SCHOOLGEBOUWEN DECANAAT WAREGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOOLGEBOUWEN DECANAAT WAREGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.493.903

Publication

13/04/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111.1111113pollj! III

i

bet

aa

Be Sta

NEERGELEGD

-2, 04, 2011

FiEGhn, 1e" OOPHANuEL

Benaming : Schoolgebouwen Decanaat Waregem

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Markt 32, 8790 Waregem

Ondememingsnr : 464493903

Voorwerp akte : Wijziging statuten: VZW Schoolgebouwen Decanaat Waregem

TITEL L - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art, 1. - De vereniging draagt de naam: " VZW - Schoolgebouwen decanaat Waregem"

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Markt 32, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel het beheren van het patrimonium (roerend en onroerend) betreffende de Vrije Katholieke scholen die afhankelijk zijn, of verbonden zijn met het decanaat Waregem, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

§ 2. De vereniging heeft een confessioneel katholiek karakter, overeenkomstig de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid.

§ 3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden,

TITEL il. - LEDEN

Art. 5. - Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 bedragen.

Art 6. - §1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist Belg te zijn en zich akkoord te verklaren met het confessioneel karakter van de vereniging.

§2. Effectieve nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur,

§3. De effectieve leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de effectieve leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 7 - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als effectief lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Art 8. - De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Ieder effectief lid beschikt over één stem, Een effectief lid mag zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art 9. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd vont:

1° Het opstellen en wijzigen van de statuten;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

4° Het uitsluiten van effectieve leden;

5° Het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het bepalen van de bestemming van de netto-activa.

6° Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet om de statuten uit te oefenen.

7° De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de

commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan

de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal

oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10 - §1, In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de effectieve leden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op

voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur

of van twee bestuurders.

Alle effectieve leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders,

§5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van effectieve leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. indien minstens de helft der aanwezige effectieve leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7, Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle effectieve leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Art 11. - §1 De raad van bestuur bestaat uit 5 effectieve leden benoemd door de algemene vergadering en

te allen tijde door deze afzetbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. Om tot bestuurder verkozen te warden moet men effectief lid zijn van de vereniging.

§4. De bestuurders moeten verkozen worden voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Art, 12 - §1. De raad van bestuur, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, ais eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden,

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden volstaat de handtekening van de voorzitter-bestuurder en/of 2 bestuurders.

§5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Art. 13. - §1. De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar.

§2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders.

§4, Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§, 5. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

TITEL V - DIVERSE BEPALINGEN

Art. 14 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid

tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor

het volgende jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 15 - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 16 - In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een katholiek werk in het decanaat Waregem, met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering, na overleg met de bisschoppelijke overheid van het bisdom Brugge.

Art. 17 - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Waregem op maandag 15 maart 2004 en ondertekend door alle aanwezige leden. (Volgen de handtekeningen).

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

 De algemene vergadering van de VZW Schoolgebouwen decanaat Waregem, heeft in haar vergadering dd. vrijdag 23 maart 2012 overeenkomstig haar statuten, wegens ontslag van een lid en bevestiging van leden, volgende nieuwe leden aanvaard:

Eerwaarde Heer Castefeyn Stefaan, Eric, Marie-Christine, R. Vanmeerhaeghestraat 56, 8790 Waregem, Belg, rijksreg. 73.05.21.191-68

De Heer Ducatteeuw Antoon, Jozef, Karel, Maria, Karmeldreef 5, 8790 Waregem, Belg, rijksreg. 49.11.11 275-16

De Heer Kesteloot Geert, Jozef, Kamiel, Torenlaan 19, 6790 Waregem, Belg, rijksreg. 55,10.07 035-10

De Heer Rees Filip, Simon, Octaaf, Staakmolenstraat 39, 8793 Sint Efoois-Vijve, Belg, rijksreg. 56.07.31. 337-55

De Heer Vandaele Roland, Tjammelstraat 34, 9790 Wortegem-Petegem, Belg, rijksreg. 45.12.29 051-11

Eerwaarde Heer Deken Vandenbuicke Marnix, Jules, Lucien, Markt 32, 8790 Waregem, Belg, rijksreg. 48.01.16 283-58

De Heer Verschuere Franky, Maurice, Jules, Oude Desselgemstraat 69, 8790 Waregem, Belg, rijksreg. 61.04.19 399-49

Hebben aangesteld tot bestuurders van de vzw:

De Heer Ducatteeuw Antoon

De Heer Raes Filip

Eerwaarde Heer Deken Vandenbuicke Marnix

De Heer Verschuere Franky

Hebben aangesteld tot gevolmachtigd voorzitter bestuurder.

Eerwaarde Heer Deken Vandenbulcke Marnix, Markt 32, 8790 Waregem, Belg.

Hebben aangesteld tot ondervoorzitter bestuurder:

De Heer Verschuere Franky, Oude Desselgemstraat 69, 8790 Waregem, Belg.

Werd aangesteld tot secretaris bestuurder.

De Heer Raes Filip, Staakmolenstraat 39, 8793 Sint-Eloois-Vijve, Belg.

Werd aangesteld tot schatbewaarder bestuurder:

De Heer Ducatteeuw Antoon, Karmeldreef 5, 8790 Waregem, Belg,

Voor eensluidend verklaard uittreksel:

De voorzitter,

Marnix Vandenbulcke

g 4,

Coordonnées
SCHOOLGEBOUWEN DECANAAT WAREGEM

Adresse
MARKT 32 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande