SCHOOLS FOR ASIA

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOOLS FOR ASIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 527.927.646

Publication

06/05/2013
ÿþe r»

!Mn 2,2

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pioenstraat 9, 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

Mevrouw Morbee, Lisbeth, restauranthouder, geboren te Knokke-Heist op 5 augustus 1976 en wonende te

Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De heer Verhasselt, Kim, restauranthouder, geboren te Knokke-Heist op 22 juni 1972 en wonende te:

Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De heer Morbee, Mark, hotelier, geboren te Knokke-Heist op 6 juni 1951, en wonende te Knokke-Heist,:

Lammekenslaan 6;

zijn overeengekomen een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende: zijn:

Artikel 1. De vereniging is een "vereniging zonder winstoogmerk. Zij draagt de naam "Schools for As ia" . Deze naam moet steeds op alle akten, brieven, websites en andere stukken van de vereniging, vermeld evenals de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Knokke-Heist Pioenstraat 9, gelegen in het arrondissement Brugge.



1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbias

AIEERGELEGD ter GRIFFIE dei

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge) op:

19 APR: 2113

+

Griffie

527 927 646

Schools for Asia

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: het verzamelen van de nodige materialen van alle aard, alsook het. organiseren van fondsenverwerving, het organiseren van bewustzijnscampagnes die bijdragen tot financiële organisatorisch en morele steun van onderwijs in Azië en dit in de ruimste betekenis van het woord.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken: van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en: maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten".

Daarnaast dan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze; doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Met het oog op de verwezenlijking van het doel, mag de vereniging roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, vervreemden, huren of verhuren met hypotheek bezwaren, ontlenen of uitlenen, in erfpacht" geven of nemen, in concessie nemen, schenkingen en handgiften ontvangen, op voorwaarde dat het doel van: de vereniging of de opbrengst ervan aan het doel van de vereniging wordt besteed.

Hoofdstuk Il, LEDEN

Artikel 4. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minimum drie zijn.

Artikel 5. De stichters van de Vereniging zijn de eerste effectieve leden, met name:

Mevrouw Lisbeth Morbee, wonende te 8300 Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De Heer Kim Verhasselt, wonende te 8300 Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De Heer Mark Morbee, wonende te 8300 Knokke-Heist, Lammekenslaan 6.

Artikel 6, Toegetreden leden

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen:

" De minimumleeftijd van 16 jaar bereikt hebben;

" Een jaarlijks lidgeld betalen

" De statuten van de Vereniging aanvaarden

Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden,

worden ze van rechtswege als ontslag nemende beschouwd.

Ze hebben geen stemrecht in de Algemene vergadering.

De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden

worden gewijzigd.

Artikel 7, Uittreden en ontslag van effectieve en toegetreden leden

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid verrechtvaardigde. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden ingeschreven.

De uitsluiting van een effectief lid kan alleen worden uitgesproken door de Algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Om daarover geldig te kunnen beslissen dient de meerderheid van het totaal aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan gebeuren door beslissing van de Raad van Bestuur, eveneens genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Om tot een geldige beslissing te komen dient de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn.

De ontslagnemende en uitgesloten leden van de Vereniging kunnen de betaalde bijdragen geenszins terugvorderen en dienen tevens hun aandeel te betalen van de overeengekomen doch nog niet opgevorderde kosten voor het lopende jaar.

Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte . van het maatschappelijk bezit van de Vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de VZW wordt gehouden, binnen de 8 dagen nadat hij van de beslissing in kennis werd gesteld.

Artikel 9. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar mag maximum 1000 Euro bedragen.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Artikel 10. Samenstellen en bevoegdheden ,

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden en toegetreden leden, en heeft de bevoegdheden

opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

'De wijziging van de statuten;

'De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" De ontbinding van de vereniging; 'De uitsluiting van een werkend lid;

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

'Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Elk effectief lid beschikt over één stem.

Artikel 11. Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt samengeroepen in de loop van het eerste trimester teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar goed te keuren.

De oproeping vermeldt de dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De vergadering mag gehouden worden op eender welke plaats, in België of in het buitenland.

De uitnodiging voor de Algemene Vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur, De uitnodigingen worden minstens 15 dagen voor de Algemene Vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

De aanwezigheid op de Algemene Vergadering resulteert in een verzaking aan het recht de geldigheid van de oproeping te betwisten, tenzij deze aanwezigheid met bedoeling de geldigheid van de vergadering te betwisten omwille van de ongeldige oproeping.

Indien aile leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

Artikel 12,

v

Mos 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op de volgende manier aan de leden en aan derden

bekendgemaakt: door opname in het verslagregister dat ter inzage ligt in het secretariaat.

Het verslag wordt ondertekend door de Voorzitter.

Artikel 13. Beslissingen  De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de Vereniging geldt de wet op de VZW's. Indien de meerderheid van de aanwezigen erom vraagt, is de stemming geheim;

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Artikel 14. Benoeming

De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De Raad van Bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal effectieve leden van de Vereniging.

De leden worden voor een periode van 6 jaar benoemd door de Algemene Vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 6-jaarlijks door de Algemene Vergadering herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag en afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 15. Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de Vereniging geldig, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering. Zij heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De Raad van Bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van effectieve leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

De Raad van Bestuur bestuurt de verenging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelf om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

Artikel 16. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur vereist.

Artikel 17, Wijze van beraadslagen en stemmen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem.

De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht van de vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid, met dien verstande dat geen bestuurder houder kan zijn van meer dan één volmacht,

Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de Voorzitter doorslaggevend,

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Artikel 18. De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier. De winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten.

Artikel 19. De rekeningen

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en

komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december.

Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting

verleent aan de bestuurders.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van

Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

-Lidmaatschapsbijdragen

-De winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

î, ' a

N

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

- De giften

-De winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de Vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig gevoerd te worden,

Op de jaarlijkse gewone algemene vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopende dienstjaar ter goedkeuring voor.

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk VI. -- Ontbinding

Artikel 20. Bij ontbinding van de Vereniging wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijk aardige vereniging of tehuis in Azië met een belangeloze doelstelling die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

De Vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Eerste Buitengewone algemene vergadering

a)Worden tot bestuurders benoemd voor de duur van 6 jaar:

Mevrouw Lisbeth Morbee, wonende te 8300 Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De heer Kim Verhasselt, wonende te 8300 Knokke-Heist, Pioenstraat 9;

De heer Mark Morbee, wonende te 8300 Knokke-Heist, Lammekeslaan 6.

Eerste vergadering van de Raad van Bestuur

Onmiddellijk hierna en steeds onder voormelde opschortende voorwaarde, komt voormelde Raad van

Bestuur in een eerste vergadering bijeen om in zijn midden aan te duiden;

Tot voorzitter: voornoemde mevrouw Lisbeth Morbee.

In navolging van artikel 22 van de Statuten- Bevoegdheid tegenover derden  beslist de Raad van Bestuur dat tot een bedrag van 5000 euro de Vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd wordt tegenover derden door de handtekening van 1 van de bestuurders.

Tevens beslist de raad van bestuur dat boven het bedrag van 5000 euro en tot een bedrag van 10.000 euro de gezamenlijke handtekening van 2 gemandateerde bestuurders vereist is.

Boven het bedrag van 10.000 euro is steeds een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur vereist.

De oprichters verklaren bij toepassing van artikel 3 van de wet van 27 juni 1921 de Vereniging alle verbintenissen overneemt door hen of door één van hen aangegaan voor rekening van en ten name van de Vereniging vanaf 15 november 2010 onder opschortende voorwaarde van  en met ingang van de datum van de rechtspersoonlijkheid van de Vereniging,

Opgemaakt te Knokke-Heist, op 18 maart 2013

Morbee Lisbeth (bestuurder)

Luik B - Vervolg

a,soo 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHOOLS FOR ASIA

Adresse
PIOENSTRAAT 9 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande