SCUDERIA RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : SCUDERIA RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.801.877

Publication

10/06/2013
ÿþc MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*1308735

NEERGELEGD ter GkIFi-It L

RECHTBANKVAN 1(fl OP HAN D Et- T r

BRUGGE (AftlA)ing Bruaae)

op:

28 MEI2413

GriRe "~~e

Ondernemingsar : O 5 3 /, 8 0 877

Benaming~`

(voluit) : Scuderia Racing

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Hortensialaan 60, 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

- De heer van der Horst Gerardus Adriana, wonende te 4793 EM Fijnark, Wilhelminastraat 33, geboren op 13 maart 1968 te Klundert

- Mevrouw Verbeke Marie Catherine Léonie, wonende te B-8300 Knokke-Heist, Hortensialaan 60, geboren op 6 november 1956 te Tielt

- De heer Schrier Bastraan Abraham, wonende CH-6315 Oberágeri, Gulmstrasse 57a, geboren op 6 januari 1959 te 'Vlissingen

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel I

De vereniging wordt Scuderia Racing vzw genoemd.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Knokke-Heist 8300, Hortensialaan 60. Het gerechtelijk

arrondissement waaronder de vzw ressorteert is Brugge.

Artikel 3

De vereniging heelt tot doel het stimuleren, groeperen en coördineren van de personen die zich bezighouden met autosportbeoefening. De vereniging zal de samenkomst bevorderen tussen piloten, bestuurders (zowel actieve als oude beoefenaars), belangenorganisaties, supporters. Zij oefent gelijk welke activiteit uit die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel. In functie van het doel, kan de vereniging aile wettelijke middelen aanwenden om bestuurlijke, rechterlijke of financiële daden te stellen of te laten stellen, zoals sluiten van contracten, verbintenissen, aankopen, enz.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. 1]e volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden' en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere meerderjarige natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De effectieve leden mogen geen functie bekleden in de raad van bestuur van een organisatie met dezelfde doelstellingen.

De toegetreden leden hebben echter het recht aangesloten te zijn bij, of deel uit te maken van andere verenigingen.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht,

Artikel 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 10

Elk effectief of toegetreden lid waarvan de houding, het gedrag, de geschriften, de gedragingen in het openbaar of het privé-leven, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of de goede faam ervan zou kunnen benadelen, kan worden uitgesloten.

De bestuurders mogen de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het reglement van inwendige orde of op de wetten en gebruiken met de eer en de wellevendheid.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL111: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

De toegetreden leden evenals de leden van verdienste worden enkel uitgenodigd bij wijze van eer en

hebben daardoor geen stemrecht.

Artikel 12

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-De goedkeuring van de statuten;

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van bestuurders;

-Kwijting verlenen aan bestuurders;

-Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-De ontbinding van dé vzw;

-De benoeming van devereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-De uitsluiting van een lid;

-De omzetting van een vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur voor

het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de

raad van bestuur dit nodig acht.

Artikel 14

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1I5de van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur. De effectieve leden moeten dit vragen per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

NfOD 22

De raad van bestuur roept alle effectieve leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per aangetekend schrijven, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De toegetreden leden kunnen uitgenodigd worden via een eenvoudige aankondiging op de site.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120ste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

De voorstellen uitgaande van de effectieve leden moeten uiterlijk vijftien dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd. Om te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering moeten effectieve leden zich vijftien dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering schriftelijk aanmelden. Alvorens toegang te krijgen tot de algemene vergadering moeten de effectieve leden zich legitimeren door vertoon van hun identiteitskaart_

Artikel 15

in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen zal er een nieuwe stemming gehouden worden, Bij herhaalde staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over alle punten indien er een aanwezigheidsquorum van 50 procent van de effectieve leden is bereikt.

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging, wordt een strenger aanwezigheidsquorum toegepast, zijnde 75 procent van de effectieve leden.

Artikel 16

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen.

De originele notulen van de algemene vergadering moet samengebracht worden in het notulenboek, De

effectieve leden worden op-de hoogte gesteld van de beslissingen door publicatie op de website.

TITEL. IV: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de

bestuurders:

-Penningmeester = Gerard van der Horst

-Voorzitster = Marie Catherine Verbeke

-Secretaris = Bastiaan Schrier

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Artikel 18

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is

voorzien.

Artikel 19

De algemene vergadering benoemt de bestuurders_

De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

De stemming over de benoeming van bestuurders is geheim,

Artikel 20

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft aile

bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden niet delegeren.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden ais college uit.

Artikel 21

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist.

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan

de voorzitter.

MOD 2.2

Luik B ' Vervolg

De oproeping gebeurt per e-mail, minimum 48 uur voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van

bestuur. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de samenkomst van de raad van bestuur,

evenals de agenda.

De wijze van oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Artikel 22

Om geldig te kunnen beraadslagen over aile punten moet de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Elke bestuurder heeft één stem.

Artikel 23

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld.

De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders

worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door publicatie van de beslissingen op de website.

Artikel 24

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw.

Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur.

De bestuurder die ontslag neemt moet een opzegtermijn van één maand in acht nemen.

Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de

bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een bijzondere

meerderheid, zijnde 75 procent.

De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

TITEL V: BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 25

Het boekjaar van de vzw loopt van 01/01 tot 31/12 en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zef eindigen op 31/12.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 26

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3de vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 27

De bestemming die aan het netto  actief moet worden gegeven is 'over te dragen resultaat.

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaar.

De vereffening moet gebeuren door één vereffenaar.

TITEL VII: SLOT

Artikel 28

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw  wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd is door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCUDERIA RACING

Adresse
HORTENSIALAAN 60 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande