- § 1. De vzw heeft als doel het inrichten, ondersteunen en bevorderen van katholiek geïnspireerd en pedagogisch verantwoord onderwijs op het vlak van buitengewoon lager onderwijs door het aanbieden van geschikte en aangepaste infrastructuur in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische Bisschoppen en hun gemandateerde organen.

§ 2. De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn voor het verwezenlijken van hef maatschappelijke doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom, deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen. Het katholiek confessioneel karakter is, een wezenlijk element van de vzw die daarom ook aan het canoniek kerkelijk recht onderworpen is.

Art. 4.  De vzw is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  leden

Art. 5.  Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste

leden van de vzw. Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 6 - § 1. Om lid te worden van de vzw moet men meerderjarig zijn en het confessioneel karakter van de vzw onderschrijven. De kandidaatstelling dient gericht te worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel.

§ 2. Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur. Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

§ 3. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vzw laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 7.  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en bij overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal ingaan één maand na ontvangst. Uitsluiting kan alleen uitgesproken

worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 1I1 Algemene Vergadering

Art. 8. - De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid later vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 9.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1. statutenwijzi ging ;

2.benoeming en afzetting van bestuurders;

3.benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van de eventuele bezoldiging;

4.verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen;

5.goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

6.vrijwillige ontbinding;

7.uitsluiting van leden;

8.goedkeuring en/of wijziging van het algemeen huishoudelijk reglement, zoals bedoeld in art. 3 van deze

statuten;

9.omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 10. - § 1. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand april. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerp begroting.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken.

§ 3. Oproepingen kunnen enkel geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post, ten laatste 14 dagen voor de vergadering.

§ 4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar één twintigste van de leden, hebben het recht om minstens 10 dagen voor de vergadering punten op de agenda te brengen.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 in acht worden genomen.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden en derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL IV  Bestuur - Raad van Bestuur

Art. 11. - § 1. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. Het lid zoals in art. 6 bepaald is lid van de Raad van Bestuur. Dit lidmaatschap vervalt met de functie waarmee het verbonden is.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vzw.

§ 4. De bestuurders worden gekozen voor een onbepaalde termijn. Indien het bestuurdersmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

§ 5. De .bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een schatbewaarder of enige andere functionaris. Wordt geen voorzitter gekozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die in voorkomend geval gewoonterechtelijk aan een voorzitter toekomen.

Art. 12. - § 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

§ 3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks beheer van de vzw met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vzw te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. Derden kunnen volmacht krijgen voor duidelijk omschreven opdrachten.

§ 6.De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, met

uitzondering van het algemeen huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering goedgekeurd wordt.

Art. 13. - § 1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders. Dit gebeurt schriftelijk, ten minste veertien dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 2. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minsten de helft van de bestuurders aanwezig is. " Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich op de vergadering door een ander bestuurder laten vervangen, maar' niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 3. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V  Financieel beleid

Art. 14.  Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Rekeningen en begrotingen worden eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van "

Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI - Ontbinding en vereffening

Art. 15.  Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding en van rechtswege, kan tot de vrijwillige ontbinding slecht besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de Wet en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 16. - §1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto activa worden

§2. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art. 17.  Aangelegenheden die door de statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet.

Uittreksel uit het proces-verbaal van de zitting van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur op 5 mei 2011.

De Raad van Bestuur blijft ongewijzigd:

-Buyse Gabriël, geboren te Meulebeke op 28 januari 1934, Nieuwstraat 2 bus 1, 8700 Tielt, benoemd als voorzitter

-Pieters Trees, geboren te Kortrijk op 1 februari 1943, Deinsesteenweg 23, 8700 Tielt, benoemd als secretaris

-Vanacker Geert, geboren te Roeselare op 17 februari 1952, Klijtenstraat 74, 8700 Tielt, benoemd als penningmeester

Gabriël Buyse Trees Pieters Geert Vanacker

Voorzitter secretaris penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCHOOLBESTUUR BLO TIELT

Adresse
OUDE PITTEMSTRAAT 3 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande